کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معاون اشتغال‌زایی وزیر تعاون خبر داد

افزایش جمعیت روستاها با حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی

20 دی 1399 ساعت 15:41

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال زایی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: حمایت از اقتصاد روستایی موجب می شود تا باوجود اشتغالزایی برای بومی های منطقه جمعیت روستایی هم افزایش پیدا کند.


به گزارش بلاغ، عیسی منصوری بازدید از طرح های گلخانه ای روستای خرماکلای قائم شهر با اشاره به اهمیت و حمایت از اشتغال و اقتصاد روستایی در کشور اظهار کرد: قبل از انقلاب سیاست بر مبنای حمایت از شهری شدن و صنعتی شدن کارخانه ای بود و اهمیتی به مناطق روستایی وجود نداشت.

وی  افزود: طبق نظر داوران بین المللی و آمارهای موجود بعد از پیروزی انقلاب یکی از برنامه های اصلی در کشور بحث حمایت زیرساخت های روستایی و بحث عمران و آبادی روستاها بوده است.

منصوری با بیان اینکه عمران و آبادانی در روستا موجب شده که در چند دهه گذشته بحث زیر ساخت های اقتصادی و اشتغال روستایی مرسوخ بماند،گفت:یکی از برنامه های اصلی دولت تقویت و ایجاد بسترهای مناسب اقتصادی و اشتغالزایی در روستاها بوده است.

معاون‌وزیر کار ادامه داد:حمایت از اقتصاد روستایی موجب می شود تا علی رغم اشتغالزایی برای بومی های منطقه جمعیت روستایی هم افزایش پیدا کند.

نماینده مردم قائم‌شهر، جویبار، سوادکوه، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس شورای اسلامی نیز  گفت: برای اینکه بتوانیم در این حوزه از موفقیت های بیشتری برخوردار شویم باید به سمت کشاورزی وصنعت نوین در مقیاس های کوچک حرکت کنیم.

کمال علیپور به تاکید مقام معظم رهبری بر "اقتصاد مقاومتی" اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب با مطرح کردن بحث اقتصاد مقاومتی به دنبال ارائه راهکار مناسبی برای افزایش توان داخلی است .

وی با بیان اینکه منابع درآمدی ما در کشور مشخص است و تامین مالی نیز از دیگر الزامات برای تحقق فرامین رهبری است،افزود: برای اجرای برخی پروژه ها در حوزه تولید و اشتغال استفاده  از ماده 56 ضرورت دارد.

نماینده مردم قائم‌شهر، جویبار، سوادکوه، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس شورای اسلامی نقش بانک ها را در تولید و اشتغال مهم دانست و گفت: وسعت، جمعیت و حضور گردشگران و مسافران موحب شد تا اراضی استان به مقیاس های کوچک تقسیم شود .

وی با بیان اینکه استان مازندران قطب کشاورزی است و در تولید محصولات کشاورزی نقش مهمی دارد تغییر مدل کشت از سنتی به صنعتی را مهم دانست و افزود: برای اینکه بتوانیم در این حوزه از موفقیت های بیشتری برخوردار شویم باید به سمت  کشاورزی وصنعت نوین در مقیاس های کوچک حرکت کنیم.

علیپور به کشت لیمو ترش در منطقه روستایی خرمکلای قائمشهر اشاره و آن را مدل و الگوی نمونه در تولید کشاورزی عنوان کرد و گفت: هم اکنون در استان مازندران آمادگی 500 میلیون تومان ایجاد اشتغال وجود دارد.

وی ادامه داد: البته مازندران در صنایع دستی و دامپروری نیز نمونه ی کشور است بطور نمونه جاجیم آلاشت در طرح ملی ثبت شده است که آنهم حاصل هنرمندی زنان این منطقه است.

علیپور افزود: اگر این افراد با تشکیل تعاونی ها،پرداخت تسهیلات کم بهره حمایت شوند می توانند در تولید این صنعت قطب خاورمیانه محسوب شوند .

وی تصریح کرد: سواد کوه شمالی نیز در تولید زنبور عسل جزء شهرستان های موفق است اما کمتر مورد توجه قرار گرفته اند چنانچه از این محصول حمایت شود قطب زنبور عسل استان را از آن خود خواهد کرد.

کیوان مرادیان دیگر نماینده مردم قائم‌شهر، جویبار، سوادکوه، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه کشور ما هم اکنون درگیر جنگ اقتصادی است و جنگ اقتصادی هم مقتضیات خاص خودش را دارد و دشمن با تمام ظرفیت ورود پیدا کرد تا ما را در این حوزه زمینگیر کند، گفت: در چنین شرایطی باید به دنبال راهکار مناسب برای تولید و ایجاد اشتغال تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت روستاها یکی از ممتازترین ظرفیت ها بویژه در حوزه امنیت غذایی است، افزود: 26 درصد از جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند که بر اساس آمار سرشماری 43 درصد جمعیت استان مازندران روستایی هستند.

این مسئول گفت: این بدان معناست که  خانواده های روستایی در جهت گیری اقتصادی و بکارگیری ظرفیت ها و منابع در تولید و کشاورزی،صنایع دستی و گردشگری نقش محوری دارند.

وی بر ضرورت توجه به روستاها به دلیل محوری بودن آن در حوزه های مختلف تاکید کرد و گفت: البته تغییر بافت روستاها با نگاه تغییر کاربری و ویلاسازی جای نگرانی دارد.

مرادیان تصریح کرد: با تقویت زیرساخت های روستاها،سرمایه گذاریها،ایجاد اشتغال و درآمد زایی می توانیم از مهاجرت روستاییان جلوگیری کنیم.

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز بر ضرورت الگو سازی طرح های موفق اشتغال روستایی در استان تاکید کرد و واحد گلخانه لیمو ترش در این روستا را نمونه ای موفق در طرح اشتغالزایی و تولید محصول برشمرد.

کامران اصغری با تاکید بر ترویج این اشتغال در سطح مازندران، آموزش چگونگی پرورش این نوع میوه را مهم دانست و افزود: محور کردن این محصول و ایجاد گروه های آموزشی و انتقال تجربیات و ترویج و توسعه این طرح در دیگر روستاها مورد تاکید است.

وی با یادآوری اینکه مجوز صدور پروانه پرورش این محصول از سوی معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران داده شد، گفت: تسهیلات اشتغالزایی صندوق کارآفرینی امید به متقضاییان این طرح واگذار می شود تا علاوه بر اشتغالزایی در تولید محصولات نیز ایفای نقش کنیم.

انتهای پیام/


کد مطلب: 446973

آدرس مطلب :
https://www.bloghnews.com/news/446973/افزایش-جمعیت-روستاها-حمایت-طرح-های-اشتغال-زایی

بلاغ نیوز
  https://www.bloghnews.com