تاریخ انتشاريکشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۰
کد مطلب : ۴۷۶۷۵۲
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت مازندران گفت: تولید ۳ هزار تُن زباله در استان که در ایام تعطیل سه برابر می‌شود آلودگی آب‌های زیرزمینی را افزایش می‌دهد.
۰
plusresetminus
تولید ۳ هزار تُن زباله آلودگی آب‌های زیرزمینی را افزایش می‌دهد
به گزارش بلاغ، محمدرضا میرزایی در نشست شورای سلامت و امنیت غذایی استان با ارائه گزارشی از عملکرد این دبیرخانه و بیان خلاصه ای از سیمای سلامت استان، اظهار داشت : دانشگاه علوم پزشکی مازندران دارای ۱۰۸۸ خانه بهداشت فعال، ۲۶ بیمارستان، ۱۰۱ مرکز جامع خدمات سلامت شهری و ۱۹۱ مرکز جامع خدمات سلامت روستایی به عنوان گسترده ترین شبکه بهداشت و قطب اجرای برنامه پزشک خانواده در کشور مطرح است.

میرزایی با اشاره به اینکه این دبیرخانه دارای سه نقش تسهیل گری، مراقبتی و هماهنگی بین بخشی است اضافه کرد: برای اجرای اقدامات بزرگ در این کارگروه نیاز به تخصیص و تامین اعتبار، حمایت وزارت کشور و وزارت بهداشت و همکاری و مشارکت سایر سازمان ها می باشد.

وی تشکیل ۳۸ شورای پیام گزار سلامت، ۵۳۸ کانون سلامت و ایجاد گروه مادران جوان در راستای جوانی جمعیت و برگزاری ۱۴۷ جلسه کارگروه سلامت و امنیت را از اقدامات این کارگروه برشمرد و با اشاره به ۲۰ میلیون جمعیت شناور در مازندران بر تقویت اورژانس هوایی استان تاکید کرد و گفت: موضوعات آب و فاضلاب، مصرف کودهای شیمیایی، سموم و آفت‌ها کش ها در کشاورزی، وجود سگ های ولگرد و نقاط حادثه خیز جاده ای از تهدیدکننده های دائمی سلامت استان هستند.

میرزایی به تولید ۳ هزار تن زباله در استان که در ایام تعطیل سه برابر می شود اشاره کرد و گفت :این مسئله امکان آلودگی آب های زیرزمینی را افزایش می دهد.

وی اضافه کرد: اورژانس۱۱۵ استان مازندران جزو فعال ترین اورژانس های کشور است که در ۵ ماهه اول سال ۷۱ هزار ماموریت به انجام رساند که از این تعداد ۱۳ هزار ماموریت ترافیکی بوده است، در حالی‌که ۱۷۴ دستگاه آمبولانس‌ داریم که برای این حجم جمعیت و تصادفات  کافی نیست.

وی ادامه داد: مصرف کود، سموم و آفت‌ کش اگر چه در حال کاهش است اما نیاز به فرهنگ سازی و سایر اقدامات موثر دارد که باید از طریق این کارگروه پیگیری جدی شود.

ابراهیم صالحی‌فر معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با ارائه گزارشی از وضعیت مصرف کودهای شیمیایی، سموم و آفت کش ها اظهار داشت: مصرف این مواد در سطح استان با توجه به کشت دوباره برنج از سال ۱۳۹۶ با شیب ملایمی افزایش یافته است و در حال حاضر مصرف سالیانه آن بالغ بر ۵ هزار تن است.

صالحی‌فر با بیان اینکه ۶۰ درصد سموم و کود و آفت کش ها در تولید و کشت برنج استفاده می شوند، افزود: در سلامت و ایمنی محصولات کشاورزی باید از مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی برای سلامت محصولات کشاورزی استفاده نمود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران از تدوین سند جامع ارزیابی و ساماندهی توزیع، فروش و مصرف سموم، کود و آفت کش در فرآورده های زراعی و باغی استان خبرداد و هدف این سند را بهبود مدیریت زنجیره تامین و فروش سموم و آفت کش ها عنوان کرد و تاکید کرد؛ برنامه های مختلفی از جمله مدیریت مشخص تولید محصول و دوره کارنس سموم گنجانده شده است.

وی اضافه کرد: در این سند برای دستگاه های مختلف نقش های مشخصی تعریف شده و منابع مالی مورد نیاز  برای یک دوره پنج ساله احصاء شده که در مجموع ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای کامل این سند مورد نیاز است.

صالحی‌فر از ارزیابی ۱۸ نوع محصول کشاورزی اراضی سطح کشت استان و بررسی آزمایشگاهی نیترات موجود این محصولات جهت پیگیری دستگاه های مرتبط در راستای اصلاح وضعیت مصرف سموم، آفت کش ها و کود شیمیایی خبر داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

feedback
Iran, Islamic Republic of
محیط زیست تعطیل
feedback
Romania
262
جنگل و محیط زیستمان بدست مسئولینی که با رابطه پست گرفتند دارند نابود میشوند هیچگونه فکر جدیدی ندارند فقط پشت میز زنگ میزنند استاندار با زباله چکار کنیم ایشان هم که نمی داند شما هر ساله Xتومان بودجه برای زباله سوز میگیرید چکار میکنید ؟ من یادم می آید (سی سال ) زباله سوز ساری در حال ساختن هست نکنه مردم باید عوارض ساخت بدهند هر چند که ساختش با مردم هست شما دارد فقط پوزش را میدهید .
شما را بخدا دست از سر نوار باریک جنگل که یادگار آینده گان هست به ما تخریب نکنید چون با شیرآبه زباله تجدید حیات تقریبا" غیر ممکن هست.
اولین آزمون دولت در مبارزه با گرانفروشی
چهارشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
دیه زن و مرد در محک قضاوت
سه شنبه ۲۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۵:۱۰
«توهم» گردشگری در مازندران
سه شنبه ۲۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۳
پُز عالی با جیب خالی!
دوشنبه ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۶
«ما می‌توانیم» حقیقتی راهگشا برای آینده‌
يکشنبه ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۹