رضایت‌مندی مردم، اکسیر حیات مسئولان است؛

دولت‌ «تراز انقلاب»

تاریخ انتشارپنجشنبه ۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
کد مطلب : ۴۸۷۸۳۸
دولت شهید آیت‌الله رئیسی، که از معدود دولت‌های مورد تحسین مردم است و عموم، آن شهید را «رئیس جمهور در تراز انقلاب اسلامی»، می‌دانستند و می‌دانند، توانسته بود با شعارهای انقلاب و اتکا به توانمندی‌های داخلی و در عین حال استفاده از ظرفیت‌های جهانی، ارتباط بین دولت و ملت را به سطح مطلوبی ارتقاء دهد.
۰
plusresetminus
دولت‌ «تراز انقلاب»
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بلاغ؛ هر ساله با فرارسیدن شهادت شهیدان رجایی و باهنر ، که به همین مناسبت هفته دولت نیز نامگذاری شد، دولت‌ها به تبیین و تشریح اقدامات یک‌ساله خود می‌پردازند و مردم و رسانه‌ها نیز بر مبنای شاخص‌های انقلاب به بررسی و ارزیابی عملکرد آن دولت بویژه در یک‌ سالی که گذشت، می‌پردازند .

مشکل در تفاوت معیارها با مصداق‌هاست
شاخص‌های ملموس و قابل استناد از نظر مردم بطور مفهومی، آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی و به‌صورت مصداقی، اقدامات ستودنی دولت هرچند بسیار کوتاه مدت شهید رجایی است. مردم دوره کوتاه آن شهید را یکی از دوره‌های درخشان خدمت صادقانه و خالصانه از سوی دولتی با تقوای شهیدان رجایی و باهنر می‌دانند و از آن دوره به عنوان شاخص و معیار یاد می‌کنند.

آنچه که نیاز به استدلال و اثبات ندارد، این حقیقت است که ملت بزرگ ایران در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ به جمهوری اسلامی و سپس به قانون اساسی‌ای رأی دادند که مطالبه اصلی و اساسی شان این بود که ای دولت‌هایی که از این پس با رأی ما و براساس سازوکارهای قانونی به روی کار می آئید، بدانید که موظفید ما (ملت ایران) را در ریلی قرار دهید که آن ریل ما را به اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی براساس ترسیم ولی فقیه و نائب امام زمان می‌رساند.

تمام ابعاد زندگی مان باید با این پیوست همراه باشد که بسوی خداوند و تراز مورد نظر امامان معصوم پیش رویم و اگر دولتی بخواهد خود را ارزیابی کند، باید ببیند در اسلامی کردن و سیر الی الله آحاد جامعه چقدر موفق بوده و بر این مبنا به خود نمره دهد، آنچنانکه ملت و تاریخ براین اساس قضاوت خواهند کرد.

مسأله اصلی، فاصله بین ارزش‌ها با رفتارهاست
نکته بدون ابهام دیگر در این ارتباط، این واقعیت است که هرچه دولت‌ها تاکنون خود و برنامه‌های کاری خویش را از متن و نصوص انقلاب اسلامی و مواضع امامین انقلاب استخراج کرده و بمورد اجراء گذاردند، موفق بوده و نزد ملت، نمره قبولی دریافت کرده‌اند که دولت‌ها تاکنون، تمام عدم موفقیت خود را بواسطه عدول از این خط مورد قبول و مطالبه مردم باید بدانند و بگواه ده‌ها، بلکه صدها استناد، عامل اصلی مشکلات و معضلات کشور بویژه در حوزه‌های:  اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، ناشی از خط غربگرایی و بیگانه باوری بسیاری از دولت‌های گذشته بوده است.

دولت شهید آیت‌الله رئیسی، که از معدود دولت‌های مورد تحسین مردم است و عموم، آن شهید را «رئیس جمهور در تراز انقلاب اسلامی»، می‌دانستند و می‌دانند، توانسته بود با شعارهای انقلاب و اتکاء به توانمندی‌های داخلی و در عین حال استفاده از ظرفیت‌های جهانی، ارتباط بین دولت و ملت را به سطح مطلوبی ارتقاء دهد و امیدهای فراوانی را بوجود آورد و مشارکت‌های مردمی را به پای میدان بکشاند که در صورت تداوم حیات، می‌توانست تحولی جدی و ساختاری در کشور بیافریند.

آمارها در تمام حوزه‌ها، علی‌رغم بدخواهی و فعالیت‌های بازدارنده عده‌ای، که منافع خود را در غارت بیت‌المال و آشامیدن خون مردم جستجو می‌کنند و در قالب‌های مختلف، از جمله سیاسی و اقتصادی دارای مافیای نفوذ هستند، نشان می‌دهد که اوضاع کشور در دوران شهید رئیسی رو به هنجار و رشد پیش می‌رفت و امید آنکه این روند همچنان تداوم یابد و حتی بهتر از گذشته، نویدبخش آینده‌های روشن و امیدآفرین باشد.

خصوصیات دولت در تراز
شاخص‌ها بروشنی آشکارند و مکرر از سوی امامین انقلاب تبیین شده و عاری از هرگونه شبهه و شائبه‌اند. همگان می‌دانند که الگوی دولتمردان نظام اسلامی باید امیرالمومنین علی علیه‌السلام باشد که مظهر عدالت و وارستگی و طهارت بوده و حتی حاضر نبود در ازاء کل آسمان و زمین هفتگانه، موری را بیازارد و ظلمی را تحمل کند.

التزام به اسلام و راه امامان معصوم، از بدیهیات انتظار از دولتمردان است که تنها به عدالت و معنویت بیاندیشند و کل امور روزانه خود را براین اساس تنظیم کنند و به پیش ببرند.

اگر واقعاً مسئولان دولت به حکومت اسلامی و علوی اعتقاد و التزام داشته باشند، نباید برخورد قبیله‌ای و سیاسی و جناحی در کارشان رسوخ کند. داستان نوع برخورد امام علی علیه‌السلام با برادر بزرگ خود، حضرت عقیل، را از یاد نبریم که حتی حاضر نشد سهم بیشتری از بیت‌المال به عقیل اختصاص دهد تا او بتواند نیاز اساسی زندگی خود را تعدیل کند.
باز هم از یاد نبریم نوع رفتار امیرالمومنین علی علیه‌السلام با طلحه و زبیر، که از اصحاب کبار رسول‌الله (ص) بودند و از مولا انتظار نگاه خاص پست و مقام را داشتند و با آن عمل مولا در خاموش کردن چراغ بیت‌المال و روشن کردن چراغ شخصی، پی بردند که نمی‌توان از بیت‌المال انتظار سهم‌خواهانه داشت، و این درسی است برای همه مسئولان نظام اسلامی.

شاخص‌های شهید آیت‌الله رئیسی از منظر رهبر معظم انقلاب
رهبر معظم انقلاب، که به عنوان سکاندار انقلاب اسلامی و عالی‌ترین مرجع برای بیان مواضع نظام اسلامی، در ملاقات ۱۷ تیرماه سال‌جاری دولت سیزدهم، پس از شهادت آیت‌الله رئیسی، در توصیف خصوصیات شهید خدمت فرمودند: تلاش بی‌وقفه برای حل مشکلات توده‌های مردم (نه خواص و ویژه‌خواران)، اعتقاد عمیق به توانایی‌های داخلی، صراحت در اعلام مواضع دینی و انقلابی، خستگی‌ناپذیری، مأیوس نشدن، رعایت تعامل و عزت‌مندی در سیاست خارجی، اهتمام به اجرای طرح‌های بزرگ، تواضع و بردباری و معنویت و ذکر و توسل از ویژگی‌های برجسته فردی و کاری شهید رئیسی است. ایشان تأکید کردند: رئیسی عزیز به عنوان یک الگو نشان داد می‌توان به عنوان رئیس جمهور یک کشور از مجموعه این خصوصیات فکری، قلبی و عملی برخوردار بود و آن را در عمل دنبال کرد.

طبیعی است که خصوصیات فردی هر شخصیت ضمن آنکه مختص خود اوست، در عین حال راه و رسم او می‌تواند الگو برای دیگر روسای جمهور و دولتمردان باشد. امید آنکه دولت دکتر پزشکیان، که در هفته دولت کار خود را آغاز کرد، در یک‌سالگی خود بتواند کارنامه موفقی را در ادامه راه و روش شهیدجمهور به مردم ارائه دهد. تجربه موفق شهید رئیسی عزیز، پیش روی رئیس‌جمهور منتخب و مستقر قرار دارد که می‌تواند بسیار سودبخش برای دکتر پزشکیان و اعضای کابینه او باشد.

یک تجربه تلخ دولت سیزدهم که برای دولت چهاردهم باید درس باشد، کنترل بازار و مراقبت شدید بر قدرت خرید مردم بویژه سفره معیشتی خانوارهاست. فعال‌سازی تولید، تامین با ثبات اقلام مورد نیاز جامعه به‌خصوص مواد غذایی، یک موضوع مهم است، ولی شبکه توزیع مطمئن، که بتواند با تعرفه عادلانه و اطمینان‌بخش اقلام ضروری و مایحتاج خانوارها را در اختیارشان قرار دهد، موضوع مهم‌تر دیگری است که دولت باید با قطع دست مافیا، رضایت مردم را جلب کند چراکه؛ اگر رشد تولید و همه شاخص‌های اقتصادی مثبت باشد و سفره مردم از این شاخص‌ها تاثیر مثبت نگیرد، برای مردم پذیرش آن آمارها دشوار و غیرقابل تحلیل خواهد بود. بدین جهت، تاکید دکتر پزشکیان بر جلب رضایت مردم به همه وزراء و مسئولان، تاکید درست و ناظر بر خواسته و مطالبه عمومی است که باید برای تحقق آن، بطور دائم این مسئله مورد دقت و ارزیابی از سوی رئیس‌جمهور قرار گیرد.

محمداسماعیل امام‌زاده

انتهای خبر/
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

کشف ۶۳۷ فقره قاچاق چوب در مازندران
چهارشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۳
افتتاح ۸ تعاونی در هفته تعاون مازندران
جمعه ۱۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۸
تشکیل پرونده قضایی برای مدیر سد «الیمالات»
پنجشنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳
آغاز شوق مدرسه با لوازم‌التحریر داخلی
چهارشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۲
«توهم» گردشگری در مازندران
سه شنبه ۲۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۳
پُز عالی با جیب خالی!
دوشنبه ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۶