تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۵
کد مطلب : ۳۸۷۱۶۵
این روزها افزایش لبنیات پرچرب در سوپرمارکت‌ها و تمایل مردم به مصرف آنها باعث نگرانی کارشناسان تغذیه و متخصصان قلب و عروق شده است چراکه تجمع چربی در بدن، اثر مستقیم بر رگ‌های قلب دارد و باعث تصلب شرایین می‌شود.در حقیقت مصرف لبنیات پرچرب در درازمدت باعث بروز فشارخون و تنگ‌شدن رگ‌های اصلی قلب می‌شود و اگر مصرف این‌گونه چربی‌ها بدون تحرک و ورزش هم باشد، این خطر تشدید خواهد شد.
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ،شیر، نوشیدنی‌ای بسیار مغذی و سرشار از کلسیم، پروتئین،‌ ویتامین‌های گروه B، به‌خصوص ویتامین B2 است و به همین دلیل باید در وعده غذایی صبحانه یا میان‌وعده‌ها گنجانده شود اما این روزها افزایش لبنیات پرچرب در سوپرمارکت‌ها و تمایل مردم به مصرف آنها باعث نگرانی کارشناسان تغذیه و متخصصان قلب و عروق شده است چراکه تجمع چربی در بدن، اثر مستقیم بر رگ‌های قلب دارد و باعث تصلب شرایین می‌شود.در حقیقت مصرف لبنیات پرچرب در درازمدت باعث بروز فشارخون و تنگ‌شدن رگ‌های اصلی قلب می‌شود و اگر مصرف این‌گونه چربی‌ها بدون تحرک و ورزش هم باشد، این خطر تشدید خواهد شد. از سوی دیگر، هنوز فرهنگ صحیح استفاده متعادل از موادغذایی در جامعه جا نیفتاده است، به‌طوری که در برنامه غذایی خیلی از خانواده‌ها، لبنیاتی مانند شیر یا جایگاهی ندارد یا آنقدر بیش‌ازحد مصرف می‌شود که باعث ایجاد کم‌خونی در کودکان و بزرگسالان یا افزایش فشارخون در آنها می‌شود درحالی که تناسب، تعادل و تنوع، 3 اصل تغذیه است.

بنا به توصیه متخصصان، چربی لبنیات مصرفی نباید بیش از 2/5 درصد باشد، مگر در موارد خاص؛ مثلا افزایش وزن در افراد لاغر یا کودکان دچار سوءتغذیه و سوءجذب و افراد مبتلا به بیماری‌های کاهش‌دهنده وزن مانند سرطان.

البته میزان شیر مورد نیاز افراد مختلف با هم تفاوت دارد؛ کودکان زیر 7 سال روزانه به 1/5 لیوان شیر، نوجوانان در سن رشد و سنین 7 تا 12 سال 2 لیوان و پسرها در سن بلوغ به 3 لیوان شیر و دختران در این سن به 5/2لیوان شیر در روز نیاز دارند. خانم‌های شیرده و باردار هم باید روزی 3 تا 3/5 لیوان شیر در رژیم غذایی خود داشته باشند و افراد بزرگسال نیز روزانه 2 لیوان شیر بنوشند. بسیاری از خانم‌ها با بیان این مساله که نوشیدن شیر در دوران بارداری با مزاج آنها سازگار نیست و باعث یبوست یا اینکه در دوران شیردهی‌شان، نفخ نوزاد می‌شود، مصرف این ماده غذایی را کنار می‌گذارند درحالی که شیر نه‌تنها یبوست‌آور نیست بلکه به رفع این مشکل نیز کمک می‌کند؛ به‌خصوص‌ اگر صبح‌ها ناشتا مصرف شود و دمای آن نیز برخلاف دمای محیط باشد، یعنی در زمستان شیر ولرم و در تابستان شیر سرد. البته از نظر ارزش غذایی و هضم و جذب تفاوتی در نوشیدن شیر گرم یا سرد وجود ندارد، بلکه فرد در هوای گرم تمایل بیشتری به نوشیدنی سرد و در هوای سرد نوشیدنی ولرم دارد.

تبیان

ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عملیات وعده صادق، آغازی بر یک پایان
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
قرآن و روش‌های تربیتی
چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴