تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۶
کد مطلب : ۴۹۲۳۲۸
جنگل‌های هیرکانی مازندران، با قدمتی بیش از میلیون‌ها سال، یکی از زیباترین و با ارزش‌ترین زیست‌بوم‌های شمال ایران، هم‌اکنون با تهدیدات جدی مواجه شده‌اند.
۰
plusresetminus
آیا آینده‌ای برای این میراث طبیعی وجود دارد؟
مرتضی ابراهیمی رستاقی، کارشناس جنگلداری و فعال محیط زیست، در گفتگو با خبرنگار بلاغ؛ به بررسی وضعیت نگران‌کننده این میراث طبیعی پرداخته و راهکارهایی برای حفظ و احیای جنگل‌های هیرکانی مازندران ارائه می‌دهد.

وی با اشاره به وضعیت جنگل‌های هیرکانی در جهان، افزود: وضعیت جنگل‌ها به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه خوب نیست؛ کشورهای توسعه‌یافته در گذشته اکثر جنگل‌های طبیعی خود را قطع کرده و به کاشت درختان سوزنی برگ پرداخته‌اند که بعدها متوجه اشتباه خود شدند اما در حال حاضر دنیا بر حفظ جنگل‌های موجود و توسعه جنگل‌های جدید تاکید دارد.

کارشناس جنگلداری و فعال محیط زیست بر اهمیت جنگل‌کاری و درخت‌کاری تاکید کرد و اظهار داشت: درختان نقش مهمی در جذب کربن و مقابله با گرمایش زمین دارند؛ کشورهای دنیا به‌ویژه کشورهایی که بالاترین تولید گلخانه‌ای را دارند، موظف به انجام درخت‌کاری هستند.

ابراهیمی در خصوص وضعیت جنگل‌ها در ایران گفت: کشور ما تعهد کرده است که طی چهار سال، یک میلیارد درخت بکارد، یعنی سالی ۲۵۰ میلیون درخت، این کار ارزشمند است، اما مهمتر از کاشت درخت، نگهداری و حفظ آن بوده که باید مورد توجه باشد.

وی خاطرنشان کرد: ما در انجمن نیکوکاری دارداری از سال ۹۶ مشغول به فعالیت در زمینه درخت‌کاری هستیم؛ درخت‌کاری‌هایی که در محور ساری به قائم‌شهر و ساری به نکا انجام شده، از جمله فعالیت‌های ما بوده است.

کارشناس جنگلداری و فعال محیط زیست یادآور شد: با این حال، مشکلاتی مانند تغییرات اقلیمی و کمبود آبیاری باعث خشک شدن تعدادی از درختان شد که اهمیت فرهنگ‌سازی نیز یکی دیگر از موضوعات مورد توجه محسوب می‌شود.

نجات زمین در گرو حفظ جنگل‌ها است

ابراهیمی عنوان کرد: نگهداری و حفظ درختان نیاز به فرهنگ‌سازی دارد؛ متاسفانه تعدادی از درختان به دلیل عوامل انسانی مانند ریختن زباله یا شکستن نهال‌ها خشک شده‌اند که امیدواریم با حمایت شما در زمینه فرهنگ‌سازی و نگهداری جنگل‌ها و درختان پیشرفت کنیم.

وی با اشاره به اقدامات سازمان پارک‌های ساری در خصوص کاشت درخت، تصریح کرد: سازمان پارک‌های ساری اقداماتی ارزشمند در زمینه درخت‌کاری انجام داده است؛ استفاده از گونه‌های بومی جنگل‌های هیرکانی در فضای سبز شهری، باعث شده که این درختان مقاومت بیشتری در برابر آفات و بیماری‌ها داشته و نیاز به آبیاری کمتری داشته باشند.

این کارشناس جنگلداری و فعال محیط زیست در پایان تاکید کرد: جنگل‌کاری و درخت‌کاری نیاز مبرم کشور ما و جهان است؛ حفظ و نگهداری جنگل‌ها و درختان نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و فرهنگ‌سازی دارد که امیدواریم با تلاش‌های مشترک و حمایت‌های رسانه، بتوانیم در حفظ محیط زیست و جنگل‌های کشور موفق باشیم.

انتهای خبر/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

والدین و حجاب فرزندان
پنجشنبه ۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۹
چرایی غلبه دشمن
پنجشنبه ۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۳