تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۶
کد مطلب : ۴۰۳۶۸۶
معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری جزییات تردد زائرین اربعین امسال را تشریح کرد.
۰
plusresetminus
اربعینی‌ها بخوانند: جزئیات مهم تردد زائران اربعین اعلام شد
 
 مهران قربانی دیروز در نشست خبری هماهنگی سفرهای جاده‌ای در ایام اربعین اظهار داشت: طرح سفرهای اربعین از 17 مهرماه آغاز می‌شود و تا سه آبان‌ماه ادامه دارد.

وی درباره نرخ بلیت اتوبوس در ایام اربعین بیان کرد: قیمت بلیت اتوبوس در مسیرهای مختلف تا مرزهای چهارگانه و بالعکس همین نرخ‌های فعلی است و افزایش نمی‌یابد،‌ البته ما با ستاد اربعین هم این مکاتبه را درباره نرخ‌ها انجام داده‌ایم و تا یک هفته آینده نظر خود را اعلام می‌کنند اما نرخ‌ها افزایش نمی‌یابد.

معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ادامه داد: به دلیل جذابیت مرز مهران از لحاظ فاصله، اغلب زائران تلاش می‌کنند در سفرهای رفت و برگشت ایام اربعین از مرز مهران استفاده کنند و همین جذابیت موجب شده است که ترافیک سنگینی در این ایام در راه‌های منتهی به مرز مهران، پایانه برکت و راه‌های کشور عراق منتهی به مرز مهران، داشته باشیم.

قربانی گفت: امسال تلاش کردیم برای مرز مهران، پایانه معین و پشتیبان درنظر بگیریم، در این راستا زائرانی که در تاریخ 24 مهرماه تا 29 مهرماه، در شش روز ایام اربعین اگر از مرز مهران برای برگشت استفاده کنند، سفرشان به داخل کشور دو مرحله‌ای خواهد بود، یعنی پس از ورود به مرز مهران، به تناسب مقصد به یکی از پایانه‌های معین سه‌گانه کرمانشاه، همدان و اندیمشک از طریق ناوگان اتوبوسی منتقل می‌شوند و از آنجا به مقاصد خود می‌روند.

وی افزود: زائرانی که در این ایام پیک قصد سفر به شهرهای قم، ساری، گرگان، مشهد و بجنورد را دارند، از مهران، به پایانه مسافری معین همدان منتقل می‌شوند.

این مسئول بیان کرد: زائرانی که قصد سفر به شهرهای اراک، شهرکرد، یزد، اصفهان و خرم‌آباد را دارند، از طریق اتوبوس‌ها به پایانه معین اندیمشک منتقل می‌شوند. قربانی ادامه داد: زائرانی که قصد سفر به شهرهای کرج، رشت، سنندج، قزوین، تهران، سمنان، زنجان، اردبیل، ارومیه و تبریز را دارند، از طریق اتوبوس‌ها به پایانه معین کرمانشاه منتقل می‌شوند.

وی تأکید کرد: ما تلاش کردیم مشکلی برای زوار اربعین خصوصاً در زمان برگشت رخ ندهد و اگر این بحث پایانه‌های معین را مطرح و مصوب کرده‌ایم، به دلیل محدودیت ظرفیت ترافیکی جاده‌های استان ایلام و مرز مهران است، به هر حال استان ایلام استانی کوهستانی است که از نظر جاده‌ای و در صورت ترافیکی محدودیت‌هایی دارد.

معاون سازمان راهداری گفت: این سه پایانه معین، به پایانه‌های هوایی و ریلی نزدیک‌تر است و یکی دیگر از معیار انتخاب این پایانه‌های معین، تمایل سفر زائران در سال‌های قبل بود.

قربانی یادآور شد: بنابراین در دوره زمانی بین 24 مهر تا 29 مهر هم‌وطنان زائری که به کشور برمی‌گردند، اگر به پایانه‌های چزابه یا شملچه بروند نظیر سال‌های گذشته‌ از آن پایانه‌ها با اتوبوس‌های درنظر گرفته به شهرهای خود برمی‌گردند، اما زائرانی که مرز مهران را برای برگشت انتخاب می‌کنند، به محض ورود به پایانه برکت، براساس مقاصد خود توسط اتوبوس‌ها به سه پایانه معین منتقل و از آنجا به شهرهای خود جابه‌جا می‌شوند.

گفتنی است در حالی مسئولان به زعم خود برای تسهیل تردد زائران در مرز مهران تدبیر اندیشیده‌اند که به نظر می‌رسد حواله کردن مردم به سه شهر در اطراف مهران، دم دست‌ترین انتخاب بوده است. تجربه سال‌های گذشته نشان می‌دهد زائرانی که پس از پنج تا ده روز سفر در اوج خستگی به شهر مهران می‌رسیدند، مشکلات زیادی برای پیدا کردن اتوبوس و پرداخت کرایه منصفانه داشتند، ولی به نظر می‌رسد تصمیم امسال ستاد اربعین برای فرستادن مردم به شهرهای دیگر، یک مرحله دیگر به سفر آنان می‌افزاید و زائران را با سردرگمی و آشفتگی بیشتری راهی خانه‌هایشان می‌کند.

محدودیت استفاده از اتوبوس دربستی
معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای همچنین در این نشست عنوان کرد: طبق مصوبه ستاد اربعین، استفاده از اتوبوس‌های دربستی برای این ایام محدود شد و صرفاً برای جانبازان، معلولان و طیف‌های خاص خواهد بود.

وی در تشریح سرویس‌های دربستی یک‌سره و دوسره توضیح داد: در ایام اربعین سرویس‌های دربستی یک‌سره باید بعد از خروج از مرز ظرف 24 ساعت به کشور برگردند و سن ناوگان آنها هم پنج سال یا کمتر باشد.

این مقام مسئول گفت: اتوبوس‌های دوسره دربستی محدود به ناوگان انگشت‌شماری است که قرار است وارد عراق شده و در ایام زیارت زائران آنجا بمانند.

قربانی خبر داد: سرویس‌های دربستی یک‌سره برای ناوگان ترانزیتی ما تا 25 مهرماه امکان رفتن به عراق را دارند و در ایام اوج یعنی همان بین 24 و 25 مهر تا 29 مهر، باید در خدمت دیگر زائران باشند.

وی درباره سرویس‌های دربستی خانوادگی که در سال‌های گذشته برقرار بود، گفت: اگر خانواده‌ها مایل هستند چنین سرویس‌های دربستی داشته باشند، می‌توانند با شرکت‌های حمل‌ونقلی ما قرارداد ببندند که دربستی یک‌سره داشته باشند، ضمن اینکه برای سفر بازگشت خود زمان و مکانی را در عراق تعیین کنند تا اتوبوس‌ها زمان برگشت، آنجا حاضر باشند.

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای هم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه ظرفیت پارکینگ پایانه برکت مهران برای اتوبوس‌ها ۶۰۰ دستگاه در نظر گرفته شده است، گفت: تمامی زیرساخت‌ها ساخته و آماده شده و سایبان‌هایی هم برای ایستگاه‌های سواره و پیاده‌رو در این مسیر نصب شده همچنین سه پارکینگ با ظرفیت ۴۰۰ تا ۶۰۰ دستگاه هم در کنار پایانه برکت احداث و زیرساخت‌های آن هم فراهم شده است.
منبع : فارس
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عملیات وعده صادق، آغازی بر یک پایان
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
قرآن و روش‌های تربیتی
چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴
«حجاب» امنیت‌آفرین و آرامش‌بخش
جمعه ۲۴ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷