محمدحسن زال در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بلاغ، با اشاره به اینکه یکی از نقاط قوت گردشگری در مازندران تنوع بالای جاذبهها برای توریست است، اظهار کرد: گردشگری در استان ما باید بهصورت یک محصول به گردشگر ارائه شود و صرفاً یک جاذبه نماند.
وی تصریح کرد: ساحل یکی از جاذبهها یا همان گردشگری انبوه است که در مازندران شاهد هستیم و مردم از تمام نقاط کشور برای استفاده از سواحل در این استان در روزهای تعطیل و سالهای اخیر حتی غیرتعطیل حضور دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران با اشاره به ظرفیت گردشگری ساحلی و گردشگری دریایی در استان، افزود: گونههای گردشگری طبیعت محور شامل آثار تاریخی مازندران بوده و قدمت دارد را میتوان در کنار موارد دیگر جاذبهها پُر رنگتر کرد.
این دکترای گردشگری با بیان اینکه ما از حدود ۳۰ هزار سال پیش آثار فرهنگی را در مازندران داریم، گفت: آثار دوران معاصر یک جاذبه زیبا برای گردشگر خواهد بود که باید به آن در کنار دیگر گونههای گردشگری پرداخت چراکه قوت مهم این استان برای جذب توریست همان تنوع گوناگون گردشگری است که قطعاً به توسعه پایدار کمک خواهد کرد.
زال ادامه داد: امروزه استان سرسبز مازندران دچار هومزدگی یا خانه دومزدگی شده و ویلاسازی شده که به نوعی با مردم منطقه عجین شده و شاهد تخریب منابع زیستمحیطی هستیم.
وی آشنایی با گردشگر و توان پذیرش استان مازندران در حوزه گردشگری را دو موضوع مهم از نقاط قوت گردشگری دانست و گفت: مردمی که گردشگری را میپذیرند، میتوانند با فرهنگسازی مناسب قدمی مثبت بردارند و رسانه و صدا و سیما قطعاً در این حوزه تاثیرگذار خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران عنوان داشت: گردشگری بهعنوان خوراک رسانهای و رسانه بهعنوان یک ابزار میتواند توسعه پایدار را ایجاد کند و برای جوامع محلی فرهنگسازی آموزش داده شود تا بایدها و نبایدها در این حوزه مشخص و برنامهریزی مناسب انجام شود.
این دکترای گردشگری گفت: دریا یکی از قلبهای گردشگری مازندران است که اگر با نگاه جامعهنگر درک و اقتصادمحور برنامهریزی شود، قطعاً اثر مثبت آن را خواهیم دید چراکه شرایط اقلیمی مازندران و جاذبهها میتواند به اقتصاد گردشگری کمک کند.
زال عدم نگاه مدیریتی درست به گردشگری مازندران را علت اقتصادمحور نبودن دانست و افزود: در بخش مدیریت جامعه گردشگری در مازندران بسیار چالش داریم و صرف حضور انبوه گردشگر بدون مدیریت جز آسیب چیزی نخواهد داشت، باید عادلانه قضاوت کرد و با تفکرات نادرست به بدنه گردشگری مازندران ضربه زده نشود.
وی خاطرنشان کرد: عامل انسانی و عامل فرهنگی باید بهعنوان پتانسیل بالقوه به بالفعلی تبدیل شود وگرنه این ضعف ادامه خواهد داشت، مازندران با داشتن مقاصد زیاد میتواند گردشگرپذیرتر و اقتصادمحورتر باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران با تاکید بر اینکه گردشگر مصرفگرا نمیتواند به اقتصاد گردشگری کمک کند، گفت: تمام شهرهای استان مازندران این موقعیت را دارند که متقاضی گردشگر باشند اما هدایت شده و بدون نگاه فقط صرف مصرفکننده و با کنترل تنظیم بازار هم گردشگر از خرید و هم مازندرانی از فروش سود ببرد.
این دکترای گردشگری با اشاره به صنعتیشدن گردشگری در مازندران، بیان کرد: درآمدزایی واقعی یعنی بخش عمدهای از مردم یک مکان درگیر یک پدیده یا یک صنعت باشند که مکان را تحت تاثیر مثبت قرار دهد نه منفی تا رضایت حاصل شود.
وی تصریح کرد: کسب و کارهای کوچک و خانگی میتوانند با درآمدزایی و فروش به اقتصاد گردشگری کمک کنند و مردم مازندران تنها درگیر آلودگیهای صوتی و فرهنگی حضور گردشگران نباشند که فرصت مهمی برای این حوزه در استان باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران تاکید داشت: حضور گردشگر با افزایش قیمتها قطعاً آسیب به گردشگر و مردم خواهد بود؛ هر مکانی دارای یک ظرفیت تحملی است برای بازدید و مازندران در حال انفجار بوده که تهدیدی جدی محسوب میشود.
این دکترای گردشگری گفت: گردشگری ماجراجویانه عصر جدیدی از گردشگری است که با مدیریت درست آن در مازندران میتواند تهدیدات را به فرصتها و گردشگری را پویاتر کند؛ در این بین هم مشتری و هم مصرفکننده به توسعه رویدادها کمک خواهد کرد.
زال با اشاره به اینکه توسعه گردشگری نیازمند زیرساخت مناسب است، افزود: هر منطقه با وجود شرایط اقلیمی خود درصدد رفع چالشها و ایجاد زیرساخت خواهد بود و مازندران از این قاعده مستثنی نیست؛ به لحاظ میدانی فرصتها و قوتهای بسیار زیادی وجود دارد که باید برای رسیدن به هدف اصلی از بین رود.
وی در پایان یادآور شد: فرهنگ بومی مازندران با مدیریت و معرفی درست همراه با فرهنگسازی مناسب خود به تنهایی شاخصه اصلی برای توسعه گردشگری در استان مازندران با ظرفیت و تنوع گردشگری بالا خواهد بود.
انتهای خبر/