تاریخ انتشارجمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
کد مطلب : ۴۹۰۳۸۲
سال ۲۰۲۴ ، که به پایان رسید، با تحولات بسیاری در منطقه غرب آسیا همراه بود. که البته تاثیرات زیادی نیز در سایر مناطق جهان در پی داشت.
۱
plusresetminus
فلسطین، قلب تپنده مقاومت
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بلاغ؛ ده‌ها هزار شهید و مجروح در فلسطین و لبنان‌، نزدیک به دو میلیون آواره‌، کشتار زنان و کودکان، خبرنگاران، کادر پزشکی‌، نیروهای امدادی کارنامه‌ای بود که رژیم صهیونیستی طی سال ۲۰۲۴ از خود به یادگار گذاشته است. کارنامه‌ای که به قدری سیاه است که دیوان کیفری بین‌المللی را بر آن داشت که به صراحت اعلام کند سران رژیم اسرائیل در غزه مرتکب «نسل‌کشی» و «جنایت علیه بشریت» شده‌اند و باید بازداشت و تحت تعقیب بین‌المللی قرار گیرند.
رژیم صهیونیستی اما با وجود همه حمایت‌هایی که از سوی غرب می‌شود، نتوانست چراغ مقاومت را در غزه خاموش کند. در این جهاد مقدس جبهه مقاومت برای حمایت از ملت مظلوم فلسطین سنگ تمام گذاشت و نیروهای جبهه مقاومت در لبنان، عراق و یمن برای دفاع از ملت مظلوم فلسطین وارد میدان شده و عرصه را در زمین، هوا و دریا بر دشمن صهیونیستی و حامیان آن تنگ کردند. امسال جبهه مقاومت از فلسطین گرفته تا لبنان و عراق و ایران بسیاری از رهبران، فرماندهان و سربازان خود مثل سید حسن نصرالله، سید‌هاشم صفی‌الدین‌، یحیی سنوار، اسماعیل هنیه‌، نیل‌فروشان را تقدیم این راه مقدس و نورانی کرده است. ساختار جبهه مقاومت با رفتن این کارگزاران بزرگ اگرچه متحمل خسارت شد اما این ساختار به گونه‌ای نیست که با رفتن کارگزاران خود دچار توقف و سستی شود و مقاومت طی یک سال گذشته علی‌رغم شهادت این فرماندهان بزرگ با قدرت در فلسطین و لبنان ادامه یافت و در نهایت رژیم اسرائیل مجبور به تن دادن به آتش‌بس در لبنان شد.
ترکیه، آمریکا و رژیم صهیونیستی ساعاتی پس از آتش‌بس در لبنان، بلافاصه «پلنِ ب» خود یعنی سلفی -تکفیری‌های «تحریرالشام» را در سوریه فعال کردند و با خیانتی که ارتش سوریه مرتکب شد دولت دمشق سقوط کرد. سال ۲۰۲۴ شاهد اعتراضات گسترده‌ای هم در سرتاسر جهان در حمایت از ملت مظلوم فلسطین بودیم و افکار عمومی و نخبگان علمی و دانشگاهی در اروپا و آمریکا با برپایی تظاهرات عرصه را به دولت‌های خود در حمایت از رژیم صهیونیستی تنگ کردند. در آمریکا همین حمایت‌ها باعث شد که به گفته شماری از کارشناسان دولت بایدن- هریس انتخابات ۵ نوامبر را به ترامپ واگذار کند. در سالی که گذشت، تحولات مهمی نیز در جنگ اوکراین رخ داد که باعث تجزیه بخش‌هایی از آن شد.

در سال ۲۰۲۴، فلسطین همچنان در مرکز توجه جهانی قرار داشت؛ اما این توجه، نه از سر شفقت و همدلی، که از عمق فاجعه‌ای نشأت می‌گرفت که هر روز در این سرزمین رخ می‌داد. نوار غزه، با جمعیت متراکم و زیرساخت‌های محدود، به صحنه‌ای بی‌پایان از خشونت و رنج تبدیل شد. حملات گسترده رژیم صهیونیستی به این باریکه تبدیل به یکی از بحران‌های انسانی بزرگ قرن تبدیل شده است. این حملات بی‌وقفه، زیرساخت‌های حیاتی غزه شامل بیمارستان‌ها، مدارس، و تأسیسات آب و برق را هدف قرار داد.
۴۵ هزار بی‌گناه
این جنگ بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطین منجر شد تا هزاران غیرنظامی فلسطینی جان خود را از دست دادند و ده‌ها هزار نفر دیگر زخمی شدند. در عین حال، صدها هزار نفر از خانه‌های خود آواره شده و در شرایطی انسانی نامناسب قرار گرفتند. سازمان‌های امدادی جهانی همچون صلیب سرخ و سازمان ملل تلاش‌هایی هرچند کم برای کمک به مردم تلاش کردند، اما حملات مکرر اسرائیل به مناطق غیرنظامی و محاصره غزه، به‌ویژه در تأمین مواد غذایی، دارو و خدمات بهداشتی، کار آن‌ها را دشوار کرد. براساس گزارش‌ها، در این مدت بیش از ۴۵ هزار فلسطینی کشته شدند، از جمله بسیاری از کودکان که قربانیان اصلی این حملات بودند.
همه نگاه‌ها به رفح
یکی از مهم‌ترین وقایع در ابتدای سال ۲۰۲۴، زمزمه‌های حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح بود که در آخر در اردیبهشت ماه؛ شهر رفح جنوبی‌ترین شهر غزه مورد حمله قرار گرفت. این شهر به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود در مرز غزه با مصر، از اهمیت استراتژیک ویژه‌ای برخوردار است. رژیم صهیونیستی به بهانه نابودی تونل‌های زیرزمینی گروه‌های فلسطینی، حملات هوائی و زمینی شدیدتری را در این منطقه آغاز کرد. اما آنچه که در عمل به‌دنبال این حملات رخ داد، ویرانی گسترده و کشته‌شدن غیرنظامیان بود و در آخر خود رسانه‌های عبری اعتراف کردند که تونل‌های مقاومت تنها بهانه‌ای برای «اسرائیل» بوده است تا رفح را با خاک یکسان کند.
اعتراضات جهانی
در سطح بین‌المللی، واکنش‌ها به بحران فلسطین همچنان متفاوت و متناقض بود. هنگامی که رژیم صهیونیستی اعلام کرد که می‌خواهد به رفح حمله کند؛ اعتراضات گسترده‌ای در جهان ازجمله آمریکا رخ داد که اوج آن را می‌توان در دانشگاه‌های معتبری همچون کلمبیا و برکلی دید. دانشجویان و فعالان حقوق بشری در این کشور، با برگزاری تحصن‌ها و تظاهرات، خواستار پایان حمایت‌های نظامی آمریکا از رژیم صهیونیستی شدند. آن‌ها معتقد بودند که این حمایت‌ها نه‌تنها به تشدید خشونت‌ها می‌انجامد، بلکه موجب تقویت حملات «اسرائیل» علیه غیرنظامیان فلسطینی می‌شود. با وجود این اعتراضات، دولت آمریکا نه‌تنها از حمایت‌های خود از رژیم کودک‌کش دست نکشید، بلکه به ارسال تسلیحات پیشرفته به این کشور ادامه داد و رژیم آمریکا و در رأس آن دولت بایدن با تمام قوای نظامی خود به دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا حمله کرد که صحنه‌های تاریخی توسط رسانه‌ها مخابره شد.
در اروپا نیز صدها تظاهرات و اعتراضات مردمی در حمایت از فلسطین برگزار شد. در انگلیس، فرانسه و دیگر کشورهای غربی، معترضان با تظاهرات‌های گسترده، خواستار توقف خشونت‌ها و توقف فروش تسلیحات به رژیم شدند. این اعتراضات، اگرچه در برخی موارد توجه رسانه‌ها را جلب کرد، اما تأثیر چندانی در تغییر سیاست‌های دولت‌ها نداشت و دول غربی همچنان تمام عیار به حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دادند.
ترور بنیاد رژیم
رژیم صهیونیستی که از همان زمان شکل‌گیری براساس ترور ایجاد شده بود، هنگامی که دید نمی‌تواند با اراده نیروهای مقاومت مقابله کند شروع به ترور سران مقاومت فلسطینی کرد تا شاید مقاومت را در هم بشکند؛ حتی با وجود ترور «صالح العاروری» معاون رئیس دفتر سیاسی حماس و «اسماعیل هنیه» مقاومت نیروهای فلسطینی با قوت تمام‌تر ادامه پیدا کرد. با این حال شهادت «یحیی سنوار» نماد مقاومت فلسطین را نشان داد درحالی‌که وی ۳ روز آخر عمر خود هیچ غذایی نخورده بود با تمام توان باقی مانده خود، با ده‌ها سرباز رژیم جنگید و در آخر به درجه شهادت نائل شد.
طرح ژنرال
از نیمه‌های مهرماه امسال رژیم صهیونیستی طرح نسل‌کشی به نام «ژنرال» را آغاز کرد هدف این طرح اقدامات گسترده‌ای برای گسترش شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری و همچنین ایجاد مناطق محصور و محدود برای فلسطینی‌های ساکن غزه و نابودی کامل باریکه بود. با آغاز این طرح شیطانی رژیم حتی به بیمارستان‌ها رحم نکرد و محاصره کامل غذایی و دارویی را در دستور کار قرار داد. هدف رژیم مهاجرت اجباری مردم شمال غزه به جنوب غزه بود.
رنج بزرگ کودکان
اما در این میان تمامی رنج‌ها، بیشترین آسیب را کودکان فلسطینی متحمل شدند. در شرایطی که مدارس و مراکز آموزشی در نتیجه حملات «اسرائیل» ویران شدند، بسیاری از کودکان فلسطینی از دسترسی به آموزش و امکانات اولیه محروم شدند. این کودکان که باید در محیطی امن و شاد رشد می‌کردند، در میان ویرانی‌ها و خشونت‌ها به‌سر می‌بردند. آمارها نشان می‌دهد که تعداد زیادی از کودکان فلسطینی در این سال شاهد مرگ یا زخمی‌شدن اعضای خانواده خود بودند. شرایط روانی این کودکان به‌طور جدی تحت تأثیر قرار گرفت و بسیاری از آن‌ها با اضطراب‌ها، کابوس‌ها و استرس‌های شدید دست‌ و پنجه نرم می‌کنند.
صدای سازمان‌های بین‌المللی هم درآمد
برای اولین بار در تاریخ، چند سازمان بین‌المللی غربی مانند دیوان بین‌المللی دادگستری (دیوان لاهه)، سازمان عفو بین‌الملل و پزشکان بدون مرز در گزارش‌های خود اذعان کردند که رژیم صهیونیستی در حال نسل‌کشی در فلسطین است.
دیوان لاهه در حکمی بی‌سابقه دستور پیگیری و بازداشت افراد مسئول جنایات جنگی اسرائیل را صادر کرد. «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیرکنونی رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر برکنار شده جنگ رژیم دو فرد اصلی بودند که تحت پیگرد قانونی در سطح جهان قرار گرفتند.
این دیوان تأکید کرد که محاکمه عاملان این جنایات، به‌ویژه در زمینه حملات هوائی به غیرنظامیان و استفاده از سلاح‌های ممنوعه، باید در دستور کار قرار گیرد. همچنین دیوان لاهه از اسرائیل خواست که به اشغالگری در اراضی فلسطینی پایان دهد و ساخت شهرک‌ها در کرانه باختری و قدس شرقی را متوقف کند.
سازمان عفو بین‌الملل نیز در گزارشی مشابه، «اسرائیل» را به ارتکاب جنایات جنگی و نسل‌کشی علیه مردم فلسطین متهم کرد. این سازمان به شواهدی اشاره کرده است که نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی از نیروی نظامی برای هدف قرار دادن غیرنظامیان و زیرساخت‌های انسانی استفاده کرده است.
 فرار صهیونیست‌ها از سرزمین‌های اشغالی
هزینه‌های سرسام آور جنگ؛ بحران اقتصادی و ترس از نیروهای مقاومت، پدیده «فرار خاموش» در میان صهیونیست‌ها را روشن کرد و برای اولین بار در تاریخ میزان خروج از اراضی اشغالی به رکورد بی‌سابقه‌ای رسید. اما فرار صهیونیست‌ها تنها مشکل رژیم نبوده است و بحث سربازی حریدی‌ها، عدم بازگشت اسرای صهیونیست و... درگیری‌های داخلی در میان ساکنین اراضی اشغالی را نیز شدت بخشید.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

مولودی خوش‌گفتار و نیکوروی
دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۱
پدرانه‌های امـام علـی‌(ع)
دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰