کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گاردین: چرا سازمان بین‌المللی ‌هوانوردی، پرواز را لغو نکرد؟

24 دی 1398 ساعت 23:14

یک روزنامه انگلیسی با انتقاد از سازمان‌های هوایی بین‌المللی که به هواپیمای اوکراینی درباره پرواز کردن در شرایط ملتهب هشدار ندادند، نوشت شگفت‌آور نیست که سربازان در چنین شرایطی اشتباه کنند.


به گزارش بلاغ، روزنامه «گاردین» در یادداشتی به قلم «مارتین ریوِرز» خبرنگار حوزه هوانوردی و کارشناس مسائل سیاسی غرب آسیا، به بررسی حادثه هواپیمای اوکراینی در ایران پرداخت و نوشت مقصر این حادثه فقط کسی که آن را ساقط کرد نیست بلکه کسانی هستند که مانع پرواز آن نشدند.

در ابتدای این یادداشت، با‌ اشاره به ساقط شدن هواپیمای MH17 مسافربری خطوط هوایی مالزی در سال ۲۰۱۴ توسط شبه‌نظامیان اوکراینی در شرق این کشور و کشته‌شدن تمام ۲۹۸ سرنشین آن، آمده است: «تراژدی هفته قبل، شکست تحقیرآمیز دولت‌های غربی، سازمان‌های اطلاعاتی و گروه‌های صنعت هوایی در محافظت از مسافران را نشان داد، آن هم بعد از اینکه قولی که در پی حادثه MH17 دادند.»

نویسنده گاردین درباره قصور سازمان بین‌المللی هوایی (ایکائو) در این حادثه نوشت: «خطوط هوایی فعال در منطقه، کاملاًً مطلع بودند که مسیرهای پرواز آنها از منطقه درگیری بالقوه عبور می‌کند. با این حال، هیچ توصیه و دستورالعملی از ایکائو، که مسئول ایمنی و رعایت [اصول ایمنی] جهانی هستند، دریافت نکردند.»

ریورز ادامه داد: «برخی خطوط هوایی در خاورمیانه پروازهای خود به بغداد را پیش از موشک‌باران تعلیق کردند. برخی خطوط هوایی آسیایی و اروپایی نیز پروازهایشان را از حریم هوایی ایران دور کردند. در زمان کوتاهی بعد از حمله، آمریکا خطوط هوایی خود را از [پرواز به] منطقه منع کرد. اما بسیاری دیگر طبق برنامه ادامه دادند.»

این یادداشت ضمن‌ اشاره به آماده بودن پدافند هوایی ایران برای مقابله با حمله آمریکا، تصریح کرد: «چرا باید ریسک [پرواز] را بپذیریم؟ این سؤال واضحی بود که باید [خطوط هوایی اوکراین] از خود می‌پرسید. اما در همان زمان، بخش عملیات این خطوط هوایی، به جای این سؤال پرسید، چرا باید پرواز را لغو کنیم!»

گاردین با بیان اینکه هیچ طرفی هم به خطوط هوایی اوکراین هشدار نداده بود که پروازش را تعلیق کند، افزود: «نه دولت اوکراین، نه دولت ایران، نه دولت آمریکا، نه سازمان امنیت هوایی اتحادیه اروپا، نه انجمن بین‌المللی حمل ‌و نقل هوایی و نه حتی ایکائو در این‌باره هشدار ندادند.»

به گزارش فارس، گاردین در کنار مقصر دانستن ایران در این حادثه، توضیح داد: «اما هیچ‌کسی نباید شگفت‌زده شود که سربازان در وضعیت‌های به‌شدت ملتهب که پتانسیل تبدیل شدن به جنگ را دارد، اشتباه کنند. مقصر [سقوط] پرواز ۷۵۲ فقط متوجه کسانی که هواپیما را ساقط کردند نیست، بلکه متوجه کسانی که آن را در مسیر خطر و آسیب قرار دادند نیز هست».

ادعای نیویورک‌تایمز:
 هواپیمای اوکراینی ارسال سیگنال را متوقف کرده بود

روزنامه نیویورک‌تایمز در آخرین گزارش خود درباره جزئیات سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی در ایران ادعا کرد: بررسی اطلاعات پرواز، جزئیات رهگیری هواپیمای مذکور، و فیلم‌های موجود از اصابت موشک به هواپیما نشان می‌دهد که هواپیمای اوکراینی 20 تا 30 ثانیه قبل از اصابت موشک، مخابره سیگنال شناسایی را متوقف کرده است.

ایان پتچنیک، سخنگوی مؤسسه رهگیری خطوط پروازی فلایت رادار 24، که به‌صورت شبانه‌روزی موقعیت مکانی و جزئیات پرواز هواپیماهای مسافری در سراسر جهان را به‌صورت زنده ارائه می‌دهد و از جمله معتبرترین مؤسسات در این زمینه است، می‌گوید: هواپیماهای تجاری و مسافربری خود را از طریق مخابره دائمی ‌سیگنال شناسایی به رادارهای فرودگاهی و سامانه‌های پدافندی معرفی می‌کنند که این سیگنال از طریق یک دستگاه به نام ‌ترانس‌ پاندر که در هواپیما نصب شده است، به‌صورت دائم مخابره می‌شود.

نیویرک تایمز در گزارش ویدئویی که از این حادثه منتشر کرده نیز مجدداًً ادعای خود را تکرار کرده و می‌گوید هواپیمای اوکراینی 20 تا 30 ثانیه قبل از اصابت موشک مخابره این سیگنال شناسایی را متوقف کرده است.

جان کاکس، خلبان و کارشناس سوانح هوایی و مدیرعامل مؤسسه سیفتی آپریتینگ سیستمز،‌ می‌گوید:‌ نرم‌افزار سامانه پدافندی تور از طریق رادار، تشخیص عینی یک هواپیما و همچنین استفاده از سیگنال‌ ترانس پاندر برای شناسایی هواپیماها، پرنده‌ها و اهداف احتمالی استفاده می‌کند.

در صورتی که سیگنال شناسایی هواپیما اشتباه باشد و یا اینکه برای یک پرنده هیچ سیگنالی مخابره نشود نرم‌افزار سیستم تور اعلام خطر می‌کند. وی می‌گوید: از اینجا به بعد موشک از طریق رادار هدایت شده و زمانی که به نزدیک هدف می‌رسد منفجر می‌شود و ‌ترکش‌های زیادی را به هدف می‌زند.

معمولاً پس از شلیک نخستین موشک، یک موشک دیگر نیز توسط سامانه به سمت هدف و برای حصول اطمینان از اصابت راهی می‌شود. سامانه پدافندی تور یک سامانه موشکی متحرک است که به 8 موشک مجهز است. این سامانه می‌تواند بدون نیاز به اتصال به دیگر سامانه‌های پدافند هوایی به‌صورت مجزا عمل کند. سامانه تور هم رادار تشخیص اهداف دارد و هم از یک سامانه شلیک موشک برخوردار است.

به گزارش فارس، پیش از بررسی‌های دقیق اطلاعات جعبه‌های سیاه هواپیما و دیگر اطلاعات فنی مرتبط با آن، در کنار بررسی دقیق اطلاعات ثبت شده رادار سامانه پدافند هوایی و موشک، هر نوع اظهارنظر تنها یک ادعا محسوب شده و نمی‌توان درباره آن به‌صورت قطعی قضاوت کرد.


کد مطلب: 411589

آدرس مطلب :
https://www.bloghnews.com/report/411589/گاردین-چرا-سازمان-بین-المللی-هوانوردی-پرواز-لغو-نکرد

بلاغ نیوز
  https://www.bloghnews.com