تاریخ انتشارپنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۷
کد مطلب : ۳۵۲۷۰۲
فرهاد رهبر با اشاره به جنجال‌آفرینی صادق زیباکلام گفت: ما کسی را اخراج نکرده‌ایم، گفتیم شما غیرقانونی از 2 جا حقوق می‌گیرید.
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ، روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

********

کیهان

رودست چندباره انگلیس به سفیر خوش‌خیال


در حالی که سفیر ایران در انگلیس گفته بود درخصوص پایان دادن به بحران یمن با انگلیس مذاکره  و توافق کردیم، رژیم انگلیس برای صدور قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت تلاش کرد. خباثت انگلیس برای بار هزارم ثابت شد اما وزارت خارجه همچنان به خوش‌خیالی ادامه می‌دهد.


رجانیوز با اشاره به جلسه اخیر شورای امنیت درباره یمن نوشت: سه سال از تجاوز بی‌رحمانه عربستان سعودی به همسایه جنوبی خود و آمار وحشتناک کشتار مردم بی‌دفاع یمن می‌گذرد. با این وجود خریدهای میلیاردی تسلیحات نظامی توسط سعودی‌ها از غرب ادامه دارد و سازمان ملل هیچ‌گاه به این اقدام غیرانسانی واکنش نشان نداده، بلکه فشارها برای محاصره مردم یمن ده‌ها هزار زن و کودک و غیرنظامی را به کام مرگ کشانده است.


در آخرین نمونه فشارهای جبهه غربی، شورای امنیت تشکیل جلسه داد تا پیش‌نویس قطعنامه ضدیمنی و ضدایرانی انگلیس مورد تصویب قرار بگیرد. با وجود اینکه قبل از آن بعیدی‌نژاد از مذاکره و توافق در خصوص یمن با انگلیسی‌ها خبر داده بود اما دستور کار جلسه «تصمیم‌گیری درباره تمدید تحریم‌های یمن» بود که در آن تلاش کشورهای انگلستان، آمریکا و فرانسه برای محکوم کردن ایران به عنوان نقطه مرکزی و حیاتی مذاکرات قرار گرفت.
از امضای توافقنامه برجام تاکنون، اروپا به همراه آمریکا در تلاش است تا با تحمیل برجام‌های 2 و 3 ضمن جلوگیری از قدرت دفاعی و موشکی ایران مانع از نفوذ منطقه‌ای ایران شود. در همین زمینه بارها رسانه‌های غربی و حتی سیاست‌مداران آنها در صحبت‌های خود خبر از مذاکره دولت روحانی درخصوص مسائل موشکی و منطقه‌ای داده‌اند، اخباری که هر بار با تکذیب وزارت خارجه کشورمان همراه شد و البته هیچ‌گاه از بیانیه‌خوانی در این‌ خصوص فراتر نرفت.


با اینکه در جلسه شورای امنیت برنامه انگلیسی‌ها با حق وتوی روسیه ناکام ماند اما مواضع سفیر ایران در انگلیس قبل از این جلسه و همچنین واکنش عصبانی اروپا و آمریکا بعد از شکست طرح‌شان خواندنی است.


چند روز قبل بود که حمید بعیدی‌نژاد سفیر فعلی‌ ایران در لندن و رئیس سابق تیم کارشناسی هسته‌ای، با انتشار یادداشتی کلید خوردن مذاکرات منطقه‌ای با انگلیس را خبر داده بود.


وی در این یادداشت با اشاره به تصمیمات مهم ایران و انگلیس برای خاتمه دادن به جنگ یمن نوشته بود: «البته وقتی به مباحث مربوط به تحولات منطقه‌ای می‌رسد، تفاهم دو طرف کامل نیست و دو کشور اختلاف ‌نظرات مهمی با یکدیگر دارند. اما در عین حال با توجه به اشتراک نظر دو کشور مبنی بر ضرورت پایان هر چه سریعتر جنگ یمن که به یک جنگ تمام‌عیار غیرانسانی انجامیده است، ایران و انگلیس تصمیمات مهمی در خصوص اقدام به پایان دادن به بحران اتخاذ کردند.»


خبر از مذاکرات دو جانبه ایران و انگلیس پیرامون مسائل منطقه نه تنها نفی صحبت‌های گذشته دولتمردان و رد کردن خطوط قرمز رهبر معظم انقلاب، بلکه اجرایی کردن خواسته‌های دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا نیز به شمار می‌رود. اما با وجود این مذاکرات و اعلام اتخاذ تصمیمات مهم در مسئله یمن، باز هم انگلیس پیش‌نویسی که علیه مردم یمن و به نفع کشتارهای ارتش سعودی در این کشور بود را به صحن شورای امنیت برد. امری که به خوبی شکست مذاکرات منطقه‌ای و خباثت انگلیسی‌ها در قبال ایران و منطقه و همچنین روی میز بودن برجام‌های دو و سه توسط غرب را نشان می‌دهد.


حالا برای هزارمین بار اعتماد به آمریکا و هم‌پیمانان اروپایی آنها با دبه کردن دشمن مواجه شد و منطق نئولیبرال‌های داخلی در نوع تعامل با غرب را رسوا کرد و نشان داد مسیر چنین دیپلماسی جز بن‌بست نخواهد بود. چرا که زیرپا گذاشتن خطوط قرمز برای مذاکره‌کنندگان که قبلا هم در مسئله برجام خسارت‌های فراوانی را آفرید دولت‌های غربی را به کشاندن ایران به پای میز مذاکره منطقه‌ای و موشکی امیدوار کرده است.


هرچند وتوی روس‌ها مانع از موفقیت انگلیس، فرانسه و آمریکا در صدور قطعنامه شد اما پیام بزرگ این جلسه هشداری بود برای کسانی که با اعتمادسازی‌های مفرط منافع ملی و آرمان حمایت از مستضعفین و گروه‌های مقاومت را به قتلگاه می‌برند.


یادآور می‌شود دکتر ظریف چندماه پیش در نشست وزرای خارجه طرف برجام در نیویورک تصریح کرده بود با وجود سپری شدن 20 ماه از اجرای برجام، هنوز نمی‌توانیم حتی یک حساب بانکی در انگلیس باز کنیم.


دستیار حقوق شهروندی که همواره سمت ضدانقلاب غش می‌کند


دستیار حقوق شهروندی رئیس‌جمهور برای چندمین بار از عناصر حرمت‌شکنی که توسط محافل بهایی و صهیونیستی به معارضه با حجاب می‌پردازند، حمایت کرد.


شهیندخت مولاوردی درباره برخورد پلیس با چند زنی که با صحنه‌سازی قبلی، اقدام به برداشتن روسری و کشف حجاب در خیابان کرده‌ بودند گفت: رعایت قانون و حقوق شهروندی برای کسانی که حتی قانون را زیر پا گذاشته‌اند، الزامی است. ضرورت دارد ضابطین قضایی و ماموران پلیس آموزش‌های لازم را دیده باشند و این موضوع را ازطریق وزیر کشور نیز پیگیری کردم.


مولاوردی کوچک‌ترین اعتراضی نسبت به سناریوی معارضه با حجاب اسلامی که سناریویی دیرین ازسوی بهائیت و صهیونیسم مسیحی است، مطرح نکرد؛ انگار که در یک دولت غیراسلامی یا ضداسلامی صاحب منصب است. او پیش از این نیز به جای دلسوزی و اهتمام به حقوق قاطبه شهروندان متدین از عناصر مخالف‌خوان حمایت کرده است.


این رویکرد در برخی مسئولان دولتی درحالی است که حقوق شهروندی اغلب شهروندان در حیطه امنیت شغلی و اخلاقی و اجتماعی و مسکن و ازدواج مورد خدشه عناصر قانون‌شکن و مفسد و ضدانقلاب و اشرافیت مدیریتی قرار می‌گیرد اما در این قبیل موارد هرگز حمایتی از حقوق شهروندان نمی‌کنند بلکه حتی در کنار ناقضان این حقوق قرار می‌گیرند. به عنوان مثال باید پرسید آیا ده‌ها میلیون زن مسلمان و محجبه که حقوقشان توسط عناصر ضدحجاب مورد هجمه قرار می‌گیرد، محترم نیست؟!


مولاوردی یکی از عناصر مرتبط با نزار زکا جاسوس آمریکایی - لبنانی دستگیر شده است.


کدام رفتار فتنه‌گران در خدمت انقلاب بود؟


رئیس شورای سیاستگزاری اصلاح‌طلبان گفت موسوی و کروبی نقش غیرقابل انکار در انقلاب دارند.


محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید که تحت فشار افراطیون مدعی اصلاحات است، در توئیتر نوشت: نقش و سهم آقایان موسوی و کروبی در انقلاب غیرقابل انکار است. هر دوی این عزیزان یک عقبه قوی در انقلاب دارند. امیدوارم هرچه زودتر مسئله حصر که باعث چالش‌هایی درون خانواده انقلاب شده، حل شود.


عارف در عین حال به خیانت این دو به ویژه میرحسین موسوی در دامن زدن به آشوب خیابانی و شورشگری علیه جمهوریت و اسلامیت که موجب ذوق‌زدگی بی‌سابقه جبهه استکبار و گسیل گروهک‌ها برای وارد کردن خسارات بیشتر به کشور و مردم شد، اشاره‌ای نکرده است. انگار که موسوی و کروبی مثلا سال 60-61 درگذشته‌اند و او از دو انقلابی مرحوم حرف می‌زند!!


اگر به بیان دقیق امام خمینی قائل به این باشیم که «میزان، حال فعلی افراد است» که عقل و شرع، این منطق را امضا می‌کند، آنگاه باید پرسید مدعیان اصلاح‌طلبی چرا مایل نیستند به خیانت‌ 8 ماهه فتنه‌گران که تا مرز شعار «انتخابات بهانه است اصل نظام نشانه است»، «مرگ بر اصل ولایت فقیه»، «نه غزه نه لبنان» و حرمت‌شکنی علیه امام حسین علیه‌السلام پیش رفت، بپردازند؟ چرا با سازمان تروریستی منافقین و سلطنت‌طلبان و حزب صهیونیستی- انگلیسی بهائیت همراه شدند؟ با کدام منطق، چنین عملکردی را می‌توان پای ایفای نقش وسهم برای انقلاب گذاشت؛ دشمنی با اسلام و مردمان خداجو خواندن حرمت‌شکنان روز عاشورا و اصل نظام را نشانه گرفتن، خبر از بوی ضدانقلابی‌گری می‌دهد.



5 رای از 8 رای بیشتر است .... گور بابای دموکراسی!


اقدام غیردموکراتیک رئیس دانشگاه تهران در بی‌احترامی به رای اعضای گروه مطالعات منطقه‌ای و انتصاب فردی دیگر، همچنان مورد اعتراض محافل علمی و دانشگاهی است.


روزنامه جوان در این زمینه نوشت: با وجود گذشت دو هفته از انتصاب الهه کولایی به سمت مدیر گروهی مطالعات منطقه‌ای دانشکده حقوق دانشگاه تهران ازسوی رئیس این دانشگاه، واکنش‌ها به نحوه این انتصاب دامنه گسترده‌تری به خود گرفته است. گفتنی است درجریان تعیین مدیر گروه مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران حدود سه ماه پیش درمیان اساتید این گروه علمی انتخاباتی انجام شد و از مجموع 13 رای، احمددوست محمدی هشت رای و الهه کولایی پنج رای کسب کردند، اما درنهایت الهه کولایی با اخذ کمترین رای، ازسوی نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه دراین سمت منصوب شد!


حالا آش این نمایش اصلاحاتی دموکراسی به اندازه‌ای شور شده که سایر منتسبان به این جریان فکری ازجمله تعداد قابل توجهی از نمایندگان لیست امید مجلس نیز هر چند با احتیاط و ملاحظات حزبی، وارد گود انتقاد از این اقدام شده‌اند.


در رای‌گیری انتخاب مدیر گروه مطالعات منطقه‌ای، الهه کولایی، استاد اصلاح‌طلب و عضو جبهه منحله مشارکت، پنج رای و احمددوست محمدی هشت رأی (از مجموع 13 رأی) را کسب کرده بود، اما نهایتاً بعد از گذشت سه ماه، رئیس دانشگاه تهران حکم را به نام الهه کولایی زد تا شکل جدیدی از روند دموکراسی در مهم‌ترین دانشگاه کشور به نمایش گذاشته شود.


این روش انتخاب رئیس گروه، یعنی رأی‌گیری توسط اعضا در دوران اصلاحات و با هدف احترام به دموکراسی و رأی اساتید شکل گرفت، ولی گویا محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران دیگر تمایلی به تداوم این روش ندارد. گروه‌های آموزشی در دانشگاه تهران هر دو سال یکبار برای انتخاب مدیر گروه، انتخابات برگزار می‌کنند. چنانکه همزمان با رأی‌گیری اساتید گروه مطالعات منطقه‌ای، این رأی‌گیری در گروه علوم سیاسی نیز برگزار شد که یکی از اساتید با گرایش اصلاح‌طلبی رأی بیشتری آورد و حکم وی نیز بلافاصله صادر شد، اما گرایش غیراصلاحاتی دوست محمدی مانع از انتصاب وی به سمت مدیر گروه مطالعات منطقه‌ای شد.


این در حالی است که اساتید این گروه علمی اقدام رئیس دانشگاه تهران در صدور حکم برای فردی که دیدگاه‌هایش به رئیس دانشگاه تهران نزدیک است به عنوان مدیر گروه را آن هم بعد از برگزاری انتخابات اهانت به خود برداشت کرده‌اند.


در این رابطه تعدادی از نمایندگان مجلس که اتفاقاً از لیست امید هستند و نزدیک به جریانی که نیلی و کولایی به آن تعلق دارند، در رد این اقدام واکنش‌های جالبی نشان داده‌اند.


محمود صادقی یکی از این نمایندگان است. وی به «جوان» می‌گوید: باید توجه داشت که بسترهای اخلاقی و مدیریتی ایجاب می‌کند فردی که بیشترین رأی را آورده انتخاب و برایش حکم صادر کنند. طیبه سیاووشی، نماینده دیگری است که در رابطه نعل وارونه دموکراسی در دانشگاه تهران با بیان اینکه اظهارنظر صریح در مورد اتفاق دانشکده حقوق دانشگاه تهران نیازمند بررسی بیشتر است به «جوان» می‌گوید: طبیعی این است کسی که بیشترین رأی را آورده منصوب شود و هر اقدامی غیر از این غیرطبیعی است.


محمدعلی وکیلی نیز که از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس دهم است می‌گوید: ابزار مناسبات قدرت و جامعه‌پذیری رأی اکثریت است و در مقابل عدم رعایت دموکراسی در دانشگاه‌ها از سوی مسئولان نمایش یک نوع دیکتاتوری در دانشگاه است که با خردجمعی در تقابل است که نتیجه آن تخلف از قانون است.



شعار شفافیت و بی‌میلی به توسعه بازار سرمایه


حجم نقدینگی در دولت روحانی 1000 هزار میلیارد تومان جهش داشت. مدیریت دولتی دلیل اصلی عقب‌ماندگی بازار سرمایه به شمار می‌رود.


به گزارش روزنامه جوان درحالی‌که هدایت نقدینگی به بازاری چون بازار سرمایه برای رشد اقتصاد و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی ضروری است، اما متأسفانه بازار سرمایه هنوز نتوانسته سهم مناسبی از حجم نقدینگی هزار و 500 هزار میلیارد تومانی اقتصاد را جذب کند و سهمش در تأمین مالی اقتصاد هنوز به 10درصد هم نرسیده است.


حجم نقدینگی و به‌ویژه شبه پول در دولت یازدهم و دوازدهم به شکل لجام‌گسیخته‌ای از مرز 500 هزار میلیارد تومان به هزار و 500 میلیارد تومان رسیده است، در این میان یکی از بازارهایی که باید محل مهار نقدینگی باشد، بازار سرمایه است؛ چراکه به واسطه مهار نقدینگی در این بازار نقدینگی جهش یافته می‌تواند برای اقتصاد، بنگاه‌های موجود در بازار سرمایه و بیش از 10 میلیون سهامدار مثمرثمر ‌باشد و در عین حال زهر تورمی حجم نقدینگی رشد یافته مهار شود.


متأسفانه بازار سرمایه هم مثل بخش حمل‌ونقل عمومی یا ریل به‌رغم آنکه توسعه‌اش صاحب توجیه منطقی و اقتصادی است، اما مشخص نیست چه اراده و نیرویی باعث عقب‌ماندگی این بخش از اقتصاد ایران است، این در حالی است که کشف این اراده‌ها که برخلاف منافع ملی عمل می‌کنند، یکی از پیش‌شرط‌های پیشرفت اقتصاد و خروج اقتصاد از وضعیت رکود تورمی است، زیرا متواتر دیده شده است که یا اراده‌های خارجی و معاند مانع از تحقق پیشرفت صحیح می‌شود یا اینکه عده‌ای در داخل به خاطر منافع اندک خود دانسته و ندانسته تحقق اهداف و منافع ملی را با انحرافات غیرقابل جبران مواجه می‌کنند.


برخی از کارشناسان علت عقب‌ماندگی بازار سرمایه را به اراده دولت نفتی و غیرشفاف گره زده‌اند و براین باورند، دولتی که خود را ملزم به پاسخگویی به مردم نمی‌داند، علی‌القاعده چندان تمایلی به توسعه بازار سرمایه ندارد، زیرا بازار سرمایه محلی است که از یک شفافیت نسبی برخوردار است و شرکت‌های سهامی عام به واسطه انتشار سهام در بازار سرمایه و تأمین مالی از این محل باید از قواعدی پیروی کنند که گزارش‌دهی مستمر و پاسخگو بودن به سهامداران بخشی از این قواعد است.


در بورس‌های بزرگ دنیا بخش زیادی از حجم نقدینگی رشد یافته در اقتصاد از طریق بازار سرمایه کنترل می‌شود، ازاین‌رو در بازارهای کالایی و خدماتی در چنین اقتصادهایی شاهد نوسان و تورم‌های قابل ملاحظه نیستیم و مردم در چنین بازارهایی شاهد ثبات هستند، اما در کشور ایران به دلیل ضعف بازار سرمایه تمامی بازارها با نوسان‌های ناشی از پمپاژهای گاه و بیگاه نقدینگی بازارها رنج می‌برند.


  بین رشد حجم نقدینگی و رشد اقتصادی باید نسبت عاقلانه‌ای وجود داشته باشد. از ابتدای دولت یازدهم حجم نقدینگی از حدود 500هزار  میلیارد تومان با 1000هزار میلیاردتومان افزایش به هزار و 500 میلیارد تومان در حال حاضر رسیده است، این در حالی است که رشد اقتصادی چندانی به‌رغم رشد چنین حجمی از نقدینگی در اقتصاد حاصل نشده و چه‌بسا ناتوانی در هدایت صحیح نقدینگی به بخش‌های مختلف اقتصاد هزینه‌های قابل ملاحظه‌ای برای کشور به وجود آورد.

ایران

توضیح قاسمی درباره سوخت‌رسانی به هواپیمای ظریف

بهرام قاسمی سخنگوی، وزارت امور خارجه درخصوص اخبار منتشره مبنی بر عدم سوخت‌رسانی به هواپیمای ظریف و هیأت همراه در جریان سفر وزیر خارجه به مونیخ گفت: «به دلیل کوتاهی سفر به مونیخ و محدودیت زمانی که هیأت کشورمان جهت سفر به مسکو با آن روبه‌رو بودند، شرکت‌های سوخت‌رسان مستقر در فرودگاه مونیخ با تردیدها و تعلل ناخواسته‌ای روبه‌رو شدند که در نهایت به منظور جلوگیری از بروز مشکل در سفر هیأت کشورمان با پیگیری‌های به عمل آمده و هماهنگی وزارت خارجه آلمان، با رفع مشکلاتی که ایجاد شده بود، سوخت‌رسانی به هواپیمای هیأت کشورمان انجام شد.» قاسمی تأکید کرد تمامی پروازهای ایران به مقاصد بین‌المللی از جمله در اروپا بدون هیچ مشکلی و به صورت روزانه انجام می‌پذیرد.

وزارت دفاع آلمان در بیانیه‌ای اعلام کرده: «پس از آنکه شرکت‌های نفتی به دلیل ترس از تحریم‌های امریکا از سوخت‌رسانی به هواپیمای حامل وزیر امور خارجه ایران در فرودگاه مونیخ سر باز زدند، وزارت دفاع آلمان دخالت و به این مسأله رسیدگی کرده است. نیروی هوایی بوندس‌ور در تاریخ 18 فوریه در فرودگاه مونیخ به هواپیمای حامل ظریف سوخت‌رسانی کرده است.»

گفت‌وگوی ترامپ با بن سلمان و بن زاید در مورد ایران

رئیس‌ جمهوری امریکا در تماس تلفنی با ولیعهد عربستان و ولیعهد ابوظبی در مورد ایران گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه سعودی عکاظ، کاخ سفید اعلام کرد که رئیس ‌جمهوری امریکا در گفت‌وگوی تلفنی جداگانه با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی در مورد برخی امور امنیتی و اقتصادی  مدعی شدند که ایران فعالیت‌های بی‌ثبات کننده‌ای دارد. بر اساس این گزارش، کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ از محمد بن سلمان و محمد بن زاید به خاطر نقش مهم آنها در آگاه کردن کشورهای حاشیه خلیج فارس به منظور مقابله با اقدامات بی ثبات کننده ایران و همچنین مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی تشکر و قدردانی کرد.

امریکا ایران را تهدید خود در خاورمیانه می‌داند

ژنرال «جوزف ووتل»، فرمانده ارشد نظامی امریکا در خاورمیانه در سخنانی ایران را بزرگ‌ترین تهدید درازمدت [منافع امریکا و متحدانش] در منطقه خاورمیانه دانست. به گزارش عصر ایران، این ژنرال امریکایی با ادعای اینکه ایران با تجهیز حوثی‌های یمن به موشک‌های کروز ساحل به دریا امنیت تنگه باب المندب را مورد تهدید قرار داده، برنامه موشکی ایران را خطری دیگر برای منافع امریکا و متحدانش در منطقه عنوان کرد.

از سویی دیگر یک گروه سناتور امریکایی که هفته گذشته به اسرائیل سفر کرده‌اند، در بازگشت از این سفر نسبت به خطر جنگ قریب‌الوقوع بین اسرائیل و حامیان ایران در منطقه هشدار دادند. سناتور جمهوریخواه «لیندسی گراهام» گفت: شاید ایران از طریق حزب‌الله، اسرائیل را برای آغاز جنگ علیه لبنان تحریک کند.  اگر امریکا سیاست منسجمی در قبال روسیه و ایران در سوریه اتخاذ کند، این جنگ به وقوع نخواهد پیوست.»

آرمان

انهدام دو شبکه بین‌المللی‌قاچاق

وزارت اطلاعات از انهدام دو شبکه بین المللی قاچاق مواد مخدر در استان کرمان توسط سربازان گمنام امام‌زمان‌(عج) خبر داد.اعضای این شبکه از مرزهای سیستان و بلوچستان و مناطق کویری وارد کشور شده بودند که با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان(عج) شناسایی و در دو عملیات، باندهای سازمان یافته و مسلح قاچاق منهدم شدند.

در این عملیات ها بیش از دو تن مواد مخدر از نوع تریاک و حشیش و چهار قبضه سلاح جنگی از سوداگران مرگ کشف و ضبط و 4 نفر دستگیر شدند. قاچاقچیان با خودروهای اسکورت و مجهز به سیستم دودزا محموله مواد مخدر را جابه‌جا می کردند که در دام اطلاعاتی گرفتار شدند و از آنان 5 دستگاه خودرو با 2 فقره پلاک جعلی توقیف شد.

صداوسیما 150 شبکه دارد

رئیس سازمان صداوسیما با بیان اینکه باید سیاست‌های مخاطب محوری رسانه به صورت فعال در بخش‌های مختلف تولیدی ادامه یابد، تصریح کرد: صداوسیما مجموعه واحدی است و مصداقی از مفهوم وحدت در عین کثرت است و امروزه شاهد آن هستیم که با وجود بیش از 150 رسانه متنوع و متکثر سازمان صداوسیما به‌صورت یک پدیده واحدی عمل می‌کند.

علی عسگری با اشاره به عملکرد رسانه ملی در اغتشاشات اخیر خاطر نشان کرد: پس از وقفه‌ای کوتاه که به دلایلی، صداوسیما از اطلاع‌رسانی منع شده بود، رسانه ملی به سرعت ابتکار عمل را در دست گرفت و اثری جدی در مهار اغتشاشات و خنثی سازی فضای سنگین تبلیغاتی دشمنان داشت. این امر نشان می‌دهد که رسانه ملی اصلی‌ترین نیروی مقاوم در مقابله با توطئه‌های دشمن و عاملی برای هدایت و مدیریت افکار عمومی است.

تعصب عدم آسیب‌دیدگی را کنار بگذاریم

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه در ابتدا باید تعصب عدم آسیب دیدگی را کنار بگذاریم، گفت: آسیب های اجتماعی ما متوجه یک جامعه 80 میلیونی شده و باید این 80 میلیون نفر را در ابتدا به این باور برسانیم که آسیب دیده شدیم.

محمد باقر الفت افزود: همان گونه که می دانید پرداختن به آسیب های اجتماعی تقریبا دو سالی است که در کشور ما جایگاه پیدا کرده و مسئولان متوجه این موضوعات شده‌اند و لذا به خود اجازه می دهند که به این موضوعات بیشتر بپردازند. این امر موجب شده که بحث آسیب های اجتماعی به موضوعات اولویتی کشور تبدیل شود. وی با بیان اینکه مسئله آسیب های اجتماعی اکنون به صورت جدی دغدغه مدیران و مسئولان کشور شده است، عنوان کرد: مقام معظم رهبری در این خصوص فرموده اند که درباه آسیب های اجتماعی دیر اقدام کرده ایم و شاید 20سال به آن کم توجهی شده است.

پیروزی نهایی نزدیک است

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل با بیان اینکه سوریه می‌تواند بر دشمنان خود پیروز شود، گفت: پیروزی نهایی نزدیک است. علی‌اکبر ولایتی در دیدار با محمد عبدالستار وزیر اوقاف سوریه ضمن امیدواری از اینکه این سفر، سفر موفق و پرباری برای این هیات باشد، افزود: حضور و نقش شما را به عنوان فرستاده بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه گرامی می‌داریم.

وی تصریح کرد: رابطه ما با سوریه برادرانه و مثال‌زدنی است و ان‌شاءا... روز به روز این رابطه مستحکم‌تر شود. امیدواریم سوریه بتواند با دشمنان که خارج از مرزها وارد این کشور و به دولت و مردم سوریه لطمه می‌زنند پیروز شوند. پیروزی نهایی نزدیک است. وی بیان کرد: جنگ در سوریه، جنگ بین‌المللی است و حدود 80 کشور در آن دخالت دارند و آزمونی است برای دولت و مردم سوریه که مقاوم هستند و می‌توانند در برابر جنگ علیه خود بایستند.

تعیین تکلیف پرداخت مالیات فعالان اقتصادی مناطق آزاد

هیأت‌وزیران در جلسه روز چهارشنبه خود به ریاست معاون اول رئیس‌جمهوری، با صدور مجوز انعقاد قرارداد طراحی و اجرای سامانه پرداخت‌های نوین در آزادراه‌های کشور موافقت کرد. دولت این تصمیم را با هدف جلوگیری از ازدحام برای پرداخت عوارض راه از طریق عدم نیاز به توقف خودروها، صرفه‌جویی در مصرف سوخت، کاهش آلودگی محیط‌زیست و مدیریت بهینه ترافیک و تردد خودروها در جاده‌ها اتخاذ کرد. هیأت‌وزیران به منظور تعیین تکلیف خلأ مالیاتی مربوط به فعالان اقتصادی مناطق آزاد با توجه به انقضای معافیت ٢٠ساله، مصوب کرد؛ اشخاص حقیقی و حقوقی که در مناطق آزاد تجاری- صنعتی به انواع فعالیت‌ها اشتغال دارند، ظرف ٥‌سال به تدریج تابع مقررات مالیات‌های مستقیم سرزمین اصلی شوند. این مصوبه پس از تصویب نهایی در مجلس شورای اسلامی لازم‌الاجرا می‌شود.

هوشمندانه با تخلفات بخش اقتصادی برخورد کنیم

وزیر اطلاعات گفت: برای جلوگیری از فرار سرمایه‌های کشور باید با تخلفات بخش اقتصادی به صورت هوشمندانه برخورد کرد. حجت‌الاسلام سیدمحمود علوی افزود: کم‌کاری‌ها و فراری‌دادن سرمایه‌ها، بازی درون زمین دشمن است و باید برای جلوگیری از فرار سرمایه‌های کشور با تخلفات بخش اقتصادی به صورت هوشمندانه برخورد کرد.

او با بیان این‌که خدمت به مردم در نظام، نعمتی است که باید با خدمت‌رسانی بی‌منت شکر آن را به جا آوریم، اظهار کرد: مسئولیت‌ها امانتی الهی از سوی مردم است که در اختیار مدیران و مسئولان قرار گرفته و اسلام حکومت با صبغه الهی را برای مردم می‌خواهد تا در سایه آن کرامت، امنیت، عدالت و معیشت آنها مهیا شود. علوی رضایت مردم از مسئولان را اساس حکومت اسلامی دانست و تصریح کرد: در جامعه اسلامی امنیت باید به‌طور گسترده و رضایت به صورت عمومی برقرار شود و خوش‌اخلاقی و خوشرویی با مردم از عوامل کسب رضایت است.

برخی با ناسپاسی، در ولایت مطلقه فقیه شبهه ایجاد می‌کنند

آیت‌ا...احمد جنتی با بیان این‌که «هیچ رفراندومی بالاتر از راهپیمایی ۲۲ بهمن در دنیا وجود ندارد»، گفت: حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن بزرگترین همه‌پرسی و نشانه عشق مردم نسبت به نظام اسلامی و ولایت است.

وی در همایش رؤسا و سرپرستان دفاتر استانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اشاره به این‌که «مردم با حضور در عرصه‌ها و صحنه‌های مختلف ازجمله راهپیمایی ۲۲ بهمن حمایت خود را از نظام و رهبری اثبات می‌کنند»، افزود: ولی‌فقیه نعمتی است که همه اختلافات و مسائل کلان کشور را حل‌وفصل می‌کند و متاسفانه برخی ناسپاسی می‌کنند و در مسأله ولایت مطلقه فقیه شبهه ایجاد می‌کنند. دبیر شورای نگهبان اضافه کرد: دشمن در فتنه ۸۸درصدد براندازی و آشوب در کشور بود و مردم با هدایت مقام معظم رهبری و ولایت فقیه این فتنه را خنثی کردند و باید قدردان نعمت ولایت و حکومت اسلامی که ادامه حکومت علوی است، باشیم.

وطن امروز

رفراندومی بالاتر از راهپیمایی 22 بهمن در دنیا وجود ندارد


رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با بیان اینکه هیچ رفراندومی بالاتر از راهپیمایی 22 بهمن در دنیا وجود ندارد، تأکید کرد: حضور پرشور مردم در راهپیمایی 22 بهمن بزرگ‌ترین همه‌پرسی و نشانه عشق مردم نسبت به‌نظام اسلامی و ولایت است.

آیت‌الله احمد جنتی در همایش رؤسا و سرپرستان دفاتر استانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اشاره به کارشکنی‌های آمریکا علیه ملت و نظام ایران، اظهار داشت: وحشتی که امروز آمریکا از ایران اسلامی و رهبر انقلاب دارد از هیچ قدرتی در دنیا ندارد و نقشه‌های شومی در خاورمیانه داشت که ایران مانع انجام آنها شد. وی با اشاره به اینکه مردم با حضور در عرصه‌ها و صحنه‌های مختلف از جمله راهپیمایی 22 بهمن حمایت خود را از نظام و رهبری اثبات می‌کنند، افزود: ولی‌فقیه نعمتی است که همه اختلافات و مسائل کلان کشور را حل‌وفصل می‌کند و متأسفانه برخی ناسپاسی می‌کنند و در مسأله ولایت مطلقه فقیه شبهه ایجاد می‌کنند.

دومین نامه کمیسیون اقتصادی مجلس به رئیس‌جمهور ارسال شد


رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: نامه دوم کمیسیون درباره سوال از رئیس‌جمهور برای روحانی ارسال شده تا در مدت یک هفته، نمایندگان وی برای حضور در مجلس معرفی شوند. محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگو با مهر، درباره ارجاع نامه «سوال دوم نمایندگان از رئیس‌جمهور» به کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: هیأت‌رئیسه مجلس نامه سوال دوم از رئیس جمهور را به کمیسیون اقتصادی ارجاع داده است.

وی ادامه داد: از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس، نامه‌ای به ریاست‌جمهوری درباره سوال نمایندگان مجلس از آقای روحانی ارسال شده تا طی مدت یک هفته، نمایندگان رئیس‌جمهور برای حضور در مجلس معرفی شوند. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: مشکل قاچاق کالا و ارز، ناکارآمدی ستاد مبارزه با قاچاق، رکود اقتصادی، علت تداوم تحریم‌های بانکی بعد از برجام، کاهش ارزش پول ملی و مشکل بیکاری در جامعه از محورهای سوالات نمایندگان از رئیس‌جمهور است. وی گفت: مقرر شده است نشست مشترک بین نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور و نمایندگان سوال‌کننده در کمیسیون اقتصادی مجلس، روز دوشنبه هفته آینده (۱۴ اسفندماه) برگزار شود.

 واکنش رئیس دانشگاه آزاد به جنجال‌آفرینی‌ها


فرهاد رهبر با اشاره به جنجال‌آفرینی صادق زیباکلام گفت: ما کسی را اخراج نکرده‌ایم، گفتیم شما غیرقانونی از 2 جا حقوق می‌گیرید؛ نمی‌توانید هم در دانشگاه تهران و هم در دانشگاه آزاد باشید. به گزارش تسنیم، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه نشست معاونان فرهنگی این دانشگاه در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه برخی اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد به صورت نیمه‌وقت در یک واحد و به صورت تمام وقت در یک واحد دیگر فعالیت می‌کنند، گفت: بنده هرچه بررسی کردم متوجه نشدم که یک نفر چگونه می‌تواند یک نفر و نیم باشد.

حتی در این شرایط برخی اعضای هیات علمی در برخی جاها نیز حق‌التدریس هستند. رهبر ضمن خطاب قرار دادن اعضای هیأت علمی این دانشگاه، اعلام کرد: من از همینجا اعلام می‌کنم تمام افرادی که بدون مجوز دانشگاه مبدأ خود در دانشگاه آزاد فعالیت می‌کردند، همه حقوقی را که طی آن مدت دریافت کرده‌اند، طبق قانون باید برگردانند، زیرا خلاف قانون عمل کرده‌اند؛ مگر اینکه به صورت حق‌التدریسی حساب شده باشد.


در این صورت به اندازه حق‌التدریسی به آن فرد پرداخت شود و در صورتی که موظفی‌اش در دانشگاه مبدأ پر نشده باشد وجه را باید به خزانه دولت برگرداند. رهبر با اشاره به اظهارات یکی از اساتید دانشگاه تهران (زیباکلام) که مدعی است از دانشگاه آزاد اخراج شده است، گفت: ما کسی را اخراج نکرده‌ایم، گفتیم شما غیرقانونی از دو جا حقوق می‌گیرید؛ نمی‌توانید هم در دانشگاه تهران و هم در دانشگاه آزاد باشید. البته به ایشان گفته‌ایم می‌تواند در دانشگاه تهران حضور داشته باشد و در دانشگاه آزاد حق‌التدریس باشد.

منبع : مشرق
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴