تاریخ انتشارسه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰
کد مطلب : ۴۳۷۴۶۳
احمد باوند یکی از فعالان فرهنگی مازندران با اشاره به جمع‌آوری 200 افسانه سوادکوه به بیان سرگذشت کتاب «ادبیات جاده‌ای» اشاره کرد و گفت: مسیر قائم‌شهر تا ورسک در جلوی مینی‌بوس‌ها یا خودروها می‌نشستم و متن‌هایی که پشت خودرو‌‌های مسیر می‌دیدم را می‌نوشتم که نتیجه آن کتاب «ادبیات جاده‌ای» بود.
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ به نقل ازاحمد باوند در گفت‌و‌گوی زنده اینستا‌گرامی با خبرنگار  در شهرستان سوادکوه با اشاره به اینکه دانش‌آموخته تربیت معلم است و از سال ۱۳۷۵ وارد آموزش و پرورش شد، گفت: در حوزه تاریخ، فرهنگ و ادبیات سوادکوه فعالیت می‌کنم و ۱۲ عنوان کتاب منتشر کردم.
وی با بیان اینکه به دلیل شغل معلمی در روستا‌های مختلف سوادکوه حضور داشتم، افزود: مسیر قائم‌شهر تا ورسک در جلوی مینی‌بوس‌ها یا خودروها می‌نشستم و متن‌هایی که پشت خودرو‌‌های مسیر می‌دیدم را می‌نوشتم که نتیجه آن کتاب «ادبیات جاده‌ای» بود.

 
فعال فرهنگی و پژوهشگر مازندران درباره کتاب افسانه‌های سوادکوه خود، خاطر نشان کرد: در دهه‌های گذشته که اینترنت موجود نبود از دانش‌آموزان روستا‌هایی که معلم بودم، خواستم که افسانه‌ها را از پدربزرگ‌ها و مادر‌بزرگ‌های خود بنویسند و به عنوان تحقیق به کلاس بیاورند و در برخی موارد هم خودم به دیدار کهنسالان می‌رفتم که نتیجه آن جمع‌آوری ۲۰۰ افسانه بود که ۹۰ افسانه در ۲ جلد به چاپ رسید که جلد اول آن با کمک مهران نوری به چاپ رسید و جلد دوم را خودم تنظیم کردم و ۲ جلد آن به دلیل گرانی کاغذ هنوز به چاپ نرسید و جلد دوم آن، کتاب سال پژوهشی مازندران در اوایل دهه ۹۰ شد.
باوند از علاقه خود به کوه و عکس‌برداری از زیبایی‌های طبیعی خبر داد که منجر به چاپ کتاب «سوادکوه سرزمین خورشید» شد، اظهار کرد: کتاب «سوادکوه سرزمین خورشید» در ۱۴ بخش منتشر شد.
وی افزود: سپس ۲ بخش آن جدا شد و سوادکوه میراث‌دار تبار‌کهن در بخش شخصیت‌های تاریخی منتشر شد و سوادکوه سرزمین ۲ خورشید هم منتشر شد و ۲ خورشید به دلیل وجود غار اسپهبد‌خورشید به عنوان بزرگترین طاق طبیعی دنیا همراه با معماری بود و از طرف دیگر خورشید در نزد مردم سوادکوه دارای قداست است و مردم به آن قسم می‌خورند و شایعات دیگر مرتبط با اسامی دیگر را رد می‌کنم.
این فعال فرهنگی با بیان اینکه فریاد سکوت غار اسپهبد خورشید به عنوان کتاب بعدی من است و ۴ بار تجدید چاپ شد و ۲ فیلم هم با همین موضوع ساخته شد درباره کتاب «قصه‌های راک»، افزود: داستانی را از خانمی با نام راک از اهالی پارسی سوادکوه که داستان‌های تبری زیادی بلد بود را نیز به زبان تبری نوشتم.
فعال فرهنگی و پژوهشگر مازندران از چاپ منظومه‌های الاشت با همکاری علی‌اعظم حیدری، یادنامه آریا‌پارت، سطری بر سنگی خبر داد و با بیان اینکه در پیگیری‌هایی که برای مستند‌کردن سوژه‌ها داشتم، از ۷۰ آبشار، ۸۰ غار و ۲۰۰ گونه گیاهی و دارویی عکس گرفتم.













بلاغ: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خشم؛ پسندیده یا ناپسند؟
دوشنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۷
سپاه الگویی برای انقلاب‌های آینده جهان
دوشنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
پرستاران سر دو راهی خانه‌نشینی و تغییر شغل
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳
آنچه خوبان همه دارند تو یک‌جا داری
يکشنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
وعده صادق، ضربه پشیمان‌کننده و پیشگیرانه
شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴