به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
بلاغ؛ نبی خاتم، که درود و صلوات خدا و کل کائنات بر او تقدیم باد، میفرماید: نعمتان، مجهولتان، الصحه والامان؛ (دو نعمت هستند که قدرشان مورد غفلت است، صحت و سلامتی، و امنیت و آرامش.
حفظ نظم و امنیت عمومی در جهت انجام فعالیتهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی برای دستیابی به توسعه کشور مستلزم وجود نیروی مقتدر و ملتزم به قانون است.
هفتهای در تکریم از جاننثاران انتظامی
هر ساله بهمنظور تکریم و تجلیل از نیروهای پرتلاش و فداکار نیروی انتظامی، هفتهای به این نام نامگذاری شده است. هفته نیروی انتظامی از ۱۷ مهر با شعار پلیس مقتدر، قانونمدار و امین مردم آغاز و تا ۲۳ مهر با شعار پلیس، ولایتمداری، حفظ ارزشها و جامعه ایمانی ادامه مییابد.
بر پایه روزشمار هفته نیروی انتظامی، ۱۸ مهر با عنوان پلیس هوشمند، مشارکت عمومی، انضباط اجتماعی؛ ۱۹ مهر با عنوان پلیس خدمتگذار، سرباز فداکار و امنیت پایدار؛ ۲۰ مهر نیز با عنوان پلیس، امنیت اقتصادی، پشتیبانی تولید و مانع زدایی؛ ۲۱ مهر نیز با عنوان پلیس، پیشگیری اجتماعی، آموزش همگانی و امنیت اجتماعی و روزهای ۲۲ و ۲۳ مهر نیز به ترتیب با عنوان پلیس، تلاش جهادی، ایثار و شهادت و پلیس، ولایت مداری، حفظ ارزش ها و جامعه ایمانی نامگذاری شده است.
بحرانستیزی از وظایف نیروی انتظامی
هر کشوری برای امنیت شهروندانش نیازمند نیروهای جان برکف و فداکاری است که برای آسایش مردم، از خود میگذرند تا بتوانند بهترین خدمت را که تامین امنیت است، به مردم کشورشان ارائه دهند و اتفاقاً عامل اصلی افزایش یا کاهش رضایتمندی مردم هر کشور از حاکمیت و حاکمان نیز همین سببسازان امنیت هستند که نقش بسیار مهمی در مشارکتپذیری مردم را ایفاء میکنند.
وظایف نیروی انتظامی در ایجاد امنیت و استقرار نظم به صورت اجتنابناپذیر ایجاب میکند که همواره برای مقابله با هر نوع بینظمی و ناامنی و شرایط بحران مهیا باشد.
نیروی انتظامی به لحاظ ماهیت وظایفش، یک سازمان بحرانستیز است و باید در همه بحرانهای طبیعی و انسان ساخت حضور داشته باشد.
نیروی انتظامی به عنوان نهادی در جهت حفظ امنیت و آرامش مردم شناخته میشود که باید این مسئولیت خطیر را با برنامهریزیهای دقیق و مشارکت مردمی به انجام برساند.
ویژگی نیروی انتظامی کشورمان
نیروهای انتظامی کشورمان ایران، از آنجا اهمیت کار و خدماتشان مهمتر از همکارانشان در سایر کشورهاست که ایران و ایرانی مورد بغض گردنکشان و ظالمان عالم هستند و آنها برای نابودی این ملت ظلمستیز و عدالتخواه، دائم در حال اجرای توطئه و برهم زدن امنیت آنهایند و در این میان، وظایف نیروی انتظامی غیورمان بیشتر و اجرای آن پیچیدهتر میشود که تاکنون در این زمینه با اهدای شهدای فراوان، موفق از آزمونها در آمدند.
موقعیت ژئواستراتژیکی کشورمان، عاملی مهم برای طمعورزی قدرتهای شیطانی بوده و هست. از ۸۰ سال قبل و بهویژه از جنگ جهانی دوم به این سوی ، که موازنه قدرت به نفع آمریکا، این کشور را منتفع از تحولات جهانی بهخصوص در حوزه اقتصادی ساخت، آمریکا حداکثر دخالت و ظلم به ملت ایران از طریق حاکم کردن عمال مزدور خود بر سرنوشت این مملکت را به حداکثر در حد خردکردن غرور ملی ایرانیان رساند و با پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان بزرگترین دشمن این کشور و ملت، جنایات مختلفی را برای سلب آسایش از ملت ایران و به ستوه آوردن مردم از طریق گروهکها و عناصر نفوذی و گسیل مزدوران مسلح برای ناامنسازی کشور و مردم، انجام داده و میدهد و این نیروی انتظامی سرافراز کشورمان است که تاکنون توانسته امنیت مردم را در میان انواع حوادث و دسائس تامین کند.
ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر از افغانستان به کشورهای مختلف و از جمله به اروپاست. سالانه نیروی انتظامی ایران در مبارزه با شبکههای بزرگ قاچاق مواد مخدر شهدای فراوانی را تقدیم میکند که اگر اهتمام جدی این نیرو نباشد، غیر از تاثیرات مواد مخدر در کشورمان، تمام کشورهای مقصد باندهای حمل و توزیع این مواد مورد آسیب جدی قرار میگیرند.
طبق گزارش جهانی مواد مخدر سال ۲۰۲۴، تعداد افرادی که مواد مصرف میکنند با افزایشی معادل ۲۰ درصد در ۱۰ سال، در سال ۲۰۲۲ به ۲۹۲ میلیون رسیده است. کانابیس همچنان به عنوان بیشترین ماده مخدر مصرف شده در کل دنیا شناخته میشود (۲۲۸ میلیون مصرف کننده)، به دنبال آن مواد شبه افیونی (۶۰ میلیون مصرف کننده)، آمفتامین (۳۰ میلیون مصرف کننده)، کوکائین ( ۲۳ میلیون مصرف کننده)، و اکستاسی (۲۰ میلیون مصرف کننده) هستند.
نیتازینها یک گروه از مواد شبه افیونی صنعتی که میتوانند حتی از فنتانیل هم قویتر باشند اخیراً در بسیاری از کشورهای با درآمد بالا ظهور کرده است و منجر به افزایش مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد این ماده شده است.
اگرچه حدود ۶۴ میلیون نفر در سر تا سر جهان از اختلالات مصرف مود مخدر رنج میبرند، تنها یک نفر از هر ۱۱ نفر به درمان دسترسی دارد. زنان دسترسی کمتری نسبت به مردان به درمان دارند، چرا که از هر ۱۸ زن تنها یک نفر به درمان دسترسی دارد، حال این که این نسبت در مردان به یک نفر از هر هفت نفر میرسد.
نیروی انتظامی براساس آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی با سوداگران مرگ مقابله میکند و در درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر که قصد قاچاق به کشورهای اروپایی و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس دارند، سالانه بیش از هزار تن مواد مخدر کشف میشود که تاکنون بالغ بر ۴ هزار شهید تنها بخشی از هزینههای جبرانناپذیر جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با پدیده شوم مبارزه با مواد مخدر به شمار میآید.
در همین ارتباط، نیروی انتظامی کشورمان هزینه سنگینی را برای حفظ سلامت این کشورها از مواد افیونی میپردازد که واقعاً کشورهای مقصد باندهای پیچیده مواد مخدر، باید ممنوندار ایران اسلامی باشند که در حال حاضر چنین نیست و این ناشکری، چیزی از عظمت کار نیروی انتظامی دلاور کشورمان نمیکاهد.
اقتدار، مهمترین ویژگی نیروی انتظامی
بسیاری از صاحبنظران معتقدند که امنیت و آرامش جامعه، مرهون تلاشها و فداکاریهای بیوقفه نیروهای انتظامی است، و این نیرو در تمامی عرصههای امنیتی و انتظامی کشور، با ایثار و تعهدی مثالزدنی در راه حفظ نظم، امنیت و آسایش مردم شریف ایران تلاش میکند.
نیروی انتظامی برای انجام دادن هر چه بهتر وظایف خود از قبیل کنترل ورود و خروج افراد، وسایل نقلیه و اجناس، حفاظت از اموال دولت، بخش خصوصی و مردم، حفاظت از کمکهای مردم و دولت، دفع هر گونه مزاحمت افراد شرور برای مردم، دستگیری مجرمان و زندانیان فراری و ... باید کوشش کند و برای اینکه بتواند ماموریتهای خود را به بهترین شکل انجام دهد، باید مستمر عملکرد خود را مورد ارزیابی قرار دهد.
از نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی اقتدار و قدرتمندی پلیس در کنار عطوفت و مهربانی، دو ویژگی مطلوب پلیس است. بدین جهت، میتوان قدرت پلیس را از نظر اقتدار مشروع به دو دسته اقتدار قانونی و اجتماعی تقسیم کرد.
نخست مربوط به نظام اداری و قدرت نیروی انتظامی از نظر سازمانی است. دوم اقتدار مردمی است که از لحاظ جامعه شناسی اقتداری به شمار میرود که مردم آن را به مجریان قانون تفویض میکنند و به مراتب مهمتر از اقتدار قانونی است. احترام به پلیس، احساس امنیت و احساس پشتیبانی کردن پلیس بسیار مهمتر از حمایتهای قانونی است.
یکی از ماموریتهای محوری نیروی انتظامی مقابله با ناامنی و حمایت از آزادیهای مشروع مردم است. از این رو باید با کمک مسئولان مربوطه در نهادهای رسمی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تعریف روشنی از آزادیهای اجتماعی در فضای واقعی و مجازی ارایه و پاسدار آن باشد.
انتظارات مردم از نیروی انتظامی
مردم استان مازندران در گفتگو با خبرنگاران
بلاغ، حمایت قاطع از نیروی انتظامی را وظیفه عموم بهویژه مسئولان و دولتمردان میدانند و معتقدند که حمایت از حامیان قانون متضمن ثبات امنیت و استمرار آن است.
یکی از شهروندان میگوید: اگر پلیس تضعیف شود، دود آن به چشم تمام مردم خواهد رفت، از افراد عادی گرفته تا مسئولان، اما، اگر پلیس قوی و مقتدر باشد، امنیت و آرامش برای تمام افراد جامعه فراهم خواهد بود.
محمد هاشمی اضافه میکند: در بعضی موارد، دشمنان داخلی و خارجی تلاش کردهاند تا حضور مقتدرانه پلیس در مأموریتها را تضعیف کنند و به جای تمرکز بر اقدامات بزرگ پلیس، موارد جزئی را بزرگنمایی کردهاند.
این شهروند با بیان اینکه پلیس مورد علاقه و حمایت مردم کشورمان قرار دارد، یادآور میشود: باید خدماتی که نیروی انتظامی در بخشهای مختلف، از جمله مشاورههای خانوادگی و برخورد با تخلفات در فضای مجازی، ارائه میدهد، بیشتر به مردم معرفی شود؛ نیروی انتظامی در بسیاری از حوزهها خدمات گستردهای ارائه میدهد که شاید بسیاری از مردم از آنها آگاه نباشند، بنابراین باید با برنامههای تبلیغی و اطلاعرسانی، این خدمات را به جامعه معرفی کرد.
شهروند دیگری، که خود را دبیر بازنشسته معرفی کرد، ضمن تبریک این هفته به همه پرسنل نیروی انتظامی، گفت: پلیس، مسئول اجراء و نظارت بر اجرای قانون است و با بیقانونی باید برخورد کند و همواره نیز در این چهارچوب مورد حمایت قاطع مسئولان کشور باید قرار بگیرد تا بیقانونی و یا نقض قانون رخ ندهد و جامعه را بسوی آنارشیست و هرج و مرج پیش نراند آنچنانکه در حال حاضر موضوع بیحجابی دچار این بیبندوباری و ولنگاری شده و در درجه اول، این دولت و سران سه قوه و سپس پلیس خدوم مسئول جمع کردن این بساط شیطانی هستند که همانند مالیخولیا به جان جوانانمان افتاده و زمینه نابودی اخلاق و معنویت را فراهم آورده است.
انتهای خبر/