تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۶
کد مطلب : ۳۸۲۷۴۶
عضو هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران با اشاره به ضرر‌های پوشیدن صندل‌های تخت گفت: افراد برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به پا‌ها و زانو‌ها باید به نکاتی در هنگام خریداری صندل‌ها توجه کنند.
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ،پرهام پارسانژاد عضو هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران درباره ضرر‌های استفاده از صندل‌هایی که دارای کفی تخت و خشک هستند، اظهار کرد: این صندل‌ها قوس کف پا را پوشش نمی‌دهند، بنابراین غشای کف پا کشیده و فشار زیاد بر تاندون آشیل و عضلات پشت ساق پا وارد می‌شود در نتیجه درد کف و پاشنه پا و در طولانی مدت خار پاشنه بروز پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: پوشیدن صندل‌هایی که کفی تخت و خشک دارند برای پیاده روی یا ایستادن طولانی مدت مناسب نیست، افراد برای انجام دادن فعالیت‌های خانه هم بهتر است صندل‌هایی را بپوشند که قوس کف پا را کامل پر کند این صندل‌ها باید پاشنه‌ای حدود ۲ سانتی‌متر داشته باشند همچنین پا نباید درون این صندل‌ها بلغزد.

این عضو هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران افزود: لق زدن پا درون صندل‌ها در هنگام راه رفتن و ایستادن موجب بی‌تعادلی می‌شود، بنابراین عضلات مختلف اندام‌های تحتانی و کمر توازن خود را از دست می‌دهند و اسپاسم و گرفتگی عضلات کمر و ستون فقرات بروز پیدا می‌کند.

صندل‌های طبی

 

پارسا نژاد درباره صندل‌های طبی تأکید کرد: فیزیوتراپیست با اسکن کردن پاشنه یا مچ پا‌ها یا زانو‌های افرادی که دچار انحراف در این قسمت‌ها هستند، برای آنها صندل‌های طبی می‌سازد، در گذشته از قالب‌های گچی یا تصویر نقشه پا روی کاغذ برای ساختن این صندل‌ها استفاده می‌شد، صندل‌های طبی با توجه به اینکه انحراف مچ یا پاشنه پا‌ها و زانو‌ها به چه سمتی باشد، این انحراف را اصلاح می‌کنند.

وی تصریح کرد: در صندل‌های طبی فرورفتگی را در قسمت پاشنه پا‌ها برای جلوگیری از ایجاد درد و وارد شدن فشار زیاد بر آنها ایجاد می‌کنند، همچنین برجستگی در کفی این صندل‌ها وجود دارد که این برجستگی قوس کف پا‌ها را به طور کامل می‌پوشاند، بنابراین ضربه‌های وارد شده از زمین جذب قوس کف پا‌ها می‌شود، صندل‌های طبی علاوه بر قوس کف پا‌ها (قوس طولی) یک قوس عرضی (قوس زیر پنجه) هم دارند که این قوس عرضی انگشتان پا‌ها را درست در جای خود قرار می‌دهد.

سندروم مورتون، عارضه تلخ وجود نداشتن قوس عرضی در صندل‌های طبی

این عضو هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی گفت: اگر صندل‌های طبی قوس عرضی نداشته باشند، با درگیر شدن اعصابی که از لای انگشتان پا‌ها به ویژه انگشتان دوم و سوم عبور می‌کند، سندروم مورتون (مورتون نوروما) بروز پیدا که این سندروم دردی تیر کشنده و برق‌آسا را در ناحیه بین انگشتان ایجاد می‌کند، بنابراین برای جلوگیری از پیدایش این درد، پد متاتارسال را در کفی این صندل‌ها قرار می‌دهند تا فشار زیاد بر پنجه پا‌ها وارد نشود.

نکات ضروری هنگام خرید صندل

پارسانژاد یادآوری کرد: افراد باید صندل‌هایی را بخرند که پاشنه و کفی ارتجاع‌پذیر داشته باشند تا ضربه‌های وارد شده از زمین به مچ یا کف پا‌ها و زانو‌ها وارد نشود، صندل‌ها همچنین باید به گونه‌ای باشند که پا درون آنها نلغزد و رویه صندل پنجه و انگشتان پا‌ها را به همدیگر فشار ندهد.

منبع : بهداشت نیوز
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

تاخیر در انتصابات، خسارتی جبران‌ناپذیر
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
مردم  و حق اعتراض
جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
پرستاران سر دو راهی خانه‌نشینی و تغییر شغل
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳
آنچه خوبان همه دارند تو یک‌جا داری
يکشنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
وعده صادق، ضربه پشیمان‌کننده و پیشگیرانه
شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴