تاریخ انتشارپنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۲
کد مطلب : ۹۰۶۵۹
سرقت زباله، مدیریت پسماند، تهیه نشدن طرح آمایش سرزمین و وضعیت مبهم اولین تالاب ثبت شده در کنوانسیون رامسر ازدغدغه های فعالان زیست محیطی مازندران است.
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ، کارشناس ارشد جنگل ها و مراتع و عضو جمعیت نگاه سبز رامسر به پدیده ریزگردها، خشک شدن تالاب ها و وضع بد آب های شیرین اشاره کرد و اظهار داشت: این مسئله سبب می شود تا نسل بعدی با چالش های عظیمی روبرو شود.

کم توجهی به آمایش سرزمین

محمد سجادی افزود: علت اساسی بروز چنین پدیده هایی، آمایش نشدن سرزمینی کشور است درحالیکه اکونومی بر اساس اکولوژی باید تدوین شود و بر اساس آن باید حرکت کنیم.

این کارشناس ارشد جنگل و مرتع ادامه داد: اقتصاد به دست نمی آید مگر آنکه بر اساس تغییرات آب و هوایی حرکت کنیم و با توجه به وضعیت جدید، گردو غبار و مسائلی که در حال اتفاق است، همکاری منطقه ای کشورها برای رفع مسائل پیش آمده ضروری است.

وی به مشکل کم آبی اشاره و اضافه کرد: در اصفهان برای تولید هریک کیلوگرم برنج، شش متر مکعب آب نیاز است، آیا وقت آن نرسیده که در استانهایی نظیر اصفهان، گرگان و خوزستان کشت های آبی را ممنوع کنیم و بر اساس اکولوژی گام برداریم؟

معضل سرقت زباله

همچنین علیرضا فلاحتکار عضو شورای شهر تنکابن و مدیر اجرایی پروژه پسماند نیز با بیان اینکه طبق ماده ۱۶ قانون پسماند، هرگونه نگهداشت و انباشت زباله جرم است و قانونگذار نص صریحی را پیرامون این مسئله آورده است، به سرقت زباله اشاره کرد و اظهار داشت: در استان مازندران روزانه سه هزار تن زباله تولید می شود و ۳۰ درصد زباله ها خشک است.

وی تصریح کرد: میانگین تولید زباله در ماه گذشته قریب به ۶۰۰ تن بود و در استان مازندران روزی ۹۰۰ تن زباله خشک و ماهانه ۲۷ میلیون کیلوگرم زباله خشک تولید می شود که سالانه ۱۹۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان با میانگین ماهانه ۱۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان پول دور ریخته می شود.

وی پیشنهاد کرد در راستای اجرای ماده ۱۶ قانون پسماند مراکز پلیس راه شهری و بین شهری از هرگونه جابجایی زباله خشک جلوگیری کنند و این امر به شهرداریها برگردد و واحد مدیریت های پسماند شکل گیرد.

فلاحتکار افزود: همانگونه که حمل و نقل چوب در کشور ممنوع است و باید بارنامه مشخصی داشته باشد این امر در زمینه زباله خشک نیز تدوین شود.

وی گفت: طرح تفکیک زباله از مبداء را شروع کردیم و اگر جلوی سرقت زباله گرفته و تدابیری اندیشیده شود تا از خروج زباله از شهرها جلوگیری شود، این امرسبب تامین منابع مالی سایتها می شود.

میانکاله ذخیره گاه زیست کره شود

حر منصوری دیده بان میانکاله و فعال زیست محیطی نیز با بیان اینکه در تالاب میانکاله مشکلات متعددی داریم گفت: اگر بخواهیم از آبهایی که از بالادست، از رودخانه ها و زمین های کشاورزی خارج می شوند، جلوگیری کنیم چه چیزی را باید جایگزین داشته باشیم.

وی افزود: اگر شکار در منطقه صورت نگیرد چه چیزی را جایگزین شکار داشته باشیم و به دامداران بگوییم که دامشان را اضافه نکنند، پس چه کاری کنند و آیا زمان آن نرسیده که میانکاله را به صورت یک ذخیره گاه زیست کره به صورت قانونی تصویب کنیم تا وقتی در شالیزارهای بالادستش کشت شد مردم از سموم کشاورزی استفاده نکنند و برنجشان گران خریداری شود.

دیده بان میانکاله بیان کرد: در ذخیره گاه زیست کره، دامداری ها و کلبه های صیادی باید به عنوان اقامتگاههای بومگردی تعریف شود در حالیکه اکنون تعریف حقوقی مشخصی وجود دارد تا وضعیت حقوقی یک زیست کره مشخص و اجرا شود.

فعال زیست محیطی خاطرنشان کرد: میانکاله می تواند یک الگوی موفق برای شمال و ایران باشد.

طرح مطالعاتی مناطق تحت حفاظت در حال مطالعه است

احمدعلی کیخا معاون زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست نیز با بیان اینکه طرح مدیریت همه مناطق تهیه شده است، گفت: طرح مطالعاتی همه مناطق تحت حفاظت حدود یک دهه شروع شده است که مبنای حرکت محیط زیست خواهد بود.

وی با بیان اینکه شهر رامسر با کلکسیون خوبی از انواع تالاب ها و زیستگاه ها می تواند میزبان حضور نشست ها و اجلاس ها باشد، ابراز کرد: باید از ظرفیت مرکز کنوانسیون رامسر برای رفع مسائل زیست محیطی استفاده کرد.

معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در سفر اخیر به مازندران برای افتتاح ساختمان مرکز کنوانسیون رامسر با اشاره به اینکه آمایش سرزمین از سیاست های اصلی برنامه ششم کشور است، اذعان کرد: این برنامه از سوی سازمان مدیریت برنامه ریزی با یک نگرش توسعه پایدار در حال تدوین است و مقرر شد که طرح آمایش سرزمین سند پشتیبان برنامه ششم توسعه باشد.

وی افزود: در ارتباط با بحث مکان‎یابی، فعالیت‎های اقتصادی، سیاسی و ارزیابی زیست محیطی باید اقدام شود و هر فعالیت بزرگی که با طبیعت در اتباط است باید از محیط زیست مجوز بگیرند و بر اساس ارزیابی فعالیت های مختلف قابل توجیه است.

دو هزار و ۱۰۰ تالاب جهان در سایت رامسر ثبت شده است که ۲۴ تالاب از ایران است.
منبع : مهر - مازندران
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

کتاب و کتابت از نـگاه قـرآن
دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۸
چشم زخم؛ خرافات یا حقیقت؟
يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
برنامه ملی سلامت خانواده زیر ذره‌بین
يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
شهید شیرودی، مالک اشتر دفاع مقدس
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱
پرستاران سر دو راهی خانه‌نشینی و تغییر شغل
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳