تاریخ انتشارچهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۵
کد مطلب : ۴۰۰۹۲۷
معاون اول رئیس جمهور درباره لغو ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت، گفت: قرار نیست برنج‌های وارداتی در فصل برداشت برنج در بازار توزیع شوند.
۰
plusresetminus
برنج‌های وارداتی در فصل برداشت در بازار توزیع نمی‌شود/طرح آمریکا برای نابودی اقتصاد ایران ناکام ماند
به گزارش بلاغ، اسحاق جهانگیری عصر امروز در آیین افتتاح مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در آمل، با اشاره به اینکه مازندران سهم بزرگ و مهمی در تامین محصولات کشاورزی و امنیت غذایی کشور دارد، اظهار کرد: به رغم انواع محدودیت‌ها نظیر کمبود آب، تولید محصولات کشاورزی سال به سال افزایش یافته و با تکیه بر توانمندی و ظرفیت داخلی، طرح آمریکا برای فروپاشی و نابودی اقتصاد ایران ناکام ماند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه دولت تلاش کرده است تا ذخایر مناسبی برای کالاهای اساسی ایجاد شود، افزود: اگر چه در مواقع لزوم کالاهای اساسی مورد نیاز از طریق واردات تامین شده، اما با وجود همه محدودیت های مالی، اراده ای جدی برای حمایت از کشاورزان داخلی در کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه تولید متوسط سالیانه ۲ میلیون تن برنج در سه استان شمالی کشور رقم بسیار مهمی در اقتصاد و تجارت محسوب می‌شود، تصریح کرد: باید برای استفاده بهینه از این حجم فعالیت و تولید اقتصادی و به ویژه برای انتفاع بیشتر کشاورزان از چرخه تولید تا مصرف این محصول استراتژیک برنامه‌ریزی جامعی انجام شود.

جهانگیری با اشاره به دیدار امروز دولتمردان با مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: ایشان در این دیدار دیدگاه جدیدی را مطرح کردند و فرمودند که در شرایطی که در یک جنگ اقتصادی تمام عیار هستیم، تولیدکننده حکم رزمنده خط مقدم این جنگ را دارد و همه باید برای حمایت از این رزمندگان پای کار بیایند.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: این دیدگاه مقام معظم رهبری باید تبدیل به یک دیدگاه عمومی شود و همه از تولیدکنندگان به عنوان رزمندگان جبهه جنگ اقتصادی حمایت کنند.

جهانگیری گفت: تولیدکنندگان و کشاورزان خود نیز باید با خلاقیت و ارائه ایده‌های جدید و کاربردی به تسهیل شرایط کسب و کارشان کمک کنند و به دنبال راهکارهایی برای کوتاه کردن دست واسطه‌ها از نظام توزیع کالا باشند.

وی با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی نیروی انسانی در استان مازندران، ابراز امیدواری کرد کشاورزان و فعالان اقتصادی مازندران با ارائه و اجرای طرحی جامع و کارآمد، به الگویی برای دیگر استان‌ها نیز تبدیل شوند.

معاون اول رئیس جمهور همچنین درباره لغو ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت نیز اظهار داشت: قرار نیست برنج‌های وارداتی در فصل برداشت برنج در بازار توزیع شوند، بلکه این واردات به عنوان پشتوانه‌ای برای ایجاد آرامش در بازار و اطمینان خاطر مردم نسبت به عدم ایجاد تلاطم در بازار برنج است.

جهانگیری با اشاره به آمار ارائه شده درباره صادرات برنج ایرانی تصریح کرد: صادرات و واردات هیچ محصولی ممنوع نیست و دولت صرفا با توجه به مصالح عمومی، با افزایش و کاهش تعرفه و وضع عوارض این موضوع را کنترل می‌کند و اگر برنج ایرانی بازار خوبی در خارج دارد، باید با اصول حفظ اعتماد مشتری در این زمینه اقدام کرد.

این مسئول با اشاره به فرارسیدن هفته دولت افزود: این ایام علاوه بر گرامیداشت مقام شهیدان رجایی و باهنر، فرصتی است تا اعضای دولت به استان‌های مختلف سفر کرده و مسائل مختلف استان‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به اینکه دولتمردان امروز دیدار بسیار خوبی با مقام معظم رهبری داشتند، اظهار داشت: در این دیدار این بحث مطرح بود که به رغم اینکه دشمن فکر می‌کرد با تحریم می‌تواند اقتصاد ایران را با فروپاشی مواجه کند، با تکیه بر ظرفیت‌ها و تولید داخلی قادریم اقتصاد کشور را اداره کنیم.

جهانگیری تصریح کرد: مازندران یکی از مهمترین قطب‌های تولید کشور خصوصا در بخش کشاورزی است و بزرگترین سهم را در تولید و حفظ امنیت غذایی کشور دارد.

معاون اول رئیس جمهور یکی از اهداف سفر خود به استان مازندران را بررسی مسائل و موانع تولید در استان عنوان کرد و ادامه داد: طرح‌هایی هم در بخش‌های دولتی و خصوصی برای افتتاح آماده شده است که در این سفر به بهره برداری خواهند رسید.

جهانگیری با اشاره به برگزاری نخستین همایش همکاری‌های اقتصادی کشورهای ساحلی خزر در ترکمنستان که هفته گذشته صورت گرفت، گفت: در این همایش مسائل و همکاری‌های اقتصادی کشورهای ساحلی خزر در سطح بالای سیاسی مورد بررسی قرار گرفت و امیدوارم مازندران و دیگر استان‌های ساحلی شمال کشور بتوانند به مسئولیت‌های سنگین خود در زمینه‌های زیست محیطی، انرژی، حمل و نقل و تجارت در چارچوب همکاری کشورهای حاشیه خزر به شکل موثر و سازنده‌ عمل کنند.

معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: در مازندران عمدتا محور کار کشاورزی، گردشگری و صنعت مرتبط با گردشگری است. برای احداث پتروشیمی در مازندران نیز به وزارت نفت ماموریت داده شده تا آنچه در این زمینه قابل انجام است، عملیاتی شود.
 
به گزارش بلاغ، با بهره‌برداری از فاز نخست مرکز بین‌المللی تجارت برنج ایران در این مرکز سالانه برای حدود ۳۵۰ هزار تن برنج و در فاز نهایی تا ۷۰۰ هزار تن برنج تولیدی مازندران ظرفیت نگهداری، خرید، فروش و صادرات ایجاد می‌شود. این مرکز با هدف برندسازی برنج ایرانی به خصوص مازندران که به تنهایی ۴۰ درصد نیاز کشور را در این محصول راهبردی تامین می‌کند،نیز موثراست.

در این مرکز پایانه صادراتی برنج نیز پیش بینی شد که بزودی با صدور پروانه بهره برداری، زمینه برای صادرات این محصول راهبردی تولیدی مازندران نیز در این مرکز فراهم خواهد شد.
 
مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادراتی برنج ایران  در زمینی به مساحت بیش از ۱۷۰ هزار مترمربع است که ۵۰ هزار مترمربع آن انبار برنج و ۶ هزار مترمربع نیز واحدهای تجاری و خدماتی و سالن معاملات و پنجره واحد برای صادرات ایجاد شده است.

 پیش بینی می شود با تکمیل زیرساخت پایانه صادراتی برنج ایران در آمل بنا بر وعده وزارت صمت، بورس این محصول راهبردی در این مرکز تجارت بین المللی و پایانه صادرات برنج نیز راه اندازی شود.

 ۲۳۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری مازندران سالانه زیرکشت برنج می رود که ۱۸درصد از این اراضی مربوط به شهرستان آمل است و در مجموع سالانه در مازندران حدود یک میلیون تن برنج تولید می شود.
علاوه بر پایانه صادراتی برنج ۲ پایانه گل و گیاه و ماهیان خاویاری نیز در شهرستان عباس آباد در غرب این استان و جویبار در منطقه مرکزی این خطه شمال کشور در دست ساخت قرار دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

تاخیر در انتصابات، خسارتی جبران‌ناپذیر
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
مردم  و حق اعتراض
جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
پرستاران سر دو راهی خانه‌نشینی و تغییر شغل
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳
آنچه خوبان همه دارند تو یک‌جا داری
يکشنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
وعده صادق، ضربه پشیمان‌کننده و پیشگیرانه
شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴