تاریخ انتشارجمعه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۲
کد مطلب : ۴۲۲۰۸۸
می‌گفتند گداپروری است حالا با سهام عدالت پُز می‌دهند!/ کنایه سایت دولتی تاریخ مصرف اصلاح‌طلبان تمام شد/ صوفی: جهانگیری برای نامزدی باید خود را از عملکرد دولت روحانی تبرئه کند/ عاموس یادلین: ایران از سوریه نمی‌رود وزیر دفاع اسرائیل بی‌خود می‌گوید
۰
plusresetminus
تازه‌های 5 خبر ویژه امروز شنبه 1399/2/20
می‌گفتند گداپروری است حالا با سهام عدالت پُز می‌دهند!
مخالفان دیروز سهام عدالت، به بهره‌برداران امروز/ تبدیل شده‌اند. آنها به سهام عدالت، «گداپروری» و «ضدعدالت» می‌گفتند؟
سایت مشرق در گزارشی نوشت:با توجه به تبلیغات درباره سهام عدالت، مرور مواضع مسئولان فعلی دولت دوازدهم درباره طرح سهام عدالت که در سال ۱۳۸۵ توسط دولت نهم پایه‌گذاری شد خالی از لطف نیست.
اکنون که مسئولان دولتی درباره اعلام اخبار خوش مربوط به سهام عدالت مسابقه گذاشته‌اند و اصلاح‌طلبان حامی‌دولت هم که روزگاری مخالف سرسخت این طرح بودند، سکوت کرده‌اند، بد نیست مواضع آنها درباره طرح سهام عدالت که در سال ۱۳۸۵ توسط دولت نهم پایه‌گذاری شد را به طور تیتروار بازخوانی کنیم:
عباس کاظمی‌مشاور بیژن زنگنه وزیر نفت (۱۹ دی ۱۳۹۶): سهام عدالت صاحب ندارد و فقط پول را بین گداها توزیع می‌کند.
حسن روحانی (۱۹ بهمن ۱۳۸۸): دولت در اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ بیشتر دنبال این بود که مثلاً سهام عدالت را توزیع کند. درحالی‌که هدف سیاست‌های اصل ۴۴ این بود که بالاتر از بحث مالکیت مدیریت دولتی نباشد و مالکیت و مدیریت به مردم واگذار شود.
اسحاق جهانگیری (۱۸ مهر ۱۳۸۸): استراتژی توسعه صنعتی را به تمسخر گرفته‌اند که صنعتی شدن به چه کار می‌آید، ما می‌خواهیم همین چند کارخانه‌ای را که گذشتگان ساخته‌اند تبدیل کنیم به سهام عدالت و به دست مردم بدهیم. بعد از چهار سال هنر ما این شده است که ببینیم در طول این سی سال چقدر فولاد ساخته‌شده، سهام این‌ها را بدهیم به مردم.
محمد نهاوندیان (۸ مرداد ۱۳۸۸): اقتصاد صدقه‌ای راه به جایی نخواهد برد باید اصلاحات ساختاری را آغاز کرد و از پول دادن‌های صدقه‌ای اجتناب کنیم و به بهینه‌سازی و دسترسی به بازار همزمان توجه کنیم.
محمدباقر نوبخت (۷ خرداد ۱۳۸۸): امروز دیگر توزیع سیب‌زمینی و سهام عدالت، چک پول و توزیع با عجله ۸۰ هزار تومان سود سهام عدالت نتیجه نمی‌دهد.
محسن صفایی فراهانی (۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۸): یارانه نقدی، سهام نفت و یا پرداخت ۸۰ هزار تومان سود سهام عدالت همه بحث‌های عوام‌فریبانه‌ای است که از سوی کسانی که می‌خواهند قدرت را به دست بگیرند، مطرح می‌شود.
محمدعلی نجفی (۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۸): ما معتقدیم روش کار (سهام عدالت) غلط است و در حال حاضر این کار نقطه مقابل خصوصی‌سازی است و سهام عدالت باید جایگاه مناسبی پیدا کند.
عیسی کلانتری (۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۸): توزیع سهام عدالت چوب حراج زدن به منابع ملی است.
میرحسین موسوی (۷ اردیبهشت ۱۳۸۸): سهام عدالت مصیبت بزرگ دولت آینده است.
محمدباقر نوبخت (۱۱ اسفند ۱۳۸۷): ما نتوانستیم تمام شرکت‌ها و کارخانجات دولتی را واگذار کنیم و به‌جای آن سهام عدالت را واگذار کردیم. سهامی‌که نه تنها مدیریت را انتقال نمی‌دهد بلکه با ارائه آن، افراد مختلف در انتظار به‌دست آوردن پول و درآمد خواهند بود.
حسن روحانی (۳۰ بهمن ۱۳۸۷): توزیع سهام عدالت یعنی باقی‌ماندن مدیریت‌ها در دست دولت.
محمد خاتمی‌(۳ آذر 1۳۸۷): بسیار جفاست که عدالت را در عدالت اقتصادی و آن هم اقتصاد صدقه‌ای که بعضی از حکومت‌ها به بهانه اینکه لقمه نانی به مردم بدهند خلاصه کنیم.
حسن روحانی (۲۰ شهریور ۱۳۸۷): (در واکنش به توزیع سود سهام عدالت) آیا با تزریق نقدینگی بی‌حساب و توزیع پول بین مردم می‌توان به عدالت رسید؟
مسعود نیلی (۱۵ مهر ۱۳۸۶): طرح سهام عدالت طرح گداپروری است.
رسول منتجب‌نیا (۱۲ تیر ۱۳۸۶): نباید به‌گونه‌ای به مردم کمک کرد که گداپروری شود.
سعید لیلاز (۳۱ خرداد ۱۳۸۶): (سهام عدالت) به‌خاطر سیطره دولت و اقتصاد دولتی عملاًً سودی نصیب سهام‌داران جدید نخواهد کرد و منجر به انقلاب اقتصادی مسئولان نخواهد شد؛ زیرا در این طرح انتقال مدیریت انجام نمی‌شود و سود سالانه زیادی ندارد و درصد اندکی، مؤثر واقع می‌شود.
سیدکامل تقوی‌نژاد (۱ مرداد ۱۳۸۵): سهام عدالت کاغذی است که مردم را برای مدتی سرگرم می‌کند و ناشی از تجربه شکست‌خورده ۹ کشور پس از سقوط شوروی است.

کنایه سایت دولتی تاریخ مصرف اصلاح‌طلبان تمام شد
کاربران یک سایت دولتی می‌گویند جریان اصلاحات  با قحط‌الرجال مواجه است و اعضای آن را باید بیش از رقبا پایید تا گل به خودشان نزنند!
در حالی که اصلاح‌طلبان روحانی را نامزد اجاره‌ای و دولت او را رحم اجاره‌ می‌خوانند خبر آنلاین (وابسته به دو تن از مدیران ارشد دولتی) نوشت: اختلافات در جریان اصلاحات هر روز وارد فاز جدیدی می‌شود، اختلافاتی که بخشی از آن به عملکرد شورای عالی سیاستگذاری باز می‌گردد  که طی چند ماه اخیر گسترده‌تر هم شده است و برخی اصلاح‌طلبان از ضرورت بازسازی این جریان از یک سو و طراحی سازوکار راهبری جدید در این جریان سخن می‌گویند.
زنگ هشدار برای این جریان آنجا به صدا درآمده که براساس تحلیل‌ها و ادعاهای تئوریسین‌ها و چهره‌های شاخص این جریان، بدنه رأی جریان اصلاحات نیز با ریزش قابل توجهی روبرو شده است. آنچنان که صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در لایو اینستاگرامی با خبرآنلاین به پایان اصلاحات اشاره کرد و گفت: اصلاحات تمام شده است، در دوم اسفند ۱۳۹۸، همه چیز تمام شد، اصلاحات تمام شد، چون کرونا بود نمی‌شد ختم و شب هفت گرفت، مسجد الجواد را نمی‌شد کرایه کنیم که بعدازظهر برای فاتحه بیایند. مردم در این تاریخ نشان دادند که از اصلاح‌طلبان عبور کردند.
در همین راستا خبرگزاری خبرآنلاین از کاربران خود پرسید بود؛ «از نگاه شما ریشه اختلافات بین اصلاح‌طلبان کجاست و چقدر ضرورت بازسازی جریان اصلاحات وجود دارد؟» پاسخ‌هایی که کاربران به این سوال دادند قابل توجه بود.
تعدی از کاربران خبرآنلاین، مشکلات اصلاح‌طلبان را، ساختاری دانسته و از عدم اعتماد مردم به آنان سخن گفتند.
- «مشکل اصلاح‌طلبان ساختاری است. آنان تجربه کار جمعی را به‌خوبی فرا نگرفتند و از طرف دیگر هر کدامشان برای خود رویایی در سر دارند که نمی توانند در جای کوچک جمع شوند.»
- «اصلاح‌طلبی یک حزب و یا ایدئولوژی خاصی نیست. تنها یک حرکت سیاسی با وعده اصلاح قوانین و وضعیت کلی کشور است. به همین دلیل تاریخ مصرف دارد. نمی‌توان تصور کرد که مردم ۵۰ سال رای بدهند به گروهی با وعده اصلاح کردن اوضاع!»
- «مشکل اصلی که برای احزاب اصلاح طلب وجود داره اعتماد عمومی نسبت به احزاب اصلاح‌طلب خیلی کم هست. یعنی یه جورایی عدم اعتماد در اکثر زمینه‌ها چه سیاست داخلی و چه سیاست خارجی. در سیاست خارجی یه نوع خودفروختگی نسبت به بیگانگان وجود داره. در بحث سیاست داخلی در کل کارایی مثبتی انجام نشده که مردم ببینند و باور کنند.»
- «آقا شما اگه تو رشته برق موفقی دلیل نمیشه تو سیاست هم موفق باشی. البته بعد ۸۸ قحط الرجال شد، که عارف اومد بالا.»
- «اصلاح‌طلبی مرده است، دیگه بازسازی معنا نداره.»
- «کی می‌خواهید بفهمید مردم حتی از شنیدن نام این دسته‌بندی‌های سیاسی و یارکشی‌ها حالشون بد میشه.»
- مشکل از مارادونا نیست ]...[ ها آمدند وسط و نابود کردند این جریان را.

صوفی: جهانگیری برای نامزدی باید خود را از عملکرد دولت روحانی تبرئه کند
عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در هفتمین سال دولت روحانی می‌گوید موفقیت جهانگیری در انتخابات 1400 به میزان برائت  او از دولت بستگی دارد.

علی صوفی وزیر کار دولت اصلاحات به روزنامه فرهیختگان گفت: ضعف‌ها و ناکارآمدی‌ها باعث شده مطالبات مردم بر زمین بماند و مردم همچنان درگیر مشکلات گذشته خود باشند. مشکلاتی که اکنون تشدید هم شده. یعنی با برخی تصمیمات توسط نهاد انتخاباتی ریاست جمهوری، اثرات بسیار منفی‌ای در زندگی مردم شکل گرفته است. تصمیماتی نظیر افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت بنزین که منجر به اعتراضات خیابانی هم شد.

وی درباره عدم ثبت‌نام برخی اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس گفت: آنهایی که ثبت‌نام نکردند، این نگرانی را داشتند که اگر ثبت‌نام کنند، فایده ندارد. اگر تایید هم شوند، مردم آنها را انتخاب نمی‌کنند.
صوفی درباره انتخابات آتی ریاست جمهوری می‌گوید: اعتبار اجتماعی اصلاح‌طلبان همانند سال 92 نیست و سرمایه اجتماعی این جریان بسیار فروکش کرده است. بنابراین اصلاح‌طلبان در درجه اول باید اعتبار خود را بازسازی کنند و برای اینکه اعتبار خود را بازسازی کنند، غیر از انتخاب کاندیدای حداکثری راه دیگری ندارند. علاوه بر آن باید حتما برنامه‌های کارشناسی شده دقیق و قابل ارزیابی وجود داشته باشد، باید به مردم بگویند ما فقط به معرفی کاندیدا کفایت نمی‌کنیم بلکه برنامه قابل ارائه برای شما داریم. در حقیقت برخلاف عملکرد گذشته مجلس و دولت یک برنامه عملیاتی کارشناسی شده دقیق داریم که به واسطه آن در همین فضای بین‌المللی و داخلی می‌توانیم اوضاع معیشتی مردم را بهبود ببخشیم. اصلاح‌طلبان باید اعتماد مردم را به دو چیز جلب کنند؛ یکی به آن کاندیدا و ارائه این تضمین که او کسی نیست که شعارش یک چیز باشد و عملش چیز دیگر.

وی با بیان اینکه «اصلاح طلبان نمی‌توانند از زیر بار مسئولیت عملکرد مجلس دهم و فراکسیون امید و عملکرد دولت روحانی شانه خالی کنند. در هر حال اصلاح‌طلبان عامل انتخاب این مجلس و این دولت هستند و بنابراین باید این مسئله را در درجه اول صادقانه بپذیرند و اعتراف کنند،» افزود: ما باید مسئولیت شرایط موجود جامعه را از هر نظر بپذیریم. صوفی می‌افزاید: روحانی در دولت دوم مردم را کنار گذاشت و اساسا رویکرد او در انتخاب کابینه و انتخاب مسئولان و حتی در انتخاب رئیس دفتر خود کاملا با عقبه کاملا واضح و قابل پیش‌بینی بود که این دولت با این وضعیت راه به جایی نخواهد برد. همین وضعیت باعث شد که مردم بدون ملاحظه خاصی خیلی صریح بگویند از رایی که دادیم، پشیمانیم.  عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در ادامه گفت: حضور جهانگیری در دولت روحانی به جایگاه اجتماعی ایشان لطمه زده است.

صوفی اظهار داشت: این دیگر هنر جهانگیری است که چطور بتواند در مواجهه با مردم خود را از ارتباطی که با دولت روحانی و عملکرد ایشان داشته، مبرا کند. اینها به هنر جهانگیری و اصلاح‌طلبان که به کمک ایشان می‌آیند، بستگی دارد.
سخنان صوفی در حالی است که جهانگیری معاون اول روحانی بوده و در عملکرد دولت شریک است به ویژه واگذاری 18 میلیارد دلار ارز دولتی که به دلار جهانگیری معروف شد.

عاموس یادلین: ایران از سوریه نمی‌رود وزیر دفاع اسرائیل بی‌خود می‌گوید
رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل گفت برخلاف برخی فضاسازی‌ها، ایران در حال ترک سوریه نیست و دلیلی هم ندارد این کار را بکند.
به گزارش روزنامه جروزالم‌پست عاموس یادلین اکنون مدیر موسسه مطالعاتی INSS، در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار داشت: برخلاف برخی گزارش‌ها ایرانی‌ها در حال ترک سوریه نیستند. من این را باور نمی‌کنم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه اگر این ماجرا صحیح نیست، چرا ارتش اسرائیل بیانیه‌ای منتشر کرده و گفته ایران در حال کاهش حضور در سوریه است؟، اظهار داشت: دیدم که یک منبع ارشد در حوزه دفاعی، این را گفته است. ظن من این است که این سخن از سوی فردی در بخش سیاسی ارتش بیان شده است.
یادلین در پاسخ به سوالات در مورد اینکه آیا منظور او، نفتالی بنت وزیر دفاع اسرائیل است، گفت که «من فکر می‌کنم شما پازل‌‌ها را کنار هم گذاشتید که چه کسی به زودی از وزارتخانه می‌رود و چه میراثی می‌خواهد از خود باقی بگذارد.
این مقام ارشد سابق ارتش اسرائیل در توضیح اینکه چرا ایران سوریه را ترک نخواهد کرد، خاطرنشان کرد: «سوریه تنها کشور عربی بود که در طول جنگ عراق و ایران، از این کشور حمایت کرد. روابط بین ایران و سوریه به لحاظ استراتژیک قوی است و تهران به دمشق به عنوان پایه سیاست منطقه‌ای خود نگاه می‌کند.»
وی ادامه داد: برای ایران خیلی مهم است که حکومت سوریه را تقویت کند. قاسم سلیمانی می‌گفت، حفاظت از تهران، از دمشق شروع می‌شود.
یادلین اضافه کرد: «ایران می‌خواهد خیلی به ما به لحاظ فاصله کیلومتری نزدیک باشد. هیچ چیزی در مورد  اهداف استراتژیک ایران تغییر نکرده است.
وی گفت: «ایران همیشه خود را تطبیق می‌دهد. در زمان‌های مختلفی، ما دیدیم که ایران نیروهای بیشتر یا کمتر و متفاوتی در سوریه به دلیل شرایط متفاوت داشت.
رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل گفت: «سلیمانی به دنبال تبدیل سوریه به پایگاهی برای حمله به اسرائیل بود. طرح او شامل احداث فرودگاه و پایگاه دریایی و خطوط لجستیک و موشک‌های بالستیک پیشرفته و هواپیماهای بدون سرنشین بود. چیزهایی که آنها را قادر به حمله اسرائیل از سوریه می‌کرد.
یادلین گفت اکنون فرماندهان ایران در سوریه حضور دارند و احتمالا تغییری که اتفاق افتاده، استفاده بیشتر از گروه‌های شبه نظامی شیعه به جای نیروهای ایرانی است.

هشدار رئیس ‌اتاق بازرگانی تهران درباره سفته‌بازی و رشد ۲۳۲ درصدی بورس
رئیس ‌اتاق بازرگانی تهران معتقد است رشد بیش از دو برابری شاخص بورس در قیاس با رشد قیمت مسکن و سکه و ارز، غیرطبیعی است و باید جلوی سفته‌بازی در این بازار گرفته شود.
مسعود خوانساری رئیس‌ اتاق بازرگانی تهران می‌نویسد: در طول سال ۱۳۹۸ با وجودی که نرخ میانگین سکه معادل ۳۰ درصد، نرخ دلار کمتر از ۲۰ درصد، مسکن حدود ۶۲ درصد رشد داشته و تورم بنا به گزارش بانک مرکزی معادل حدود ۴۱ درصد بوده است شاخص بورس معادل ۲۳۲ درصد رشد کرده است.
رشد شاخص بورس طی اولین ماه کاری سال ۹۹ نیز با رشد بیشتری به کار خود ادامه داده به نحوی که از رقم ۵۰ درصدی فراتر رفته است همچنین رقم شاخص، از فروردین سال ۹۷ الی آخر فروردین ماه سال ۹۸ معادل 5/4 برابر شده است.
در شرایط فعلی در بورس، متوسط قیمت به عایدی (P/E) به عدد ۱۷ رسیده است که تقریباً معادل ارقام بورس نیویورک است. در حالی که تورم آنها حدود 1/5-2 درصد و تورم کشور ما به روایت بانک مرکزی در سال ۹۸ معادل ۴۱ درصد است.
در یک ماهه فروردین ماه حدود ۱۴۱,۰۰۰ میلیارد تومان در بورس معامله انجام شده که برابر کل سال ۹۷ است. اما در این موقعیت چه باید کرد؟ حداقلی‌ترین کار این است که به سرعت برخی اقدامات را در دستور کار قرار داد. مانند اینکه به مـدیریت انتقـال ریـسک و توزیـع آن توجه کرد، به فکر ایجاد شـفافیت اطلاعات بیشتر در بازار بود، کشف قیمت و ایجاد بازار رقابتی را با جدیت پیش برد.
همزمان باید جلوی سفته‌بازی را گرفت. به صورت جدی به فرهنگ‌ سهامداری و ترویج آن اندیشید. استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای سهامداران خرد را تشویق کرد و گسترش داد. با عرضه بیشتر سهام به بازار تعادل داد و نرخ بازده سهام را منطقی کرد. ضمن اینکه به صورت جدی باید به فکر زیرساخت‌های اصلی بازار سهام بود.
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آمریکا مضحکه کارشناسان جهان شد
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
عملیات وعده صادق، آغازی بر یک پایان
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴