مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی افزود: در همین راستا تاکنون بیش از ۱۰ هزار نیروی متخصص جهادی در حوزه محصولات راهبردی زراعی و ۳۵۰ گروه جهادی تخصصی دامپزشکی و دامپروری سازماندهی و بهکارگیری شدند.
اسکندری ادامه داد: در بخش زراعی در سال گذشته بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در محصولات راهبردی (گندم، جو، ذرت، برنج، دانههای روغنی) و هشت میلیون راس دام سبک در برنامه خودکفائی گوشت قرمز تحت پوشش شبکه مذکور قرار گرفت.
استانهای موفق در خودکفایی
وی خاطرنشان کرد: در بخش دامپزشکی و دامپروری برای اولین بار در کشور، خودرو کلینیکهای سیار با طراحی منحصربهفرد در ۲۷ استان برای پشتیبانی از گروهای جهادی راهاندازی شد؛ پیامد حاصل از این اقدامات در بخش زراعی، ارتقاء بهرهوری به میزان ۱۵ تا ۳۷ درصد نسبت به عملکرد منطقه و سال گذشته است.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی گفت: براساس گزارش رصد میدانی مرکز هماهنگی و هم اندیشی راهبردی بسیج در برنامه خودکفائی گوشت قرمز نیز بیش از ۲۵ درصد ارتقاء بهرهوری (افزایش برهزایی و برهگیری) در دامهای تحت پوشش محقق شد.
اسکندری درباره استانهای موفق در این طرح عنوان داشت: همه استانها با تمام ظرفیتهای خود در مسیر تحقق ماموریت گام برداشتند و این سازمان در اکثر استانها الگوهای موفق فراوانی برای معرفی دارد اما اگر براساس ضرورت پاسخ به سوال شما بخواهیم چند استان پیشرو و پیشتاز را نام ببریم میتوان استانهای اصفهان، خراسان شمالی، کرمانشاه، فارس، آذربایجان غربی و گیلان اشاره کرد.
وی یادآور شد: شهرستان فریدن در استان اصفهان را میتوان الگوی موفق در کمک به تدقیق آمار و جلوگیری از انحراف نهادههای دامی که کمک شایانی به دستگاههای متولی استان داشته را معرفی کرد؛ کانون شهرستانهای ملایر (همدان)، فریمان (خراسان رضوی) را در ارتقا بهرهوری محصول راهبردی گندم میتوان مثال زد.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی ادامه داد: برای پیشبرد اقتصاد مقاومتی موازنه زماندار (ماهانه) تولید، مصرف و صادرات محصولات مختلف کشاورزی در اجزای مختلف زنجیره لازم است.
اسکندری در پایان گفت: پیشنهادهایی در سالهای گذشته برای مشارکت کشاورزان، صاحبان سرمایه و هستههای فناور و دانش بنیان داشتهایم که باید با توجه به نقش حلقههای میانی موجود در سند راهبردی تخصصی به سازماندهی موثر آنها پرداخته شود.
انتهای خبر/