نماینده مردم شرق مازندران در مجلس در گفتگو با بلاغ:

قوانین نامعتبر در حال حذف و اصلاح است

تاریخ انتشاريکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
کد مطلب : ۴۸۹۷۷۳
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی گفت: تغییر قوانین از موضوعاتی بوده که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید داشتند و یکی از دستورات اساسی مجلس دوازدهم در خصوص تغییر و به‌روزرسانی قوانین است.
۱
plusresetminus
قوانین نامعتبر در حال حذف و اصلاح است
غلامرضا شریعتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» اظهار کرد: به‌مناسبت شهید آیت‌الله سیدحسن مدرس که امام راحل (ره) در وصف این شهید فرمودند که تا تاریخ زنده است شهید مدرس نیز زنده است، جهت گرامیداشت یاد و نام او،  همه ساله در روز مجلس، مراسم آئین و تجلیلی در خصوص جایگاه و  نقش مجلس در کشور برگزار می‌شود.

وی افزود: هدف اساسی این است که نقش، اهمیت، ماموریت و وظایف مجلس برای آحاد مردم تبیین شود.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به فرموده امام راحل، مجلس در رأس همه امور کشور است لذا واقعیت آن است که هر آنچه که تحت عنوان مردم‌سالاری دینی از آن یاد می‌شود، تبلور آن در مجلس شورای اسلامی است که وظیفه قانون‌گذاری و همچنین نظارت بر اجرای قانون را بر عهده دارند.

شریعتی با بیان اینکه برای نمایندگان مجلس می‌توان دو نقش و دو عنوان متصور بود؛ تصریح کرد: نخست آن‌که نمایندگان مجلس هستند به این معنا که وظیفه قانون‌گذاری و نظارتی دارند و دوم آن‌که آنان نماینده خانه ملت یا همان نماینده مردم خوانده می‌شوند.

وی ادامه داد: در نقش نماینده مردم، طبیعتاً بسیاری از مشکلاتی که مردم دارند به عنوان مطالبه و دست‌شان به مدیران استانی، ملی و حتی شهرستانی، کمتر می‌رسد، وظیفه نماینده مردم آن است که مطالبه مردم را با حضور در میان مردم و حضور میدانی در محل مشکلات مردم است، چالش‌ها و مطالبات را دسته‌بندی کند و به گوش مسئولان مربوطه برساند تا بتواند راحت‌تر و با دید و نظر منطقی و جامع‌تر، مرتفع کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شوراس اسلامی بیان کرد: اگر این دونقش را نمایندگان مجلس به خوبی، ایفا و ادا کنند، قطعاً در کاهش آلام، دردها و مشکلات مردم، موثر و کارگشا خواهد بود.

نماینده مردم شرق مازندران در مجلس دوازدهم، عنوان کرد: البته مقام معظم رهبری نیز نکاتی در خصوص مسائل فردی نمایندگان مجلس مطرح فرمودند که مجلس در واقع عصاره فضائل ملت است و لذا یک بخشی از اقدامات نمایندگان مجلس، ناظر بر خلقیات و رفتارهای فردی است؛ به عنوان کسی که در حاکمیت حضور دارند می‌توانند با رفتار، گفتار و کردار خود
و بعد فرهنگی، ارزشی و اعتقادی، اثرگذار باشند.

وی گفت: این بعد از نقش نمایندگان نیز، جزو نقش‌هایی است که اگر ما نمایندگان مجلس بتوانیم این وظایف را به خوبی عمل کنیم در تعمیق فرهنگ و باورهای دینی مورد اعتماد مردم نیز نقش اساسی داشته باشیم.

شریعتی اذعان کرد: البته امسال در آغازین مجلس دوازدهم نیز مقام معظم رهبری بر نقش مجلس در دیپلماسی بین‌الملل، حل مشکلات مردم، قانون‌گذاری و ده‌ها مورد دیگر تاکید و اشاره کردند که یقیناً مجلس وظیفه دارند به این توصیه‌ها توجه کنند.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص اهمیت نقش نظارتی نمایندگان مجلس، اشاره کرد: نقش نظارتی مجلس در چند عنوان کلی تعریف شده است که شامل، تذکر، سوال، تحقیق و تفحص و در نهایت استیضاح است که در مجلس یازدهم این نقش به‌خوبی و حتی پررنگ‌تر از ادوار گذشته، ایفا شده است.

این مسئول افزود: از سویی دیگر دیوان محاسبات به عنوان بازوی نظارتی مجلس که وظیفه نظارت بر دخل و خرج کشور را دارد و در این خصوص نیز مقام معظم رهبری از روند عملکرد دیوان محاسبات مجلس ابراز رضایت کردند و اقدامات مجلس یازدهم در این باره نیز در مجلس دوازدهم در حال استمرار است.

عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما در خصوص برخی گلایه‌ها از دخالت نمایندگان در انتصابات، پاسخ داد: در این موضوع به این شکل که امروز مصطلح است را قبول ندارم که نمیانده در انتصابات دخالت می‌کند؛ عرض کردم که یکی از موضوعاتی که مردم از نماینده خودشان مطالبه می‌کنند همین نقشی است که مردم انتظار دارند در بکارگیری مدیران کارآمد، سالم و پاکدست، نمایندگان نقش‌آفرینی کنند و در واقع، نظرات و دیدگاه‌های مردم به سمع و نظر مدیران دستگاه‌ها در رأس کار وزیران تا در رده‌های استانی برسد.

شریعتی اضافه کرد: ما نمایندگان در واقع پل ارتباطی میان مردم و مدیران هستیم و همان‌گونه که مقام معظم رهبری مطرح فرمودند ما اجازه دخالت در انتصابات را نداریم اما معقول آن است که این ارتباط تنگاتنگ میان مجلس، مردم و دولت وجود داشته باشد تا در اداره کشور و استان شاهد اتفاقات بهتری باشیم.

وی در سوال پایانی خبرنگار ما در خصوص گلایه‌مندی مردم از عدم بروزرسانی چند دهه‌ای قوانین کهنه و ناکارآمد، اذعان کرد: در مجلس دوازدهم یکی از کارهایی که در حال انجام است و شاید در دستورات مجلس نیز مردم ملاحظه کنند، تغییر و بروزرسانی قوانین است.

نماینده مردم شرق مازندران در مجلس دوازدهم، گفت: تغییر قوانین از موضوعاتی بوده که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید داشتند و لذا یکی از دستورات اساسی مجلس دوازدهم در خصوص تغییر و بروزرسانی قوانین است.

شریعتی متذکر شد: برخی قوانین بجای تسهیل در کار مردم، حتی یک مانع است و لذا قوانین نامعتبر در حال حذف و یا اصلاح است.

به گزارش بلاغ؛ تاریخچه تشکیل مجلس در ایران به مرداد ۱۲۸۵ و دوران انقلاب مشروطه بازمی‌گردد و اولین مجلس شورای اسلامی نیز خرداد ۴۴ سال پیش تشکیل شد. 

پس از انقلاب، مجلس شورای ملی به مجلس شورای اسلامی تغییر نام داد و اولین دوره مجلس شورای اسلامی در هفتم خرداد سال ۱۳۵۹ با پیام رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خمینی (ره) شروع به کار کرد.

انتهای خبر/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

سقوط در «ائتلاف سیاه‌»!
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۶
چه گفته مهم‌تر است یا چه کسی گفته؟
يکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
گوش به فرمان رهبری هستیم
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷
بدرقه آلاله‌های زهرایی تا بهشت
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
سنگر مقاومت فرمانده خاکی‌پوش
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۹