تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۵
کد مطلب : ۴۶۸۷۲۸
وزیر نیرو گفت: با کشورهای توسعه یافته برای صادرات خدمات فنی پای میز مذاکره می‌نشینیم و آنها از ما تقاضای فناوری دارند و این یک افتخار است.
۰
plusresetminus
کشورهای توسعه‌یافته از ما تقاضای فناوری دارند
به گزارش بلاغ، علی‌اکبر محرابیان در نشست با شرکت‌های دانش‌بنیان که به مناسبت جمع‌بندی اقدامات انجام‌شده با محوریت شعار سال ۱۴۰۱ برگزار شد، اظهار داشت: نشست هم‌اندیشی با شرکت‌های دانش‌بنیان برای ما حکم یک اتاق فکر در جهت حل مسئله در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان است.
وی افزود: اینکه ما با یک کشور توسعه‌یافته برای صادرات خدمات فنی و مهندسی پای میز مذاکره بنشینیم و آنها از ما تقاضای فناوری داشته ‌باشند، یک افتخار است.

صادرات توربین‌های ایران به روسیه
در همین حال چندی پیش هم اعلام شد که توربین‌های ایرانی به روسیه جای زیمنس را گرفته و به روسیه صادر می‌شود.
به گزارش فارس، اردیبهشت‌ماه سال جاری، رونالد بوش، مدیر اجرایی شرکت آلمانی زیمنس، اعلام کرد به دلیل افزایش تحریم‌ها بر روسیه، درآمد این شرکت با کاهش 625 میلیون دلاری مواجه شده است و این شرکت قصد دارد تمام عملیات صنعتی و تجاری خود در روسیه را تعطیل کند. این در حالی است که 170 سال از شروع فعالیت شرکت زیمنس در روسیه می‌گذرد و حدود نیمی از برق روسیه از نیروگاه‌های گازی تولید می‌شود که ساخت توربین‌های آن را این غول صنعتی آلمانی برعهده داشت.
کشور روسیه در حال حاضر، توربین‌های کوچک و متوسط را بومی‌‌سازی کرده است؛ اما به دلیل انحصارطلبی شرکت زیمنس تاکنون نتوانسته است در زمینه ساخت توربین‌های گازی بیش از 100 مگاوات، اقدامات جدی انجام دهد.
با خروج زیمنس از روسیه، این کشور به دنبال جایگزین‌‎کردن فناوری‌های جدید در زیرساخت‌های تولید انرژی خود رفت و به این ترتیب توربین‌های گازی ایرانی را به عنوان جایگزین برای توربین‌های زیمنس انتخاب کرد. اواخر آذرماه سال جاری نیز رویترز به نقل از نیکولای شالگینوف، وزیر انرژی روسیه، تصمیم قطعی این کشور به استفاده از توربین‌های گازی ایران را اعلام کرد.

سرانجام، راشاتودی در گزارشی که در 21 بهمن‌ماه سال جاری منتشر کرد، آغاز تولید قطعات ایرانی را برای جایگزینی توربین‌های زیمنس در نیروگاه‌های آبی روسیه اعلام کرد. واحدهای توربین گازی MGT-70 ساخت ایران که در قالب «تولید بار اول» در ایران تولید شده بود، حالا می‌تواند جای خالی تجهیزات غول صنعتی زیمنس را نیز پر کند. پیش‌تر نیز صادرات کاتالیست‌های ایرانی به صنایع پتروشیمی روسیه شاهدی بر این مدعا بود که ایران می‌تواند کمبودهای ناشی از خروج شرکت زیمنس از این کشور را رفع کند.

با شدت گرفتن تحریم‌های غرب بر ایران، دامنه این تحریم‌ها، تجهیزات صنایع نفت و گاز ما را نیز دربر گرفت؛ اما تشکیل کارگروه «تولید بار اول» در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مقدمه‌ای بود تا تولید تجهیزات تحریمی را به فناوران و دانشمندان ایرانی بسپارد. تولیدات بار اول که ابتدا برای خنثی‌‌سازی تحریم‌ها و کاهش ارزبری از کشور دنبال می‌شد، سرانجام می‌تواند با صادرات، باعث ورود ارز به کشور نیز بشوند.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

اقتداریابی دانشجویی در معادلات جهانی
سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
برنامه ملی سلامت خانواده زیر ذره‌بین
يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
شهید شیرودی، مالک اشتر دفاع مقدس
شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱