حضور خوشنشینان در مناطق بکر و خوش آبوهوا، حاصلی جز افزایش نامتعارف اراضی و املاک، تغییر کاربریها، کاهش اراضی باغی و زراعی، همچنین تبعات فرهنگی و اجتماعی، برای بومیان مناطق شمالی نداشته است و این دور تسلسل، ذهن را به این سمت هدایت میکند که واژه شیک و مجلسی «گردشگری» و عوایدی جذابش، تنها «توهمی» بیش برای مازندران نیست.
اینکه پُز بدهیم و آمار مسافرت به مازندران را ذکر کنیم تا اهمیت استانمان را به نمایش بگذاریم در حالی که استان فاقد حداقل زیرساختها برای پذیرش حتی ۲۰ درصد ورودیهاست، میشود این ضربالمثل که با جیب خالی، پز عالی میدهیم و خیلی در قبال ماتم مردم استان، خوشحال هم میشویم.
وقتی ظرفیتهای داخلی به دلایل شناخته شده شکوفا نمیشود و توانمندیهای درونی ایران، با همه تنوع بیمانندش، بکار گرفته نمیشود و همه این ناکارآمدیها به حساب تحریم گذارده میشود، تنها میماند که باور «ما میتوانیم» در فکر و اندیشه برخی از دولتمردان نیست و به هر دلیلی سعی دارند تا دست بیگانگان مجدد در ایران اسلامی وارد شود.
آمارها گویای رشد منفی جمعیتی و رسیدن به تله جمعیتی است که اثر نخست آن، پیری جمعیت کشور و کاهش شدید و معنادار زاد و ولد است، ولی اقدامات مسئولان بههم پیوسته و زنجیرهای نیست و این گویای عدم اعتقاد برخی از مسئولان به بروز فاجعه برای جامعه ایرانی است.
طی هفتههای اخیر در پی نبود برق و تعطیلی کارخانجات سیمان، گرانی این مصالح ساختمانی، مچ ساخت و ساز در مازندران را خوابانده است و دردسرهای فراوانی را برای مردم، استادکاران، کارگران ساختمانی و حتی عاملان فروش و پیمانکاران ساختمانی به بار آورده است.
در حالی چالش رسوب کالاها به ویژه نهادههای دامی در بنادر مازندران طی سالیان اخیر به یک دردسر بزرگ مبدل شده بود که با ورود دستگاه قضا و تسریع در روند تخلیه و سپس افزایش نظارت و بازدید از بنادر و جدیت سازمان دامپزشکی در عدم اجازه تخلیه محمولههای آلوده در بنادر، حالا شرایط رسوب زدایی و دپوی کالاهای فاسد در بنادر مازندران، قابل قبول و رضایتبخش است.
دولت شهید آیتالله رئیسی، که از معدود دولتهای مورد تحسین مردم است و عموم، آن شهید را «رئیس جمهور در تراز انقلاب اسلامی»، میدانستند و میدانند، توانسته بود با شعارهای انقلاب و اتکا به توانمندیهای داخلی و در عین حال استفاده از ظرفیتهای جهانی، ارتباط بین دولت و ملت را به سطح مطلوبی ارتقاء دهد.
گویی امسال، صدای شالیکاران از مرز شالیزارهایشان فراتر رفته است و قرار نیست دسترنج مردان و زنان مازندرانی پاسوز برنجهای غربتی شود؛ آری گویی قرار نیست امسال همچون ادوار گذشته، پای شالیکاران حتی پس از فصل برداشت نیز در گل بماند، خبر انعقاد تفاهمنامه خرید برنج و ممنوعیت عرضه برنج خارجی در بازار، همه چیز را وفق مراد شالیکاران کرده است.
رسوبهای فکری شعار «فرزند کمتر زندگی بهتر» همچنان گریبانگیر جامعه است و این مسئله موجب شده است اجرای قانون جوانی جمعیت با چالشهایی روبهرو شود، ضمن آنکه نباید عدم هماهنگی دستگاههای حاکمیتی در جوانی جمعیت را نادیده گرفت.
در این مسیر که باشی، فرق ندارد عجم هستی یا عرب، تُرک هستی یا فارس، عراقی هستی یا از دورترین نقطهی قارّهی آفریقا یا آمریکا آمدهای و یا حتّی اینکه شیعه هستی یا از اهل سنّت یا از ادیان دیگر؛ اینجا همه میهمان سیّدالشّهدا علیهالسلام و موکبداران، کمربسته به خدمت زوّار امام حسین علیهالسلام هستند.
یکی از مواردی که در سواد رسانهای بسیار مورد توجه قرار گرفته است تشخیص اخبار درست از اخبار فیک و نادرستی است که شاید هیچ منبع خبری پشت آن نبوده باشد و به صرف اینکه در فضای مجازی منتشر شده است و چند نفرآن را نقل کردهاند پذیرفته باشیم از جمله این موارد میتوان به اتفاقات اخیر در ۱۳ صفر امسال اشاره کرد.
در ایام اربعین حسینی قرار داریم و خیل عظیمی از مردم کشور برای شرکت در راهپیمایی باشکوه و بیبدیل اربعین به کشور عراق عازم هستند، به همین جهت بیاناتی از رهبر انقلاب درباره این حرکت عظیم را بازخوانی کردهایم.
رویه دولت در معرفی کشت جایگزین برای شالی موفق نبوده و کشاورزان از سر ناچاری اقدام به کشت این محصول می کنند، اما دولت نباید با واردات برنج بیکیفیت خارجی تولید داخلی را سرکوب کند.
قویترین نقطه قوت ایرانیان، تعهد عملیشان به اعتقادات دینی و انقلابی است که برای نابودی روحیه دینی این ملت، دشمنان، بی سروصداترین جنگ نرم را برای تغییر سبک زندگی دینی به زندگی بیمبالاتی را سالهاست انتخاب کرده که در اثر بیتوجهی دولتها، این توطئه بتدریج دارد آثار خود را در کشورمان به رخ میکشد.
وقتی امواج انسانی در شدیدترین گرمای تابستان، سرازپا شناخته همه موانع را بر خود هموار میکنند و گام در راهی مینهند که نه واجب است و نه اجبار، شما میتوانید تبلور عشقی را شاهد باشید که قابل توصیف نیست.
مسکن و معضل آن تنها به کشور ما برنمیگردد بلکه این بحران در سطح جهانی بهویژه در کشورهای در حال رشد وجود دارد و همچنان که نتیجه تلاشهای سه ساله دولت شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی گرههای اولیه این بحران باز شد و اگر روش آن دولت ادامه یابد، میتوان در یک دوره چهار ساله به تعدیل آن بحران بسیار امیدوار بود.
سیر جوانی جمعیت در کشورمان و استان مازندران به سمت پیری در حال حرکت بوده و نرخ موالید به شدت کاهش یافته است و این دغدغه تا آنجا پیش رفت که باعث شد که بسیاری برای برونرفت از این مشکل راهکارهای مختلفی را برای حل این بحران ارائه دهند.
مرکز اسلامی هامبورگ با پیشینهای ۷۰ ساله چشم امید قریب شش میلیون مسلمان آلمانی است که با رشد نرخ فوقالعاده اسلام در اروپا و از جمله آلمان، برخورد با مراکز مسلمانان در دستور کار دولتهای پیرو صهیونیستها قرار گرفته است و این یعنی برداشته شدن ماسک ریاکارانه حوق بشر و دموکراسی در اروپا و غرب.
گرما در تابستان و عبور دمای بسیاری از استانها از مرز ۴۰ و ۵۰ درجه، عارضه گرمازدگی را بر مردم تحمیل میکند که اگر مورد پیشگیری و درمان قرار نگیرد، میتواند علاوه بر هزینهزا بودن، خطرات جدی را متوجه افراد گرمازده کند.