تاریخ انتشارچهارشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۰
کد مطلب : ۳۸۸۰۴۹
معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور از راه اندازی کانون‌های کارآفرینی در ایجاد فرهنگ رونق تولید و کار خبر داد و تاکید کرد که گره چرخ دنده‌های اقتصاد کشور به دست نخبگان و جامعه دانشگاهی باز می‌شود.
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ،حجت عابدی اصل - دانشگاه پیام نور در مهرماه سال ۱۳۶۷ تأسیس شد. این دانشگاه براساس روش آموزش از راه دور و نیمه‌حضوری فعالیت می‌کند و دامنهٔ وسیعی از رشته‌های مختلف را به‌طور متفاوت ارائه می‌دهد. شیوه آموزشی این دانشگاه، آموزش باز و از راه دور است.

یکی از بخش های مهم این دانشگاه که به طور مستقیم با دانشجویان و فعالیت‌های دانشجویی ارتباط دارد معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی این دانشگاه است که در این رابطه برای آشنایی بیشتر با فعالیت های دانشجویی، فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه با محمد هادی امین ناجی که سکان دار این معاونت است به گفت و گو نشستیم که خواندن حرف های وی خالی از لطف نیست.

امین ناجی متولد  1336 در تهران و فارغ‌ التحصیل مقطع دکتری رشته علوم قران و حدیث است. وی در برخی از سوابق اجرایی اش کارشناس برنامه ریزی آموزشی دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی، مدیر آموزش مرکز ساوه دانشگاه پیام نور، مسئول برنامه ریزی مدیریت تحقیقات در مرکز آموزش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رئیس دانشگاه پیام نور مرکز ملایر، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده علوم حدیث شهر ری را دارد.

در این گفت‌وگو امین‌ناجی تاکید کرد که چرخ دنده‌های اقتصاد کشور به دست نخبگان و جامعه دانشگاهی باز می شود، فقط باید از آنها استفاده کرد. اگر برای همه مشکلات و معضلات کشور از توان علمی و تخصصی دانشگاه ها استفاده شود بسیاری از مسائل مختلف در سطح جامعه به راحتی رفع می شود و دیگر دچار خلاء نخواهیم شد.

وی مهم‌ترین هدف برنامه های این دانشگاه را کارآفرین شدن فارغ التحصیلان آن مطرح کرد و گفت: اگر دانشگاه های ما بتوانند دانشجویان مهارتی و کارآفرین را وارد جامعه کنند خیلی از مشکلات مختلف کشور به دستان فارغ التحصیلان دانشگاهی باز می شود.

در ادامه این گفت‌وگو ارایه می‌شود.

*اولویت دانشگاه پیام نور فرهنگ سازی رونق تولید است

فارس: اولویت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی  دانشگاه پیام نور درسال 98 به چه موضوعی اختصاص دارد؟

امین ناجی: اولویت ما در مرحله اول فرهنگ سازی مقوله رونق تولید است و در مرحله بعد کارآفرینی دانشجویان برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است . در واقع در حال تلاش هستیم اهمیت کار و تولید را در میان نسل جوان ترویج دهیم که در این رابطه ارتباط با حوزه صنعت و انجام کارهای فرهنگی می تواند مسیر روشنی را در رسیدن به هدف مشخص کند.

فارس: درراستای حرکت در مسیر شعار سال چه فعالیت هایی را در نظر گرفته اید؟

امین ناجی: باید بگویم از سال گذشته دانشگاه پیام نور در همه واحدهای خود کانون های کارآفرینی را راه اندازی کرد که امسال با برنامه ریزی دقیق و مدون نه تنها به گسترش آنها می پردازیم بلکه برنامه های کانون ها را بر اساس نیازمندی صنعتی و همچنین توانمندی دانشگاه ها ترسیم کرده ایم به طوری که در سال جاری برنامه مشترک با دفتر کارآفرینی دانشگاه داریم که به حمایت کانون ها پرداخته و برای محوری شدن فرهنگ تولید و کار از آنها در بخش های مختلف پشتیبانی می کنیم.

*تربیت دانشجویان کارآفرین مهم ترین هدف دانشگاه

فارس: آیا برای کارهایی که دربرنامه های خود تدارک دیده اید چشم اندازی را هم در نظر دارید؟

امین ناجی: بله ، مهم ترین هدفی را که در اجرای برنامه های مختلف دانشگاهی داریم رسیدن به این موضوع است که همه دانشجویان ما کارآفرین باشند و در زمان فارغ التحصیلی به جای پیدا کردن کار ، خودشان تولید کار کنند، در واقع باید به این نکته اشاره کنم که اگر دانشگاه های ما بتوانند دانشجویان مهارتی و کارآفرین را وارد جامعه کنند خیلی از مشکلات مختلف کشور به دستان فارغ التحصیلان دانشگاهی باز می شود.

فارس:در صورت تولید محصول توسط دانشجویان ، چگونه محصولات آنها را معرفی خواهید کرد؟

امین ناجی: معرفی تولیدات دانشجویان از کارهای مهم است که باید به جامعه وارد شود در این رابطه ما جشنواره ای را در بهمن ماه برگزار خواهیم کرد که به معرفی دستاوردها و تولیدات دانشجویانمان می پردازیم، از طرفی در فضای مجازی نیز اطلاع رسانی می‌کنیم.

*ترویج گفتمان رونق تولید از مهم ترین کارهاست

فارس:آیا برای ترویج رونق تولید در درون دانشگاه اقدامی انجام داده اید یا برنامه ای دارید؟

امین ناجی: بله ، یکی از کارهای مهم ما ، ترویج گفتمان رونق تولید است که در همه جلسات با اساتید برروی آن بحث می شود، به طوری که از اساتیدی که مقالات و فعالیت های آموزشی در راستای رونق تولید دارند، حمایت می کنیم  که در سوابق آموزشی و ارزیابی آنها تاثیر گذار است از طرفی برای ارتقاء بهره برداری در رونق تولید اقدام به صرفه جویی های مختلف در هزینه های جاری دانشگاه گرفته ایم که بتوانیم از منابع موجود بیشتر در رونق تولید دانشگاهی توسط دانشجویان کمک کنیم.

فارس : رشته های تحصیلی دانشجویان در دانشگاه پیام نوربا بازار کار ارتباط دارند؟

امین ناجی: بله بیشتر رشته های تحصیلی بر اساس نیاز جامعه است، البته باید به این نکته اشاره کنم که ما به صورت متداول طرح پایش را در دانشگاه پیام نور اجرا می کنیم. در واقع به نظر من دانشگاهی که طرح پایش نداشته باشد پویا نیست، این موضوع در حالی است که برنامه‌های درسی بازنگری و به روز شده و نسبت به نیازهای جامعه تغییر می کند.

 

*نیمه دوم امسال ، جشنواه برترین ها برگزار می شود

آیا دانشگاه پیام نور در حوزه فضای مجازی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی برای دانشجویان دارد؟

امین ناجی: بله، دانشگاه پیام نور نه تنها  برنامه های خود را در شبکه های مجازی گسترش داده است بلکه جشنواره «برترین ها» را در حوزه دانشجویی با محوریت کارآفرینی، تولیدات دانشجویی سازه های ماکارانی و طراحی‌های لباس مطلوب دانشجویی را در نیمه دوم سال جاری برگزار می کند البته این کار  با هدف خلاقیت در 3 بخش ذهنی ، فکری و تصویری انجام می شود. از طرفی برنامه دیگری در قالب کرسی های آزاد اندیشی در حوزه دانشجویی داریم که در مسابقه ملی مناظره در فضای گفتگو ی عادلانه، منطقی و با پرهیز از احساسات انجام می شود که دبیر خانه آن در استان همدان است.

فارس: برای رسیدن به دانشگاه نسل سوم چه اقداماتی باید انجام شود؟

امین ناجی: به عقیده من حرکت دانشگاه ها به نسل سوم دانشگاهی از سیاست های مهم آموزشی است که باید برای رسیدن به این مقوله همه امکانات و ظرفیت ها را بکار گرفت در واقع برای داشتن دانشگاه نسل سوم باید اقتضاعات و لوازم از برنامه آموزشی اصلاح شود. ازطرفی یکی از حلقه های یاری گر دانشگاه نسل سوم برگزاری کارگاه ، کلاس، همایش و نشست با مشارکت اساتید دانشگاهی در چگونگی کمک به مشاغل مختلف است زیرا معتقدم نمی توان تنها با گفتار به دانشگاه نسل سوم تبدیل شویم.

*وام دانشجویی در سال تحصیلی 98 افزایش یافته است

فارس: وام دانشجویی مهم ترین موضوع برای رفاه دانشجویان است آیا در سال جاری در این بخش اقدامی انجام داده اید؟

امین ناجی: بله، دانشگاه پیام نور از 3 منبع برای شهریه دانشجویان اقدام کرده است به طوری که صندوق رفاه دانشجویان در نیم سال جاری بیش از 6 میلیارد تومان وام شهریه به این دانشگاه داده است از طرفی بنیاد علوی نیز 2 میلیارد تومان تسهیلات دانشجویان پرداخت کرده و همچنین بانک های عامل نیز با درصد کمتر از حد معمول وام تحصیلی به دانشجویان این دانشگاه می دهد. اما در سال جاری از نظر مالی وام های دانشجویان افزایش یافته است زیرا نباید هیچ دانشجویی به خاطر شهریه از تحصیل باز بماند.

برای جذب دانشجو در این دانشگاه برنامه ای دارید؟

امین ناجی: بله ، یکی از معیارهای اصلی سنجش فعالیت هر دانشگاهی وجود دانشجویان آن است. از آنجایی که تعداد دانشجو در همه مراکز آموزشی و دانشگاهی کاهش چشمگیری داشته است موضوع  نگهداری و حفظ دانشجو در این مقطع  زمانی از اهمیت بسزایی برخوردار است، باید جلوی رشد منفی این موضوع را بگیریم که یکی از راهکارهای آن تسهیلات دانشجویی است. باید به این نکته اشاره کنم که بیشترین ریزش در دانشگاه مربوط به دانشجویان مقطع کارشناسی است که باید با ایجاد وام های شهریه ای این مقوله را مدیریت کرد.

مصاحبه خود را با محمد هادی امین ناجی به پایان رساندم اما او قبل از خداحافظی گفت: چرخ دنده های اقتصاد کشور به دست نخبگان و جامعه دانشگاهی باز می شود، فقط باید از آنها استفاده کرد. اگر برای همه مشکلات و معضلات کشور از توان علمی و تخصصی دانشگاه ها استفاده شود بسیاری از مسائل مختلف در سطح جامعه به راحتی رفع می شود و دیگر دچار خلاء نخواهیم شد.

ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عملیات وعده صادق، آغازی بر یک پایان
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
قرآن و روش‌های تربیتی
چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴