جوانی جمعیت به رویداد ملی «کشیده» رسید؛

پیری جمعیت در مرز بحران

تاریخ انتشارپنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۸
کد مطلب : ۴۸۷۵۰۳
سیر جوانی جمعیت در کشورمان و استان مازندران به سمت پیری در حال حرکت بوده و نرخ موالید به شدت کاهش یافته است و این دغدغه تا آنجا پیش رفت که باعث شد که بسیاری برای برون‌رفت از این مشکل راهکارهای مختلفی را برای حل این بحران ارائه دهند.
۰
plusresetminus
پیری جمعیت در مرز بحران
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بلاغ، مدت‌هاست که بنابر اعلام مرکز آمار و دیگر نهادهای اطلاعاتی، سیر جوانی جمعیت در کشورمان به سمت پیری در حال حرکت بوده و نرخ موالید به شدت کاهش یافته است.

این دغدغه تا آنجا پیش رفت که باعث شد که بسیاری برای برون‌رفت از این مشکل راهکارهای مختلفی را برای حل این بحران ارائه دهند از جمله راه حل ارائه شده در این بخش بهره‌مندی از هنر هنرمندان در قالب کاریکاتور بوده که قرار است در رویداد ملی «کشیده» در راستای واکاووی چالش بحران جوانی جمعیت در کشورمان در راستای واکاوی چالش بحران جمعیت با موضوع خانواده و جوانی جمعیت در بابل برگزار شود.

اهمیت این موضوع که هنر چگونه می‌تواند در حل این بحران تاثیرگذار باشد و برای کسب اطلاعاتي در مورد این رویداد ملی با چند نفر از دست‌اندرکاران به گفتگو پرداختیم و سپس با واکاوی این موضوع از طرف اهالی رسانه راه‌کارهایی را برای برگزاری هرچه بهتر برگزار شدن این چالش پرداختیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بابل در گفتگو با خبرنگار بلاغ ضمن ابراز نگرانی از بحران به وجودآمده در کشورمان اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر چالش جوانی جمعیت بوده که در دستور کار تمام مسئولان قرار گرفته است و در این راستا نیز قرار شد به همت بودجه ارائه شده در طرح شهید آوینی بخشی از این بودجه در این خصوص ارائه شود.
 
عیسی محمدی‌فیروزجایی ادامه داد: در این راستا هنرمندان کشورمان قرار شد در رویداد ملی «کشیده» در پنج محور چاله جمعیتی و آینده ترسناک جوانی جمعیت، کلید حل مشکلات، سبک زندگی و تاثیر آن در رشد جمعیت خانواده پرجمعیت، خانواده شاداب و سقط جنین نسل‌کشی خاموش و در نهایت بخش ویژه این رویداد درخصوص مازندران و خطر جمعیتی در رویداد ملی کشیده به فعالیت بپردازند.
 
وی همچنین با اشاره به اینکه امروزه هنر به عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های تبیین در جامعه تاثیرگذار بوده است و می‌توانددر این بخش نیز نقش بسزایی را ایفا کند اذعان داشت: هنر پدیده‌های است که از دیرباز نقش موثری در زندگی انسان داشته و از آن به عنوان وسیله‌ای کارآمد و موثر، در جهت ترویج و تبلیغ اندیشه‌ها و رفتارها استفاده شده و می‌شود.
 
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بابل تصریح کرد: مهم‌ترین اثر هنر تاثیرگذاری آن در زندگی بوده است که ماندگار و تاثیرگذار خواهد بود و از جمله ویژگی‌های بارز هنر زبان گویا و راحت آن برای انتقال مفاهیم بوده است که می‌تواند در راستای انتقال مفاهیم فرهنگی و اعتقادی از نسلی به نسل دیگر استفاده کرد.
 
این مسئول ادامه داد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم گرفت که با بهره‌گیری از هنر کاریکاتور در رویداد ملی کشیده از تمام هنرمندان کشور بخواهد که بعد از برگزاری دو روز کارگاه آموزشی به خلق اثر در محورهای ارائه شده بپردازند.
 
محمدی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه زبان کاریکاتور متفاوت از هر هنر دیگری است بیان داشت: کاریکاتور می‌تواند تاثیرگذاری اثر بخش‌تری را بر روی مخاطبین داشته باشد بدین منظور از این هنر برای چالش موجود در استان بهره گرفته شده است. 
 
وی با تشریح پوستر ارائه شده در این رویداد بیان داشت: نوازاد موجود طراحی شده در این پوستر نماد تداوم زندگی و شور و نشاط بوده واسکلت مظهر مرگ در این پوستر است که خواستار تداوم حیات است که توسط هنر مند کاریکاتوریست دبیر این رویداد در پوستر مورد نظر این رویداد طراحی شده است.

سید جواد طاهری دبیر رویداد ملی «کشیده» نیز در گفتگو با خبرنگار بلاغ با اشاره به اینکه هنر یعنی توانایی اینکه بتوانیم یک آرمان و اندیشه ناب را به رساترین شکل ممکن بیان کنیم اظهار داشت: بیان مشکلات و مسائل اجتماعی یک جامعه اتفاقا وظیفه هنرمند است که بتواند دیدگاه خود را به بهترین شکل ممکن به مخاطب انتقال دهد.

وی ادامه داد: البته اینکه هنر از چه جهتی به‌کار برده شود و در خدمت چه نوع هنری باشد موضوع بسیار مهمی است که باید توسط هنرمندان مورد توجه قرار گیرد البته در مورد چالش جوانی جمعیت در سال‌های اخیر آثار مختلفی ثبت و ضبط شده است اما این رویداد قرار است این فرصت را در اختیار هنرمندان کشورمان قرار دهد که به صورت منسجم به خلق آثاری بپردازند که در کشور ماندگار بماند و هر ارگانی خواست از آن در جهت ترویج فرهنگ بحران سیاه چاله جمعیتی بهره ببرد.
 
دبیر رویداد ملی کشیده در مورد برگزاری این رویداد به صورت مجازی اذعان داشت: از جمله ویژگی‌های بارز این رویداد آن است که هنرمندان در این رویداد می‌توانندخارج از دغدغه حضور فیزیکی در این رویداد به صورت مجازی در این رویداد شرکت کرده و به حل این بحران در جامعه یاری‌ برسانند.
 
طاهری تصریح کرد:از صفر تا صد این رویداد به صورت مجازی بوده است و تمام هنرمندان سراسر کشور می‌توانند بدون هیچ محدودیتی در این رویداد ملی به صورت مجازی شرکت کنند.
 
 وی خاطرنشان کرد: پیش از این با توجه به شرایط جامعه، سیاست‌گذاری و حوزه تبلیغات جامعه، شعار فرزند کمتر، زندگی بهتر توسط هنرمندان در حوزه‌های مختلف به تصویر کشیده می‌شد اما امروز نیاز جامعه به‌ویژه در حوزه جمعیت مسئله دیگری را پیش روی هنرمندان قرار داده که دغدغه رهبر انقلاب بوده است که نیازمند ایده‌پردازی است.
 
وی درپایان سخنانش یاد آور شد: پرداختن به موضوعات مربوط به سیاست‌های افزایش جمعیت از درجه اهمیت بالایی برای جامعه برخوردار است که در این زمینه رسالت هنر و ایده‌های خلاق هنرمندان می‌تواند راهگشا باشد.
 
سید حسین شفیعیان از اهالی رسانه در گفتگو با خبرنگار بلاغ ضمن تشکر از برگزاری این رویداد اظهارداشت: در سال‌های اخیر کمتر از وجود هنرمندان دراین عرصه بهره برده شده است و مسئولان مربوطه بیشتر به دنبال درد بودن تا درمان موضوع و همین امر باعث شده که کارهای صورت گرفته نتواند پاسخگوی نیاز جامعه باشد.
 
خبرنگار پیشکسوت روزنامه اطلاعات در شهرستان بابل اذعان داشت: بهره‌گیری از هنر هنرمندان و ارائه راه‌حل‌های درست می‌توانست مشکل را تاحدود زیادی حل کند تا چالش موجود تبدیل به دغدغه نشود.
 
وی در بخش دیگری از سخنانش به حمایت‌های ضعیف دولت‌ها اشاره کرد و افزود:تا زمانی که شرایط حاضر اصلاح نشود نمی‌توان از مردم برای همراهی در این مسیر انتظاری داشت.

این پیشکسوت عرصه خبر اذعان داشت: در بسیاری از کشورهایی که دغدغه رشد جمعیتی وجود دارد مشوق‌های واقعی و قابل اجرایی در نظر گرفته شده است؛ نمونه آن پرداخت تمام هزینه‌های فرزند و مادر تا پنج سالگی کودک، تامین مسکن، تامین شغل و افزایش درآمد خانواده با پرداخت حقوق به مادر برای نگهداری از فرزند، کاهش مالیات و هزینه‌های سربار خانواده، رایگان شدن هزینه‌های درمان و سلامت و پرداخت یارانه‌های طولانی مدت و ... است که متأسفانه کمتر دولت‌ها در سال‌های اخیر به آن توجه کرده‌اند.
 
محمد زمانی از جمله کارشناسان تربیتی و محققان حوزه جمعیت خانواده است که در گفتگو با خبرنگار بلاغ اظهار داشت: یکی از قدیمی‌ترین سیاست‌های تشویقی برای افزایش نرخ باروری؛ دادن یک میلیون تومان برای هر فرزند در دوران ریاست جمهوری نهم بود که البته هیچگاه اجرایی نشد. سیاستی که به بی‌اعتمادی بیشتر مردم به دولت در راستای حمایت از افزایش جمعیت دامن زد.
 
زمانی با اشاره به اینکه مسئولان به گونه‌ای صحبت می‌کنند که انگار مشکلی در کشور وجود ندارد گفت: درحالی که حتی اگر تسهیلات حمایتی دولت از خانواده فراهم شود باز هم به دلیل وجود مشکلات عدیده در بخش اقتصاد کشور سیاست دولت در این بخش کارایی لازم را نخواهد داشت.
 
وی اذعان داشت: تاثیرگذاری هنر بیش از هزاران سخنرانی و مقاله است که در سال‌های اخیر کمتر تبلیغات رسانه‌ای در رسانه‌های جمعی در این خصوص دیده شده و کمتر فیلم و سریالی با این محتوا پخش شده است در حالی که در این موضوع تمامی دستگاه‌ها و طیف‌های مختلف جامعه مسئولیت دارند.
 
به گزارش بلاغ، ادامه این روند و بی‌تفاوتی در برابر چالش جمعیت بی‌آنکه بدانیم و در نهایت ناباوری جامعه را خالی از نیروهای بالقوه و توانمند کرده و چه بسا در عرصه فرا ملی نیز قدرت کشور ضعیف‌تر می‌شود و به وجود آمدن چنین وضعیتی آینده ناخوشایندی برای کشور رقم می‌زند پس بهتر است هرچه سریع‌تر به فکر چاره کار بود و از تمام ظرفیت‌های موجود بهره برد.

انتهای خبر/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

مولودی خوش‌گفتار و نیکوروی
دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۱
پدرانه‌های امـام علـی‌(ع)
دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰