تاریخ انتشارسه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۹
کد مطلب : ۷۳۱۵۳
بلعیدن پوست تخمه توسط نوزاد ۱۳ ماهه حادثه تلخی را برای خانواده روستایی در منطقه سوادکوه مازندران رقم زد.
۱
plusresetminus
پوست تخمه سبب مرگ نوزاد سوادکوهی شد/هشدار پزشکی
به گزارش بلاغ، عقربه‌های ساعت، عدد ۹ را نشان می‌داد، باران تندی در حال باریدن بود، اعضای خانواده و بزرگان فامیل همه در خانه زوج جوان روستایی دور هم جمع شده بودند، مادر خانواده در حال جارو کردن اتاق بود، امیرحسین تازه به ۱۳ ماهگی قدم گذاشته بود، او در دنیای کودکانه خود در حال بازی و جست و خیز کردن بود.

همه چیز در یک لحظه اتفاق افتاد، حادثه‌ای که خزان پاییزی خانواده روستایی را تکمیل کرد، کودک ۱۳ ماهه در چشم برهم زدنی یک قطعه بزرگ از پوست تخمه را از گوشه اتاق برداشته و به دهان گذاشت، مادر به طرفش دوید تا آن را از دهانش بیرون بیاورد اما پوست تخمه به داخل گلوی امیرحسین فرو رفته بود.

راه تنفس کودک مسدود شده بود، او به سختی و با صدای بدی سعی می‌کرد هوا را به داخل گلویش بکشد، بزرگان فامیل هر کدام سعی کردند کاری برای نجات او انجام دهند اما تلاش‌ها در این باره بی‌فایده بود، کودک داشت کبود می‌شد، او را سوار خودرویی کرده و به درمانگاه رساندند اما در آنجا هم کاری از دست کسی برنمی‌آمد، آمبولانس رسید، کودک که دیگر نفس نمی‌کشید به بیمارستان منتقل شد اما ...

با دستور بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب منطقه سوادکوه پیکر قربانی حادثه برای تعیین علت واقعی مرگ به پزشکی قانونی انتقال داده شد.

متخصصان پزشکی قانونی بعد از انجام کاوش‌های دقیق و علمی تکه‌ای از پوست تخمه را از مجاری تنفسی کودک بیرون آورده و علت مرگ را مسدود شدن راه‌های نفس کشیدن کودک اعلام کردند.

هشدار پزشکی

دکتر مسعود پورحسین- معاون پزشکی قانونی مازندران در این‌باره می‌گوید: مرگ ناشی از انسداد راه هوایی به واسطه جسم خارجی پدیده‌ای ناشایع است اما از دسته علل مرگی است که می‌توان پیشگیری کرده و قابل درمان است به‌ شرط آنکه فرد حادثه دیده دارای همراهی باشد که بتواند اقدامات اولیه را جهت رفع انسداد انجام بدهد.

انسداد در بالغین عمومأ ناشی از گیرکردن غذا است در حالی‌که در اطفال و شیرخواران می‌تواند هم از غذا و هم هنگام بازی با اسباب و وسایلی باشد که کودک داخل دهان می‌کند، سکه و باتری دکمه‌ای از موارد شایع هستند.

برای رفع انسداد در موارد شدید باید در نخستین اقدام سریعاً اورژانس پیش بیمارستانی را مطلع کرد.
اگر از توانایی خود نسبت به رفع انسداد در موارد شدید شک دارید، بهتر است در همان مراحل ابتدایی انسداد اقدام به تماس با ۱۱۵ کنید.

برای رفع انسداد ۳ روش وجود دارد که هر کدام دارای مزایا و محدودیت‌هایی هستند.

۱) ضربه به پشت که از روش‌های مرسوم است و اغلب افراد به مجرد بروز سرفه اقدام به این عمل می‌کنند که تا شدید شدن علائم، لازم به این اقدام نبوده و نباید در واکنش‌های طبیعی فرد مصدوم تداخل ایجاد کرد، این روش بالاخص در سنین کمتر از یک سالگی به خوبی قابل استفاده است.

۲) فشار بر شکم که می‌توان با بغل کردن بیمار از پشت سر اقدام به انجام چنین کاری کرد، در این روش از پشت، بیمار را بغل کرده در حالی که یک دست خود را مشت کرده و دست دیگر را برای حمایت روی آن قرار می‌دهید، فشار توسط دست مشت کرده و در زیر جناغ وارد می‌شود، این روش به نام مانور «هملیخ» شناخته می‌شود، روش فشار بر شکم در شیرخواران کمتر از یک سال به دلیل خطر بروز آسیب شکمی ممنوع است.

۳) فشار بر قفسه سینه برای افرادی توصیه می‌شود که بر روش شکمی، انسداد در آنها رفع نشده و یا به دلیل چاقی یا بارداری امکان ایجاد فشار بر شکم در آنها وجود ندارد، بهترین اقدام در بین روش‌های فوق انجام روش فشار بر شکم است، اگر در هر زمان بیمار دچار افت هشیاری شد لازم است احیای به مانند دیگر بیماران دریافت کند، هنگام احیا هر زمان که احساس کردید راه هوایی باز شده است باید به دنبال عامل انسداد بگردید.

برای این کار باید با انگشت و با دید مستقیم جسم خارجی را بیرون برانید، استفاده از انگشت بدون دید مستقیم می‌تواند جسم خارجی را از مکانی که هست در وضعیت بدتری قرار داده و نباید مورد استفاده قرار گیرد.
منبع : ایران
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خشم؛ پسندیده یا ناپسند؟
دوشنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۷
سپاه الگویی برای انقلاب‌های آینده جهان
دوشنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
پرستاران سر دو راهی خانه‌نشینی و تغییر شغل
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳
آنچه خوبان همه دارند تو یک‌جا داری
يکشنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
وعده صادق، ضربه پشیمان‌کننده و پیشگیرانه
شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴