تاریخ انتشارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰
کد مطلب : ۴۴۰۱۹۱
در این خبر توصیه‌های طب اسلامی برای مبارزه با بیماری‌های ویروسی از جمله کرونا ویروس آمده که با رعایت آنان احتمال ابتلا به ویروس کاهش و در صورت مبتلا شدن، بهبود بیماری را تسریع می‌کند.
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ به نقل ازابوالفتح شیرمردی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار  در شهرکرد با اشاره به شیوع کرونا و علائم آن گفت: مردم هنگام مشاهده علایمی از قبیل تب، بدن درد، گلودرد، عطسه، سرفه، آبریزش بینی، سرخی چشم و غیره، باید به کرونا ویروس شک کنند البته نباید ترس به خود راه دهند چون خود ترس و نگرانی زیاد و ناگهانی، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند.
پزشک طب سنتی در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در صورت مشاهده علائم یک بیماری ویروسی، در درجه اول باید به یک پزشک مراجعه کرد تا مشخص شود که آیا خطرناک است یا خیر.
شیرمردی با بیان اینکه برای این بیماری درمان یا واکسن خاصی ساخته نشده است، عنوان کرد: حتی در مورد ویروس‌هایی مثل آنفلوآنزا که واکسن دارد، این واکسن‌ها فقط در برابر برخی نسخه‌های این ویروس موثرند، یکی از نکات مهم در بحث درمان، استفاده نکردن از انواع آنتی بیوتیک‌ها، کورتیکواستروئیدها و مسکن‌ها به محض بروز اولین علائم است.
چرا مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها مضر است؟
وی افزود: آنتی بیوتیک‌ها نه تنها روی ویروس اثر ندارد، بلکه می‌تواند علائم را بدتر هم بکنند؛ زیرا در بدن باکتری‌های مفیدی (به صورت همزیستی مثلا در سیستم گوارش) وجود دارند که با مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک از بین می‌روند که این امر، منجر به تضعیف تدریجی بدن و ایمنی آن می‌شود.
زیرا در بدن باکتری‌های مفیدی (به صورت همزیستی مثلا در سیستم گوارش) وجود دارند که با مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک از بین می‌روند که این امر، منجر به تضعیف تدریجی بدن و ایمنی آن می‌شود
این پزشک طب سنتی در چهارمحال و بختیاری بیان کرد: بسیاری از این باکتری‌ها برای بدن مفید هستند که در اثر از بین رفتن آنها مشکلات متعددی می‌تواند به وجود آید، به همین دلیل آنتی بیوتیک تنها زمانی باید مصرف شود که پزشک تشخیص داده و تجویز کند و از مصرف خودسرانه آنها باید پرهیز شود.
شیرمردی افزود: همچنین هنگام بروز علایمی از قبیل آبریزش از بینی و حساسیت‌ها، باید از مصرف آنتی‌هیستامین‌ها، کورتیکواستروئیها و داروهای ضد آلرژی و حساسیت اجتناب کرد، این داروها سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کنند و می‌توانند رشد ویروس را تسریع کنند.
وی توضیح داد: این داروها ممکن است به صورت موقت علائم آبریزش یا حساسیت را کاهش دهند و ما اینطور احساس می‌کنیم که بیماری بهبود یافته است، در صورتی که ویروس درون بدن در حال فعالیت و گسترش است و ما فقط علائم ظاهری را کاهش داده‌ایم که این حتی می‌تواند پزشک را نیز به اشتباه بیندازد، در این شرایط ویروس زمانی خود را نشان می‌دهد که بسیار گسترش پیدا کرده و بیماری به مرحله سخت‌تری رسیده است.
طب سنتی مخالف مقابله دارویی با علائم بیماری‌ها مانند طب، سرفه و ... است
پزشک طب سنتی در چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: توجه کنیم که تب، با نامناسب کردن بدن به عنوان محل زندگی و تکثیر عوامل مهاجم، خود باعث تضعیف یا از بین رفتن این عوامل می‌شود و یا آبریزش، عطسه و سرفه، با دفع ویروس یا میکروب، به پاکسازی بدن و کاهش میزان این عوامل در سیستم تنفسی کمک کرده و امکان غلبه سیستم ایمنی بر باقیمانده ویروس‌ها را بیشتر می‌کنند؛ لذا در طب سنتی تاکید شده که بلافاصله پس از بروز تب یا سرفه و عطسه یا آبریزش، نسبت به بندآوردن آن‌ها با دارو اقدام نکرده و کمی صبر کنید و صرفا در صورت شدت یافتن یا به طول انجامیدن آن‌ها، درصدد تخفیف این علائم برآیید.
شیرمردی با بیان اینکه در صورت ابتلا به بیماری‌های ویروسی درگیرکننده سیستم تنفسی (آنفلوآنزا، سرماخوردگی یا کروناویروس) باید چند اصل را به عنوان درمان رعایت کرد، اظهار داشت: یکی از نقاط قوت طب سنتی ایرانی، کل‌نگر و حکیمانه بودن آن است، طب سنتی با توجه به علائم (ظاهری و داخلی) و گروه‌بندی آن‌ها (بر مبنای مزاج یا غیر آن)، علل اصلی را کشف و معرفی می‌کند، سپس سعی می‌کند که علائم را با توصیه‌ها، غذاها و داروهایی برطرف کند.
تاثیر استراحت فیزیکی و فکری بر شتاب گرفتن روند درمان
وی استراحت کافی را یکی از اصل‌های مهم در درمان بیماری‌ها دانست و گفت: استراحت در زمان ابتلا به بیماری بسیار مهم است و قوه مدبره امکان و تمرکز بیشتر جهت رسیدگی به عامل مهاجم (ویروس، میکروب و ...) را پیدا می‌کند، بسیار مهم است که نه تنها کار فیزیکی، بلکه کارهای فکری هم باید محدود شوند، استراحت و خواب در این دوران بسیار مهم است، ورزش نیز در این دوران به هیچ عنوان نباید انجام شود و به سیستم گوارش نیز باید استراحت داده شود به این شکل که هم مقدار غذای مصرفی باید کم شود و هم غلظت و سنگینی آن.
پرخوری هنگام ابلا به بیماری روند درمان را کند می‌کند/ سیستم گوارشی را آرام نگه دارید
شیرمردی ادامه داد: بعضی فکر می‌کنند که هنگام بیماری برای مقابله با آن باید بیشتر بخورند، درصورتی که گوارش باید نسبتا آرام و در آرامش باشد چون به نسبت، به دلیل درگیر بودن بدن و سیستم ایمنی در مقابله با ویروس، تضعیف هم شده است و لذا مقدار غذای مصرفی باید کاهش یابد.
پزشک طب سنتی تصریح کرد: در این مدت باید از خوردن گوشت پرهیز کرد، چرا که گوشت‌ها هضم سختی دارند، همین طور از مصرف فست فود و غذای مانده (غذاهای کثیف یا به عبارتی دارای تکاثف و بافت متراکم که هضم آنها را سخت می‌کند) نیز باید پرهیز کرد، غذاها باید سبک و حتی‌المقدور گیاهی و زود جذب شونده باشد، به عبارتی سیستم گوارش را زیاد به خود مشغول نکند، زود انرژی آزاد کند و مواد زائد کمتری تولید بکند.
هنگام بیماری چه غذاهایی توصیه می‌شود
وی با بیان اینکه غذاهای مذکور لطیف گفته می‌شود، افزود: انواع حریره‌ها و فرنی‌ها، شیر، بادام، آب سیب، رب سیب، فالوده سیب و به، خورش سیب یا به (بدون گوشت یا با گوشت کم)، شیره انگور (به تنهایی یا به صورت مخلوط با آب سیب)، خوراک سبزیجات (ترکیبی از سیب زمینی، هویج یا زردک (هویج ایرانی)، کدوحلوایی، شلغم پخته، نخودآب، عسل به همراه آب لیموی تازه، شیربرنج با کمی مربای به یا سیب یا گل سرخ یا شیره انگور، انواع سوپ‌ها (جو، ترجیحا بدون گوشت یا حداکثر با بال یا سینه مرغ و بدون رشته و مخلفات سنگین، به همراه لپه و سبزیجات تازه از جمله این غذاهاست.
وی در پایان اضافه کرد: این غذاها علاوه بر هضم آسان، قوای بدنی را نیز تقویت می‌کنند تا بدن نیروی کافی برای مقابله با عوامل بیماری‌زا را داشته باشد.





بلاغ: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

سینمای دفاع مقدس؛ محبوب و مهجور
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
چرا مجازات ارتداد سنگین است؟
چهارشنبه ۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰