یکی از این کارآفرینان نمونه شهرستان شهرضا با استفاده از تسهیلات اقتصاد مقاومتی و با حمایت‌های بسیج سازندگی موفق به ایجاد کارخانه تولید دمنوش‌های گیاهی طبیعی شده است.
۱
plusresetminus
به گزارش بلاغ به نقل ازکارآفرینی و اشتغال، دو نیاز اساسی امروز جامعه است که رسیدگی به آن‌ها بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی را برطرف می‌کند و این جوانان هستند که می‌توانند نقش موثری در این مقوله ایفا کنند، اما سدی عظیم از ترس شکست و عدم موفقیت پیش روی آن‌ها است.
امروزه کارآفرینی جایگاه ویژه و متمایزی در دنیای مدرن پیدا کرده و رشد و توسعه جوامع به پویایی کارآفرینان آن وابسته بوده و از درخت کارآفرینی اشتغال در جامعه به وجود می‌آید. در این راه نهادها و سازمان‌های مختلف از کارآفرینان حمایت می‌کنند؛ در سال‌های اخیر بسیج سازندگی به عنوان یک نهاد مردمی برای کسانی که به دنبال ایجاد اشتغال هستند وام داده و از آن‌ها حمایت می‌کند.
در شهرستان شهرضا کارآفرینانی وجود دارند که با همت خود و گرفتن وام بسیج سازندگی، علاوه بر اینکه برای خود شغل ایجاد کرده‌اند؛ برای سایر افراد جامعه نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کرده‌اند.

استقبال مردم از دمنوش‌های گیاهی
گیاهان دارویی از سال‌های بسیار دور در سرزمین ایران مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ اما در یکی دو دهه اخیر تولید این گیاهان به یک صنعت تبدیل شده است و افراد زیادی در این زمینه مشغول به کار شده‌اند.
امروزه با وجود گسترش داروهای شیمیایی، استفاده از گیاهان دارویی هم جای خود را در بین مردم دارد و حتی در حال افزایش است. از آنجا که مصرف طولانی و در برخی موارد مصرف مقطعی داروهای شیمیایی می‌تواند، عوارض جانبی بر جا گذارد که بعضاً از خود بیماری نیز خطرناک‌تر هستند؛ توجه مردم به استفاده از گیاهان دارویی به صورت دمنوش بیشتر شده است. ایران یکی از بکرترین و مستعدترین مناطق برای پرورش و تولید انواع گیاهان دارویی است. در گذشته از این ظرفیت طبیعی که کارکردی بهداشتی – درمانی دارد، بهره‌برداری چندانی نمی‌شد، اما در ۱۰ سال گذشته کشت، پرورش و تولید اقلام دارویی، دمنوش‌ها، بهداشتی و آرایشی، مکمل‌های دارویی و خوراکی رشد چشمگیری داشته است.
جهانبخش کمالیان یکی از این کارآفرینان نمونه شهرستان شهرضا است که با مدرک کاردانی گیاه پزشکی و با استفاده از تسهیلات اقتصاد مقاومتی و با حمایت‌های بسیج سازندگی موفق به ایجاد کارخانه تولید دمنوش‌های گیاهی طبیعی شده است.
وی قبل از ایجاد کارگاه تولید دمنوش به شغل آرایشگری مشغول بوده و بی‌شک بیشتر جوانان دهه 50 و ۶۰ آرایشگاه قصر طلایی او را می‌شناسند که در سال ۱۳۷۰ تأسیس و تا سال ۱۳۸۷ مشغول فعالیت بود.
وی چندین سال است که کارخانه تولید دمنوش را در شهرضا ایجاد کرده است و در این راه چندین بار شکست خورده است، اما شکست نتوانسته است وی را خسته از این راه کند و با اراده‌ای محکم‌تر از قبل این راه را ادامه داده است به شکلی که امروز توانسته است برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و حدود ۳۰۰ نفر غیرمستقیم ایجاد اشتغال کند.

از آرایشگری و عمده‌فروشی گیاهان دارویی تا تبدیل شدن به کارآفرین نمونه
جهانبخش کمالیان از چگونگی ورودش به عرصه فعالیت در تولید دمنوش به خبرنگار فارس می‌گوید: من قبل از اینکه وارد بازار تولید شوم، کاسب خیابان بودم و در کنار شغل آرایشگری، عمده‌فروش گیاهان دارویی نیز بودم؛ یک شب به خاطر مشکلات زیادی که در عمده‌فروشی داشتم، ایده فرآوری و بسته‌بندی دمنوش به ذهنم رسید و با خانواده‌ام تصمیم گرفتم تی‌بگ دمنوش تولید کنم.
این کارآفرین نمونه با اشاره به اینکه در سال ۸۷ شرکت را ثبت کردم و طرح دمنوش را به بسیج سازندگی شهرضا ارائه کردم ادامه می‌دهد: پس از تأیید در اقتصاد مقاومتی شهرضا، طرح توجیهی اقتصادی را به تهران فرستادم و در صنایع تبدیلی سپاه از آن استقبال شد.
وی با بیان اینکه تولید دمنوش در آن زمان یک ایده نو و بکر بود گفت: پس از پذیرفتن طرح توجیه اقتصادی، تحقیق  و بررسی را شروع کردم و با بسیاری از پزشکان طب سنتی در میان گذاشتم که استقبال کردند و به دنبال اخذ مجوزها رفتم.
در سال ۹۳  کارگاه تولید دمنوش را افتتاح کردم
کمالیان با بیان اینکه پس از گذراندن هزاران فیلتر و گرفتن بخشی از مجوزها تجهیز دستگاه‌ها را آغاز کردم، ادامه داد: پس از بازدید و ارائه مکان مورد نظر به سازمان غذا و دارو، از یک کارگاه کوچک کار تولید دمنوش را شروع کردم.
مدیر مسؤول دمنوش مانترا با اشاره به حمایت‌های بسیج سازندگی از این طرح می‌گوید: ۴۵ میلیون تومان وام از بسیج سازندگی گرفتم و منزل ۳ طبقه‌، مزرعه‌ و در آخر زمینی را که داشتم آن را هم فروختم و در کل هر چه داشتم در این راه فروختم و در سال ۹۲ حدود ۶۳۰ میلیون تومان هزینه کردم تا بتوانم با ۷ دستگاه صنعتی و نیمه صنعتی کارم را آغاز کنم.

وی از سختی‌های این راه می‌گوید از گرفتن علائم تجاری ثبت (برند) تا سایر مجوزها و ادامه می‌دهد: با تمام مشکلات و سختی‌ها در این راه توانستم کلیه مجوزهای لازم را بگیرم؛ در سال ۹۳ توسط فرماندار وقت شهرستان شهرضا در یک مکان اجاره‌ای کارگاه تولید دمنوش را افتتاح کردم.
بسیج سازندگی راه‌های سخت را هموار کرد تا من تشویق شوم
کمالیان با اشاره به حمایت‌های بسیج سازندگی شهرضا از طرح تولید دمنوش گفت: بسیج سازندگی نقش اساسی در پیشرفت بنده داشت تمامی زحمات من را متقبل شدند و کلیه نامه‌نگاری‌ها به ارگان‌های صدور مجوزهای بنده را عهده‌دار شدند، بسیج سازندگی راه‌های سخت را هموار می‌کرد تا من تشویق شوم.
این کارآفرین نمونه ادامه داد: در همان شروع تولید با توجه به ذائقه مردم و با تلاش و گرفتن نیروهای متخصص توانستم ذائقه مردم را به این سمت و سو سوق بدم و دمنوش را جایگزین مناسب چای معرفی کنم و البته کار بسیار سختی بود ولی نه دور از استرس، شروع کردم و بازاریاب با فن بیان عالی روانه بازار کردم و تخصصی روی محصولاتم کار کردم.
وی با تأکید بر اینکه دمنوش‌های ما بدون هیچگونه مواد نگهدارنده و طعم‌دهنده است و بر اساس طب ابوعلی سینا ترکیب شده است، بیان کرد: با تولید دمنوش‌های گیاهی با استقبال خوب مردم روبه رو شدم و در سال ۹۵ گرید (A) را دریافت کردم.

در سن ۴۰ سالگی تمام زندگی‌ام را فروختم
کمالیان از ریسک‌هایی که برای راه‌اندازی کسب و کارش پذیرفته بود می‌گوید: در سن ۴۰ سالگی تمام زندگی‌ام را فروختم، سال ۹۴ با رکود مواجه شدم، با سه طبقه منزل ویلایی مستأجر شدم، اما ناامید نشدم و بر خدا توکل کردم و راه را ادامه دادم.
کارآفرین برتر شهرضا از تلاش‌های خود در این مسیر می‌گوید که کار را از یک کارگاه کوچک به کارخانه‌ای با وسعت هزار متر تبدیل می‌کند و در حال حاضر نیز طرح توسعه در دستور کارش است و منتظر تسهیلات و قول‌هایی است که در این مسیر ارگان‌ها به او داده‌اند.
وی با اشاره به میزان اشتغالزایی کارخانه تولید دمنوش می‌گوید: 10 نفر به صورت مستقیم و حدود 300 نفر غیرمستقیم در شهرضا و در سطح کشور در پخش دمنوش شرکت ما مشغول فعالیت هستند، در تهران، اصفهان، کردستان، همدان دارای نمایندگی فعال هستیم و کلیه سلامت‌کده‌های کشور را دمنوش‌های آن‌ها را تأمین می‌کنیم.
دمنوشی با ترکیباتی صددرصد طبیعی
کمالیان با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های تولیدات شرکت ما صددرصد طبیعی بودن این دمنوش‌ها است گفت: سوغات و بهترین محصولات هر استان را برای تولید دمنوش‌ها خریداری می‌کنم، مثلاً از خراسان فقط زعفران، از یزد مرزنجوش، از قزوین و الموت گل گاوزبان، از شیراز گل بابونه شیرازی و آویشن برگ پهن می‌خریم، نسبت به سایر دمنوش‌ها چون مواد افزودنی نداریم، مجبور هستیم در تی‌بگ‌ها گیاه بیشتری استفاده کنیم که مردم در اولین استفاده متوجه طبیعی بودن این محصول می‌شوند.

مدیر مسؤول دمنوش مانترا با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰ نمونه دمنوش با انواع طعم وارد بازار مصرف کرده‌ام که اکثر دمنوش‌های ما طبیعت گرم دارند، ادامه داد: دمنوش‌های دارچین، هل، زعفران، اسطوخودوس، پونه، نعنا، آویشن، بابونه شیرازی  و دمنوش ناب ۸ گیاه با استقبال چشمگیری روبه رو شده است.
جلوی صادرات گیاهان دارویی به کشورهای حاشیه خلیج فارس گرفته شود
وی به مشکلات خرید مواد اولیه برای تولید دمنوش‌ها می‌گوید: برای خرید مواد اولیه، با توجه به اینکه گیاهان از نعمت‌های بزرگ الهی و غذای اصلی ما انسان‌هاست و بی مهری نسبت به آن‌ها بی‌مهری به طبیعت است، انتظار دارم جلوی صادرات و خروج این گیاهان طبیعی به کشورهای حاشیه خلیج فارس گرفته شود تا تولیدکنندگان امثال من دچار دلال‌های بی‌انصاف نشوند و حق طبیعی ملت کشورمان استفاده از بهترین گیاه سرزمین‌مان است، ما برای خرید گیاهان مرغوب داخلی مشکلات و موانع بسیاری داریم.
کمالیان با اشاره به فصل سرما و بروز سرماخوردگی، آنفلوآنزا گفت: با توجه به فصل سرما و برودت هوا و بیماری کرونا توصیه من به مردمان کشور این است که خودسرانه گیاهان فله‌ای را استفاده نکنند و به گیاهان بسته‌بندی شده دارای تأییدیه بهداشتی روی آورند.

دمنوش‌های توصیه شده برای سرماخوردگی و کرونا
کارآفرین برتر شهرضا با اشاره به دمنوش‌های مناسب این فصل افزود: در شرایط کنونی دمنوش‌های مورد استقبال دمنوش دارچین و زنجبیل ترکیبی و دمنوش ۴ گیاه ترکیبی اسطوخودوس، پونه، نعناع و آویشن است که هم طبیعت گرم دارند و هم ضدعفونی‌کنندگی بالایی دارند، در کل دمنوش‌های که تأییدیه بهداشت دارند (سیب سلامت) توصیه می‌شود، این دمنوش‌ها در بیمارستان‌های چمران تهران و همدان برای بیماران کرونایی استفاده می‌شود.
وی با توصیه به جوانان برای ایجاد اشتغال گفت: توصیه من به جوانان و کسانی که وارد عرصه تولید می‌شوند این است که این راه سختی‌هایی فراوان دارد، سختی‌ها را به جان بخرید و دنبال ایده نو باشید، از سختی‌ها نهراسید، هر سختی یک روز آسان می‌شود، وقتی ۹۰ درصد سختی را کشیدید، عقب نکشید، مطمئن باشید ۱۰ درصد تا موفقیت مانده با مهندسی تهاجمی سختی را به آسانی و تولدی دوباره تبدیل کنید، جهانبخش کمالیان با تحمل کلیه سختی‌ها اولین تولیدکننده دمنوش‌های ترکیبی و منحصر به فرد به صورت تی‌بگ در استان اصفهان است.

کمالیان با اشاره به موانع صادرات دمنوش گفت: تمامی زمینه‌های صادرات محصول از جمله جعبه‌ها که به صورت انگلیسی و عربی چاپ شده است، فراهم است ولی هنوز راه برای صادرات هموار نشده است.
مدیر مسؤول دمنوش مانترا ادامه داد: در راستای طرح توسعه کارخانه، ماشین چهار توزین بسته‌بندی چای داخلی خریده‌ام و منتظر تسهیلات‌ام تا بتوانم تولید و بسته‌بندی چای را راه‌اندازی کنم که در این راستا بیش از ۱۰ نفر مستقیم ایجاد اشتغال می‌شود.





بلاغ: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما