تاریخ انتشارشنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۳
کد مطلب : ۳۱۰۹۳۷
دبیر علمی جشنواره پرده خوانی و نقالی علوی گفت: این جشنواره با هدف طرح مباحث مهم درباره امام علی(ع) از اخلاق و قضاوت‌ها و سبک زندگی امسال با ۳۱ اجرای نقالی و پرده خوانی در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود.
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ، نشست خبری دومین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر صبح امروز ، یازده شهریور با حضور داود فتحعلی بیگی دبیر علمی، حسین عالم بخش، دبیر اجرایی و قنبری مجری کارشناس در حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدا فتحعلی بیگی با تاکید بر اهمیت داشتن جشنواره‌هایی با مضمون اندیشه های علی (ع) گفت: من بارها پیشتاز نمایشنامه‌هایی درباره ایشان بودم. توجه به سیره امام علی از طریق همین جشنواره در حال فراهم شدن است، البته پیش ازین نیز ما به مناسبت جشنواره ایینی سنتی نسبت به هنر نقالی توجه ویژه داشتیم و این توجه باعث شد خیلی‌ها بدین هنر ابراز علاقه کردند.

وی در ادامه گفت: در خود جشنواره نقالان علوی شاهد حضور نوجوانان تا کهن سالان هستیم، امیدواریم این جشنواره به تدریج از مناظر مختلف به سیره امام علی توجه کند که اگر علی را بشناسیم به تبع آن پیامبر(ص) را هم بهتر خواهیم شناخت. حدیث پیامبر که او مدینه علم و علی درب آن است، اینجا معنی میدهد.

حسین عالم بخش نیز طی سخنانی عنوان کرد: امسال استقبال و شرکت کنندگان جشنواره بیش از قبل بود. میدان امام حسین محل اجرای جشنواره به عنوان مکان مذهبی هنری است و امیدواریم سال بعد این مکان به پنج نقطه زیاد شود.

وی در ادامه گفت:117اثر امسال به جشنواره رسید. زنان متقاضی امسال زیاد هستند.ما 31اجرا توسط نقالان و پرده خوانان و پیشکسوتان خواهیم داشت و یک منقبت خوان و یک نقال نوجوان 14ساله خواهیم داشت. تلاقی این جشنواره با جشنواره ایینی سنتی باعث شد ما به همان یک نقطه اکتفا کنیم.

عالم بخش اظهار داشت: هماهنگی برای حمایت اموزش و پرورش کردیم اما قدری تعلل باعث شد این قسمت به سال بعد موکول شود که سال بعد شاهد بیش از این نوجوانان باشیم. بحث بزرگداشت به استاد مرشد سید مصطفی سعیدی از شهرستان بروجرد به عنوان حنجره طلایی نیز برپا می‌شود. یک کتاب حماسه های امام علی نوشته مهدی شفیعی هم به زودی منتشر خواهد شد. یک نقال کودک 9ساله از بوشهر نیز در جشنواره حضور دارد.

وی با اشاره به اینکه قرار بوده ایستگاه‌های مترو هم برنامه خاص در این ایام داشته باشند اما به دلیل اینکه برنامه‌ریزی ها کامل نشد به سال های بعد موکول شد، افزود: ما الان یازده شرکت کننده از شهرستان‌ها داریم منتها به دلیل نبود زیرساخت‌ها برنامه ای در شهرستان نداریم از لحاظ محل اجرا نیاز به همکاری بیشتر داریم که امیدواریم برای سال بعد با همکاری شهرداری پنج نقطه مثل سبزه میدان، پارک گفت وگو، برج میلاد، تکیه دولت و ....نیز فعال شوند.

عالم بخش درباره تلاقی دو جشنواره آیینی سنتی و نقالان علوی گفت: خوشبختانه ساعت برگزاری جشنواره ما هفده تا بیست هرشب متفاوت با جشنواره آیینی سنتی در میدان انقلاب بدون رقابت اما با بررسی آثار صورت میگیرد و تندیس مرشد ترابی برای کسانی که اثر خاص و مهم دارند تخصیص پیدا میکند.

وی با اشاره به هجمه‌ها علیه ائمه به ویژه حضرت علی (ع) گفت: تبلیغات ماهم کم شده و نسل جوان دچار مشکل میشوند. فطرت ایرانیان نقل را خیلی دوست دارد و ما توانستیم ازین عرصه استفاده کنیم الان ما حتی از عراق، آذربایجان، بخشی از ازبکستان و پاکستان درخواست داشتند و دراین کشورها هم نقال داریم.

این دبیراجرایی اظهار داشت:خیلی از نقالان که سال گذشته در جشنواره ما بودند در مساجد و سایر مکان ها نقالی کردند به استثنای پیشکسوتان بقیه شناخته شدند و این جای شکر دارد حتی دانشجویان هم به این عرصه ورود میکنند.

در پایان فتحعلی بیگی درخواست خود را برای داشتن یک رشته آیینی سنتی در دانشگاه ها مطرح کرد و گفت: در سده‌های قبل نقالان در مکان‌هایی معرکه میگرفتند اما امروز دیگر جایگاه سنتی نقالی را نداریم قهوه خانه ها، قلیان سرا شده و مکان های سنتی هم مکانی برای غذاخوری تبدیل شده است. مردم دیگر به نقالی توجه ندارند پس ماهم باید برای عرضه بروز هنرهای سنتی مکان های ویژه ای داشته باشیم این همه فرهنگسرا و سرای محله ساخته شده اما کسی به فکر مرکزی برای اجرای نمایش های ایینی سنتی نبوده است. حتی برخی معماری ها به کارهای سنتی نمی خورد. مدیران فرهنگی باید به این فکر بیافتند که بستر کار در جامعه است ما در جشنواره ایینی سنتی نقال پنج ساله داریم.

در پایان حسین عالم بخش درباره وضعیت پرده خوانی گفت: این بخش متمرکز بر پیشکسوتان است. علاوه بر اینکه طومارهایی هم از زندگی امام علی تهیه شده برخی از اینها نسخه هایشان کهن است اما برخی اسنادشان ایراد دارد ما هم کتاب‌هایی تهیه کردیم کهک دوستان از داخل آنها قصه‌هایشان را انتخاب کنند ما یک پرده درباره ماجرای غدیر داریم که محسن میرزاعلی تهیه کرده و چند داستان دیگر مجموعه اینها در قالب طومار در عنوان یک کتاب درباره امام علی(ع) تهیه می شود. بخشی هم مرشد سعیدی تهیه و ضبط کرده که قرار است در دسترس قرار بگیرد.

سپس فتحعلی بیگی با اشاره به اینکه سنت نقالی قهوه خانه‌ای در حال انقراض است گفت:‌امروزه اگر پرده خوانی بخواهیم کار گرانی است قریب ده میلیون چند سال پیش یک پرده قیمت داشت زحمتش هم زیاد است اما  برخی امروز برای به روز شدن و کم شدن هزینه‌ها بنرهایی چاپ می‌کنند اما همه قصه‌ها روی پرده نیست مستلزم طراحی جدید است اصلاح پرده هم یک جور پایبند کردن رهگذر بوده خود پرده خوانی زیرمجموعه هنر نقالی است.

این جشنواره سیزده تا هفده شهریور در میدان امام حسین و حوزه هنری انقلاب اسلامی برپا می شود.
منبع : فارس
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

چیستی حسنات دنیا و آخرت
سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۷
کتاب و کتابت از نـگاه قـرآن
دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۸
اقتداریابی دانشجویی در معادلات جهانی
سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
برنامه ملی سلامت خانواده زیر ذره‌بین
يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
شهید شیرودی، مالک اشتر دفاع مقدس
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱