تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۳ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۰
کد مطلب : ۴۶۳۰۷۸
۰
plusresetminus
2 خبر تحلیلی و ویژه امروز پنجشنبه 23 تیرماه 1401
 واشنگتن‌پست: دست دادن بایدن با قاتل خاشقجی شرم‌آور است
«دست دادن بایدن با قاتل خاشقچی‌، به تصاویر شرم‌آور در کارنامه حقوق بشری آمریکا اضافه می‌شود و پیامی بد برای دموکراسی‌خواهان و چراغ سبزی برای دیکتاتورهای سرکوبگر در جهان است».
این تحلیل را روزنامه واشنگتن‌پست به قلم مدیر اجرایی خود منتشر کرد. فرد رایان که رئیس‌ دفتر رونالد ریگان رئیس‌جمهور اسبق بوده، تناقضات رفتاری بایدن با وعده‌های حقوق بشری او در کمپین انتخاباتی به ویژه درباره بن‌سلمان را شرم آور خوانده و می‌نویسد: هنگامی که بایدن در کمپین انتخاباتی وعده داد که بن‌سلمان ولیعهد سعودی را به دلیل قتل «جمال خاشقجی» ستون‌نویس روزنامه واشنگتن‌پست به‌عنوان فردی یاغی و سرکش قلمداد کند، جهان دلایل زیادی داشت که فکر کند منظور او این بوده است. پس چرا بایدن اکنون با زانوی خمیده به عربستان می‌رود تا دست خون‌آلود یاغی را بفشارد؟ چون او مجددا در پی کسب رأی است.
بایدن سفر خود را به عنوان اقدامی ضروری برای ارتقای ثبات در خاورمیانه و جلوگیری از تجاوز روسیه و چین توجیه کرد. اما او باید بداند که این دیدار و تبرئه ناشایست بن‌سلمان، اهداف سیاست خارجی را که امیدوار است به آن دست یابد تضعیف خواهد کرد. این دیدار نشان می‌دهد ارزش‌های آمریکا قابل مذاکره و معامله هستند. در اوایل سال جاری، اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه به‌طور ناگهانی محاکمه ۲۶ سعودی مظنون به قتل خاشقجی را متوقف کرد؛ درست پیش از آن که عربستان برود تا به سرمایه‌گذاری اقتصادی و نقش آن در انتخاب مجدد در سال ۲۰۲۳ میلادی کمک کند. اکنون این رئیس‌جمهور آمریکاست که در تلاش برای کاهش قیمت بنزین، پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره، چشم بر قتل خاشقجی می‌بندد.
سفر بایدن این پیام را ارسال می‌کند که آمریکا در زمانی که منافع تجاری‌اش در خطر باشد، به سمت دیگری نگاه می‌کند. ما طی دهه‌ها آموخته‌ایم که تروریست‌ها با بهره‌برداری از نفرت از آمریکا در میان افرادی که توسط سران مستبد خود مورد خشونت قرار گرفته‌اند، عضوگیری می‌کنند. این تهدید هنگامی خنثی می‌شود که دولت آمریکا به آنچه در مورد حقوق بشر می‌گوید عمل کند.
سفر بایدن به عربستان باعث از بین رفتن اقتدار و مشروعیت اخلاقی ما می‌شود و خشم ضدآمریکایی را ایجاد می‌کند. این سفر به فعالان دموکراسی‌خواه و دولت‌های اصلاح‌طلب در سراسر جهان این پیام را ارسال می‌کند که واشنگتن شریکی غیرقابل اعتماد است. این موضوع باعث سردرگمی می‌شود و دیپلماسی آمریکایی را تخریب می‌کند، دقیقا برخلاف ادعای بایدن که می‌گوید سفرش برای تقویت دیپلماسی آمریکا صورت می‌گیرد.
بن‌سلمان پس از جنگ اوکراین و در پاسخ به درخواست‌های ایالات متحده برای افزایش تولید نفت، مقام‌های کلیدی دولت بایدن را نادیده گرفت و از پذیرش تماس تلفنی با او خودداری ورزید. نه ملاقات با معاونان بایدن و نه تماس تلفنی، به بن‌سلمان چیزی که او می‌خواهد را نمی‌دهد. او یک خواسته مهم دارد: عکسی از بایدن که در حال دست دادن با وی است. بنابراین، تا زمانی که بایدن تسلیم شود مقاومت کرد و منتظر ماند.
همچنین، سفر بایدن به عربستان سعودی پیامی خطرناک دارد. عکس همراه با لبخند بایدن با محمد بن‌سلمان، این پیام را به مستبدان در اقصی نقاط جهان ارسال می‌کند که شما نیز می‌توانید به معنای واقعی کلمه از شر پیامدهای احتمالی ناشی از قتل یک روزنامه‌نگار خلاص شوید به شرطی که منابع طبیعی‌ای را در اختیار داشته باشید که آمریکا به آن نیاز دارد.
جمال خاشقجی در ویرجینیا زندگی می‌کرد. زمانی که او کشته شد، جهان مبهوت مانده بود که بن‌سلمان چگونه روزنامه‌نگاری را که تا این حد با ایالات متحده مرتبط است، قصابی می‌کند. زمانی که تصاویر دست دادن بایدن با قاتل جمال خاشقجی در سراسر جهان منتشر شود این تصویر چه پیامی را به دیگران مخابره خواهد کرد؟
برخی استدلال می‌کنند که زمان کافی از آن قتل گذشته و روابط آمریکا و عربستان می‌تواند به سادگی ادامه یابد. خاشقجی سه سال پیش کشته شد، اما نمی‌توانیم این موضوع را نادیده بگیریم که در حال حاضر مردم عربستان هر روز تحت سرکوب وحشتناک قرار می‌گیرند. زندانیان سیاسی، مخالفان، روزنامه‌نگاران مستقل به دستور بن‌سلمان زندانی و شکنجه می‌شوند. تیم بایدن می‌گوید موضوع حقوق بشر در دستور کار مذاکره بایدن با سعودی‌ها خواهد بود. اما واقعیت این است که مطمئنا مذاکرات فورا به رایزنی درباره جریان نفت تبدیل خواهند شد.
در کشوری مانند عربستان سعودی که سانسور کامل، سر بریدن، ناپدید شدن اجباری افراد و زندانی شدن صدها زندانی سیاسی امری عادی قلمداد می‌شود آزادی تعدادی از فعالان سیاسی و پرداختن آنان به توحش پادشاه سعودی تاثیری جدی بر جای خواهد گذاشت.
اگر بن‌سلمان چیز کمتری ارائه دهد، بایدن باید از دست دادن با ولیعهد عربستان سعودی و خلق صحنه‌ای که او آن قدر هوس و میل آن را دارد خودداری نماید. در غیر این صورت، عکس بن‌سلمان در کنار بایدن، به آلبوم عکس‌های شرم‌آور آمریکا اضافه خواهد شد.
 
افزایش 60 درصدی درآمدهای نفتی در مقایسه با بهار 1400
درآمدهای نفتی کشور در فصل اول امسال و در مقایسه با فصل مشابه در سال گذشته، 60 درصد افزایش یافت.
به گزارش روزنامه ایران، صادرات نفت کشور در 10 ماه اخیر روندی صعودی داشت و 40 درصد نسبت به روزهای ابتدایی دولت افزایش یافت. از آن زمان تاکنون میانگین صادرات نفت، این افزایش 40 درصدی را حفظ کرده است و آن طور که منابع آگاه در وزارت نفت می‌‌گویند، میزان درآمدهای نفتی بهار امسال 60 درصد بالاتر از بهار سال گذشته بوده است.
یک مقام آگاه در وزارت نفت می‌‌گوید: «در این مدت از ظرفیت‌های متعددی برای بازارسازی استفاده شد و با مجموعه اقدامات بازاریابی انجام شده، این افزایش 40 درصدی صادرات نفت کشور حفظ و پایدار شد. این درحالی است که نفت ایران تحت شدیدترین تحریم‌ها است و نه فقط فروش نفت ایران تحریم است، بلکه آمریکا هر مصرف‌کننده‌ای را که از ایران نفت بخرد، تحریم می‌‌کند.در کنار افزایش 40 درصدی حجم صادرات نفت، بهار امسال شاهد رشد 60 درصدی درآمدهای نفتی نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز بودیم. این موضوع کمک کرد تا ارز مورد نیاز تأمین کالاهای اساسی و دارو و همین طور ساماندهی بازار ارز توسط بانک مرکزی بدون وقفه تأمین شود.» این مقام آگاه با اشاره به اینکه اگر صادرات نفت انجام نشود، بانک مرکزی در مدیریت و ساماندهی بازار ارز به مشکل برمی‌خورد، اذعان می‌‌کند: «اکنون بخش قابل توجهی از ارز موجود در بازار ارز و صرافی‌ها، ناشی از صادرات نفت کشور است. بر این اساس، اینکه بانک مرکزی می‌‌تواند با وجود تمام تنش‌های گاه و بیگاه بازار را به‌خوبی مدیریت کند، نتیجه تداوم صادرات نفت کشور است. صادرات نفت کشور با وجود تمام تنگناها وضعیت قابل قبولی دارد و در ماه‌های گذشته کم نشده است و حدود 80 درصد درآمد نفت فروخته شده نیز به صورت ارزی دریافت می‌‌شود.»
او با بیان اینکه بازار نفت ایران و روسیه در چین یکسان نیست و از این بابت نگرانی وجود ندارد، می‌‌گوید: «نفت روسیه مانند ایران مشمول تحریم‌های ثانویه نیست. یعنی اگر پالایشگاهی در چین یا هر کشور دیگری نفت روسیه را خریداری کند، تحریم نمی‌شود. اما شرایط ایران فرق دارد و تنها در بازار خاکستری می‌‌تواند نفت بفروشد. لذا روسیه اکنون در بازار اصلی چین و اغلب به پالایشگاه‌های اصلی نفت می‌‌فروشد و ایران در بازار خاکستری. این دو بازار چندان همپوشانی ندارند. اگرچه ایران راه‌های بازاریابی و بازارسازی را در تمام کشورهای هدف دنبال می‌‌کند.» این مقام آگاه با اشاره به اینکه برای افزایش صادرات نفت در کوتاه‌ترین زمان ممکن نیز ایران آمادگی کامل دارد، عنوان می‌‌کند: «اخیراً یک تست تولید در صنعت نفت انجام و در این مانور مشخص شد که ایران می‌‌تواند در کوتاه‌ترین زمان 500 هزار بشکه در روز به تولید خود بیفزاید. اکنون کشور برای افزایش تولید آماده است و در هر زمانی که امکان این افزایش فراهم باشد، صادرات نفت بیشتر نیز خواهد شد.»
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

تاخیر در انتصابات، خسارتی جبران‌ناپذیر
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
مردم  و حق اعتراض
جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
شهید شیرودی، مالک اشتر دفاع مقدس
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱
پرستاران سر دو راهی خانه‌نشینی و تغییر شغل
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳
آنچه خوبان همه دارند تو یک‌جا داری
يکشنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷