تاریخ انتشاردوشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۷
کد مطلب : ۶۳۱۴۲
در شرایطی که به نظر می رسد مصوبه فدراسیون فوتبال برای ممنوعیت خالکوبی وجاهت قانونی در اساسنامه فیفا نداشته باشد ، اما رعایت نشدن بهداشت در محل های مربوط به خالکوبی خطرات زیادی را متوجه فوتبالیست ها و هوادارانی که از ایشان تقلید می کنند به وجود می آورد.
۰
plusresetminus
بلاغ- مسوولان کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال دوهفته ای است که برای کنترل ویژه خالکوبی بازیکنان برنامه ریزی می کنند. صحبت های رییس کمیته اخلاق در هفته قبل و ادامه مبحث خالکوبی توسط علی رضا علیپور همگی نشان می داد که فوتبالیست ها در روزهای آینده با محدودیت بیشتری مواجه خواهند بود.

محدودیتی که خیلی توسط کارشناسان فوتبال پذیرفته نیست. احمدرضابراتی کارشناس حقوقی فوتبال درمصاحبه ای که با برنامه نود داشت توضیحات کاملی داد در مورد اینکه معیارهای اخلاقی بومی با قوانین کمیته اخلاقی فیفا همخوانی ندارد و کمیته اخلاق حق ندارد در پوشش معیارهای بومی قوانین جدید وضع کند. در اصل وقتی که بازیکنان فوتبال دنیا مشکلی برای خالکوبی ندارند فوتبالیست های ایرانی هم نبایند مشکلی از این بابت داشته باشند.

با این حال ناصر فریادشیران معتقد است که به خاطر رعایت بهداشت فوتبالیست ها باید از خالکوبی منع شود. او در این مورد به عصر ایران می گوید:« وزارت بهداشت به همه استخرهای زیرمجموعه اش دستور داده که ازورود افرادی که خالکوبی دارند به داخل استخر و سونا جلوگیری شود. این دستور برای جلوگیری از بیماری ها و عفونت های پوستی است که در میان کسانی که خالکوبی می کنند شایع است»

هرچند فدراسیون فوتبال اصرار دارد که به خاطر موازین اخلاقی بازیکنان را از خالکوبی منع کند اما انگار دلایل مهمتری برای جلوگیری از خالکوبی در میان فوتبالیست ها وجود دارد:« مراکزی که در ایران خالکوبی می کنند مجوز های لازم وزارت بهداشت را ندارند و به صورت زیرزمینی کار می کنند . همین ماجرا کمک می کند که ویروس ایدز و هپاتیت بیش از حد تصور توسط این مراکز منتقل شود. بیمارها و عفونت پوستی هم به صورت غیرقابل باور گسترش پیدا کرده به همین دلیل ساده ورود افرادی که خالکوبی می کنند به اماکنی که ورزش های آبی دارند ممنوع شده.»

پیشکسوت سابق فوتبال از این دو مورد نتیجه می گیرد که عملکرد فدراسیون در محدودکردن خالکوبی صحیح است:« شاید فوتبالیست ها به مراکز بهداشتی برای خالکوبی دسترسی داشته باشند.آنها برای خالکوبی هزینه زیادی می کنند و هرچند در مرکزی تحت نظارت وزارت بهداشت کارنمی کنند اما کارشان معمولا بهداشتی است . اما جوانانی که بادیدن این فوتبالیست ها الگو می گیرند به مراکزبهداشتی دسترسی ندارند و بامشکل مواجه می شوند. اگر وزارت بهداشت مراکزی را به رسمیت بنشاند می شود فوتبالیست های ایرانی را با خارجی ها مقایسه کردامابامراکزغیرقانونی وغیررسمی عملاخالکوبی فقط به گسترش بیماری های واگیردار کمک می کند واگر دلایل اخلاقی برای ممنوعیت فوتبالیست ها کافی نیست باید به ممنوعیت وزارت بهداشت برای سلامت فوتبالیست ها و هوادارانشان توجه کرد»/آ
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

قرآن، برای تنها تلاوت یا عمل؟
پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
فقـر و غنــا در اسلام
چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
پرستاران سر دو راهی خانه‌نشینی و تغییر شغل
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳
آنچه خوبان همه دارند تو یک‌جا داری
يکشنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
وعده صادق، ضربه پشیمان‌کننده و پیشگیرانه
شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴