تاریخ انتشارسه شنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰
کد مطلب : ۴۰۲۸۳۱
استاد حوزه و دانشگاه گفت: لازمه عزاداری‌ها، حرکت در راستا اهداف مبارزه سیدالشهدا (ع) است و مادامی‌که مراسمات عزاداری برگزار می‌شود و هیچ توجهی به مبارزه با استکبار، بی‌عدالتی و ... نمی‌شود باید بدانیم مسیر عزاداری‌های ما اشتباه است.
۰
plusresetminus

به گزارش بلاغ،حجت‌الاسلام مهدی آقاجانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار  در اصفهان، اظهار داشت: فلسفه وجودی عزاداری امام حسین (ع) و برپایی مراسم به همراه زنجیر زدن، سینه زدن و... یعنی پیگیری مأموریت و راه مبارزه امام حسین (ع) با استکبار، جرم، بی‌عدالتی و... است.
کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: بنابراین لازمه عزاداری‌ها، حرکت در راستا اهداف مبارزه سیدالشهدا (ع) است و مادامی‌که مراسمات عزاداری برگزار می‌شود و هیچ توجهی به مبارزه با استکبار، بی‌عدالتی و ... نمی‌شود باید بدانیم مسیر عزاداری‌های ما اشتباه است، لذا مراسم عزاداری امام حسین (ع) با طرح مسائل متفرقه دینی و یا مسائل دست چندم تفاوت دارد.
وی افزود: عزاداری امام حسین باید مخاطبان خود را هم به لحاظ علمی و هم به لحاظ معرفتی، روحی و روانی آماده کند و یک بسیج عمومی علیه ظلم و استکبار تشکیل دهد، عباداتی که انجام می‌شود اما انسان سر سجده مقابل طاغوت فرود آورد، بی‌محتوا و انحرافی است.
آقاجان تصریح داشت: نکته قابل‌تأمل دیگری که باید به آن اشاره کرد و بیشتر شامل واعظان و مداحان است این است که مأموریت و مسؤولیت دینی را نمی‌توان با ریاکاری، جاه‌طلبی و البته شهرت‌طلبی انجام داد، بلکه مأموریت‌های دینی باید مخلصانه، صادقانه، عالمانه، آگاهانه و توام با بصیرت باشد، بنابراین چه سخنران، چه بانی، چه مداح و حتی شرکت‌کنندگان در مراسم بایستی این اصول اخلاقی را رعایت کنند.
استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: مجلس امام حسین (ع) باید از هر نوع وهن، خرافات و حرف سست به دور باشد و همچنین سبک و روش آن باید متقن و منطقی باشد بنابراین انسان نباید در سبک، روش، مبنا و اصول راه اشتباه را طی کند و به عبارتی هم باید عواطف و احساسات مردم و هم علم و دانش آن‌ها همراه سیدالشهدا باشد.
فلسفه قیام امام حسین (ع)، فلسفه سیاسی است
وی با تبیین فلسفه قیام عاشورا بیان داشت: ماه محرم فرصتی برای ارتقا دانش سیاسی مردم است چراکه فلسفه قیام امام حسین (ع) فلسفه سیاسی و مبارزه با حکام ظالم، بی‌عدالتی و فساد بود و این توصیه اشتباهی که مطرح می‌شود مجلس امام حسین (ع) سیاسی نباشد کاملاً اشتباه و انحرافی است مگر اینکه منظور این باشد که سخنران و مداح جناحی و سیاست زده عمل نکنند.
آقاجانی خاطرنشان کرد: خاصیت و واقعیت محرم و صفر سیاسی است و به معنای اقامه ولایت پروردگار عالم و ائمه خداوند و در ادامه آن ولایت‌فقیه است، پس سخنران و مداح باید راهبر چنین راه نورانی و مبارکی باشند.
کارشناس مسائل خانواده اذعان داشت: بیان مسأله روز و بیداری اسلامی ضروری و لازم است که در مجالس اهل‌بیت (ع) و به‌خصوص ایام محرم مطرح شود منتها مشروط بر آن‌که درست، دقیق، زیبنده، به‌جا، به‌موقع و با مبانی معرفتی صحیح، همراه با استنباط و استنتاج درست، توسط انسان آگاه انجام شود.
وی در پایان یادآور شد: این موضوع باید در جهت آگاهی مردم از مسائل روز دنیا و مسلمان مطرح شود که در همین راستا رهبر انقلاب الگوی بی‌نظیری برای واعظان و مداحان هستند به‌طوری‌که شخصیت بزرگوار ایشان با ریزبینی، دقت و متانت این کار را انجام می‌دهند.
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

مردم  و حق اعتراض
جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
قرآن، برای تنها تلاوت یا عمل؟
پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
پرستاران سر دو راهی خانه‌نشینی و تغییر شغل
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳
آنچه خوبان همه دارند تو یک‌جا داری
يکشنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
وعده صادق، ضربه پشیمان‌کننده و پیشگیرانه
شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴