انسان تکاملجو خواهد توانست خود را به قله تکامل و در کنار انسان کامل قرار دهد.
۲
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بلاغ؛ محمداسماعیل امامزاده| دنیای کنونی بیش از هر زمان دیگر نیازمند شناخت الگوهای انسان کامل است تا در پناه او بتواند از سرگشتگی و بیهویتی ناشی از فقدان نظام ارزشی حاکم بر جوامع، خود را نجات دهد.
هر انسانی طالب جاودانگی بوده و جاودانگی از علقههای ذاتی هر انسان میباشد و همواره خواهان آن است که جاودانگی و ابدیت او همراه با خوشی و لذت باشد.
لازمه تحقق این مطلوبیت، انتخاب الگوی کامل و جامع میباشد و در این جهت حصرت زهرا (س) الگوی کامل تمامنمای انسانیت است که شناخت او میتواند آدمی را به مطلوبیت خود برساند.
همواره آدمی به دنبال اسوه و الگوی تضمینی است برای دستیابی به هدف و مقصد حیات، اما فراروی انسان انواع و اقسام مدلها، الگوهای بدلی و کلیشهای و قلابی وجود دارد که آدمی را به انحراف و سقوط میکشاند.
لذا مهمترین شرط رسیدن به مقصد، انتخاب الگوی اصیل و تضمینی است که کوچکترین انحرافی در آن نباشد و چنین امری در پرتو شناخت حضرت زهرا علیها السلام محقق میشود و لذا از جمله فواید شناخت حضرت فاطمه (س) حرکت بر محور تضمینی برای رسیدن به مقصد است.
شناخت حضرت فاطمه (س) شناخت قافلهسالاری است که سالک الیالله را به طور صحیح و کامل به مقصد رهنمون میسازد.
برای شناخت حضرت فاطمه زهرا (س) سازوکارها و راههای گوناگونی وجود دارد که جمع بین راهها زمینه تعمیق شناخت را فراهم میسازد. به برخی راهها و شیوهها اشاره میشود:
الف) شناخت از مسیر مطالعه ارزشها و کمالات ذاتی و فردی آن حضرت
- عصمت و مصونیت آن بانوی بزرگوار از گناه - علم و دانش حضرت صدیقه علیها سلام. عبادت و نیایش فاطمه علیها سلام. جهاد و شجاعت. ساده زیستی و زهد. استقامت و پایداری- قناعت و صرفهجویی. بصیرت نافذ. قدرت خطابه و محتوای آنها.
ب) شناخت حضرت فاطمه (س) از طریق کمالات خانوادگی
۱- دختر پیامبر اعظم ۲- همسر ولی و جانشین پیامبر ۳- امالائمه ۴- دختر امالمومنین خدیجه کبری (س).
امام صادق علیهالسلام میفرماید: فمن عرف فاطمه حق معرفتها فقط ادرک لیله القدر. یعنی هر کس فاطمه را آنطور که هست بشناسد، همانا شب قدر را درک کرده است. شناخت انسان کامل که بطور طبیعی محبت و پیروی را به دنبال دارد، معادل ارزش هزار ماه است.
لیله القدر خیر من الف شهر.
حضرت زهرا سلامالله علیها در پاسخ زن و شوهری که در مفهوم شیعه بودن اختلاف داشتند، فرمودند: ان کنت تعمل بما امرناک و تنتهی عما زجرناک عنه فانت من شیعتنا فالا فلا.
یعنی اگر آنچه ما به شما امر میکنیم عمل کنید و از آنچه شما را نهی میکنیم پرهیز کنید، از شیعیان ما هستید و اگر این گونه نباشد، شیعه ما نیستید. اینکه حضرت زهرا سلامالله علیها ملاک شیعه بودن را عمل به اوامر پرهیز از نواحی اهل بیت معرفی میکند منوط به شناخت و محبت است.