تاریخ انتشارشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۱
کد مطلب : ۴۰۳۲۲۲
۰
plusresetminus
تازه‌های 3 خبر ویژه امروز شنبه 98/6/23
بی‌اعتنایی تحقیرآمیز مردم به نمایش تحصن  و استعفا یادتان هست؟!
عضو افراطی فراکسیون امید می‌گوید قرار نبود مجلس دهم، مجلس ششم شود.
البته اظهارات محمود صادقی نه در تقبیح افراطی‌گری افراطیون در مجلس ششم بلکه به‌عنوان نقطه مثبت کارنامه افراطیون مدعی اصلاحات است.

وی با اشاره به انتقادها از عملکرد فراکسیون امید، به اعتماد گفته است: در مجموع به نظر من فراکسیون امید طی سه سال گذشته عملکردش به ‌خوبی ارائه نشده و آقای خاتمی هم در مصاحبه اخیرشان اشاره کردند که فراکسیون امید در اطلاع‌رسانی ضعف داشته است. در عین ‌حال ممکن است پاره‌ای ضعف‌ها و نقایص هم در کار وجود داشته باشد که این‌هم باز به دو بخش تقسیم می‌شود؛ بخشی از آن امکان دارد به خاطر ضعف در کار تشکیلاتی فراکسیون باشد و بخشی هم به ‌خاطر عملکرد خود افراد.

اما در مجموع باید یک ارزیابی کارشناسی از مجموع عملکرد فراکسیون و اشخاص صورت بگیرد. نکته مسلم اینکه به دلیل شرایط خاصی که کشور با آن مواجه شد، به‌خصوص در بُعد اقتصادی و بحث تحریم‌ها و خروج آمریکا از برجام از حدود سال 96 به بعد، وضعیت ویژه اقتصادی‌ای شکل گرفت و در نتیجه نارضایتی گسترده‌ای در بین مردم ایجاد شده، از جمله کسانی که در مجلس هستند و به ‌طور مشخص اصلاح‌طلبان مجلس.

وی ادامه می‌دهد: به‌دلیل اینکه نیروهای دست اول اصلاح‌طلب در سال 94 رد صلاحیت شدند، قابل پیش‌بینی بود که منتخبان لیست ‌امید ‌نتوانند انتظارات حداکثری را برآورده کنند.

طبیعتاً همان زمان هم استراتژی اصلاح‌طلبان بیش از این نبود. در واقع راهبردشان انتظارات حداقلی و مشارکت حداکثری بود. حتی در ایام تبلیغات انتخاباتی برخی از کاندیداها که کمی مطالبات را صریح‌تر مطرح می‌کردند، برخی از بزرگان اصلاحات به آنها هشدار ‌دادند که قرار نیست مجلس دهم، مجلس ششم شود. در واقع انتظار خود شخصیت‌ها و افرادی که پیشکسوت بودند از منتخبان، انتظاری متوسط به پایین بود و بعضاً گفته م
شد که قرار نیست مجلس دهم مجلس ششم شود. اما در سطح جامعه به این انتظارات دامن زده شد.
با وجود این تکرار می‌کنم، قضاوتی که ما نسبت به یک جزء می‌کنیم نباید منفک از کل باشد. اساساً نهاد قوه‌ مقننه در طول زمان جایگاه خودش را از دست داده و مجلسی که در رأس امور بود به لحاظ جایگاهی و کارآمدی تنزل پیدا کرده است.

القای تراز مطلوب بودن مجلس ششم از سوی این عضو فراکسیون امید در حالی است که افراطیون مدعی اصلاحات در آن مجلس به سیاسی‌کاری محض پرداختند و مطالبات اقتصادی مردم را با ادبیات مختلف مسخره کردند. آنها در اوج شانتاژ و جنجال،‌ غائله تحصن در مجلس و استعفا را ترتیب دادند اما چون به مردم دهن‌کجی کرده بودند، با بی‌اعتنایی مطلق مردم روبه‌رو شدند به نحوی که حجاریان به این واقعیت تلخ اذعان کرد. برخی از همان نماینده‌ها در آمریکا و اروپا پناهندگی گرفتند.

بنابراین امثال محمود صادقی باید توضیح بدهند که آیا مطلوب‌شان در مجلس دهم نیز همان تحرکات رادیکال سیاسی و قفل کردن امور (حتی در نسبت با دولت همسوی اصلاحات) و سرانجام استعفا و خروج از حاکمیت بود؟ این کار که جز ایجاد بن‌بست سیاسی در خدمت دشمن عایدی دیگری نمی‌توانست داشته باشد. پس چرا مدعیان خروج از حاکمیت و استعفا، دوباره می‌خواستند به مجلس بازگردند؟!

یادآور می‌شود خاتمی در انتخابات مجلس هفتم فهرستی به نام فهرست یاران خاتمی منتشر کرد اما جز یک نفر که او هم فعال کارگری بود (محجوب)، 29 نفر دیگر در تهران با بی‌اعتنایی و رای منفی مردم مواجه شدند.

روحانی نمی‌خواهد درباره برجام به شکست اعتراف کند
استاد دانشگاه آلاباما می‌گوید فرانسه نمی‌تواند برجام را احیا کند اما روحانی نمی‌خواهد بپذیرد که شکست خورده است.نادر انتصار استاد دانشگاه آلاباما، در گذشته از فعالان حلقه موسوم به «سیرا» بوده است.

وی در گفت‌وگو با نامه‌نیوز درباره مذاکرات با فرانسه گفت: این مذاکرات منجر به احیای برجام نخواهد شد چون آمریکا تمایلی به برگشت به برجام ندارد و بدون آمریکا احیای برجام امکان‌پذیر نخواهد بود چون اروپایی‌ها بدون اجازه آمریکا نمی‌خواهند یا بهتر بگویم نمی‌توانند تعهدات برجامی خود را اجراء کنند».

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ترامپ حاضر است بدون دیدار با رئیس جمهور ایران تن به مصالحه‌ای جدید بدهد یا همچنان برای مصرف انتخاباتی احتیاج به عکس با حسن روحانی دارد، اظهار کرد: «گرچه ترامپ حرف‌هایی دوپهلو درباره مصالحه با ایران می‌زند ولی هدف او در مورد تمایلش به دیدار با آقای روحانی برای مصرف انتخاباتی است و با عکس‌گرفتن ترامپ نباید منتظر مصالحه دولت با ایران بود. دشمنی آمریکا با نظام ایران ریشه بسیار عمیقی دارد و با یک عکس گرفتن و یا پیغام تلفنی رد و بدل کردن مصالحه‌ای بین ایران و آمریکا انجام نخواهد شد».

او در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا روحانی با گام چهارم از برجام خارج می‌شود یا در نهایت اتفاقی میان طرفین می‌افتد، تصریح کرد: «به نظر من تا زمانی که دوره دوم ریاست جمهوری آقای روحانی به پایان نرسیده است، ایران در برجام باقی خواهد ماند. باید به یاد داشته باشیم که برجام مهم‌ترین دستاورد سیاست خارجی دولت آقای روحانی بود و با امضای برجام دولت آقای روحانی قول‌های زیادی به مردم ایران داده بودند؛ لذا برای آقای روحانی از نظر سیاسی مشکل خواهد بود که علنا به شکست برجام اعتراف کنند و ایران را از برجام خارج کنند. احتمال ادامه روند کنونی از هر چیز دیگری بیشتر است برداشتن یک قدم به جلو و دو قدم به عقب».

او در پایان درباره طرح «فريز در برابر فريز» گفت: «آنچه در توافق ژنو3 اتفاق افتاد یعنی فريز در برابر فريز قدمی بود که طرفین برای پیشبرد یک عهدنامه طولانی و دوام‌آور انجام دادند. امروز با آن زمان خیلی فرق می‌کند و ایران نتیجه زیرپا زدن تعهدات برجامی طرف مقابل را به‌طور دردناک تجربه کرده است.

فایننشال‌پست: ایران توانسته تحریم‌های نفتی آمریکا را دور بزند
محافل اقتصادی و رسانه‌ای در غرب می‌گویند ایران با وجود تحریم‌های سنگین آمریکا نفت می‌فروشد و نقشه آمریکا شکست خورده است.

نشریه فایننشال‌پست نوشت: از زمان تحریم صنعت نفت ایران توسط آمریکا نفتکش‌های ایران با خاموش کردن تجهیزات مکان‌یابی خود اقدام به فروش نفت در اقصی نقاط جهان کرده‌اند.درواقع هیچ شکی نیست که نفتکش‌های ایرانی علی‌رغم تحریم‌های آمریکا در حال فروش نفت هستند اما سؤال این است که آنها چه میزان نفت را به بازار عرضه می‌کنند؟در حال حاضر همه توجهات معطوف به نفتکش آدریان دریاست، اما ذهن کارشناسان درگیر رهگیری دیگر نفتکش‌های ایران است.

شرکت‌ها، موسسات و سازمان‌های رهگیری خطوط کشتیرانی تلاش کرده‌اند با توجه به خاموش شدن تجهیزات ناوبری و مکان‌یابی نفتکش‌های ایرانی روش‌های جدیدی را برای شناسایی آنها پیدا کنند.

دوین گوگیان، مدیر اطلاعات نفتی موسسه جن‌اسکیپ در شهر دنور ایالت کلرادو آمریکا می‌گوید؛ ایران به یک معما تبدیل شده است.وی معتقد است: ایران در حال انجام یک عملیات موفق در رساندن نفت خود به دست مشتریان و یا انبارهای ذخیره نفت است و در این زمینه فراتر از انتظارات عمل کرده است.

با توجه به راه‌های گوناگونی که ایران برای تداوم صادرات نفت خود در پیش گرفته است، کارشناسان ارزیابی‌های متفاوتی را در مورد میزان واقعی صادرات نفت ایران در شرایط کنونی ارائه می‌دهند که از چند صد هزار بشکه تا بیش از یک میلیون بشکه در روز متفاوت است.دنیل گربر، یکی از مدیران موسسه رهگیری خطوط نفتکش‌ها با نام پترولجستیکز، می‌گوید: وجود اختلاف زیاد در تخمین میزان واقعی صادرات نفت ایران در بازار جهانی باعث شده که درواقع رقم‌های متفاوت و با فاصله زیادی از سوی کارشناسان اعلام شود.گربر معتقد است‌: در حال حاضر صادرات نفت ایران به یک سوم صادرات نفت این کشور در دور قبلی تحریم‌ها رسیده است.

وی معتقد است:‌ البته کارشناسان با در نظر گرفتن میزان نفت بارگیری شده در نفتکش‌های ایران و یا نفت ذخیره‌شده در انبارهای نفتی ارقام بیشتری از صادرات واقعی نفت این کشور ارائه می‌دهد.

موسسه کپلر یکی دیگر از شرکت‌هایی است که صادرات نفت ایران را رصد می‌کند. این موسسه برای به دست آوردن میزان واقعی صادرات به سمت استفاده از عکس‌های ماهواره‌ای، اطلاعات گمرکی و حتی گزارش از بنادر مختلف روی آورده است.

 اما گوگیان صادرات نفت ایران را بسیار بیشتر از این حدس و گمان‌ها برآورد کرده است.این کارشناس آمریکایی به جای استفاده از عکس‌های ماهواره‌ای نفتکش‌های ایران به سمت بهره‌بردن از تصاویر ماهواره‌ای میادین و چاه‌های نفتی ایران روی آورده و در تلاش است تا با استفاده از این عکس‌ها و ارزیابی میزان فعالیت در این حوزه‌ها؛ بطور مثال از طریق تصویر دود فلر در تاسیسات نفتی میزان واقعی فعالیت و تولید نفت ایران را به دست بیاورد.

به گزارش خبرگزاری دانشجو گوگیان می‌گوید: ایران با سرعت تمام در حال اجرای فعالیت‌های حفاری در میادین نفتی خود در غرب کارون است.

موسسه اطلاعات نفتی جن‌اسکیپ، می‌گوید: تولید نفت و میعانات گازی ایران نسبت به ابتدای سال 2018 تنها 15 درصد کاهش یافته است و در حال حاضر تولید این محصولات 3/9 میلیون بشکه در روز در ایران است.
این موسسه صادرات نفت ایران را تا یک میلیون بشکه در روز تخمین زده است.
 
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

سینمای دفاع مقدس؛ محبوب و مهجور
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
چرا مجازات ارتداد سنگین است؟
چهارشنبه ۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰