امام جمعه شهرستان نور گفت: نماز جمعه تریبون نظام است و باید مشکلات و خواستههای مردم را بیان کند.
۰
به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ»، حجتالاسلام رحمتالله حاجیزاده بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران شهرستان نور با اشاره به سالروز نخستین نماز عبادی- سیاسی جمعه پس از انقلاب اسلامی اظهار کرد: نخستین نماز جمعه در پنجم مرداد ۱۳۵۸ به امامت آیت الله طالقانی در دانشگاه تهران با حضور باشکوه مردم برگزار شد.
ویگفت: نخستین نماز جمعه در واقع زیربنای یکی از مهمترین عوامل حفظ و تداوم انقلاب بود و پس از آن نماز جمعه در کوران حوادث به ویژه در رابطه با پشتیبانی همه جانبه جنگ تحمیلی، نقش بسیار ارزنده و انسانی ایفا کرد.
امام جمعه شهرستان نور با اشاره به ایام محرم خاطرنشانکرد: شهادت سیدالشهدا حرارتی در دل مومنین به وجود آورد که هرگز این حرارت خاموش نخواهد شد و پس از ۱۴۰۰ سال عشق و ارادت در دلهای مومنین زنده است و هر سال این آتش عشق به سیدالشهدا شعلهورتر میشود.
حاجیزاده با اشاره به کلمه «خیر» در آیات و روایات بیانکرد: امام صادق میفرماید زمانی که خداوند اراده کرد «خیر» و کمال نیکی را به بنده عنایت کند بیرغبتی به دنیا را به آن بنده داد و «خیر» در آیات مختلف قرآن و روایات و پیرامون نماز جمعه به کار برده شد.
ویگفت: اهمیت نماز جمعه در صدر مفاهیم دینی قرار دارد و علت آن کارکردهای نماز جمعه در جامعه است و در حکومت اسلامی بسیار این کارکردها گسترده است و اگر نماز جمعه در جایگاه حقیقی خود باشد همه کارکردها برایش متصور است.
امام جمعه شهرستان نور با اشاره به اینکه نماز جمعه و کارکردهای آن در متن جامعه باید حداقل در دو بخش فعال باشد، افزود: بخش اول مبلغین به صورت عام و ائمه جمعه به صورت خاص و در بخش دوم خبرنگاران و رسانهها هستند که با تلفیق این دو بخش آثار و کاربردهای نماز جمعه میتواند ظهور عینی در جامعه پیدا کند.
حاجیزاده با اشاره به پنجم مرداد سالروز اقامه نماز جمعه تأکیدکرد: امسال ۳۰ برنامه در هفته با محوریت پنجم مرداد در شهرستان نور مانند جلسات تیین، دید و بازدیدها، اردوها و ... اجرا میشود.
وی با اشاره به نماز جمعه، نهاد امامت جمعه، دفتر و ستاد و ... اظهارکرد: امام جمعه در طول هفته درگیر همه موضوعات در شهرستان است و حوزه گسترده و انتظارات زیادی وجود دارد و به عنوان تریبون نظام و صدای مردم باید مشکلات و خواستههای مردم را بیان کند.
امام جمعه شهرستان نور خاطرنشانکرد: این ظرفیت در نهاد امامت جمعه در شهرستان و سالهای گذشته وجود داشت و همه ائمه جمعه در این راستا فعالیت داشتند و در این دوره با ادامه راه ائمه جمعه تلاش میکنیم موضوعات فرهنگی فقط در یک فضای محدود و بسته قرار نگیرد.
حاجیزاده با اشاره به اینکه مصلی متعلق به نظام است و هیئات نهادها, سازمانها و ... میتوانند برنامههای خود را در مصلی اجرا کنند، تأکید کرد: برنامههای زیادی در مصلی نور اجرا میشود و تلاش کردیم تا برنامههای فرهنگی مانند مراسم شهادت امام صادق (ع)، شهادت حضرت زهرا (س)، عید غدیر، سومین روز شهادت امام حسین(ع) در شهر نور با حضور موکبها از ایزدشهر، رویان، چمستان و... را در متن جامعه برگزار کنیم.
وی بیانکرد: شهرستان نور «یدواحده» هستند و باید در حوزه کارهای فرهنگی با اتحاد در این مسیر حرکت کنیم و در ایام فاطمیه و شهادت فاطمه زهرا (س) که سرمایه معنوی و اصلی همه شیعهها است، برنامههای فرهنگی گسترده در شهرستان نور با همکاری همه شهرها اجرا میشود.
امام جمعه شهرستان نور با اشاره به برنامههای تبیین در ایام دهه فجر در سطح مساجد و مدارس شهرستان نور تأکید کرد: این برنامهها با حضور بیش از هزار و ۵۰۰ دانشآموز دختر و پسر در خصوص مباحث انقلاب، انقلاب در تاریخ کنونی و آینده انقلاب تبیین و روشنگری شد.
حاجیزاده با ضرورت پاسخ به نسل جدید در راستای چرایی انقلاب اسلامی، افزود: در ایام دهه فجر تلاش کردیم تا به سوالات دانش٪آموزان در خصوص انقلاب اسلامی پاسخ داده شود و میزهایی با حضور دانشآموزان و اساتید با مباحث حجاب، فضای مجازی، روابط دخترها و پسرها و درستی و نادرستی، تریبون آزاد و ... برگزار شد.