تاریخ انتشارشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۰
کد مطلب : ۴۶۳۸۲۳
۰
plusresetminus
جریان تحریف و تقلا برای توجیه خباثت طرف غربی در مذاکرات

به گزارش بلاغ؛ روزنامه اعتماد روز پنجشنبه گفت‌و‌گویی با یکی از اعضای گروه بین المللی بحران درباره مذاکرات وین منتشر کرده که وی در بخشهایی از این گفت‌و‌گو مدعی شده است: « اميدوارم وقفه به وجود آمده در اين دور از مذاكرات طولاني نشود براي اينكه اگر آنچه طي مسير اتفاق افتاد براي ما درس عبرتي باشد، خواهيم دانست كه نه تنها با گذر زمان مسائل خود به خود حل و فصل نمي‌شوند يا حل‌شان آسان‌تر نمي‌شود، بلكه مسائل جديدي نيز چه بر اثر اتفاقاتي كه روي زمين رخ مي‌دهد و چه بر اثر عميق‌تر شدن اختلافات رخ مي‌دهد... يك موقعي است كه يك امتيازي را طرف مقابل در جيب عقب خود دارد و اگر شما اهرم‌هاي بيشتري داشته باشيد ممكن باشد آن كارت را به شما بدهد. اما در صورتي كه آن كارت اساسا وجود نداشته باشد، اتلاف سرمايه و اهرم‌هايي است كه شما با وقت و هزينه زياد به دست آورده‌ايد. »

گفتنی است متأسفانه رسانه‌های مدعی اصلاحات در داخل کشور درست در زمانی که آمریکا و اروپا در سیاست‌های خود علیه کشورمان به بن‌بست رسیده و باید ‌گریبان این عهدشکنان را گرفت، توپ را به زمین خودی شوت کرده و عصا زیر بغل آمریکا و اروپا می‌گذارند.
این روزنامه‌ها در حالی در مقام توجیه عهدشکنی غربی‌ها و در حقیقت در نقش سخنگویی دولت آمریکا و کشورهای اروپایی برآمده و ندادن امتیازات بیشتر در برجام از سوی ایران را دلیل اصلی به نتیجه نرسیدن این توافق عنوان کرده و به نوعی پیشاپیش جمهوری اسلامی را مقصر شکست احتمالی مذاکرات دانسته‌اند که تا به امروز حتی‌اندیشکده‌ها و رسانه‌های غربی نیز چنین ادعایی را مطرح نکرده بودند!

به ثبات اقتصادی رسیدیم و فعلا خبری از افزایش تورم نیست
روزنامه ابتکار در گزارش تیتر 1 خود با عنوان «فعلا خبری از افزایش تورم نیست» عوامل موثر بر تورم را بررسی کرد و نوشت: «بی‌تردید یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصاد ایران در چند دهه گذشته پدیده تورم است. ‌این معضل اقتصادی رشد اقتصاد، سرمایه‌گذاری، اشتغال، توزیع درآمد و حتی مسائل سیاسی و اجتماعی یک کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ریتم زندگی همه شهروندان را در دست می‌گیرد، بنابراین کنترل و کاهش تورم مسئله بسیار مهمی است که هر دولتی باید به آن توجه داشته باشد.»
در این مطلب آمده است: «طی چند دهه اخیر نرخ تورم دو رقمی دست به‌گریبان اقتصاد ایران بوده اما حالا صحبت از تحت کنترل بودن تورم به میان آمده است.»
ابتکار به نقل از یک کارشناس اقتصادی نوشت: «با توجه به مجموعه عوامل تاثیرگذار می‌توان گفت که تا سه ماه آینده نوسانی در تورم نخواهیم داشت و شاهد ثبات در اقتصاد هستیم.... میانگین عوامل موثر بر تورم نشان می‌دهد که حداقل تا سه ماه پیش‌رو شاهد نوسانات شدید در نرخ تورم نخواهیم بود.»
گفتنی است، «احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد و دارایی اخیرا در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت تورم در کشور گفته بود: «در فاصله بین اردیبهشت تا تیرماه به لحاظ شاخص‌های قیمتی فشار بیشتری روی مردم بود و شاخص‌های تورمی هم این را نشان می‌دهد، اما مسیر تحت کنترل است و همان‌طور که تورم تیرماه کاهش داشت در مرداد هم همین کاهش را نسبت به تیرماه شاهد خواهیم بود. در بهار ۱۴۰۱ پایه پولی کشور ۶ درصد افزایش یافته است در حالی که در ۱۴۰۰، ۹ درصد بود یا دولت در بهار امسال با یک پنجم تنخواه بودجه‌ای سال گذشته خودش تمام هزینه‌ای مصرفی اش را مدیریت کرد اینها نشان می‌دهد که این دست مسیرهای بلندمدت اقتصاد تحت کنترل است.»

اصرار اصلاح‌طلبان بر مقصر جلوه دادن روسیه
روزنامه شرق در گزارشی درباره مذاکرات وین بار دیگر به ادعای مخالفت روسیه با توافق برجام پرداخته و نوشته است: «کاهش قیمت نفت در حالی رخ می‌دهد که روسیه با مخارج سنگین جنگ دست‌و‌پنجه نرم می‌کند و به یمن افزایش قیمت انرژی، اقتصاد خود را از آسیب‌های جنگ دور نگه داشته است. این معادلات سبب شده عده‌ای از تحلیلگران معتقد باشند احیای برجام به نفع روسیه نیست.»
در بخشی دیگر از این گزارش آمده: «دور پنجم مذاکرات احیای برجام به پایان رسید و هیئت‌های سیاسی همچنان حرف‌هایی را تکرار می‌کنند که در 16 ماه گذشته بارها به زبان آورده‌اند. در‌این‌میان اخباری از مخالفت چین و روسیه با متن نهایی اتحادیه اروپا منتشر شد. هرچند این اخبار از سوی دو کشور چین و روسیه تأیید نشد؛ اما بازار انرژی جهان یک پای ثابت تحلیل‌هایی است که این روزها درباره نتیجه مذاکرات برجام شنیده می‌شود. برخی اعتقاد دارند آمریکا و اروپا برای مهار بازار انرژی نیاز دارند که حتما از گفت‌وگوهای برجامی با دست پر خارج شوند و علت اصرار آمریکا برای ادامه این گفت‌وگوها و خودداری از اعلام شکست مذاکرات، بازار انرژی است و برخی دیگر معتقدند احیای برجام با منافع روسیه در بازار انرژی تعارض دارد.»
چنان‌که خواندید در متن شرق ادعا شده که آمریکا و اروپا به ادامه مذاکرات اصرار دارند و در مقابل این روسیه و چین هستند که انعقاد توافق برجام را مخالف منافع خود می‌بینند. ادعاهای این متن تحریف‌کننده اظهارات نمایندگان روسیه و چین است.
به غیر از این منحرف کردن ذهن مخاطبان از موانع اصلی شکل گیری توافق برجام یک ترفند رسانه‌ای در راه خوش خدمتی به آمریکا و اروپا است. چرا که این آمریکا است که با بهانه جویی‌های بی‌اساس و عدم ارائه تضمین در عدم تکرار بدعهدی مانع اصلی توافق است.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

سینمای دفاع مقدس؛ محبوب و مهجور
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
چرا مجازات ارتداد سنگین است؟
چهارشنبه ۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰