رئیس انجمن رادیولوژی مازندران:

هیچ بیمار سرطانی بدون خدمت تشخیصی نمی‌ماند

تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۶
کد مطلب : ۴۹۸۷۷۰
رئیس انجمن رادیولوژی مازندران با اشاره به اینکه استان به‌زودی از خدمات کامل تشخیصی و درمانی رادیولوژی پیشرفته برخوردار می‌شود، گفت: هیچ بیمار سرطانی در استان بدون خدمت تشخیصی نمی‌ماند.
۰
plusresetminus
هیچ بیمار سرطانی بدون خدمت تشخیصی نمی‌ماند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» محمد سخایی در نشست خبری که به مناسبت روز رادیولوژی برگزار شد ضمن تبریک این روز به تمامی کارشناسان، تکنولوژیست‌ها و پزشکان رادیولوژیست استان، از توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها و پیشرفت‌های چشمگیر این رشته در مازندران خبر داد.

وی با اشاره به اینکه روز جهانی رادیولوژی فرصتی است برای قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی همکاران پرتلاش این حوزه که نقش اساسی در تشخیص و درمان بیماری‌ها دارند، گفت: خدمات رادیولوژی در مازندران در سطحی ارائه می‌شود که کاملاً هم‌پای پیشرفت‌های کشور و حتی دنیا است و این موضوع مایه افتخار جامعه پزشکی استان محسوب می‌شود.

رئیس انجمن رادیولوژی مازندران با اعلام اینکه در حال حاضر حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ پزشک رادیولوژیست در استان مازندران در حال فعالیت هستند که در مراکز درمانی دولتی، خصوصی و مطب‌های شخصی مشغول ارائه خدمت به بیماران‌اند، افزود: علاوه بر این، بیش از ۶۵۰ کارشناس و تکنولوژیست رادیولوژی در مراکز تصویربرداری، بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها فعالیت دارند که نقش مهمی در انجام خدمات تشخیصی و درمانی ایفا می‌کنند.

سخایی تصریح کرد: خدمات رادیولوژی در استان ما بسیار گسترده است و در حال حاضر هیچ خدمتی در این حوزه وجود ندارد که در مازندران قابل انجام نباشد و از تصویربرداری‌های ساده و آمولوگرافی‌های تخصصی گرفته تا ام‌آر‌آی‌های پیشرفته، سی‌تی‌اسکن‌های دقیق و سونوگرافی‌های تخصصی، همگی در مراکز درمانی استان در دسترس بیماران قرار دارد.

وی با اشاره به رشد قابل توجه پزشکان رادیولوژیست در زمینه‌های فوق‌تخصصی گفت:
تعدادی از همکاران ما دوره‌های فوق‌تخصصی از جمله رادیولوژی مداخله‌ای، رادیولوژی پستان و زنان را در مراکز معتبر کشور گذرانده‌اند و اکنون در استان در حال ارائه خدمت هستند. این موضوع سبب شده تا بیماران استان و حتی بیماران سایر مناطق کشور برای دریافت خدمات تخصصی به مازندران مراجعه کنند.

رئیس انجمن رادیولوژی مازندران با اشاره به اینکه در حوزه رادیولوژی مداخله‌ای، اقدامات درمانی پیشرفته‌ای همچون سوزاندن تومورهای کبد، ریه و تیروئید با استفاده از گرمای موضعی و روش‌های نوین شامل امواج رادیوفرکانسی (RFA) و مایکروویو (MWA) در مراکز مجهز استان انجام می‌شود، ادامه داد: این روش‌ها کم‌تهاجمی بوده و بدون نیاز به جراحی باز، امکان درمان مؤثر بیماران را فراهم می‌سازد.

سخایی با اشاره به ویژگی گردشگرپذیر بودن استان گفت: مازندران سالانه میزبان میلیون‌ها مسافر و گردشگر از سراسر کشور است و طبیعی است که حجم مراجعات درمانی در ایام خاص مانند تعطیلات و نوروز افزایش یابد.

وی ادامه داد: با برنامه‌ریزی دقیق، تا کنون هیچ کمبودی در ارائه خدمات تصویربرداری به بیماران و مسافران گزارش نشده است.

رئیس انجمن رادیولوژی مازندران اضافه کرد: در ایام تعطیلات، به‌ویژه نوروز، انجمن رادیولوژی استان با همکاری نزدیک معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران، هماهنگی لازم را برای پوشش کامل مراکز تصویربرداری انجام می‌دهد و حتی همکارانی که تعهدی به مراکز دولتی ندارند، با داوطلبی و همکاری صمیمانه، در خدمت بیماران و گردشگران هستند تا هیچ خللی در روند خدمت‌رسانی ایجاد نشود.

سخایی با تأکید بر نقش مهم رادیولوژی در تشخیص و درمان بیماری‌ها گفت: رادیولوژیست‌ها و کارشناسان تصویربرداری ستون فقرات نظام تشخیص پزشکی هستند، بدون خدمات آنان، بسیاری از بیماری‌ها به‌موقع شناسایی نمی‌شوند.

وی گفت: امید است با حمایت‌های بیشتر، تجهیزات به‌روز و آموزش مستمر نیروهای متخصص، بتوانیم همچنان جایگاه ممتاز مازندران را در عرصه خدمات رادیولوژی کشور حفظ کنیم.

آغاز به کار دستگاه «پت‌اسکن» در مازندران 


رئیس انجمن رادیولوژی مازندران بیان کرد: دستگاه پیشرفته «پت‌اسکن» با هدف تشخیص و پیگیری درمان بیماران مبتلا به سرطان، در بیمارستان امام خمینی (ره) ساری آماده بهره‌برداری شد.

سخایی با اشاره به اهمیت این دستگاه در فرآیند تشخیص و درمان بیماران سرطانی اظهار کرد: دستگاه پت‌اسکن به طور معمول در سه مرحله از درمان بیماران سرطانی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ در آغاز درمان برای ارزیابی وضعیت تومور، در حین درمان برای بررسی روند پاسخ‌دهی و اصلاح احتمالی رژیم درمانی، و در پایان دوره درمان برای اطمینان از بهبود کامل بیمار.

وی افزود: در حال حاضر، بیماران سرطانی در استان‌های شمالی کشور برای انجام پت‌اسکن ناچار به سفر به تهران یا مشهد بودند، اما با نصب این دستگاه در بیمارستان امام خمینی (ره) ساری، این نیاز در استان مازندران برطرف خواهد شد.

سخایی درباره وضعیت تجهیزات تصویربرداری پزشکی در کشور بیان کرد: در حال حاضر حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور تولید می‌شود، اما برخی فناوری‌ها مانند دستگاه‌های MRI و CT Scan همچنان به‌طور کامل بومی‌سازی نشده‌اند و در حوزه سونوگرافی نیز اخیراً تولید داخلی آغاز شده و مراکز دولتی موظف‌اند از دستگاه‌های ایرانی استفاده کنند.

وی با تأکید بر نقش رسانه‌ها در ارتقای فرهنگ غربالگری سرطان اظهار کرد: برای پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان، نیاز جدی به فرهنگ‌سازی در جامعه داریم و در سال‌های اخیر وزارت بهداشت برنامه‌های غربالگری سرطان‌های پستان، روده بزرگ، معده، مری و پروستات را آغاز کرده و بیمارستان امام ساری نیز در آستانه اجرای این طرح‌هاست.

رئیس انجمن رادیولوژی مازندران در پایان تأکید کرد: هدف همه ما خدمت صادقانه به مردم است و با همکاری مسئولان و حمایت جامعه پزشکی، امیدواریم بیماران سرطانی استان دیگر نیازی به مراجعه به شهرهای دیگر نداشته باشند.

انتهای خبر/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

کتابخوانی؛ کلید گشودن فردا
شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۴ - ۰۵:۱۶
آب ژرف؛ میان امید و ابهام
شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۴ - ۰۰:۵۰
صدای دامداران سوادکوه در دل مه
دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۵
جاده بلده قربانی می‌گیرد!
يکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۶