تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۳
کد مطلب : ۴۲۲۹۰۴
۰
plusresetminus
تازه‌های 3 خبر ویژه پنجشنبه 25 ارديبهشت
روایت عضو اپوزیسیون از دروغ‌های کرونایی ضد انقلاب
ارگان گروهک ملی - مذهبی اذعان کرد ایران در مقابله با بیماری کرونا عملکرد بسیار بهتر از کشورهای غربی داشته اما همزمان رسانه‌های اپوزیسیون و ضد انقلاب سرگرم منفی‌بافی و سانسور عملکرد مثبت جمهوری اسلامی ایران در این زمینه بوده‌اند.

محمد برقعی ساکن نیویورک در سایت ملی-مذهبی نوشت: پیدایش کرونا در ایران و نوع برخورد اپوزیسیون سؤالات بسیاری را برانگیخت. از جمله آیا واقعا اخبار پخش شده درست است یا میدانی است برای سوءاستفاده از آن. دوعامل در شکل‌دهی این شرایط نقش اساسی داشت: یک بی‌اعتمادی به حکومت.

دوم: فعالیت گسترده رسانه‌هایی که از طریق عربستان سعودی و متحدانش اسرائیل و آمریکا تامین می‌شوند، تا هرچه می‌توانند با اخبار دروغ و مشکوک وتیترهایی که بامتن خبر نمی‌خوانند، جامعه را فریب داده، و ذهن مردم را نسبت به حکومت تیره و بدبین کنند.

نمونه‌ای چند به عنوان شاهد درذیل می‌آید.شواهدی که در اول که هر شنونده‌ای می‌شنید اقدامات دولت با این موارد را به شدت محکوم می‌کرد، و بر آن می‌شد که نه تنها حکومت کاملا نالایق است، بلکه بیشتر مردم ایران  مشتی نادان و خرافاتی هستند. تنها پس از آنکه اطلاعات دیگر کشورهای پیشرفته و قدرتمند به گوش مردم ایران رسید، متوجه شدند یا کل خبر نادرست و مغرضانه است، یا به دلیل پیچیدگی و ناشناخته بودن این ویروس، حتی کشورهای پیشرفته نیز برخطا رفته‌اند. و حتی در مواردی ایران به مراتب از آنان بهتر هم عمل کرده است.

نویسنده سپس مستنداتی از همین دروغ‌بافی‌ها با عناوین زیر را برمی‌شمارد:
- پنهان‌کاری و دروغ‌گویی حکومت
- گور دسته‌جمعی
- کمبود ماسک و مواد ضد عفونی‌کننده
- حکومت فکر مردم نیست و به بازگرداندن آنها سرکار اصرار دارد.
- و...
نویسنده در ادامه با انتقاد از «چشم‌پوشی از بیان نکات مثبت» می‌نویسد: این منفی‌خوانی‌ها، که بسیاری از آنها توسط رسانه‌های مزدور تولید و با امکانات وسیع آنان پخش می‌شوند، قادر به ذهن‌شویی بخش وسیعی از جامعه می‌شوند، حتی وطن دوستانی که هیچ نیت سوئی در بیان و پخش آن دروغ‌ها در شبکه‌های مردمی و یا ارسال آنها به حلقه دوستانشان ندارند. نمونه‌ای چند از سکوت، یا سعی در انحراف کشیدن موارد مثبت را ذکر می‌کنم.

بسیج سیصد هزار گروه داوطلب جهادی و بسیجی: برای مراجعه به خانه‌ها و یافتن مبتلایان و ارسال آنها به مراکز درمانی. خدمت بزرگی که مردم محروم شهرها، و به ویژه روستائیان محروم از دسترسی به درمانگاه‌ها را نجات می‌دهد امتیازی که شاید هیچ کشوری در دنیا ندارد، و این دستاورد انقلاب است. اما از آنجا که قرار نیست هیچ نکته مثبتی گفته شود رسانه‌های مزدور شروع به سم‌پاشی کردند. لشگر متخصص نما‌های بی‌اطلاع خود را بسیج کردند،که بگویند اینان حرفه‌ای نیستند، و به همین سبب بیشتر سبب پخش ویروس می‌شوند تا شناسایی مبتلایان. و ده‌ها دلیل ساده‌انگارانه‌تر دیگر. از آن بدتر اینکه اینان بسیجی هستند و عاملان سرکوب، گویی تمام بسیجیان و جهادی‌ها لباس شخصی‌هایی هستند که وظیفه‌شان سرکوب معترضان و تظاهر کنندگان می‌باشد. در حالی که هرکس با مناطق فقیر شهری و روستاهای محروم کشور سرو کار داشته باشد می‌داند اینان تا دور‌ترین مناطق کشور را پوشش درمانی داده‌اند.

فراوانی وسایل پیشگیری و درمان: ایران از معدود کشورهایی بود که به‌زودی از کمبود ماسک و مواد ضد عفونی نجات پیدا کرد، وحتی شروع به صادرکردن آنها شد و این حاصل کار داوطلبانه مردم بود. همین بسیجی‌ها و جهادی‌ها و داوطلبان در مساجد نیز سهم بزرگی در تولید ماسک‌ها و توزیع آنها و مواد ضد عفونی داشتند.کمتر کشوری درجهان است که هر دو هفته یک بار داوطلبان ماسک و مواد ضد عفونی را به در خانه‌ها و کپرهای مردم، تا دورترین و محروم‌ترین نقاط کشور ببرند. ولی هیچ یک از این خدمات بسیار باارزش و کارساز، از سوی این رسانه‌ها اعلام نمی‌شود.

در حالی که بسیاری از کشورهای ثروتمند و پیشرفته غرب، به‌دلیل کمبود امکانات اعلام کردند به جز مریض‌های کرونایی، تنها مریض‌هایی را می‌پذیرند که جان آنان در خطر باشد. ایران نه تنها مجبور به این گزینش سخت و بی‌رحمانه نشد ،بلکه اعلام کرد که در پاره‌ای از بیمارستان‌ها تخت خالی هم دارد.

قدر‌دانی از کادر‌های درمانی: در این مورد هم با وجود آن همه فداکاری و کارآیی شگفت‌انگیز کادر درمانی ایران، تنها زمانی این رسانه‌ها صحبت از قدردانی کادرهای درمانی کردند که این کار ارزنده در غرب رسانه‌ای شد. و الا تا پیش از آن در تشویق این روحیه‌ای که در جهان کم نظیر بود سخنی نمی‌گفتند.

این به‌ظاهر رسانه‌ها چون به دستور دولت‌هایی عمل می‌کنند که بودجه آنان را تامین می‌نمایند، لذا نه تنها موفقیت‌های ایران را نمی‌گویند بلکه سعی می‌کنند تا آنجا که می‌توانند به ایران ضربه بزنند، حتی اگر این ضربه جان مردم را به خطر بیندازد. از جمله بر طبق سندی که مقامات رسمی دولت کره جنوبی انتشار دادند رسانه‌ اینترنشنال، زمانی که متوجه می‌شود ایران مقداری وسایل پزشکی برای مقابله با کرونا به آن کشور سفارش داده و معامله تایید شده است به سراغ تولیدکنندگان آن رفته و هشدار داده که ایران زیر تحریم آمریکا است، و اگر این محصولات ارسال شود آمریکا آن شرکت‌ها را جریمه سنگین می‌کند. با آنکه آن معامله قانونی بود، و بر طبق قانون تحریم شامل کالا‌های پزشکی نمی‌شد، ولی تولید کنندگان از سر محافظه‌کاری بر آن شدند کالا را نفرستند.

این رسانه به دو سؤال باید پاسخ بدهد یک: در کجای دنیا یک رسانه دست به چنین کارهایی می‌زند. دوم اگر آن گونه که مرتبا اعلام می‌کنید همه تلاش شما در راه کمک به مردم ایران است، آیا جلوگیری از رساندن کالاهای درمانی خدمت به مردم ایران است یا دشمنی آشکار با آنان.

کلام آخر: این روزها همان رسانه‌ها مرتب می‌گویند حکومت ایران چنان با سیاست آمریکاستیزی خود منافع ایران را نادیده می‌انگارد، که حتی در بحران کرونا، به‌جای آنکه پیشنهاد انسان‌دوستانه آمریکا را فرصتی برای برقراری رابطه کند، این دست به دوستی دراز شده را با کمال لجاجت رد می‌کند. درحالی که آقای ترامپ رسما و با تبلیغات وسیع اعلام کرده تنها کافی است ایران تقاضای کمک کند. ادعایی که چنان بی‌منطق و تبلیغاتی است که بیشتر به یک لطیفه خنده‌دار می‌ماند تا یک پیشنهاد جدی.زیرا آمریکا خود آنچنان درمانده است که همه ایالات مرتبا اعلام می‌کنند ما در همه زمینه‌ها برای پیشگیری و درمان کمبود بسیار داریم و بنده خود دو هفته‌ای است که به هر طریق ممکن به‌دنبال خرید ماسک هستم و پیدا نمی‌کنم ومن ساکن یک شهرک دور افتاده نیستم بلکه در پایتخت این کشور (نیویورک) زندگی می‌کنم از آن سوی در ایران نیروهای داوطلب هر دوهفته یک بار به خانه‌ها می‌روند تا ماسک و مواد ضد عفونی را رایگان به آنان بدهند و این شامل دورترین روستاهای کشور هم می‌شود.

بازرسی‌های سرزده را برجام برای آمریکا فراهم کرد
نماینده روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: آمریکا با خروج از برجام، هرگونه حقی درباره این توافق را از دست داده است.

دویچه‌وله در گزارشی نوشت: اظهارات واسیلی نبنزیا در کنفرانس خبری ویدیویی روشن کرد دولت ترامپ برای پیشبرد هرگونه اقدام برای تحمیل تحریم‌های بیشتر علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد، جایی که روسیه هم حق وتو دارد، با مشکل روبه‌رو خواهد شد. این جمع‌بندی خبرگزاری فرانسه از سخنان اخیر سفیر روسیه در سازمان ملل است.

معامله تسلیحاتی با ایران بر اساس قطعنامه شورای امنیت که در سال 1394 در ارتباط با توافق هسته‌ای به تصویب رسید، برای بازه زمانی پنج سال ممنوع شد. مهرماه امسال (اکتبر) این تحریم‌ها به پایان می‌رسند.

ایالات متحده در اواخر ماه آوریل، پیش‌نویس قطعنامه جدیدی را در اختیار برخی اعضای شورای امنیت قرار داد که هدف از آن تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران بدون محدودیت زمانی است.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل تحریم‌ تسلیحاتی علیه ایران را «محصول جانبی» توافق هسته‌ای می‌داند که به گفته او، برای مدت زمان مشخصی تعریف شده است.

این مقام روسی گفته است: «این تحریم در ماه اکتبر به پایان می‌رسد و این مسئله برای ما روشن است. دلیلی برای اعمال تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران نمی‌بینم.»
از این مقام روسی همچنین در مورد این موضوع بحث‌برانگیز که آیا دولت ترامپ احتمالا از امکان فعال کردن «مکانیسم ماشه»، مندرج در توافق برجام، استفاده خواهد کرد یا خیر سوال شد.
واسیلی نبنزیا در پاسخ به این پرسش تاکید کرد: «برای فعال کردن مکانیسم ماشه شما باید یکی از طرف‌های برجام باشید و آمریکا در 8 مه 2018 با افتخار اعلام کرد که از این توافق بیرون می‌آید و در را هم پشت سرش بست.»
او ادامه داد: «حالا آمده‌اند، در می‌زنند و می‌گویند، یک لحظه صبر کنید، یک چیز کوچک را در برجام فراموش کردیم، بگذارید برگردیم، این تغییر را انجام می‌دهیم و دوباره می‌رویم بیرون.»
نبنزیا تلاش آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه را «مضحک» نامید و تاکید کرد: «برای من این مسئله کاملا روشن است. آنها عضو نیستند و حق استفاده از ابزارهای ارائه شده در برجام را ندارند.»
او همچنین خطاب به دولت ترامپ پرسید، از بازگرداندن تمامی تحریم‌ها «چه سودی عایدشان می‌شود؟» به گفته نبنزیا: «فعال کردن مکانیسم ماشه به معنای پایان برجام خواهد بود.»
نبنزیا معتقد است، با فعال کردن این گزینه «سرزده‌ترین بازرسی‌ها» که تاکنون از یک کشور انجام شده، متوقف خواهد شد. سفیر روسیه در سازمان ملل می‌گوید: «پرسش من این است که آیا آمریکا به چنین پیشامدی علاقه‌مند است؟»

دفاع تدریجی مدعیان اصلاحات از گرانی مضاعف قیمت خودرو!
عضو مرکزیت کارگزاران با دفاع از افزایش قیمت‌ها گفت: دولت، قیمت خودرو را سرکوب نکند!
سعید لیلاز، اقتصاددان که از مدیران صنعت خودروسازی (قائم‌مقام ایران خودرو دیزل) محسوب می‌شود، طی یادداشتی افزایش قیمت خودرو را با افزایش لبنیات مقایسه کرده، می‌نویسد: «آیا افزایش قیمت فقط در مورد خودرو اتفاق افتاده یا قیمت کالا‌های دیگر هم دچار افزایش قیمت شده‌اند؟ در ایران طبق آمار بانک مرکزی سطح عمومی قیمت‌ها نسبت به سال ۱۳۹۵ که شاخص ۱۰۰ بوده بیش از ۲/۲ برابر شده است. شما مثلاً در مورد لبنیات قیمت‌ها را بسیار بسیار بالاتر می‌بینید و از رشد قیمت محصولات فلزی بسیار بیشتر محصولات پتروشیمی همین طور. در یک چنین اتمسفری طبیعی است که قیمت خودرو افزایش پیدا کند.»

به گزارش روزنامه «جوان»، او برخورد احتمالی دولت با افزایش قیمت خودرو را تعبیر به «سرکوب» می‌کند و می‌نویسد: «اگر دولت به هر دلیلی با هر انگیزه‌ای بخواهد قیمت خودرو را سرکوب کند طبیعی است که از یک طرف مقادیر عظیمی رانت به بعضی خریداران خاص منتقل می‌شود و از طرف دیگر مقدار انگیزه و نیرومندی برای افزایش تولید را از خودروساز‌ها می‌گیرد یعنی سرمایه در گردش خودروساز‌ها در سه سال گذشته در حالی بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان تحت سیاست‌های سرکوب قیمت از دست دادند که بانک مرکزی محترم و دولت و بانک‌های دیگر با نذر و نیاز و صدقه گردان ۴ الی ۵ هزار میلیارد تومان به صورت وام به این صنایع تزریق کرده است. این ریشه اصلی ماجراست.»
او می‌افزاید: «مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌ها و اتفاقاتی که تماماً خارج از کنترل خودروساز‌ها هستند، قیمت خودرو را افزایش داده همین اتفاق در مورد لبنیات و مواد غذایی افتاده...»

لیلاز در دولت اول روحانی، او را قهرمان عدالت‌پروری دانسته بود. حالا هم دفاع او از افزایش بی‌رویه قیمت خودرو دور از ذهن نیست. آنچه در مواضع سرمایه سالاران اهمیتی ندارد، وضعیت اقتصادی مردم است. خودروساز می‌گوید چرا شیر گران شد و همچون کودکی دبستانی بدش نمی‌آید بگوید که اول با آن‌ها برخورد کنید و بعد سراغ من بیایید! در همین حال روزنامه اعتماد وابسته به الیاس حضرتی نیز یک روز پس از آنکه تیتر یک «عزیز صد میلیونی» را برای گران شدن پراید برگزید، به توجیه گران شدن خودرو در مقایسه با نرخ تورم پرداخت و نوشت: افزایش تورم در بسیاری از سال‌ها از قیمت پراید جلو افتاده است.

این روزنامه همچنین از قول رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی تیتر زد «پراید گران نیست».
مفهوم دیگر تحلیل‌هایی نظیر تحلیل‌های عضو مرکزیت کارگزاران در روزنامه حضرتی (رئیس رد صلاحیت شده کمیسیون اقتصادی مجلس و عضو حزب اعتماد ملی) این است که افزایش سرسام‌آور قیمت خودرو کافی نیست و باید بیشتر از اینها گران شود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما