تاریخ انتشاريکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۵
کد مطلب : ۴۸۹۴۰۸
مدعیان اصلاح‌طلبی پس از تحمیل گرانی نان، لبنیات، دلار و... و به دلیل نگرانی از برملا شدن ناکارآمدی خود، به دنبال زیر سؤال بردن دستاوردهای دولت سیزدهم افتاده‌اند که از حمله به طرح هوشمندسازی عرضه آرد و نان، آغاز شد و با ارائه آمارهای به شدت سانسور شده و عاری از صداقت از مسکن سازی دولت قبل، ادامه یافت.
۰
plusresetminus
لطفاً انصاف داشته باشید
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بلاغ به نقل از کیهان، کار حامیان و مسئولان و رسانه‌های مدعی اصلاح‌طلبی، به جایی رسیده که یک روز سامانه آرد و نان را زیر سؤال می‌برند و روز دیگر، آمارهای به شدت سانسور شده و عاری از صداقت از مسکن‌سازی دولت قبل، ارائه می‌کنند؛ آن‌هم در دوران گسترش رسانه‌های مختلف که حقایق را به سرعت برملا می‌کنند. این در حالی است که رئیس‌جمهور بر وفاق و پرهیز از اختلاف تاکید دارند اما ترجیح نگاه جناحی بر ملی در بدنه مدیران دولت، مانع از تحقق خواسته آقای پزشکیان می‌شود.

 ماجرای حمله به ساماندهی آرد و نان
چند روز قبل رضا باقری اصل؛ سرپرست مرکز تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: «سامانه نان نیز یکی سامانه‌هایی است که هیچ مسئله‌ای را حل نکرده و ۲۵ هزار میلیارد تومان برای سامانه بی‌حاصل نان هزینه شده است.»
رسانه‌های مدعی اصلاحات همچون روزنامه سازندگی و برخی افراد این جریان از جمله عباس عبدی و حسین سلاح‌ورزی بلافاصله به موج‌سواری روی این اظهارات نادرست پرداختند و از فرصت به‌وجود آمده برای تسویه‌حساب سیاسی با دولت شهید رئیسی بهره‌برداری کردند.
طرح این شبهه بلافاصله با واکنش مسئولان طرح هوشمندسازی آرد و نان و سامانه مرتبط روبه‌رو شد. در واقع در حالی که از اظهارات مسئول سازمان برنامه این طور برداشت می‌شد که ۲۵ هزار میلیارد تومان، صرف تشکیل این سامانه شده اما اعلام شد که این مبلغ صرف حمایت از نانوایان در پی شوک کاهش درآمد آنها از محل سیستمی شدن نظارت بر عملکرد آنهاست که حتی همان هم از محل بودجه نبوده است.
«رسول نظافتی»؛ مدیر اجرائی طرح ملی هوشمند‌سازی یارانه آرد و نان در پاسخ به حمله اصلاح‌طلبان به طرح ساماندهی عرضه آرد و نان تصریح کرد: با اجرای طرح هوشمندسازی و جلوگیری از خروج آرد یارانه‌ای از زنجیره تولید نان، مصرف آرد یارانه‌ای در سال ۱۴۰۲ به سطح مصرف سال ۹۸ کاهش یافت (علی‌رغم افزایش جمعیت، افزایش اتباع، افزایش سه‌هزار واحد نانوایی).
او افزود: با این روند، تا پایان شهریور امسال و طی ۳۰ ماه اجرای طرح، ۷۵ هزار میلیارد تومان بار مالی کمتری به دولت تحمیل شد. بار مالی مورد اشاره مدیران سازمان برنامه نیز فارغ از عدم صحت عدد، تدبیر شهید رئیسی و خارج از طرح بود تا افزایش هزینه تولید نان برای نانوایان جبران شده و نرخ نان برای مردم افزایش نیابد؛ که در صورت تعدیل قیمت نان متناسب با تورم، در هر برهه زمانی قابل حذف است. نتیجه اینکه، در ۳۰ ماه اجرای طرح، سهم هزینه نان در سبد هزینه خانوار به نصف کاهش یافت.

اصلاح پس از جنجال!
پس از این پاسخ‌ها بود که رضا باقری اصل؛ سرپرست جديد مركز تحول ديجيتال و فناوری اطلاعات سازمان برنامه و بودجه، موضع قبلی خود را اصلاح کرد و در صفحه شخصی خود با اشاره به ایجاد ابهام، سوءتفاهم و بعضا سوءاستفاده از اظهارات خود، توضیح داد: «درخصوص سامانه نان ۲۵ هزار میلیارد تومان در واقع جبران افزایش هزینه تولید نانوا بوده است و دولت تامین منابع را پذیرفته است تا افزایش هزینه نان به مردم منتقل نشود. سامانه بدون استفاده از بودجه دولت توسعه داده شده است اما در پیش‌خوان نانوایی‌ها کم فروشی و گرانفروشی این هدف را نقض می‌کند.»

شفاف‌سازی خاندوزی درباره یک دروغ بزرگ
سید احسان خاندوزی؛ وزیر سابق اقتصاد که ساماندهی طرح آرد و نان در زمان وزارت او آغاز شد نیز در پاسخ به تصحیح باقری اصل در صفحه شخصی خود نوشت: «ممنون از شجاعت در اصلاح اشتباه. می‌دانم دولت محترم در برابر فشار رانت‌خواران مقاومت می‌کند و اجازه نمی‌دهد سامانه‌های شفاف‌ساز حذف شود. آن جریانی که در دهه از دست رفته ۱۳۹۰ کارت سوخت، طرح شبنم و... را متوقف کرد و بعدها مجبور به احیا شد منفعتش در توقف سامانه املاک، آرد، صدور مجوزها و...است. از نظر آن جریان، گران‌سازی بهتر از شفافیت و هوشمندسازی است».
همچنین او در پاسخ به روزنامه مدعی اصلاح‌طلبی سازندگی، نوشت: «آن ۲۵ همت که به دروغ گفتند خرج سامانه شد‌ همان کمک‌هزینه‌ای بود که به حساب نانوایان کشور واریز ‌شد. این کمک هزینه ارتباطی به سامانه نداشت و ندارد؛ یعنی هم قبل از مصوبه ستاد، سامانه بدون کمک‌هزینه نانوا فعالیت می‌کرد... در تیتر و متن روزنامه سازندگی ۱۲ آبان رسما اطلاعات غلط به مردم ایران داده شده است. جای شهید و قاتل را عوض نکنید».
البته نکته اینجاست که روزنامه سازندگی، دروغ خود را با حروف بزرگ و در حجم زیاد از صفحه یک به تیتر یک خود تبدیل کرد اما پاسخ به دروغ را در حجم بسیار کوچک‌تری منتشر کرد. ضمن اینکه، مسئولان ارشد سازمان برنامه و بودجه، در برابر بی‌صداقتی مدیر زیرمجموعه خود، سکوت کردند!

آماربازی بی‌صداقت با مسکن‌سازی
زیر سؤال بردن خدمات دولت سیزدهم از سوی برخی مسئولان و حامیان دولت فعلی به ساماندهی عرضه آرد و نان، منتهی نشد. مسئولان وزارت راه و شهرسازی هم با تکرار چندباره آمارهای سانسور و تحریف شده از مسکن‌سازی دولت سیزدهم، زیر سؤال بردن دستاوردهای مسکنی دولت قبل و احتمالاً وقت‌‌کشی در اجرای نهضت ملی مسکن، در مسیر تخریب و کوچک‌نمایی زحمات بی‌نظیر دولت شهید رئیسی برآمدند؛ همان کاری که شبیه آن را عباس آخوندی با مسکن مهر کرده بود.
این در حالی است که وزیر راه و شهرسازی، ۱۴ آبان‌ماه با بیان این‌که تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن و موضوعات مربوط به آن چیزی نیست که بخواهیم آمار را تغییر دهیم، گفت: «آنچه که ساخته شده مشخص است، باید یاد  بگیریم که با مردم صادق باشیم و آنچه را که انجام دادیم فریاد بزنیم.»
به نظر می‌رسد آنچه آمارسازی یا بازی با آمار است با عنوان «با مردم صادق باشیم» در پیش گرفته شده است.
در این زمینه بود که اول آبان‌ماه امسال مسعود بیات‌منش؛ سرپرست معاونت مسکن و ساختمان با بیان این‌که در مسکن حمایتی مورد توجه دولت اولویت دهک‌های پایین و کارگران است، گفت: «از زمان آغاز نهضت ملی مسکن، ۲۰ هزار واحد به اتمام رسیده است.» او دیروز هم آمار دیگری ارائه داد و گفت: میزان واحدهای اتمام یافته طرح نهضت ملی مسکن از ابتدای امسال معادل ۶۸۴۷ واحد است.
فرزانه صادق؛ وزیر راه و شهرسازی اما روز چهارشنبه گذشته در رابطه با کوچک‌انگاری فعالیت‌های دولت در بخش مسکن پا را فراتر گذاشت و در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: «۲۰ هزار واحد مسکونی ظرف پنج سال گذشته در نهضت ملی مسکن تحویل شده است. بقیه واحدها در بخش‌های مختلف آماده‌سازی است و آمار و ارقام آن وجود دارد.» با این آماردهی‌ها، این سؤال به‌وجود می‌آید که چگونه ممکن است در حالی‌که امسال ۶۸۴۷ واحد ظرف کمتر از هشت ماه تکمیل شده، ظرف پنج سال ۲۰ هزار واحد تکمیل شده باشد؟!

سانسور ۶۲۰ هزار واحدی
حمله به آمارهای ساخت مسکن در دولت سیزدهم در حالی انجام می‌شود که بر اساس جدولی که معاون سابق مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی آن‌را در اختیار رسانه‌ها قرار داده و بر اساس آخرین گزارش معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی تا تاریخ ۲۵ مردادماه سال جاری؛ ساخت دو میلیون و ۶۱۰ هزار و ۸۸۴ واحد در بخش‌های مختلف نهضت ملی مسکن آغاز شده که ۶۳۰هزار و ۶۵۹ واحد آن تکمیل و تحویل شده است. از این نزدیک به ۶۴۰ هزار واحد تکمیل و تحویل داده شده، تعداد ۱۹ هزار و ۹۳۱ واحد آن «مسکن حمایتی تعریف شده برای انبوه‌سازی» بوده و وزیر راه و شهرسازی و معاون او، فقط آمار همین بخش را برای رسانه‌ها تکرار می‌کنند و ۶۲۰ هزار واحد تکمیل و تحویل داده شده روستایی، مسکن مهر، بافت فرسوده، خودمالکی، نیروهای مسلح و... را سانسور می‌کنند.
«هادی عباسی اصل»؛ معاون مسکن و ساختمان وزیر سابق راه و شهرسازی هم در این‌باره گفت: عدد اعلامی توسط وزیر راه و شهرسازی (۲۰ هزار واحد) تنها مربوط به واحدهای حمایتی تعریف شده مؤثر به‌صورت انبوه‌سازی است.
وی افزود: تقلیل عدد مسکن تکمیل و تحویل شده در نهضت ملی مسکن از ۶۳۹ هزار و ۹۳۵ واحد به ۲۰هزار واحد توسط خانم صادق که وی در دولت شهید رئیسی بخش جدی از آن را در جایگاه معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی مسئولیت داشتند نیز جای بسی تأمل دارد.
«هادی عباسی اصل»؛ معاون مسکن و ساختمان وزیر سابق راه و شهرسازی افزود: برای یک نمونه از ده‌ها نمونه موجود تضاد میان گفته وزیر راه و شهرسازی با واقعیت موجود می‌توان به افتتاح ۱۰۱ هزار مسکن نهضت ملی مسکن در پنجم شهریورماه سال گذشته همزمان با هفته دولت توسط شهید رئیسی یا تحویل ۳۳ هزار و ۸۶۳ واحد مسکونی به مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) در جلسه شانزدهم شورای‌ عالی مسکن به ریاست شهید جمهور و در نهایت افتتاح ۶۶ هزار و ۷۹۱ واحد نهضت ملی مسکن در هجدهمین جلسه شورای‌عالی مسکن به ریاست سرپرست ریاست‌جمهوری اشاره کرد.
وی ضمن درخواست از مسئولان دولت چهاردهم به‌ویژه رئیس‌جمهور برای ارائه دقیق آمار مسکن به اتمام رسیده در الگوهای مختلف، خطاب به وزیر راه و شهرسازی گفت: با رعایت اصول اخلاقی نظیر پرهیز از عددسازی و فضاسازی‌های رسانه‌ای بعد از گذشت بیش از ۷۰ روز از حضورتان به‌عنوان وزیر به‌صورت میدانی در پروژه‌های نهضت ملی مسکن حاضر شوید و امیدواریم همان‌طور که در سخنرانی رأی‌گیری‌تان به صداقت‌تان اشاره کردید امروز در مسند وزیر نیز با مردم صادق باشید.
 کارشکنی مدیران وزارت راه
در اجرای برنامه هفتم
آمارسازی‌ها و آماربازی‌های وزارت راه و شهرسازی، در حالی است که مستاجران و بدمسکن‌ها در حسرت داشتن خانه مطلوب هستند اما مدیران این وزارتخانه با دلائل منسوخ شده، حتی در دیگر کلانشهرهای جهان، از باز کردن کمربند شهرها و اعطای زمین به مردم که در قانون برنامه هفتم آمده و مورد تاکید رئیس‌مجلس نیز هست خودداری می‌کنند. این در حالی است که حتی شروع واگذاری زمین، موجب شکستن قیمت مسکن می‌شود.
با این‌حال«محمدمنان رئیسی»؛ نایب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: «برحسب اطلاع واصله از جلسه شورای معاونان این وزارتخانه، وزیر راه و شهرسازی با برنامه هفتم مخالف بوده و به نظر می‌رسد که قصد همکاری در اجرای قانون را ندارند. مجلس باهدف اجرای شدن برنامه هفتم و تحقق اهداف ترسیم شده از ابزارهای نظارتی خود در زمان مناسب استفاده خواهد کرد.»
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

سقوط در «ائتلاف سیاه‌»!
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۶
چه گفته مهم‌تر است یا چه کسی گفته؟
يکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
گوش به فرمان رهبری هستیم
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷
بدرقه آلاله‌های زهرایی تا بهشت
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
سنگر مقاومت فرمانده خاکی‌پوش
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۹