تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۳ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۲
کد مطلب : ۴۶۳۰۸۱
بررسی‌های میدانی از وام ودیعه مسکن حاکی است که چند بانک متقاضی جدید نمی‌پذیرند و تنها سه هزار مستأجر توانسته‌اند تاکنون این تسهیلات را دریافت کنند. 
۰
plusresetminus
تعلل برخی بانک‌ها در پرداخت وام ودیعه مسکن

به گزارش بلاغ، بررسی‌های میدانی از بانک‌ها حاکی است چند بانک دولتی فعلاً از پذیرش متقاضی جدید وام ودیعه مسکن سر باز زده و سقف اعتبار آنها در پرداخت این تسهیلات به اتمام رسیده است. این در حالی است که به گفته یک منبع آگاه در وزارت راه و شهر‌سازی تاکنون تنها به سه هزار نفر وام ودیعه پرداخت شده است. پیش از این برآوردها حاکی از اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به ۷۰۰ هزار نفر تا سقف ۴۰ هزار میلیارد تومان بود.

همچنین این تسهیلات که بر اساس اعلام رستم قاسمی وزیر راه و شهر‌سازی قرار بود با نرخ سود یارانه‌ای ۱۳ درصد (پنج درصد کمتر از نرخ سود تسهیلات مصوب شورای پول و اعتبار) پرداخت شود، با مخالفت برخی نهادهای تصمیم‌گیر در حوزه اقتصاد کلان کشور، با همان نرخ سود ۱۸ درصد به مستأجران متقاضی پرداخت می‌شود. بررسی‌های میدانی از شعب بانک‌ها نیز حاکی است در حال حاضر قراردادهای وام ودیعه مسکن با نرخ سود ۱۸ درصد با مستأجر به امضا می‌رسد.
سهمیه هر بانک نیز بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار تعیین شده ولی برخی بانک‌ها خصوصاً دولتی‌ها علی‌رغم تعیین سقف‌های چند هزار میلیارد تومانی، از پذیرش مستأجر جدید خودداری می‌کنند.
همچنین با وجود آنکه سهمیه چند بانک عامل اعطای تسهیلات ودیعه مسکن از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده، اما خبری از اسامی آنها در سامانه وام ودیعه مسکن وزارت راه و شهر‌سازی نیست.
به عنوان مثال بانک گردشگری با سهمیه ۱۳۰ میلیارد تومانی، پست بانک با سهمیه ۲۶۰ میلیارد تومانی، خاورمیانه با سهمیه ۴۳۰ میلیارد تومانی و مؤسسه اعتباری ملل با سهمیه ۲۱۰ میلیارد تومانی در سامانه وام ودیعه مسکن وزارت راه و شهر‌سازی قرار ندارند.
طبق دستورالعملی که بانک مرکزی برای بانک‌های عامل وام ودیعه تدوین و به آنها ابلاغ کرده، منابع این تسهیلات از محل قانون جهش تولید مسکن است. اما به طور مثال در سامانه وام ودیعه مسکن وزارت راه و شهر‌سازی امکان انتخاب بانک غیر‌دولتی اقتصاد نوین فراهم شده اما تنها یک شعبه آن در سامانه مذکور پرداخت تسهیلات دارد؛ با پیگیری‌های صورت گرفته از بانک مذکور، حتی همان شعبه هم تاکنون حتی یک مورد پرداخت وام ودیعه مسکن نداشته؛ شنیده‌ها حاکی است که دستورالعمل پرداخت این تسهیلات از سوی هیئت‌مدیره بانک مذکور تاکنون نه تدوین شده و نه به شعب آن ابلاغ شده است.
بانک دولتی مسکن نیز در این تسهیلات سهمیه هفت هزار میلیارد تومانی دارد اما امکان انتخاب این بانک برای متقاضیان نیست. بانک‌های ملی با سهمیه 3500 میلیارد تومانی، آینده با سهمیه ۴۶۰ میلیارد تومانی و سپه با سهمیه دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی از دیگر بانک‌های دولتی یا غیر‌دولتی هستند که در سامانه وام ودیعه وزارت راه و شهر‌سازی از پذیرش متقاضی جدید می‌کنند.
همچنین برخی بانک‌های دولتی حاضر به پذیرش ضمانت کارمند بخش غیر‌دولتی یا کارمند بخش دولتی اما غیررسمی نیستند. برخی بانک‌ها هم از پذیرش ضامن بازنشسته یا بالای ۷۰ سال امتناع می‌کنند.
شنیده‌ها حاکی است قرار است در جلسه این هفته هیئت دولت، بانک‌ها ملزم به پذیرش ضامن غیررسمی یا غیر‌دولتی شده و حتی می‌توانند از مستأجر، گواهی دریافت یارانه معیشتی ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی به عنوان وثیقه بازپرداخت این تسهیلات خصوصاً تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی که اقساط به مراتب کمتری از وام ۱۰۰ میلیون تومانی مستأجران تهرانی دارد، اخذ کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آمریکا مضحکه کارشناسان جهان شد
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
عملیات وعده صادق، آغازی بر یک پایان
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴