اظهارات وزیر سابق اقتصاد و فعال اقتصادی نشان می‌دهد:

تعلل دولت در استفاده از ظرفیت چین

تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۸
کد مطلب : ۴۹۲۳۶۶
چین از شرکای اصلی تجاری ایران در طی سال‌های گذشته به خصوص در اوج تحریم بوده و نقش سفارت ایران در چین برای گسترش اقتصادی با این کشور بسیار حائز اهمیت است، اما رویکرد دولت به این موضوع چندان مطلوب نیست.
۰
plusresetminus
تعلل دولت در استفاده از ظرفیت چین
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بلاغ؛ به نقل از کیهان/ چین یکی از شرکای اصلی تجاری ایران به خصوص در اوج تحریم بوده و نقش سفارت ایران در این کشور بسیار حائز اهمیت است، اما عملکرد دولت در این حوزه چندان مطلوب نیست.

در حال حاضر کشورمان تحت تحریم‌های ظالمانه غرب است و این موضوع ایجاب می‌کند که جغرافیای تعاملاتی و تجاری خودمان را متنوع کنیم. برای خنثی‌سازی تحریم‌ها علیه ایران باید روابط خود را به سمت کشورهایی که در عرصه اقتصادی جایگاه بالایی دارند، سوق دهیم و چین یکی از کشورهایی است که این ظرفیت را دارد.
چین دومین مصرف‌کننده بزرگ انرژى در دنیا و اگر ملاک رتبه برتر اقتصاد در جهان را قدرت خرید بدانیم چین به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد با قدرت خرید بیش از ۳۰ تریلیون دلار در مقایسه با ۲۵ و نیم تریلیون دلار، از آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد پیشی گرفته است.

ایران نیز یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت جهان و یکی از تامین‌کنندگان اصلی نفت خام وارداتی چین محسوب می‌شود.

چین از شرکای اصلی تجاری ایران در طی سال‌های گذشته به خصوص در اوج تحریم بوده و نقش سفارت ایران در چین برای گسترش اقتصادی با این کشور بسیار حائز اهمیت است، اما رویکرد دولت به این موضوع چندان مطلوب نیست.

«مجیدرضا حریری»، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین با اشاره به وضعیت دیپلماتیک میان ایران و چین اظهار داشت: هشت ماه است که دولت می‌گوید، می‌خواهیم آقای بختیار سفیر ایران در چین را بازگردانیم. وی تاکید کرد: با این حال نه او را برمی‌گردانند و نه تثبیتش می‌کنند، ایشان انسان بسیار موجهی است اما کارش شده نمایشگاه رفتن و استوری گذاشتن.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین افزود: در چین هر موقع دیپلمات مسلط ارشد درجه یک داشتیم، وضع بهترین را رقم زدیم. حریری معتقد است: فعال شدن سفارت ایران در چین می‌تواند پاسخی به مسائل مهمی از کشور باشد. رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت: شنیده شده که فردی که سابقه دیپلماتیک ندارد به عنوان سفیر ایران در چین انتخاب شود.

همچنین به گزارش خبرگزاری فارس، «سید احسان خاندوزی» وزیر اسبق امور اقتصادی و دارایی گفت: تصمیم سازان در لایه‌های دو و سه در وزارتخانه‌های صمت،‌ کشاورزی، نفت و دیگر وزارتخانه‌های اقتصادی مهم هستند. ‌در دوره شهید رئیسی فردی که نقطه تماس تجار ایرانی و چینی بود و از افراد مؤثر بانک مرکزی و نقطه تماس ایران با سایناشور (طرف تجاری چینی) بود که در بانک مرکزی ریشه دوانده بود، اما مخالف روابط ایران و چین بود. با این حال ‌یک سال طول کشید تا او را تغییر دهیم و جایش را به فرد دیگری بدهیم که موافق تجارت ایران و چین باشد.

به گفته خاندوزی،‌ آن فرد در تدوین توافق برجام در سال ۹۳ و ۹۴ هم بوده است. آن فرد را که بعد از یک سال تغییر دادیم،‌ جایش فردی آمد که تمایل بیشتری به همکاری با چین داشت و نقطه اتصال شبکه نفت و بانک‌های داخلی ما با بانک‌های چینی شد.‌ یعنی یک سال فقط وقت صرف تغییر پارادایم مسلط شد.
گفتنی است در وضعیت فعلی که کشورمان باید از همه ظرفیت‌های موجود برای عبور از روزهای سخت تحریمی استفاده کند، شایسته است دولت در فعال کردن سفارت ایران در چین با استفاده از مسئولانی کارآمد و کارآزموده جدیت به خرج دهد.

انتهای خبر/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

والدین و حجاب فرزندان
پنجشنبه ۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۹
چرایی غلبه دشمن
پنجشنبه ۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۳
روز قدس نماد مقاومت جهانی علیه استکبار است
پنجشنبه ۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۱
روز قدس نماد اتحاد مسلمانان است
پنجشنبه ۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۴