کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

همزمان با ولادت حضرت معصومه(س):

دهه کرامت، یادآور تحول آفرینی بانوان آسمانی

حسن سلحشور

15 مرداد 1395 ساعت 10:49

دهه کرامت یادآور تحول آفرینی بانوان آسمانی است و این که می‌توانند رهبری دل‌های صدها میلیون مسلمان را در طی اعصار عهده‌دار بشوند.


به گزارش بلاغ، اول ذی القعده سال‌روز ولادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه(س) تا یازدهم ذی القعده سال‌روز ولادت ثامن الائمه شمس الشموس حضرت امام رضا(ع) به‌عنوان دهه کرامت نام‌گذاری شد که مقارن با 14 الی 24 مرداد 95 است.


دهه کرامت، دهه اول ماه ذی‌العقده که آغازش با ولادت حضرت معصومه (ع) و پایانش با ولادت حضرت ابوالحسن علی بن موسی‌الرضا(ع) یادآور بسیاری از مطالب عالی و مفاهیم بلند و سازنده و ارزشمند است.

این دهه یادآور لطیف‌ترین علائق و مهر و وفاهای کم‌نظیر یک خواهر نسبت به مقام شامخ و معنوی برادر است مهر و وفایی که خواهر مهربان و دلداده را به هجرت وادار کرد و غربت، بیماری و مرگ در فصل جوانی را برای او آسان کرد مهربانی که جز در مورد امام حسین(ع) و حضرت زینب (س) سابقه ندارد.

دهه کرامت تداعی کننده عزم و قاطعیت و اراده آهنین زنان بزرگ و بانوان والامقام و گرانقدر جهان است.

تمام مفاهیم سازنده‌ای که ما در فرهنگ اسلامی داریم در این دهه تداعی می‌شوند چرا که حرم حضرت معصومه و امام رضا (ع) کانون دعا و قرآن و نیایش و ... است.

دهه کرامت یادآور تحول آفرینی بانوان آسمانی است و این که می‌توانند رهبری دل‌های صدها میلیون مسلمان را در طی اعصار عهده‌دار بشوند.

دهه کرامت یادآور زهرا و زینب (س) است تمام مفاهیم سازنده‌ای که ما در فرهنگ اسلامی داریم در این دهه تداعی می‌شوند چرا که حرم حضرت معصومه و امام رضا (ع) کانون دعا و قرآن و نیایش و ... است.



حضرت فاطمه معصومه (س) دارای شخصیتی رفیع و والا مقام است‎ به طوری كه ائمه طاهرین (ع) از این بانو، با جلالت و تكریم یاد كردند و حتی پیش از ولادت آن حضرت، بلكه پیش از ولادت پدر بزرگوارش، نام او بر لسان بعضی از ائمه آمده است.

حضرت فاطمه معصومه (ع) بعد از حضرت زهرا (س) از جهت گستردگی شفاعت، هیچ بانویی به شفیعه محشر حضرت معصومه (س) نمی‌رسد.‎

همه این بیانات حاكی از شأن و عظمت و فضیلت این بانوی مكرم اسلام است.، اخلاق این بانوی بزرگ او را دارای چنین مقام و منزلتی کرد.

امام موسی كاظم (ع) دارای 37 فرزند بود كه در میان آنها این بانوی مكرم مانند ستاره‌ای درخشان‎ می‌‎درخشد، حال به خصوصیات و فضایلی اشاره می‎كنیم كه باعث عظمت و درخشش او در میان دیگر امام‌زادگان شده است.

شرافت خانوادگی

او ماه تابانی است كه از برج امامت طلوع كرده در آغوش امامت تربیت یافته، قنداقه امامت را نیز در دامن خود پرورش داده است.

او دختر امام، خواهر امام و عمه امام است.،همه نیاكان او مشعلداران امامت، پرچمداران هدایت، اسوه‎های فضیلت و استوانه‎های ولایتند و مادر بزرگوارش از بانوان با فضیلت و از اسوه‎های تقوا و شرافت و از زنان كم‌نظیر تاریخ بشریت است.

بدیهی است كه تأثیر شخصیت پدر و مادر در روح و جسم فرزندان را نمی‎توان انكار كرد این ویژگی در وجود حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها نیز بروز یافت و از هر دو طرف فضایلی را به ارث برد و می‎توان سر برتری آن حضرت بر دیگر فرزندان موسی بن جعفر علیه السّلام را در همین نكته یافت.

البته این نمی‎تواند به معنای تأثیر نداشتن تلاش و كوشش آن حضرت در این راه باشد بلكه علاوه بر همه شایستگی‎های فردی كه در وجود خویش به وجود آورد از این عوامل نیز به‌عنوان مكمل و پشتوانه ترقی و تكامل معنوی اخلاقی و علمی سود می‎برد.

عبادت حضرت معصومه (س)

بنا به تصریح قرآن هدف از خلقت انسان چیزی جز عبادت و بندگی خداوند نیست كسانی كه به این هدف مهم پی بردند در راه رسیدن به عالی‌ترین مرحله آن سر از پا نمی‎شناختند.

یكی از عالی‌ترین نمونه‎های عبادت و بندگی خدا از خاندان ولایت و امامت، كریمه اهل بیت فاطمه معصومه (س) است او با عبادت و شب زنده‎داری 17 روزه‎ در واپسین روزهای عمر شریفش در مدت اقامتش در منزل موسی بن الخزرج، گوشه‎ای از یك عمر عبودیت و خضوع و خشوع آن زاده عبد صالح خدا در برابر ذات پاك الهی است.

امام صادق (ع) در حدیثی دیگر پیش از این كه این فرزند گرانقدر متولد شود از فضیلت زیارت و مدفن او سخن می‎گوید و شیعیان را به اهمیت آن توجه می‎دهد و می‎فرماید: «شهر قم، حرم ما است و در آن زنی از فرزندان من مدفون می‎شود، به نام فاطمه هر كس او را زیارت كند بهشت برای او ثابت می‎شود.»

محدثه بودن آن حضرت

از ویژگی‎های حضرت معصومه (س) این بود كه علوم اسلام و آل محمد (ص) آگاهی داشت و آن حضرت از جمله روایت كنندگان حدیث بود و چندین حدیث است كه در سند آنها نام حضرت فاطمه معصومه (س) به چشم می‎خورد كه علامه بزرگوار امینی در كتاب شریف الغدیر به بعضی از آنها استناد می‎كند مانند، عن فاطمه بنت علی بن موسی الرضا حدثتنی... «من كنت مولاه فعلی مولاه.» نقل این احادیث حاكی از مقام علمی والای آن بانو است.

لقب معصومه (س)

مقام عصمت كه عالی‎ترین مقام معنوی و پاكی است، درجاتی دارد، ایشان معصوم از خطاء و معصوم از گناه هستند.

حضرت معصومه سلام الله علیها مانند حضرت زینب (س) در یكی از درجات عصمت هستند، گر چه در درجات چهارده معصوم (ع) نباشد.

روایت شده حضرت رضا (ع) فرمودند: «من زار المعصومة بقم كمن زارنی» كسی كه معصومه را در قم زیارت كند مانند آن است كه مرا زیارت كرده گرچه شواهد و قرائن در مورد مقام عصمت حضرت معصومه (س) بسیار است.

اما سخن فوق از امام معصوم (ع) شاید اشاره‎ای باشد كه حضرت معصومه (س) دارای مقام عصمت هستند، ضمناً این سخن بیانگر آن است كه این لقب را حضرت رضا (ع) به فاطمه كبری (س) دادند وگرنه نام آن حضرت معصومه نیست و نام ایشان خاتون محشر، صدیقه اطهر، حضرت فاطمه سلام الله علیها است.

ایشان شفیعه روز جزا هستند كه امام جعفر صادق (ع) در این رابطه می‎فرماید: «تَدخل بِشفاعتها شیعتنا الجنته باجمعهم» با شفاعت او همه شیعیان ما وارد بهشت می‎شوند.

شفاعت گسترده

اعتقاد به شفاعت انبیاء و اولیاء از ضروریات مذهب شیعه است و هیچ تردیدی در آن نیست و بالاترین جایگاه شفاعت، از آنِ رسول گرامی اسلام (ص) است كه در قرآن كریم از آن به (مقام محمود) تعبیر شده است.

همانا دو تن از بانوان خاندان رسول مكرم (ص) هم شفاعت گسترده‎ای دارند كه بسیار وسیع و جهان شمول است.

زیارتنامه مخصوص

یكی از شواهد عظمت استثنایی حضرت معصومه (س) زیارتنامه‎ای است كه به ویژه، حضرت رضا (ع) در شأن ایشان فرمودند، زیرا بعد از فاطمه زهرا (س) تنها زیارتی كه از امام معصوم برای یك زن نقل شد زیارت حضرت معصومه (س) است و هیچ یك از بانوان خاندان عصمت و طهارت زیارت مخصوص از امام ندارد.

علت نامگذاری دهه کرامت

از آنجا که حضرت معصومه (س) کریمه اهل بیت (ع) و برادر بزرگوارشون امام رئوف هستند از تولد حضرت معصومه (س) تا تولد امام رضا (ع) 10 روز فاصله است کهاین مدت را دهه کرامت و بزرگی نام گذاشتند.

حضرت معصومه (س) بسیار پاکدامن و مؤمن بودند و اخلاق و سیره بسیار مشهود و قابل ستایش ایشان دفاع از ولی زمان خودشان است که برای حمایت از ولایت، سختی‌های زیادی متحمل شدند و در اين راه جان خود را فدا کردند.

حضرت معصومه (س) ازدواج نکردند به همین منظور روز ولادتشان را روز دختر نامیدند؛علت ازدواج نکردن ایشان هم چند مورد نقل شد یکی اینکه در زمانی میزیستند که شیعیان در خطر فراوانی بودند و هیچ کس جرأت ازدواج با ایشان را نداشت و برخی معتقدند که هم کفو حضرت در آن زمان وجود نداشت مانند حضرت زهرا (س) که اگر مولا علی (ع) نبودند ایشان هم مجرد می‌ماندند.

نظریه اول را شیعیان قبول ندارند چون هر چه هم سختگیری باشد باز هم افرادی بودند که آرزوی ازدواج و وصلت با اهل بیت (ع) را داشته باشند، پس چون هم کفو ایشان نبود هرگز ازدواج نکردند.

به ویژگى دختر مسلمان اینطور می‌توان پرداخت که در الگوی تعالی دختر از چند جنبه به دختر نگاه شد، دختر به‌عنوان هميار برای مادر، دلسوز و هم‌دل برای پدر، مهربان برای برادر، دوست برای خواهر است.



اگر دختر امروز الگوی خوبی چون حضرت زهرا (س) و حضرت زینب و معصومه (س) داشته باشد و هویت ایرانی اسلامی خود را در این هجمه عظیم دشمن گم نکند و دستاویز توطئه‌های دشمنان قرار نگیرد موفق می‌شود.

 


کد مطلب: 214588

آدرس مطلب :
https://www.bloghnews.com/note/214588/دهه-کرامت-یادآور-تحول-آفرینی-بانوان-آسمانی

بلاغ نیوز
  https://www.bloghnews.com