تاریخ انتشارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۰
کد مطلب : ۴۲۶۶۴۱
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ۱۰۰ میلیون هکتارجنگل و مراتع در کشور داریم البته بعضی وقت‌ها اهمال هموطنان مشکلاتی را به وجود می آورد ولی مشکل بزرگ‌تر از آتش سوزی ، تخریب خاک و آب است.
۰
plusresetminus

به گزارش بلاغ، عیسی کلانتری در یک برنامه رادیویی گفت: با بارش های بسیار خوب امسال، مراتع رشد بسیار خوبی داشتند و طبیعی است که در تابستان خیلی از این‌ها خشک شوند و آماده آتش گرفتن باشند.
وی افزود: از مردم تشکر می کنم که در هنگام حضور در طبیعت، نکات ایمنی را رعایت می‌کنند، چون اگر رعایت نمی‌کردند آتش سوزی ها صد برابر امروز بود البته یک هکتار آتش سوزی هم خیلی زیاد است اما کل آتش سوزی که از اول سال داشتیم حدود کمتر ۱۵۰۰ هکتار تا به امروز بوده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه بخش از آتش سوزی در مراتع طبیعی است و بخشی هم به خاطر اهمال مردم و شبه عمد است، گفت: کشاورزان برای کشت دوم، باقیمانده کشت‌شان را آتش می‌زنند و نمی‌توانند آتش را مهار کنند و آتش به جنگل‌ها و مراتع سرایت می‌کند. 

وی ادامه داد: در استرالیا دو میلیون  و ۴۰۰ هکتار و در کالیفرنیا ۶۰۰ هکتار  از جنگل‌ها سوخت.

معاون رییس جمهوری تاکید کرد: محیط زیست و منابع طبیعی اهمیت دارد ولی باید منصف باشیم. مردم هم  خیلی رعایت می‌کنند و گرنه باید صدها هزار هکتار از منابع طبیعی را از دست بدهیم.

وی ادامه داد : مردم برای حفاظت از محیط زیست خیلی از مسائل را رعایت می‌کنند، البته برخی وقت‌ها اشتباه می‌شود. به عنوان مثال پلاستیک‌ها را در جنگل  رها می کنند که پلاستیک‌ها مثل ذره بین عمل می کنند و باعث آتش سوزی می‌شوند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه محیط زیست اساساً وظیفه سیاستگذاری دارد و فقط در مناطق چهارگانه وظایف اجرایی دارد، اظهارکرد: سازمان حفاظت محیط زیست، تعیین کننده طرح‌های توسعه کشور نیست و محیط زیست طبق قانون باید بررسی کنند که طرح‌ها ضوابط زیست‌محیطی را برای اجرا دارد یا خیر؟

کلانتری با اعلام اینکه سازمان حفاظت محیط زیست اجازه ساخت جاده‌ای که ضوابط زیست محیطی نداشته باشد، را نمی دهد، گفت: با هرگونه تخلف در اجرای ضوابط زیست محیطی برخورد خواهد شد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: مسئول تصمیم‌گیری در حوزه آب کشور، وزارت نیرو است ولی انتقال آب ضوابط دارد و باید ضوابط زیست محیطی آن اجرا شود. 
کلانتری در ادامه با تاکید بر اینکه تغییر کاربری اراضی  بر عهده  وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: محیط زیست بر اساس وظایف قانونی، اجازه ساخت و ساز و ویلا سازی در مناطق تحت مدیریت سازمان را نخواهد داد.

وی ادامه داد : فقط ۱۱ در صد از اراضی کشور در مناطق چهارگانه محیط زیست است و مدیریت  و حفاظت از مابقی اراضی کشور با سازمان جنگل‌هاست. ساخت و ساز فقط در مستثنیات مناطق حفاظت شده که مالک آن مردم هستند، تابع قانون است و سازمان حفاظت محیط زیست  بر اساس قانون، عمل خواهد می کند.

معاون رییس جمهوری از مردم و سمن‌های محیط زیستی برای حفظ محیط زیست تشکر کرد و گفت: محیط زیست امانت مردم است و ما فشارهایی را که از سوی مردم حتی در شرح وظایف سازمان حفاظت محیط زیست نیست، می‌پذیریم .

وی ادامه داد: قوه قضاییه هم خوشبختانه در خصوص برخورد با تخلفات زیست محیطی برخورد قانونی و در این حوزه خوب عمل می‌کنند.

معاون رییس جمهوری در خصوص صدور مجوز شکار برای افراد خارجی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست برای مجوز شکار طبق قانون عمل می کند و تنها در طول سال حداکثر ۱۵۰ مجوز شکار صادر می‌کند که برای گونه های نر و بالای ۹ است که سنین پیری را می‌گذرانند. ضمن آنکه شکارچیان دارای  مجوز همراه با دو محیط بان وارد مناطق حفاظت شده می‌شوند.
وی در خصوص درآمد حاصل از مجوزهای شکار نیز توضیح داد که ۳۰ درصد از درآمد حاصل از مجوزهای شکار به بومیان مناطق  می‌رسد و مابقی برای حفظ و حراست از مناطق چهارگانه محیط زیست هزینه خواهد شد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه بودجه سازمان محیط زیست بسیار محدود است و حدود ۹۳ درصد از این بودجه، صرف حقوق پرسنل می شود، گفت: فقط ۶ هزار محیط بان و جنگل بان داریم که باید از ۱۳۰ میلیون هکتار از اراضی و مناطق حفاظت شده حراست کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، وی در پایان اظهارکرد: بیش از ۱۰۰ هزار نفر مامور آتش نشانی در کشور  داریم، در حالی که فقط ۶۰۰۰ محیط بان و جنگل بان  برای حفظ منابع طبیعی کشور فعالیت می‌کنند.
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

وعده صادق، ضربه پشیمان‌کننده و پیشگیرانه
شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴
۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲