درمان برخی معضلات اجتماعی با حجاب؛

مسئولان در اجرایی شدن قانون عفاف و حجاب مصمم باشند

تاریخ انتشارسه شنبه ۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۵
کد مطلب : ۴۳۱۳۱۹
استاد حوزه و دانشگاه به اهمیت نقش خانواده در خصوص حجاب اشاره و تصریح کرد: محیط‌های خانوادگی عامل قطعی موثر در ایجاد شرایط سازنده است که ارزش‌ها و گرایش‌های مشخص را شکل می‌دهند.
۰
plusresetminus
مسئولان در اجرایی شدن قانون عفاف و حجاب مصمم باشند
به گزارش بلاغ، بیست و یکم تیرماه سالروز قیام مردم مشهد علیه کشف حجاب به عنوان روز عفاف و حجاب نامگذاری و آغاز هفته‌ای به این نام شد، روزی که دژخیمان رضاخان مردم معترض به کشف حجاب را در مسجد گوهرشاد به خاک و خون کشیدند.
 
جنایتی که 85 سال پیش در ایران به وقوع پیوست، اگرچه زخم عمیقی بود بر پیکر رنج دیده اهالی این سرزمین اما جلوه‌ای است از پایداری ایرانیان به اعتقادات، فرهنگ و میراث نیاکانشان در حد نثار جان.
 
*پیاده‌کردن فرهنگ فاسد و مخرب در جوامع اسلامی با دستگاه‌های تبلیغاتی غرب
 
حجت‌الاسلام رحمت زمانی استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار ما یکی از مهم‌ترین علل بدحجابی در جامعه امروز تقلید کورکورانه، نبود محبت، عاطفه و گسترش نفوذ غربی در دنیای امروز دانست و اظهار کرد: دشمنان با دستگاه‌های تبلیغاتی غرب با پیشرفته‌ترین وسایل تبلیغی مثل شبکه‌های اجتماعی سعی دارند فرهنگ بیگانه را که در بیشتر موارد فرهنگی فاسد و مخرب است در جوامع اسلامی پیاده کنند.
 
وی به اثرات سو برخورد قهری در جامعه در مبارزه با فساد و بدحجابی و اثربخش نبودن آن اشاره و تاکید کرد: باید با ارشاد و امر به معروف و نهی از منکر در قالب رویکرد فرهنگی و اقناعی حجاب را در جامعه نهادینه کرد.
 
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه معنای آن بی‌تفاوتی به هنجارشکنان ارزش‌های اسلامی نیست، افزود: باید به جای پاک کردن صورت مسئله و مبارزه با معلول‌ها به دنبال و جستجوی علت‌های بدحجابی و مظاهر فساد بود و این مسئله را به صورت ریشه‌ای حل کرد.
 
*محیط‌های خانوادگی عامل قطعی موثر در ایجاد شرایط سازنده
 
زمانی به اهمیت نقش خانواده در خصوص حجاب اشاره و تصریح کرد: محیط‌های خانوادگی عامل قطعی موثر در ایجاد شرایط سازنده است که ارزش‌ها و گرایش‌های مشخص را شکل می‌دهند.
 
 وی افزود: اگر رفتارهای ما در خانواده درست باشد الگوپذیری نیز درست و مناسب صورت می‌گیرد و حجاب نیز از درون خانواده شروع می‌شود.
 
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نقش رسانه‌ها خاطرنشان کرد: رسانه‌ها عامل بسیار مهمی هستند و به عنوان مروج ارزش‌ها و آرمان‌های نظام اسلامی در انبوه مخاطبان اثرگذار باشند و در سایر نهادهای مسئول همگرایی ایجاد کنند.
 
زمانی با بیان اینکه رسانه ملی نیز با توجه به مسئولیت و اعتبار فرهنگی و اجتماعی و اعتماد مخاطبان و خبرها می‌تواند به عنوان الگویی فرهنگی اثرگذار باشد، گفت: رسانه ملی و به طور خاص شبکه طبرستان می‌تواند فعالیت‌های مثبت را به دیگر سازمان‌ها ارسال و حساسیت‌های مهم را منعکس کند.
 
* بی‌حجابی معضلی اجتماعی
 
فاطمه‌سادات موسوی طی گفت‌وگویی بی‌حجابی را معضلی اجتماعی دانست نه شخصی و گفت: بی‌حجابی علاوه بر خانواده همه جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.
 
وی تصریح کرد: یکی از دلایل بالا رفتن سن ازدواج، خیانت، افزایش آمار طلاق و سایر آسیب‌های اجتماعی و همچنین اختلافات خانوادگی، کمرنگ شدن موضوع عفاف و حجاب در جامعه است.
 
این فعال فرهنگی با بیان اینکه کم‌رنگ شدن حجاب در جامعه کم کاری آقایان است و فقط به باتوان محدود نمی‌شود، افزود: حضور بانوان محجبه در بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی نشان‌دهنده آن است که زنان با رعایت حجاب فعالیت گسترده‌ای در جامعه دارند.
 
*لزوم اجرایی شدن قانون عفاف و حجاب
 
موسوی با تاکید بر اجرایی شدن قانون عفاف و حجاب باید در جامعه اظهار کرد: حجاب در جامعه از سن کودکی باید فرهنگ‌سازی شود و حل مشکل حجاب نیازمند مشارکت همگانی است.
 
*الگو شدن والدین با روش تربیتی مبتنی بر محبت و تکلیف
 
معصومه بخشی طی گفت‌وگویی اظهار کرد: پدر و مادری که می خواهند برای فرزندان خود الگوی حجاب شوند باید روش تربیتی خود را مبتنی بر محبت و تکلیف بنا کنند.
 
وی افزود: منظور از حجاب صرفاً پوشش نیست بلکه علاوه بر رعایت پوشش رعایت حیا و عفاف در عمل نیز محسوب می‌شود.
 
این کارشناس مشاوره اجتماعی خاطرنشان کرد: رفتارهای پدرها و مادرها باید متناسب با الگویی باشد که بیان می‌کنند، عفت در رفتار، کلام و در خانواده تجلی پیدا می‌کند و فرزند هم الگوبرداری می‌کند.
 
* در نظر گرفتن حیا و عفاف به عنوان چارچوب خانوادگی
 
بخشی در رابطه با اشاعه حجاب و روش‌های تربیتی در این خصوص تصریح کرد: باید به این نکته توجه کرد که خانواده‌ها باید محکم‌تر با بچه‌ها برخورد داشته باشند و حیا و عفاف را به عنوان چارچوب خانوادگی در نظر بگیرند.
 
وی تاکید کرد: در حقیقت اگر این کار را به عنوان یک نوع روش تربیتی خود لحاظ کنند فرزندان هم این مسائل را خواهند پذیرفت و به تدریج از آن شناخت پیدا می کنند.
 
این کارشناس مشاوره اجتماعی در پایان خاطرنشان کرد: همانطور که خانواده‌ها برای آموزش مهارت و هنر به فرزندان خود حساسیت و دغدغه دارند باید در مورد عفاف و حجاب آنها نیز دغدغه‌مند باشند.
 
به گزارش بلاغ، حجاب علاوه بر آثار شخصي و شخصيتي، دارای آثار اجتماعی است، جامعه‌ای كه در آن بانوان با حفظ حدود و حقوق با پوشش مناسب در جامعه حاضر می‌شوند و بدین ترتیب موجب پیدایش محیط سالم اجتماعی می‌شوند و در نتیجه، يكی از آثار اجتماعی حجاب، سلامت اجتماعی خانواده‌ها است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

سینمای دفاع مقدس؛ محبوب و مهجور
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
چرا مجازات ارتداد سنگین است؟
چهارشنبه ۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰