نماینده ولی فقیه در مازندران تأکید کرد:

لزوم درک متقابل مدیران مدارس و حوزه‌های علمیه

تاریخ انتشارسه شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۸
کد مطلب : ۴۸۶۲۴۴
نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: مدیران مدارس با حوزه‌، آشنایی داشته و درک متقابل بیشتری از یکدیگر داشته باشند.
۰
plusresetminus
لزوم درک متقابل مدیران مدارس و حوزه‌های علمیه
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بلاغ، آیت‌الله محمدباقر محمدی‌لائینی بعد از ظهر امروز در نشست فصلی شورای همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش استان، اظهار کرد: همه ما یک وظیفه مشترک داریم، در هر حوزه‌ای که باشیم، باید جایگزینمان خلف صالح باشند، نظام را به جایگاهی برسانند که دولت اسلامی شکل بگیرد.

وی افزود: دو سبک دستگاه تعلیم و تربیت در مملکت ما شکل گرفته یک سبک از هزاران سال پیش و سبک جدیدی که از ۸۰ سال قبل شروع شده، در راستای تعلیم و تربیت علوم طبیعی است که زندگی دنیا را آباد کند، البته علوم طبیعی در گذشته‌های دور در حوزه علمیه هم تدریس می‌شد، سبک دیگر معنوی بود،این دوگانگی اگر همینطوری پیش برود هر دو سبک آسیب می‌بینند.

محمدی‌لائینی تصریح کرد: اما عملا تفکیک ایجاد کردیم که برخلاف فطرت و ساختار خود انسان است و باید هر دو بعد را با انجام کارهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت داشته باشیم، برنامه کوتاه‌مدت همچون ایجاد معاونت پرورشی در مدارس که تزریقی برای بعد اخلاقی و معنوی باشد و یا گذراندن دوره در مرکز تربیت معلم.

نماینده ولی فقیه در مازندران با بیان اینکه طرح امین برنامه خوبی است، گفت: از آمارها در این حوزه خوشحال شدم، این نتایج خیلی امیدوارکننده است موفقیت ۷۰درصدی خوب است و باید به طرح امین بهتر توجه کنیم، پالایش کرده و آسیب‌زدایی کنیم‌.

عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: هر کدام از طرح امینی‌ها با دانش آموزان خودش در مدرسه گروهی مجازی تشکیل دهند و مطالب مثبت ردوبدل کنند.

امام جمعه ساری بیان کرد: مدارس وابسته به سپاه، حوزه و تبلیغات اسلامی می‌توانند موثر باشند و یا برای مساجد مسجدمحور جایگاه حقوقی مشخصی گزارش نشده درصورتی که خیلی موفق هستند.

این مسئول عنوان کرد: ساده‌ترین آنها مدارس هیات امنایی هستند همه هزینه‌ها به عهده آموزش و پرورش است این مدارس فقط معلمین را خودشان شناسایی می‌کنند تا از نظر علمی و دینی قوت داشته باشند بعد اینها را به آموزش و پرورش پیشنهاد می‌دهند تا همکاری داشته باشند.

وی ادامه داد: در گذشته مدیران آموزش و پرورش هم با ما همکاری خوبی داشتند، هزینه آموزش دروس اضافی را فقط از خانواده‌ها دریافت می‌کردند و برنامه‌های فرهنگی خوبی داشتند خیلی سازنده بود، از این رو اگر ضمن دعوت از ائمه جماعات مثلا ده شهرستان پیشنهاد تشکیل مدارس هیات امنایی را دهیم راهکار خوبی است.

محمدی‌لائینی اظهار داشت: مدرسه معارف در ساری فعلا به‌صورت هیات امنایی اداره می‌شود، از خانواد‌ه‌ها هم هزینه‌ای دریافت نمی‌شود، خواهان خیلی وجود دارد، لازم است مدیران مدارس ما حداقل با حوزه، آشنایی داشته و درک متقابل بیشتری از یکدیگر داشته باشند در حالی که الان خیلی شناختی ندارند.

نماینده ولی فقیه در مازندران اذعان داشت: طرح ولایت طرح خوبی است و می‌توان در شهرستان‌ها اجرا شود، طرح جهاد تبیین در سطح مدیران، معلمان و دانش آموزان انجام شود خوب است،  یکی از این آموزه‌ها آموزه اسراف است می‌گویند ایران در سال یک سوم یعنی ۳۵ میلیون تن موادغذایی دورریز دارد که ۱۰ درصد از آنها را برنج تشکیل می‌دهد در حالی که ۲۷ کشور اروپایی در سال ۹۰ میلیون تن دورریز غذا دارند ، آلمان این مباحث را در کتب مدارس آورد تا اصلاح صورت بگیرد.

این مسئول اضافه کرد: اما راهکار چیست؟ مجالس عاشورا، عزا و مناسبت‌ها را تعطیل کنیم؟ خیر! بلکه راهکارهای علمی را اجرا کنیم، حضور مشاوره‌های روانی و دینی در مدارس و استفاده از تاکتیک‌های علمی در دنیا در حال اجراست که می‌توانیم از آن بهره بگیریم، دانشگاه از حوزه، از نظر محتوایی و حوزه از دانشگاه از نظر شکلی می‌تواند بهره بگیرد و باید با هم رفیق شویم.

وی در پایان یادآور شد: در طرح امین باید با بچه‌ها رفیق باشید تا در دل جای بگیرد گاهی هزار دلیل و منطق بیاورید در دل جای نمی‌گيرد پیغمبر مردم را با اخلاق مسلمان کرد، همه ما این وظیفه را داریم تا با اخلاق نیکو آموزش دهیم.

انتهای خبر/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

سقوط در «ائتلاف سیاه‌»!
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۶
چه گفته مهم‌تر است یا چه کسی گفته؟
يکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
گوش به فرمان رهبری هستیم
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷
بدرقه آلاله‌های زهرایی تا بهشت
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
سنگر مقاومت فرمانده خاکی‌پوش
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۹