مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: پرندگان وحشی مهاجر که هم‌اکنون در تالاب‌های استان زمستان‌گذرانی می‌کنند، می‌توانند به‌عنوان مخزن و ناقل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان باشند.
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ فصل سرد سال که شروع می‌شود نگرانی‌ها در ارتباط با شیوع ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مازندران شدت می‌گیرد.
حضور پرندگان مهاجر در استان مازندران و در کنار آن پرورش طیور در مزارع و شالیزارها نیز خطری جدی برای شیوع ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان محسوب می‌شود.
امسال نیز همزمان با آغاز فصل سرد سال از سوی دامپزشکی مازندران هشدارهای لازم برای پیشگیری از ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به مردم داده شده که با وجود این توصیه‌ها و هشدارها استان مازندران از سوی سازمان دامپزشکی کشور به عنوان یکی از کانون‌های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور معرفی شد که لازم است توصیه‌ها و هشدارها جدی گرفته شود.

سیدحسین رضوانی مدیرکل دامپزشکی مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: از همان روزهای آغاز فصل سرما و ورود پرندگان مهاجر احتمال شیوع ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مازندران وجود داشت و طی این مدت هشدارهای بهداشتی برای پیشگیری از این ویروس داده شده که باید از شکار پرندگان مهاجر خودداری کنند.
وی افزود: موضوع مهم این است احتمال آلوده بودن پرندگان مهاجر با توجه به ناقل بودن آنها وجود دارد که باتوجه به این مهم توجه به توصیه‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه استان مازندران یکی از سه کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان معرفی شد، تصریح کرد: پرندگان وحشی مهاجر که هم‌اکنون در تالاب‌های استان زمستان‌گذرانی می‌کنند، می‌توانند به‌عنوان مخزن و ناقل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان باشند.
این مسؤول با تاکید بر اینکه مردم از شکار و یا خرید و فروش پرندگان جدا پرهیز کنند، خاطرنشان کرد: روستاییانی که در اطراف تالاب‌های زیستگاه پرندگان مهاجر زندگی می‌کنند در صورت نگهداری طیور بومی علاوه بر حصارکشی و محصور کردن این پرندگان در منزل،  مکان نگهداری را مسقف کرده و از نگهداری همزمان پرندگان آبزی از جمله اردک و غاز در کنار سایر ماکیان خودداری کنند.
رضوانی یادآور شد: موضوع مهم دیگر اینکه روستاییان نیز از خرید و فروش انواع ماکیان از افراد دوره‌گرد و دست‌فروش جلوگیری کنند.

 
وی با اعلام اینکه تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر آلوده بودن صنعت طیور مازندران به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گزارش نشده است، اظهار کرد: متصدیان واحدهای طیور صنعتی باید موارد بهداشتی قرنطینه‌ای را  جدی بگیرند.
مدیرکل دامپزشکی مازندران خاطرنشان کرد: پرهیز از شکار پرندگان وحشی آبزی و خرید و فروش پرندگان وحشی آبزی، خودداری از تماس مستقیم با پرندگان وحشی آبزی، پرهیز از نگهداری پرندگان آبزی وحشی با پرندگان آبزی اهلی مورد تاکید است تا با مشکلات بیشتری مواجه نشویم.
رضوانی با اعلام اینکه به فرزندان‌مان باید بیاموزیم تا از تماس با هرگونه پرنده خودداری کنند، گفت: لازم است درصورت مشاهده تلفات غیرعادی در پرندگان موضوع به ادارات دامپزشکی گزارش شود.





بلاغ: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آمریکا مضحکه کارشناسان جهان شد
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
عملیات وعده صادق، آغازی بر یک پایان
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴