تاریخ انتشاريکشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۳
کد مطلب : ۴۵۰۹۲۲
دبیر انجمن برنج با بیان اینکه قیمت برنج امسال افزایش خواهد داشت، گفت: متاسفانه دولت هیچ اقدامی در جهت حمایت از تولید انجام نداد و امسال به دلیل بحران کم‌آبی، تولید برنج خیلی کمتر از سال گذشته است.
۰
plusresetminus
کاهش تولید برنج به دلیل بحران کم‌آبی/ دولت اقدامی برای حمایت از تولید انجام نداد
 به گزارش بلاغ، جمیل علیزاده شایق در گفت‌وگو با خبرنگار ما؛ در مورد برداشت برنج و مشکلات برنج‌کاران، اظهار کرد: برنج کاری یکی از سخت‌ترین کارهای کشاورزی است البته در چند سال گذشته کمترین سود را داشته است.
 
وی افزود: قیمت برنج از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ در مقایشه با سایر اقلام غذایی کمترین رشد را داشت در حالی که هزینه‌های تولید مانند سایر محصولات افزایش یافته است و انصاف برنجکاران به کسب سود کمتر مانع جهش قیمت آن شد.
 
دبیر انجمن برنج گفت: امسال هم مانند سال گذشته هزینه‌های اقلام خوارکی مردم رشد عجیبی داشته و این افزایش عجیب و غریب مانند جهش کرونا است.
 
علیزاده شایق با اشاره به هزینه‌های برنجکاران ادامه داد: هزینه کارگر نشاء افزایش شدیدی داشت و تقریبا دو برابر شد؛ متاسفانه در سال‌های گذشته در بحث مکانیزاسیون اقدامی نشد و الان هزینه‌های آن به کشاورز و تولید برنج تحمیل می‌شود.
 
وی توضیح داد: هزینه عمده برداشت برنج، هزینه کارگر است و اگر مکانیزاسیون جدی گرفته می‌شد و  و ماشین‌آلات را وارد و یا از تولیدکننده داخلی آن حمایت می‌کردیم که نشد، باعث کاهش قیمت تمام شده تولید برنج می‌شد.
 
 این مقام صنفی در مورد افزایش سایر نهاده‌های تولید برنج، بیان کرد: افزایش نهاده‌ها نسبت به افزایش کارگر سهم کمتری دارد البته قیمت این نهاده‌ها مانند کود، سم و... نیز گران شد.
 
علیزاده شایق با بیان اینکه دولت از تولید کننده‌های ایرانی حمایت نکرد، گفت: امروز سم و کود  دیگر در کشور تولید نمی‌شود و وارداتی است که با افزایش نرخ دلار، برای کشاورز گران تمام می‌شود.
 
وی تاکید کرد: هزینه تولید برنج امسال خیلی بالا رفته است و امیدواریم برنجکاران و کشاورزان هم انصاف خود را حفظ کنند تا قیمت برنج جهش نداشته باشد، البته افزایش دارد ولی امید هست که این رشد زیاد نباشد.
 
دبیر انجمن برنج در مورد کاهش مصرف برنج در کشور به دلیل گرانی، گفت: برنج غذای اصلی مردم است و مصرف آن کاهش شدیدی داشته است؛ البته مصرف سرانه ۴۲ کیلو گرم برنج اعلامی توسط وزارت صمت را قبول نداریم و براساس بررسی حدود ۳۶ کیلو گرم است اما حدود ۵ سال پیش به دلیل منافع واردات کننده‌ها ۴۲ کیلو گرم  اعلام شده و الان هم سرانه مصرف برنج در کشور به کمتر از ۳۰ کیلو گرم کاهش داشته است.
 
علیزاده شایق در مورد میزان افزایش قیمت برنج، تاکید کرد: اواخر تیر ماه مشخص خواهد شد البته افزایش قیمت داریم، البته شک نکنید گرانی در همه اقلام غذایی از جمله برنج رخ خواهد داد.
 
 وی با اشاره به بحران کم آبی در کشور، گفت: امسال از نظر بحران آب در شرایط فوق قرمز هستیم زیرا و  در اواخر زمستان و اوایل بهار بارندگی نداشتیم؛ تولید برنج هم به آب بستگی دارد البته امسال خوزستان، فارس، اصفهان و حتی گلستان از چرخه تولید برنج حذف شدند.
 
دبیر انجمن برنج در مورد میزان تولید برنج، اظهار کرد: در حالت خیلی خوشبینانه کمی کمتر از پارسال خواهد بود و در حالت بدبینانه خیلی کمتر از سال گذشته است.
 
علیزاده شایق در مورد خودکفایی کشور در تولید برنج، گفت: زمانی که در دولت اصلاحات جشن خودکفایی گندم را گرفتند، شعاری بود و خودکفایی با شعار محقق نخواهد شد.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عملیات وعده صادق، آغازی بر یک پایان
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
قرآن و روش‌های تربیتی
چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴
«حجاب» امنیت‌آفرین و آرامش‌بخش
جمعه ۲۴ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷