نتیجه دیپلماسی انفعالی دولت در قبال کشورهای غربی

کاهش 93 درصدی واردات اتحادیه اروپا از ایران

تاریخ انتشارشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۳
کد مطلب : ۴۰۲۶۰۹
در ادامه رویکرد انفعالی دولت در حوزه دیپلماسی، نه تنها اثر تحریم‌ها کاسته نشده، بلکه ارتباط اقتصادی بین ایران و اروپا هم کاهش یافته! و واردات اتحادیه اروپا از ایران 93 درصد کمتر شده است.
۰
plusresetminus
کاهش 93 درصدی واردات اتحادیه اروپا از ایران
 

آمار منتشرشده از سوی اداره اطلاعات اقتصادی اتحادیه اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد مبادلات تجاری ایران و 28 عضو این اتحادیه در نیمه نخست سال جاری میلادی با افت قابل توجه نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن مواجه شده است.

مبادلات دو طرف در شش ماهه نخست 2018 بالغ بر 10.67 میلیارد یورو بوده که این رقم در شش ماهه نخست امسال یک‌ چهارم شده و با افت 76 درصدی به 2.56 میلیارد یورو رسیده است.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه تا ژوئن 2019 به کمتر از نصف صادرات این اتحادیه به ایران در مدت مشابه سال قبل رسیده است. صادرات اتحادیه اروپا به ایران در شش ماهه نخست سال 2018 بالغ بر 4.57 میلیارد یورو اعلام شده بود اما این رقم در مدت مشابه امسال به 2.14 میلیارد یورو کاهش یافته است.
واردات اتحادیه اروپا از ایران در شش ماهه نخست 2019 نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل افت 93 درصدی داشته و به 420 میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در شش ماهه نخست سال قبل 6.1 میلیارد یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

افت قابل توجه تجارت اتحادیه اروپا با ایران در نیمه نخست سال 2019 در پی بازگشت تحریم‌های هسته‌ای آمریکا علیه ایران نشان می‌دهد این اتحادیه به‌رغم وعده‌های خود نتوانسته است از منافع ایران در چارچوب توافق هسته‌ای دفاع کند. کشورهای اروپایی با پیروی از تحریم نفتی آمریکا علیه ایران واردات نفت از ایران را در نیمه نخست سال 2019 متوقف کرده‌اند و صادرات کالا به ایران را به کمتر از نصف رسانده‌اند.

به عبارتی، رویکرد انفعالی دولت حسن روحانی در قبال اروپایی‌ها که همواره به دنبال ایجاد یک کانال ارتباطی و مذاکره! با آنها بوده نتوانسته نتیجه‌ای جز کاهش سطح روابط با همان کشور‌ها داشته باشد! این در حالی است که منافع اقتصادی ایران که براساس تحریم‌ها از بین می‌رود بسیار بیش از ارتباط با اروپایی هاست اما در همین سطح –یعنی ارتباط با اروپایی ها- هم دولت موفق نبوده است.

بر اساس این گزارش، آلمان، فرانسه، ایتالیا و هلند بزرگترین صادرکنندگان اروپایی به ایران طی شش ماهه نخست 2019 بوده‌اند. آلمان، اسپانیا، فرانسه و ایتالیا نیز بزرگترین واردکننده از ایران طی این مدت بوده‌اند.

در همین زمینه، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی اداره آمار آمریکا هم نشان می‌دهد مبادلات تجاری این کشور با ایران در هفت ماهه نخست سال جاری میلادی افت 70 درصدی داشته است. مبادلات تجاری دو کشور در هفت ماهه نخست سال میلادی گذشته بالغ بر 160.1 میلیون دلار بوده که این رقم در مدت مشابه امسال به 49 میلیون دلار کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش، صادرات آمریکا به ایران در ماه‌های ژانویه تا جولای امسال 47.8 میلیون دلار بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل افت 51 درصدی داشته است. آمریکا در ماه‌های ژانویه تا جولای 2018 بالغ بر 97.8 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

واردات آمریکا از ایران در هفت ماهه نخست امسال نیز با کاهش 98 درصدی به 1.2 میلیون دلار رسیده است. در مدت مشابه سال قبل واردات آمریکا از ایران 62.3 میلیون دلار بوده است. مبادلات تجاری ایران و آمریکا حجم ناچیزی از کل تجارت دو کشور را تشکیل می‌دهد. ایران در میان مقاصد صادراتی آمریکا رتبه 158 و در میان منابع وارداتی این کشور رتبه 202 را به خود اختصاص داده است. بر اساس این گزارش در هفتمین ماه سال جاری میلادی 6.3 میلیون دلار کالا از آمریکا به ایران صادر و 0.2 میلیون دلار کالا از ایران وارد شده است.
منبع : تسنیم
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عملیات وعده صادق، آغازی بر یک پایان
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
قرآن و روش‌های تربیتی
چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴