به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
بلاغ؛ آنچه که همواره مردم ایران و بویژه رهبر معظم انقلاب بر آن در تمام دولتها تاکید و تصریح داشته و دارند، درونیسازی جمله ما میتوانیم در اعماق وجود دولتمردان است که اگر این اتفاق خجسته رخ دهد، بخش اعظمی از ظرفیتهای داخلی شکوفا شده و به همان نسبت نیز از میزان وابستگی کشورمان به خارج کم خواهد شد.
مهمترین حلقه گسست از ملت
شاید مهمترین عاملی که موجب دلسردی مردم و شکست دولتها میشود، غفلت از داخل و توجه به خارج است که این تجربه تلخ در بسیاری از دولتهای کشورمان، مانع از دستیابی کشور به نصابهای جدید خودکفایی متناسب با شأن و منزلت ملت بزرگ ایران شده است.
دولتی را که مردم و حتی مقام معظم رهبری به موفقیت آن در توجه به داخل و اتکاء به توانمندی جوانان این سرزمین و ایجاد پیوند عمیق و گسترده با اقشار مختلف مردم، دست یافت، دولت شهید خدمت آیتالله سیدابراهیم رئیسی بود. شخص رئیسجمهور دولت سیزدهم، بغایت پرتحرک و خستگیناپذیر بود و تنها استراحت لحظهای او داخل اتوموبیل و یا هواپیما بود و در پاسخ خبرنگاری اظهار داشته بود که: هیچ به یاد ندارد بعداز انقلاب تاکنون حتی به خود یک روز تعطیلی داده باشد و یا به استراحت در روز تعطیل پرداخته باشد.
بسیاری از زیرساختهای بویژه اقتصادی در دوره قریب سه ساله او، بهبود چشمگیری یافته بود. به اظهار مرکز آمار ایران، با فعالسازی قریب به ده هزار واحد تعطیلشده در دولت قبل، و تلاش برای ایجاد فرصتهای اشتغال، سطح و نرخ بیکاری برای اولین بار در کشور به حداقل ممکن رسید، هرچند در این دوره بدخواهان آن سید مظلوم بخواهند غیرمنصفانه و با توسل به آمارهای دروغ، خدمات آن روحانی مردمی را تخریب کنند تا توجیهی ناکارآمدی خود را در ادامه کار خود توجیه کنند.
چنگ بر چهره خورشید نکشید
تعجب مردم در این است که برخی از اعضاء دولت آقای دکتر پزشکیان تعصب دارند تا حتی در اولین روز کاری خود، اقدام به ارائه آمارهای غلط و تضعیف و تخریب دولت شهید خدمت کنند. با وجود اینکه رهبر معظم انقلاب به عنوان وجدان بیدار ملت ایران، در اولین دیدار دولت چهاردهم با ایشان، از شهید رئیسی به عنوان رئیسجمهوری مردمی و موفق یاد فرمودند و به دولت کنونی توصیه ادامه راه آن شهید ر ا قرموده بودند.
عبدالناصر همتی در مراسم معارفه به عنوان وزیر اقتصاد و تکریم از وزیر اقتصاد پیشین که با حضور رئیسجمهور برگزار شد، با تاکید بر لزوم تلاش برای عبور از شرایط اقتصادی سخت کشور اظهار کرد: تمام تلاش دستگاههای اقتصادی کشور باید بر چهار محور متمرکز باشد؛ اول ثبات اقتصادی و کاهش تورم، دوم رشد، سوم کاهش نرخ بیکاری و چهارم توزیع عادلانه درآمد و رفع فقر این چهار محور است که هرچه تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی انجام میشود باید در این چهار محور نتیجه بخش باشد وگرنه ابتر خواهد ماند.
تا اینجای موضوع، در بیان تئوری خروج از شرائط سخت، میتوان نه چهار محور، که به نظر اقتصاددانها، بالغ بر ده یا دوازده رهیافت را ارائه داد، اما جناب وزیر در اولین اظهاراتش در آئین معارفه خود، از موضوع تحریم میگوید که برای ملت ایران، موضوعی کهنه و نخنماست چراکه؛ همگان میدانند و این دانسته مربوط به بیش از چهار دهه است هرچند در دو دهه اخیر میزان تحریمها بیشتر شده و آن را هم مردم بخوبی میدانند و حرفشان با مسئولانی که مسئولیت میپذیرند این است: مگر شما نمیدانستید که انقلاب از روز اول تحت تحریمهای ظالمانه بوده و با این وجود، پذیرفتید و حتی تلاش کردید تا در این جایگاه قرار گیرید. حال، باز سخن بیهوده و قدیمی شده را بیان کردن، علامت این نکته است که فرد بخواهد پیشاپیش ناکارآمدی خود را به حساب تحریم بگذارد آنچنانکه دیگران نیز چنین کردند.
تحریم نباید تهدید، که باید فرصت تلقی شود
همتی همچنین ر مراسم معارفه خود با اشاره به دو مانع اصلی تحریم و شیوه حکمرانی برای بهبود شرایط اقتصادی، تصریح کرد: تحریم یک بحث فراتصمیمی است و در بخشهای دیگر حاکمیت باید درباره آن تصمیم گیری و جمعبندی شود اما باید بپذیریم که شتاب توسعه و قدرت رقابت اقتصادی ما با دنیا را تحلیل میبرد.
وی ادامه داد: ما با فرض وجود تحریمها قرار است کار کنیم و بر این اساس باید شیوه حکمرانی را اصلاح کنیم؛ بسیاری از مشکلاتی که در حوزههای مختلف از جمله سیاستهای ارزی، بازار پول، بازار سرمایه، تجارت خارجی و مشکلات فضای کسب و کار به حکمرانی اقتصادی ما باز میگردد و ربطی به تحریمها ندارد و موضوعاتی همچون قیمت گذاری دستوری و مداخله دولت در بخشهای مختلف اقتصادی به این مشکلات دامن میزند.
از اینجاست که وزیر اقتصاد با توسل به آمارهای غلط، سعی دارد غیرمستقیم دولت شهید خدمت را تضعیف کند آنجا که میگوید: کسری ۱۷ میلیارد دلاری تجارت غیر نفتی قطعاً ناشی از حکمرانی غلط است و یا اینکه با ۳۵ درصد تورم دولت چهاردهم را تحویل میگیریم نیز از همین جا ناشی میشود؛ شاید گفته شود که قبلاً بیش از این بوده اما این رقم بسیار بالایی است چرا که ۵ سال پشت سر هم تورم ۴۰ درصد داشتهایم.
همچنین رشد هزینه مصرف بخش خصوصی در تولید ناخالص داخلی کمتر از 6 درصد بوده اما هزینههای دولت ۱۲ درصد بوده است که نشان میدهد تولید ناخالص داخلی به سمت توزیع بدتر میرود.
همتی تصریح کرد: مهمترین دستور کار ما، مسئله ناترازی بودجه است که امسال اقدامات جدی باید برای توازن بودجه انجام شود. ناترازی بانکها غیرقابل تصور است، تا به حال چنین حالتی را در سیستم بانکی ندیدهایم و باید به صورت جدی برای آن چارهاندیشی شود.
آنچه که آقای وزیر باید انجام دهد
وزیر اقتصاد آنچه را که میتواند در همین شرائط با اتکاء به همه ظرفیتهای داخلی و خارجی انجام دهد، باید انجام دهد. انتظار او از تصمیمات فراتصمیمی در موضوع تحریم، هیچ در چارچوب هنر اقتصادی او نیست تا به آن دل ببندد و در فرمول اقدامات خود روی آن حساب باز کند، چراکه شیطان بزرگ آمریکا، که بمثابه ببر کاغذی در حال فروریختن است، به غیر از نابودی ارزشهای انقلاب اسلامی راضی به برداشتن تحریمها نیست و آنچه که امروزه به اثبات رسید، امکان دور زدن تحریمها و استفاده از فضاهای آزاد جهانی و ارتباط با کشورهای با اقتصاد پویا و تواناست که الی امروز جمهوری اسلامی روش موفق خود را حتی در اختیار کشورهای تحت تحریم آمریکا قرار میدهد و آنها با استفاده از روشهای جمهوری اسلامی ایران به موفقیتهای اقتصادی دست یافتهاند.
حال قابل پذیرش نیست که بندناف اقتصاد کشورمان را وزیر اقتصاد به تحریمها و رفع تحریمها گره بزند. شیوه شهید خدمت در ایجاد و گسترش ارتباط با کشورهای همسایه و قدرتهای اقتصادی مشترکالمنافع، بسیار موفق بوده و دولت چهاردهم نیز برای پرهیز از فرصتکشی ارتباط با غرب، باید عزتمندانه راه شهید خدمت را بپیماید و از نقاط ضعف دولت گذشته درس بگیرد و نقاط قوت آن دولت سختکوش را بشدت تقویت کند.
انتهای خبر/