تاریخ انتشاردوشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۴
کد مطلب : ۴۷۰۶۴۳
یک مسئول در شورای رقابت گفت: این شورا، شکایات مردمی زیادی درباره اجرانشدن مصوبه قیمتی خودروهای مونتاژی توسط مونتاژکاران ‌دریافت کرده است.
۰
plusresetminus
شورای رقابت:مردم از گران‌فروشی خودروهای مونتاژی‌ شکایت دارند
به گزارش بلاغ؛ یک منبع آگاه در شورای رقابت درباره سرنوشت قیمت‌‌های مصوب خودروهای مونتاژی به خبرگزاری فارس خبر داد: شورای رقابت پیگیر اجرای مصوبه قیمت خودروهای مونتاژی است؛ بنابراین از طریق ظرفیت‌های قانونی که در این حوزه وجود دارد اجرایی شدن مصوبه قیمت خودروهای مونتاژی را پیگیری می‌کنیم. 

وی تصریح کرد: شورای رقابت به عدم اجرای مصوبه قیمت خودروهای مونتاژی آگاه است و می‌داند و که خودروسازان با قیمت‌های بیشتری نسبت به قیمت‌های مصوب، خودروهایشان را عرضه می‌کنند. شورای رقابت‌، شکایات مردمی زیادی درباره عدم اجرای مصوبه شورای رقابت از سوی مونتاژکاران ‌دریافت کرده است و مطمئن باشید از ظرفیت‌های قانونی استفاده می‌کند تا این مصوبه اجرایی شود. 
این مقام مسئول در شورای رقابت گفت: ‌شورای رقابت در قالب نامه‌ای از دستگاه‌ها و نهادهای نظارتی خواسته است تا به این قضیه ورود کرده و برای اجرایی شدن مصوبه قیمت خودروهای مونتاژی که به نفع مصرف‌کنندگان است کمک کنند. 
گفتنی است، با وجود آنکه در ماه جاری شورای رقابت، قیمت خودروهای مونتاژی را مصوب و اعلام کرد اما برخی مونتاژکاران با قانون‌گریزی و عدم رعایت‌ مشتری‌مداری، اقدام به انتشار بخشنامه‌های واریز وجه با قیمت‌های اختیاری شرکت، کرده‌اند و از ثبت‌نام‌کنندگان خواسته‌اند ارقامی بین 500 تا 900 میلیون تومان بالاتر از نرخ‌های مصوب شورای رقابت بپردازند. 
در مصوبه 16 اردیبهشت 1402 شورای رقابت، قیمت خودروهای مونتاژی با لحاظ سود 17 درصد و دلار اسکناس مرکز مبادله در اردیبهشت 1402 (بیش از 42 هزار تومان)، حدود 100 تا 800 میلیون تومان کمتر از قیمت‌های اعلامی مونتاژکاران بود. اسماعیل شجاعی؛ سخنگوی شورای رقابت در این‌باره گفت:‌ «مصوبه شورای رقابت قانونی و لازم‌الاجرا است‌.»
لازم به یادآوری است، با وجود آنکه مونتاژکاران ارز حواله‌ای مرکز مبادله که حدود 38 هزار تومان است دریافت می‌کنند اما شورای رقابت ارز واردات قطعه را برای آنها، ارز اسکناس مرکز مبادله لحاظ کرده که 42 هزار تومان است و درواقع اینجا هم منافع مونتاژکاران لحاظ شده است.

تاکید سازمان حمایت بر اجرای مصوبه شورای رقابت
البته حسین فرهیدزاده؛ رئیس سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در یک برنامه خبری، با تأکید بر ضرورت‌ اجرای مصوبه شورای رقابت درخصوص قیمت خودروهای مونتاژی، اظهار داشت:‌ خودروسازان مونتاژی باید از قیمت‌های جدید مصوب شورای رقابت تمکین کنند و در غیر این صورت با آنها برخورد تعزیراتی خواهد شد.
او افزود: در این مدت نسبت به جمع‌آوری اسناد و مدارک لازم اقدام کردیم، همچنین در برخی موارد ابهاماتی وجود داشت که از شورای رقابت استعلام کردیم؛ به محض جمع‌آوری این ادله و همچنین دریافت جواب استعلامات، اقدامات تعزیراتی را براساس همان قیمت‌های اعلامی انجام خواهیم داد.
وی بیان داشت: مبنا و اساس، همان قیمت‌های شورای رقابت است و براساس همان شرکت‌های خودروساز باید تمکین و تبعیت کنند.
 
قیمت خودروهای مونتاژی در کشورهای همسایه
نگاهی به بازار خودرو در کشورهای همسایه نشان می‌دهد قیمت فروش خودروهایی نظیر تیگو 7 پرو و تیگو 8 پرو در کشورمان با اختلاف زیادی، گران‌تر از قیمت این خودرو‌ها در کشورهای همسایه است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت خودرو‌یی مونتاژی نظیر تیگو 8 پرو در بازار پاکستان 10.4 میلیون و 400 هزار روپیه است که برابر با 36 هزار و 426 دلار است که براساس نرخ مبادله‌ای دلار هم حدود یک میلیارد و 541 میلیون تومان است.
در بازار امارات اما قیمت تیگو 8 پرو در مدل 1600 سی‌سی جی‌دی‌تی، 90 هزار درهم؛ معادل 24 هزار و 500 دلار است که با لحاظ دلار غیررسمی (‌50 هزار تومان) برابر با یک میلیارد و 225 میلیون تومان و با دلار 42 هزار تومانی مرکز مبادلات یک میلیارد و 29 میلیون تومان و با این حساب اختلاف قیمت تیگو 8 پرو در بازار امارات و ایران بیش از یک میلیارد تومان می‌شود.

براساس دلار 50 هزار تومانی، تیگو 8 پرو در بازار عراق معادل یک میلیارد و 800 میلیون تومان، در کویت یک میلیارد و 435 میلیون، در عربستان یک میلیارد و 520 میلیون و در ترکمنستان معادل یک میلیارد و 270 میلیون تومان است. ا‌لبته شورای رقابت در آخرین به‌روز‌رسانی خود برای قیمت‌‌گذاری خودروهای مونتاژی‌، هر دستگاه تیگو 8 پرو را یک میلیارد و 483 میلیون تومان قیمت‌گذاری کرده است که به قیمت این خودرو در بازار عراق، عربستان و کویت نزدیک است.

همچنین قیمت تیگو 7 پرو نیز با دلار 50 هزار تومانی در پاکستان معادل 770 میلیون تومان، در عراق 915 میلیون، در کویت معادل یک میلیارد و 43 میلیون، در ترکمنستان 888 میلیون، در امارات 880 میلیون، در عربستان 888 میلیون تومان است.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آمریکا مضحکه کارشناسان جهان شد
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
عملیات وعده صادق، آغازی بر یک پایان
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴