تاریخ انتشارسه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۴
کد مطلب : ۵۰۲۶۹
با پایان‌ماه رمضان، خیلی‌ها بار سفر می‌بندند. ۴روز تعطیلی ادارات در فصل تعطیلی مدارس، شاید بهترین فرصت برای سفرهای تابستانی باشد.
۰
plusresetminus
موج سفرها غرق تان نکند!
به گزارش بلاغ، با هجوم مسافران به جاده‌ها، احتمال به سلامت نرسیدن مسافران بیشتر می‌شود. برای همین همیشه این فصل همراه است با هشدار‌های مختلف در مورد سفر؛ هشدارهایی که گاهی به اندازه کافی جدی گرفته نمی‌شوند و سفر به جای خاطره تبدیل به خطر می‌شود.
* جاده‌های پرتلفات در خرداد
پزشکی قانونی در آستانه دور جدید سفرها، آمار 3ماهه سوانح جاده‌ای امسال را منتشر کرده تا شاید جدی‌ترین هشدار را به مسافران داده باشد. براساس این گزارش در 3ماهه نخست امسال 4هزار و 392نفر در حوادث و سوانح جاده‌ای جان خود را از دست داده‌اند. استان‌های فارس با 403نفر، تهران با 334و خراسان رضوی با 329 نفر بیشترین کشته را داشته‌اند. کمترین آمار فوت هم مربوط به استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، اردبیل و خراسان شمالی و بین 42تا 52نفر بوده است.
بر اساس این گزارش در حوادث رانندگی 3ماهه اول امسال 2هزار و 845نفر در مسیرهای برون شهری، یک‌هزار و 150نفر در محورهای درون شهری، 383نفر در مسیرهای روستایی و 14نفر در مسیرهایی نامعلوم جان خود را از دست داده‌اند.
آمار این کشته‌ها اگر چه در فروردین 6/5درصد و در اردیبهشت 7/6درصد کاهش داشته اما فقط در خرداد امسال یک‌هزار و 564نفر در حوادث رانندگی جان باختند که این مساوی با افزایش 6/4درصدی است. همچنین 40/4درصد کشته‌های تصادفات امسال رانندگان، 36/8درصد سرنشینان و 21/3درصد نیز عابران پیاده بوده‌اند و بیشترین شکل تصادفات هم با 46/2درصد مربوط به برخورد 2وسیله نقلیه بوده است.
* سفر به شمال
موج دوم سفرهای تابستانی از امروز آغاز می‌شود و با توجه به گرمای هوا، استان‌های شمالی پذیرای بیشترین حجم مسافر خواهند بود؛ استان‌هایی که هرساله بیشترین آمار غرق‌شدگی در آنها به ثبت می‌رسد.
این در حالی است که سازمان هواشناسی هشدار داده با نفوذ جریانات شمالی، برای سواحل دریای خزر ابرناکی، رگبار و رعد وبرق پراکنده و برای نیمه شمالی کشور کاهش دما پیش‌بینی می‌شود. این یعنی دریای خزر مواج و متلاطم خواهد بود. غرق شدگی در دریا بعد از سوانح جاده‌ای مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر مسافران است.
اگر چه مدیرکل پزشکی قانونی مازندران از کاهش 88درصدی آمار غرق‌شدگی در 4ماه نخست سال نسبت به سال گذشته خبر داده، نمی‌توان این خبر خوب را به فال نیک گرفت چرا که هنوز فصل گرما به پایان نرسیده. فقط سال گذشته در 338کیلومتر سواحل استان مازندران 224نفر بر اثر غرق‌شدگی جان خود را از دست دادند؛ افرادی که به‌دلیل شنا در خارج از طرح‌های دریا، بدون درنظر گرفتن عمق و وسعت آن، آشنا نبودن به فن شنا، آگاهی نداشتن از تفاوت شنا در دریا و استخر و بی‌توجهی به توصیه‌های امدادگران دریا تن به آب زدند و دست آخر بدن بی‌جان آنها به ساحل برگشت. دکتر ناصر چرخ‌ساز، معاون عملیات سازمان امداد و نجات کشور به همشهری می‌گوید:‌ تمام تلاشمان را کرده‌ایم تا مثل سال گذشته پوشش امداد ساحلی را داشته باشیم.
همچنین ستادی با محوریت امداد و نجات به ریاست قائم‌مقام وزیر و معاون فرهنگی اجتماعی وزرات کشور برای ساماندهی وضع سواحل تشکیل شده است. این سازمان نیز بر همین اساس در سواحل و حاشیه دریاها مستقر شده است و اکیپ‌ها از 15خرداد کار امدادرسانی خود را شروع کرده‌ و تا اول مهر ادامه می‌دهند. به گفته وی طرح امداد تابستانی حدود 25/5درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته که تمام پایگاه‌ها اعم از پایگاه‌های جاده‌ای و دریایی را شامل می‌شود اما در مجموع به نسبت سال گذشته تعداد عملیات‌ها 4درصدکاهش داشته است. چرخ‌ساز با اشاره به اینکه به‌علت گسترده بودن نوار ساحلی شمالی امکان استقرار غریق نجات در تمام قسمت‌های ساحل وجود ندارد، می‌گوید:‌ علاوه بر این در سدها، حوزه‌های آبگیر و رودها هم که معمولا شاهد غرق‌شدگی هستیم، غریق نجات مستقر نیست. این اشاره چرخ‌ساز به کمبود نجات غریق در حالی است که مسئولیت اصلی تأمین این افراد با فدراسیون نجات غریق است. حقوق‌های ناچیز به ناجیان و پرداخت‌های با تأخیر سبب کاهش تمایل نیروهای متخصص بومی به این کار شده است.
چندی پیش یک نشریه در گزارشی از تغییر شغل این افراد به مشاغلی مانند اجاره قایق در ساحل و... خبر داده بود. با وجود این مشکل اصلی بیش از آنکه کمبود ناجی باشد، بی‌توجهی مسافران به هشدارهای ایمنی است. رضا داریانی، یکی از امدادگران دریاست که نزدیک به یک دهه است از جان شناگران محافظت می‌کند. او به همشهری می‌گوید: توصیه به شنا در طرح سالم‌سازی‌ به این دلیل است که در این محل‌ها نجات غریق حضور دارد و احتمال غرق‌شدگی خیلی کم است ولی مردم توجه نمی‌کنند. تصوری که مردم از طوفان دارند، موج‌های بلندی است که در دریا ایجاد می‌شود، برای همین وقتی دریا به ظاهر آرام است و پرچم سیاه هم در محل‌های سالم‌سازی‌ بالاست، باز هم می‌خواهند شنا کنند. باور کنید در این زمان حتی شناگرهای حرفه‌ای و غریق نجات‌ها هم جرأت شنا کردن در دریا را ندارند اما برخی چون در استخر خوب شنا می‌کنند در زمان طوفان هم وارد دریا می‌شوند. تقریبا تمام غرق‌شده‌ها مسافران هستند و اهالی بومی که خشم دریا را دیده‌اند، بیشتر از دریا می‌ترسند.
* هزار کشته در یک سال
قاتل آرامی که در نوار ساحلی 712کیلومتری شمال کشور در‌کمین است سال گذشته یک هزار و 63هموطن را به کام مرگ کشید که از این تعداد 540نفر در فصل تابستان جان خود را از دست دادند. براساس آمار پزشکی قانونی، در 3ماه نخست امسال 204نفر بر اثر غرق‌شدگی جان خود را از دست داده‌اند که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 21/2 درصد کاهش داشته. از این تعداد 173مرد و بقیه زن بوده‌اند. براساس گزارش پزشکی قانونی کشور، استان خوزستان با 45فوت‌شده در صدر استان‌ها قرار دارد و استان‌های مازندران و فارس هر کدام با 14کشته و گیلان با 13کشته استان‌هایی هستند که بیشترین آمار غرق شدگی را به‌خود اختصاص داده‌اند. این در حالی است که سال گذشته در مدت مشابه 259نفر غرق شده‌اند که خوزستان با 42کشته و مازندران و گیلان به‌ترتیب با 31و 24کشته در صدر استان‌های دارای بیشترین غرق‌شدگی هستند.خلاصه همه آمار‌ها این است؛ شنا در دریا جان مسافران را تهدید می‌کند.
* هشدار پلیس
طرح ویژه پلیس نیز برای این دوره از سفر‌ها آغاز شده و تا 5 مهر ادامه خواهد داشت؛ طرحی که به گفته رئیس پلیس راهور ناجا برخورد با سرعت و سبقت غیرمجازرا در دستور کار جدی پلیس قرار می‌دهد. رئیس پلیس راهور ناجا با اعلام اینکه همچنان رقم کشته‌ها بالاست و راضی‌کننده نیست، گفت: توصیه می‌کنیم شهروندان پیش از آغاز سفرها نسبت به انجام معاینه فنی و کنترل زمان انقضای بیمه‌نامه شخص ثالث خود اقدام کنند. اصرار داریم رانندگان هر 2 ساعت یک‌بار حداقل 10دقیقه استراحت کنند و بعد ادامه سفر دهند. مدیریت زمان سفر نیز بسیار مهم است که هموطنان برای بازگشت مشکلی نداشته باشند.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

چیستی حسنات دنیا و آخرت
سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۷
کتاب و کتابت از نـگاه قـرآن
دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۸
اقتداریابی دانشجویی در معادلات جهانی
سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
برنامه ملی سلامت خانواده زیر ذره‌بین
يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
شهید شیرودی، مالک اشتر دفاع مقدس
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱