به بهانه سالروز ولادت پیامبر مهربانی‌ها و امام صادق (ع)؛

طلوع خورشید بندگی و گل بوستان نبوى

تاریخ انتشارشنبه ۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۱
کد مطلب : ۴۸۸۴۶۲
هر ملتی با انتساب به شخصیت و مجموعه‌ای از ارزش‌ها مفتخر است و هویت خود را از آن می‌داند و ملت بزرگ ایران به این افتخار می‌کند که دارای دین و مذهب و مکتبی است که امامان معصوم زینت‌بخش آن هستند.
۰
plusresetminus
طلوع خورشید بندگی و گل بوستان نبوى
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بلاغ، محمدعلی شیخ| خداوند به درجات امام خمینی کبیر، رضوان‌الله علیه، بیافزاید که تأسی به پیامبر و امامان معصوم، صلوات‌الله علیهم اجمعین، را از مهم‌ترین خصوصیات مردم متدین ایران می‌دانستند.

به‌واقع در تمام دوران حیات ایرانیان از زمان طلوع خورشید نبوت و امامت تاکنون، آنچه که موجب امید و زایش تحرک انسانی و تمدنی در این سرزمین شد، توجه عملی ایرانیان به این وصیت غایی نبی مکرم اسلام (ص) بود و هست که فرمودند: همانا من در میان شما دو چیز سنگین و گران می‌گذارم، که اگر بدان‌ها چنگ زنید هرگز پس از من گمراه نشوید: کتاب خدا و عترت من أهل بیتم، و این دو از یک دیگر جدا نشوند تا در کنار حوض کوثر بر من درآیند، پس بنگرید چگونه پس از من در باره آن دو رفتار کنید، آگاه باشید که این (یعنى تمسک بعترت) آب خوش‌گوار و شیرین است پس بیاشامید، و آن دیگر (یعنى روى برتافتن از ایشان) آب شور و تلخ است و از آن بپرهیزید.

درس اولی که ایرانیان از خاندان وحی آموختند، حریت و آزادگی، آگاهی و بصیرت، جان‌نثاری در راه اعتقادات الهی و آسمانی، عدالت‌خواهی و ظلم‌ستیزی است که مقدمه همه تعالیم مکتب امامان معصوم، خودسازی و تهذیب نفس و طهارت از هر زشتی و پلشتی است.

یازده امام معصوم با اتخاذ شیوه آگاهی‌بخشی به جامعه و فعال کرن قدرت فکر و اندیشه مردم، حداکثر تلاش خود را مصروف بیداری و اتخاذ تصمیم توأم با اراده و اختیار کردند تا بتوانند با تکیه بر بصیرت و آزادگی انسان‌ها، آنها را از چنگال جهل و نادانی برهانند چراکه؛ منشاء فریب و بازی خوردن توسط فریبکاران شیطانی، جهل و ناآگاهی است که درد امروز جوامع جهانی است. 

قرآن، یکی از دو میراث پیامبر خاتم (ص)، مبارزه با جهل را وظیفه نخست انسان‌های تکامل‌طلب می‌داند که برای رسیدن به آگاهی و شناخت مسائل باید با جهل و مخالفان آگاهی مبارزه کند و در این راه نیازمند راهنمایی امامان، که از بصیرت کامل و معصومیت از هرگونه لغزش و خطا هستند، است.

امامان معصوم، منبع نور و آگاهی هستند و وجودشان، روشن‌کننده فضاهای غبارآلود تحریف و انحراف است. اگر امام صادق (ع)، که در میلاد مشحون از نور و رحمت آن برگزیده خداوند قرار داریم، دارای دشمنان خون‌آشام و ددمنش بود، بواسطه مکتب عالم‌پرور این حجت خداوند بود که بگواه تاریخ، بیش از ۴ هزار دانشمند از اقیانوس بیکران علوم حضرت صادق (ع) سیراب و تربیت‌شده و علیه ظلم ظالمان و جور جائران، نقش روشنگری را به‌عهده گرفته بودند.

امام صادق (ع) به عنوان پیشرو و بنیانگذار مکتب شیعه از دانش و علم گسترده‌ای برخوردار بودند؛ به طوری که تمامی دانشمندان در دوران آن حضرت و حتی در دوران دیگر تاریخی به این موضوع اذعان دارند. نمونه آن، مطالب و روایت‌هایی است که علمای شیعه و حتی اهل سنت از آن حضرت نقل کرده و از شخصیت عظیم علمی ایشان تقدیر کرده‌اند. در عین حال روایت‌های قابل توجهی درخصوص سبک زندگی صادق آل محمد علیهم‌السلام عنوان شده که درس‌های مهمی برای زندگی ما دارد.

مولود مبارک امروز، حد فاصل فرقه‌هایی قرار گرفته‌ بودند که به مرور در میان شیعیان ایجاد شد و آن حضرت مسئولیت صیانت و حفاظت شیعه از انحرافات را بر عهده داشتند به طوری که آن را از هر نوع اثرپذیری در برابر انحرافات موجود دوران خود بازداشته‌اند و خلوص فکری و اعتقادی و استقلال مکتبی شیعه را در امنیت قرار دادند.

در توصیف فعالیت‌های هوشیارانه و هدفمند امام صادق (ع) همین بس که بدانیم تا قبل از دوران امام صادق علیه السلام، ائمه اطهار علیهم‌السلام عمدتاً در مدینه زندگی می‌کردند و آن شهر به عنوان مرکز حکومت اسلامی شناخته می‌شد. اما امام صادق علیه السلام مدت زمانی را از مدینه و حتی شبه جزیره عربستان فاصله گرفته و در شهرهای عراق زندگی می‌کردند. چون بسیاری از شیعیان در عراق زندگی می‌کردند و امام می‌خواستند به آن مردم نزدیک باشند تا فرهنگ شیعه و اسلام ناب محمدی را در میان مردم تببین بفرمایند.

نکته مهم دیگر در خصوص دوران امامت امام صادق علیه‌السلام این است که در تحلیل امور مربوط به آن دوران توجه کنیم که حکومت بنی امیه سقوط کرده بود و حکومت به دست بنی عباس افتاده بود. در عین حال دوران امامت امام صادق علیه‌السلام بیشتر از سایر ائمه علیهم‌السلام بوده به طوری که به آن حضرت عنوان شیخ‌الائمه داده‌اند.

آن حضرت در چنین اوضاعی مکتب اسلام ناب را تبیین فرموده و آموزه‌های حقیقی قرآن و عترت را در میان مردم نشر دادند. به همین علت است که بسیاری از آموزه‌های فقهی و علمی در دوران ما به آن امام بزرگوار منسوب می‌شود.

دوران شکوه و مجدآفرین ائمه معصومین، علیهم‌السلام به‌ویژه در دوران امام صادق علیه‌السلام آن‌چنان با تحمل انواع سختی‌ها و شدائد، توانست مسلمانان را از گزند آفات اعتقادی و اجتماعی ناشی از سیاست‌های ضد دینی حکام فاسد حفظ کند و آنان را به عظمت و عزت برساند که جا دارد امروز نیز مسلمانان و پیروان اهل بیت عصمت و طهارت به خود ببالند که دارای چنین رهبران آسمانی هستند و مثال و نمونه آن بزرگواران را در قالب پیرو و شیعه‌ای حقیقی در وجود رهبر معظم انقلاب شاهدند.

میلاد آن بصیرت‌بخش همیشه زنده تاریخ بر پیروان صدیق آن حضرت مبارک باشد.

انتهای خبر/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

سبزاندیشان؛ ضامن امنیت و آسایش
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۸
۲۸۴ نفر در مازندران گرفتار الکل تقلبی
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۵
چالش‌ سالمندی؛ بحران خاموش
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۷