تاریخ انتشاريکشنبه ۱۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۷
کد مطلب : ۴۴۹۵۰۷
۰
plusresetminus
تازه‌ترین 3 خبر ویژه یکشنبه 15 فروردین

بازگشت آمریکا با حفظ 1500 تحریم بدتر از خود برجام است
بازگشت گام به گام آمریکا به برجام، بدتر از متن نامتوازن این توافق است.
روزنامه فرهیختگان در تحلیل زمزمه‌هایی درباره مذاکرات غیرمستقیم یا بازگشت گام به گام و تدریجی آمریکا به برجام نوشت: نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام در شرایطی برگزار شد که از یک‌سو ایالات‌متحده همچنان و بعد از گذشت حدود دوماه از حضور دولت جدید در کاخ‌سفید هیچ نشانه مثبتی برای احیای توافق ارائه نداده و تنها با لفاظی و برخی اقدامات رسانه‌ای و تبلیغاتی تلاش کرده به مدیریت فضا و تغییر نظر ایرانی‌ها بپردازد و ازسوی دیگر ایران نیز همچنان اصرار دارد که تنها مسیر احیای توافق و رعایت مفاد محدودیت‌های هسته‌ای ازسوی تهران بازگشت ایالات‌متحده و انجام تعهداتی است که ذیل این قرارداد و همچنین قطعنامه 2231 آورده شده است. ایران می‌گوید باید همه تحریم‌ها که در جریان فشار حداکثری اعمال‌شده برداشته شود و پس از این اقدام است که راستی‌آزمایی از جانب تهران شروع شده و درصورت تایید، گام‌های هسته‌ای نیز به عقب برخواهد گشت.
حدود 700 تحریمی که قرار بود در برجام ملغی شوند در 18اردیبهشت‌ماه سال97 و با خروج ترامپ از برجام دوباره اعمال شدند و پس از آن نیز حدود 800تحریم جدید به‌منظور عملیاتی‌شدن سیاست فشار حداکثری بر ایران اعمال شد و حالا آمریکا اگر می‌خواهد برجامی وجود داشته باشد باید این 1500تحریم را یکجا از میان بردارد. البته سیاست ایران درمورد حذف یک‌مرحله‌ای تمامی تحریم‌ها که بارها ازسوی مقام معظم رهبری و دیگر مقامات کشور ذکر شده یک منطق بزرگ و بسیار قابل قبول دارد. استدلال‌های ایران همگی مبتنی‌بر تجربه‌های گذشته هستند و گویای اینکه ورود به هرگونه میز مذاکره و چانه‌زنی آن‌هم در جایی که همه‌چیز روشن و معلوم است می‌تواند عواقب ناگواری به‌دنبال داشته باشد ممکن است تحریم را دائمی و نمایشی از حذف آن را ایجاد کند.
گفت‌وگو همان ترفندی است که در ماه‌های اخیر به دفعات از سوی تیم جو بایدن به‌عنوان یک عملیات روانی و رسانه‌ای جایگزین اقدام عملی برای اجرای تعهدات قبلی کاخ‌سفید شده و حالا همچنان به‌عنوان یک برنامه مهم در دستورکار آنهاست.
کارشناسان در این‌باره و به‌صورت خاص درباره این جریان‌سازی رسانه‌ای می‌گویند استفاده از ابزار رسانه و خبررسانی درمورد آمادگی برای گفت‌وگو و حتی لغو تحریم، این روزها ابزار مهمی است که می‌خواهد جامعه ایرانی را دوپاره کند و اتحاد شکل‌گرفته برای امتیاز ندادن به آمریکا و اصرار بر لغو تحریم‌ها را بشکند.
بسیاری با رصد وقایع میدانی معتقدند ایستادگی تهران بر قانون مصوب مجلس برای بازگرداندن برگ توانمندی هسته‌ای روی میز درحال نتیجه دادن است و درکنار آن امضای توافقنامه 25 ساله میان تهران و پکن نیز که می‌تواند عاملی برای بی‌اثر شدن همیشگی تحریم باشد نیز کمک کرده که آمریکا فعالیت‌های خود را با تغییر سیاست‌های تهران آغاز کند.
معماران تحریم در آمریکا بارها گفته‌اند تحریم تا جایی باید ادامه پیدا کند که اثرگذار باشد و ایران نتواند راه‌های جایگزین دائمی برای حل مشکلاتش پیدا کند. با مدنظر قرار دادن این مساله به‌نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها دوباره درصدد تغییر محاسبات و برنامه‌های تنظیمی ایران برای احیای اقتصاد زیر سایه تحریم هستند.

پیامک هشدار کرونایی را باید به روحانی می‌زدید، نه مردم!
وزارت بهداشت برای هشدار درباره کرونا و جلوگیری از شیوع آن، باید به آقای روحانی پیامک می‌زد و نه به مردم!
سایت عصر ایران از سایت‌های حامی دولت، به رویکرد غیرمسئولانه آقای روحانی در این زمینه پرداخت و نوشت: «هموطن عزیز با آرزوی تندرستی و شادکامی؛ متاسفانه اوج‌گیری خیز چهارم کرونا در سراسر کشور قطعی است. تعداد مبتلایان در اکثر نقاط کشور با سرعت در حال افزایش است. برای حفظ سلامت و جان خود و خانواده، لطفا به سیزده بدر نروید، خارج از منزل حتما ماسک بزنید، از حضور در دورهمی‌های خانوادگی، مراسم عروسی و سوگواری و محیط‌های پرجمعیت پرهیز کنید.»
احتمالا پیامک بالا به دست شما هم رسیده است. مسئولان وزارت بهداشت به شدت نگران بالا رفتن آمارها و آغاز اوج‌گیری دوباره کرونا هستند. این وضعیت به شدت قابل پیش‌بینی بود. مردم سفر رفتند، عروسی گرفتند، مهمانی دادند، بعضی‌ها دیگر در مکان‌های عمومی از ماسک استفاده نمی‌کنند و همه اینها باعث به وجود آمدن شرایط فعلی است.
اما ای کاش مسئولان وزارت بهداشت این پیامک را برای جناب رئیس‌جمهور می‌فرستادند. روحانی در 7 فروردین 1400 گفت: «به نظر من پیک کرونا پایان یافته است. مقابله با این بیماری از 14 ماه تا الان سهل‌تر و آسان‌تر شده است.»
کاش به جای توضیح دادن به مردم، ابتدا رئیس‌جمهور را توجیه می‌کردند که با سخنانشان، به عادی‌سازی شرایط کرونایی کمک نکنند.
شک نکنید برخی بعد از شنیدن این سخنان شاذ رئیس‌جمهور، بار و بندیل سفر را بستند و راهی شهرهای زیبای کشور شدند.
بله، شرایط امروز تنها و تنها به خاطر حس عادی شدن شرایط است که توسط ستاد ملی کرونا به مردم القا شد. وقتی سفر رفتن آزاد است، وقتی جشن گرفتن برقرار است و فقط یک منع رفت و آمد آن هم به صورت نیم‌بند اجرا می‌شود باید هم شاهد آمار مرگ و میر سه رقمی کرونایی باشیم.
کرونا حسابی از این شرایط راضی است. شده مثل آنهایی که رکابی می‌پوشند، متکا را روی زمین می‌اندازند و جلوی تلویزیون لم می‌دهند، تخمه می‌خورند و کیف دنیا را می‌برند.
القصه که با این شکل تصمیم‌گیری، باید منتظر پیک چهارم و پیک‌های بعدی هم باشیم.

آن چنان رونقی به اقتصاد بدهیم ... که مرغ هم صفی شود (!)
عجیب است که دولت روحانی 8 سال پس از وعده ایجاد رونق اقتصادی در حد بی‌نیاز کردن مردم از یارانه، به صف‌های مرغ و تشکیل «قرارگاه مرغ» رسید!
جهان‌نیوز با اشاره به سوءمدیریت اقتصادی دامنه‌دار دولت روحانی نوشت: دولتی که قرار بود عزت را به پاسپورت بازگرداند و چنان رونق اقتصادی ایجاد کند که مردم به یارانه 45 هزار تومانی نیازی نداشته باشند، حالا طوری عمل کرده که برای ساماندهی قیمت گوشت مرغ «قرارگاه ساماندهی مرغ» تشکیل می‌دهد.
زنگ خطر افزایش قیمت مرغ از زمانی که ویدئوی دفن جوجه‌های یک روزه در فضای مجازی منتشر شد، به صدا درآمد. مرغداران نسبت به افزایش قیمت غذای طیور انتقاد کردند اما دولت در این حوزه چندان همراهی نکرد. قیمت مرغ رشد صعودی قابل توجهی یافت و از کیلویی حدود 12 هزار تومان به 20 هزار و 400 تومان رسید. البته این بهای دولتی بود و بازار آزاد قیمت هر کیلو گوشت مرغ به کیلویی 40 هزار تومان هم رسید. گوشت قطعه‌بندی شده مرغ نیز تا حدود 80 الی 100 هزار تومان نیز به فروش رسیده است. این در حالی است که حالا ستاد تنظیم بازار قیمت گوشت مرغ را به کیلویی 24 هزار و 900 تومان افزایش داده است. برخی می‌گویند دولت این اقدام را جهت برچیدن صف‌های طویل گوشت مرغ انجام داده اما هنوز بازار مرغ، دو نرخی است و حتی تا حدود 2 برابر قیمت در بازار آزاد این کالا به فروش می‌رسد.
دولت در حالی اقدام به افزایش گوشت مرغ آن‌هم مصوب تنظیم بازار کرده است که روحانی در جمع هیئت دولت خطاب به وزیر صمت عنوان کرده بود که دیگر نباید قیمت کالاها در این چهار ماه افزایش یابد.
او در این زمینه گفته بود: «من از وزارت صمت خواهش می‌کنم بگذارید این بازار یک ثبات داشته باشد. یعنی هر چه بنا باشد گران بشود در سال 99 گران شده است، بگذارید این چهار ماه ثبات داشته باشد. هم وزارت جهاد کشاورزی و هم وزارت صمت تمام توان‌شان را باید بکار ببرند که مردم یک شرایط بهتری را احساس کنند.»
حالا اما دولت برای ساماندهی بازار مرغ دست به تشکیل یک قرارگاه زده! قرارگاهی که به اسم «قرارگاه ساماندهی مرغ» نامگذاری شده است. این موضوع از سوی مردم با واکنش‌های منفی و طنزآمیزی روبرو شده است.
مردم مطرح می‌کنند که اولین کار این قرارگاه که ساماندهی بازار مرغ است گران کردن قیمت مصوب این کالای پروتئینی بوده است.
جالب است که «علی ربیعی» سخنگوی دولت نیز اخیراً اعلام کرده بود برنامه‌ای برای افزایش قیمت‌ها تا پایان دولت نداریم!
دولتمردان از رئیس‌جمهور گرفته تا سخنگوی دولت عنوان می‌کنند که در این چهار ماه معطوف به خاتمه دولت قرار نیست کالاها گران شود اما دولت در اداره امور، خلاف این را نشان می‌دهد. وعده‌های رئیس‌جمهور در 8 سال گذشته و وضعیت امروز کشور نشان می‌دهد که نتیجه و حاصل عملکرد دولت روحانی چه بوده است.
این روزها مردم با یک شوخی و طنز تلخ نسبت به سخنان برخی دولتمردان می‌نگرند و عنوان می‌کنند هر بار پاستورنشینان وعده عدم گرانی و ثبات بازار را می‌دهند باید منتظر اتفاقی برعکس در این خصوص بود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آمریکا مضحکه کارشناسان جهان شد
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
عملیات وعده صادق، آغازی بر یک پایان
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴